Nežiaduce účinky MMR vakcíny
Baby mali vase deti nežiadúce ucinky? Dali by ste ockovat deti ešte raz? Čaká ma očkovanie s dvojičkami a mám strach 😭
Moji nemali nič vôbec
Každé dieťa inak reaguje na ockovanie dcera nič, a malý mal vysoke horucky a vysypal sa po 10 dňoch..
Ani neviem že bola očkovana
Nic ziadna reakcia
Nič, žiadne vedľajšie účinky
Nemali reakciu a povinné očkovanie by som dala opätovne, bez premýšľania.
Hej , vela krat som to tu pisala a uz by som ockovat nedala. Nechapem inak preco ten revajuci smajlik vopred
Zvracali sme 4 krát 🙂↕️ ale očkovať by sa dala zase .
Bez problemov pri oboch detoch. Bez akejkolvek reakcie,starsia je predcasna a ma uz aj preockovanie v 4r bez reakcie.
Je to rôzne.
Neockovala by som ak dieťa zaostáva vo vývoji o protirovesnikomo. Ak ma te vrodine neurologické ochorenie .
Ak už na predchádzajúce očkovanie malo niejaky ťažšiu reakciu .
Proste by som to veľmi zvážila a dieťa pri tomto očkovaní musí byť zdravé 3 až 4 týždne .a to sa týka aj osôb spoločnej domácnosti
Moja malá ťažkú reakciu ale ak máte strach tak len presuňte a neskôr dajte očkovať alebo nie
Ja by som mala strach skor z tych chorob pred ktorymi vakcina chrani.
Obidve deti nemali žiadnu reakciu...a neľutujem, že som dala očkovať, dala by som znova, skôr by som mala strach pred tými "pliagami" ktoré môžu dostať, ak by som nezaočkovala
Žiadna reakcia. Osobne by som neváhala, ale dieťa musí byť úplne zdravé.
Ziadna reakcia u syna
No u dcéry bola toto jediná vakcína, po ktorej nemala žiadnu reakciu ... pri iných zvykne mávať zvýšenú teplotu ... to máš ako s liekmi, každý má nežiadúce účinky, ide o to, či je benefit toho očkovania/lieku väčší ako riziká ... u nás sú všetky povinné očkovania, aj keď som bola zo.ratá pri každom jednom.
Syn mal reakciu. Teploty 10 dní a vysyp... Pre očkovanie som dlho zvažovala... Nakoniec mu nič nebolo
Styrom nebolo nic, piaty je tyzden po, tak uvidime, ci sa nejaka reakcia o tie 3-5 dni objavi...
@22lucy len pre zaujímavosť - v niektorých vakcínach sa využíva bunková línia HeLa - sú to bunky získané z nádoru krčku maternice Henrietty Lacks, ktoré sú špeciálne tým, že sú nestarnúce (tiež označené ako nesmrteľné). Vo vakcínach sa využívajú aj iné bunkové línie, napríklad W1-38, MRC-5. Na týchto bunkách sa množia oslabené vírusy, ktoré už sú súčasťou vakcín (vírusy pre svoj život potrebujú bunkové kultúry, pretože z nich získavajú energiu na ich samotnú existenciu a samozrejme aj množenie). Ďalšou zaujímavosťou je proces čistenia oslabených vírusov od použitej bunkovej kultúry. Do vakcíny sa nemôže dostať žiadna DNA z bunkových kultúr. Na zamyslenie, DNA pohybujúce sa v nano-škále, aké dokonalé čístenie sa naozaj môže dosiahnuť?
Prvý bol asi 2 tyzdne apaticky, prestal pouzi at slová, ktoré uz vedel. Okrem toho sa v 2 noci bufil kazdu pol hodinu, ani kojenie nepomahalo, plakal mal horucky. Hrozne som nadavala! Uvedomila som si to až keď som po dvoch rokoch čítala niektoré reakcie na mmr tu na mk. Druhého sme dali zaočkovať neskor koli chorobám, kašlú. Ten nemal absolutne nic, vobec. Teraz prerokovanie meškám uz polroka, tiez koli soplom kašľom. Dr o tom vie, za chvíľu rodim a pi edala, ze načo zbytocne stresovať. Predsa len je to iná vakcína ako tie betne a počkáme, kým sa my po pirode všetci zorganizujeme a hlavne vyzdravie!
Ale tento druhy vseobecne to očkovanie znáša dibre, mozno aj tým, že sa očkovanie vacsinou neskôr ako tabuľky kazali, kto vie.
A ka mam naoriklad rovnaky strach z neockovania a aj z očkovania, teda 50/59 A ze rozhodni sa....
Jedine co môžem poradiť, daj zaočkovať až v 1,5 roku. Tak poradila kamoske doktorka a tiez jej maly nemal po mmr žiadnu reakciu.
Horucka 10 dni po ockovani. Jednoznacne by som dala znova, rovnako ako aj ostatne dostupne ockovania.
Moje deti nemali absolútne žiadne vedľajšie účinky. Precitaj si vedľajšie účinky chorob na ktoré sa ockuje. Tých sa nebojís?
Žiadne neziaduce nemal.
Ziadna reakcia, Uz mame kompletne, u nas musi byt do 1,5 roka komplet obe davky. Ja som bola ako dospelak preockovat, tiez nic
na 10den cca teplota.
jasne ze by som dala ockovat, o vela viac sa bojim chorob ktore by mohla dostat keby som neockovala

Dcéra mala len zvýšenú teplotu na 10 deň okolo 37.5 🙂 inak pohoda, neboj sa. A dala by som aj 10x očkovať keby to malo pomôcť 🙂