Nie som rozhodnutá, či mám dať dvojročné dieťa očkovať
😒 ahojte mamicky ,v tehotenstve mi zistili gastroschizu to znamena ze tenke crevo sa vyvyjalo v plodovej vode ........ rodila som sekciou v 36 tyzdni .....presli sme si tazkym obdobim no chvalabohu je maly zdravy,krasny a nema ziadny problem so stravou ....klopem .....este nebol vobec ockovany lebo som to oddialovali a traz nas doktorka tlaci na ockovanie a my nevieme co mame robit, chcem pre mojho maleho len to najleps7e no bojim sa ze ked ho dame ockovat tym ze mal problemy tak ze sa nieco skomplikuje a to uz by sme nezvladli.....budem rada ak mi prispejete vasimi nazormi , dakujem
@katarina644 Nie riziko nie je väcsie,nakolko tie choroby vo vzduchu su a aj budu a neovplyvni to pocet ockovanych. A to,ze je niekto ockovany ho pred tou chorobou neochrani a s lepsim priebehom na mna nechod. Pozri pchaj do svojich deti chemie kolko chces...Ja som len reagovala na tvoju poznamku,z ktorej vyplynulo,ze mame na trhu vakciny ako pred 30rokmi,co je hlupost. To je vsetko.
Na tejto stranke mas tiez jedinecnu moznost vidiet neziaduce ucinky po ockovani, su tu obrazky aj vela napisaneho. Toto ti ziadny pediater nielenze nepovie, ale ani neukaze lebo podla nich to s ockovanim nesuvisi. A kto ti zaruci, ze toto sa tvojmu dietatu nestane? Nikto. Je len na tebe ci to risknes a budes ockovat alebo nie.
@sorciera24 ja nehovorim o hlupostiach, ja hovorim, ze vtedy nam stacili tie ockovania a teraz treba viacej. nic ine. ja len nechapem preco nedavaju ockovat, to je mi divne. len tolko a furt o tom basni kazdy. a nediva sa na rizika. to je vsjo. nechcem sa hadat. vasa vec...
@evittam to nejde o pchanie hocicoho do deti, zachranuje to deti. nemala som sancu sa divat nato, ci mu to poskodi, kedze bojoval o zivot. ani neporovnavam vakciny. ale nechapem v com hladate furt problem v tych vakcinach. to je vsjo a uz to nejdem komentovat. posledny koment z mojej strany na ockovanie.
@katarina644 a preco treba viacej?.....nechapes? no, mozno ekyb malo tvoje dieta vazne, naozaj vazne nez. ucinky po ockovani, tiez by si ho dalej neockvoala...ymslis, ze to neockujuci robia z roztopase?.....drviva vacsina z nich ma neg. skusenosti...tiez som bola kedysi velky proockovac a mala nazor ako ty a behom par tyzdnov/mesiacov sa to zmenilo...skus to pochopit, ze ked napr. rodicovi po ockovani ochrnie dieta, tak ho dalej hadam neockuje....a boji sa asi viac nez. ucinkov ako chorob.....ty to ams naopak.....rizika su na oboch stranach! len pre kazdeho je vacsie riziko nieco ine a podla toho sa riadi....nic viac....
este som nevidela v ziadnej inej krajine taku protiockovaciu kampan ako je na slovensku ...cim to asi bude?
riziko je tu vzdy ci clovek da alebo neda zaockovat a je jasne ze aj ockovacie latky tak ako ine farmaceutika mozu mat neziaduce ucinky...
@katarina644 áno, nám stačili tie očkovania, ktoré sme dostali, pretože vakcíny proti ďalším (samozrejme už aj vtedy existujúcim chorobám) ešte neboli vyvinuté. Stačí sa pozrieť na rotavírus a pneumokok. Kým nebola vakcína, neboli ani kampane o tom, aké sú nebezpečné.
@katarina644 Ved sa nehadame,len diskutujeme. A nechapes preco treba viac ockovani,preto lebo treba viac oveciek,ktore uveria a viac penazi zarobit na hluposti a dôvere ludi. Tod vsjo.
@katarina644 A este jedna vec-nedivame sa na rizika? Vies,divam sa,ale radsej nech mi dieta dostane mumps,osypky,ktore som mimochodom prekonala ako mi ma zostat autistom,mentalne retardovane,v "lepsom" pripade s nejakym exemom a alergiou v horsom mrtve. A este dodam,ze tie choroby proti ktorym tak ockujes mlzu tvoje deti dostat tak ci tak,ziadna vakcina ich pred nou neochrani.
@sanym rotavirus Ti rozhádže imunitu, takze takmer zákonite následne nato sa ochorie na nejakú bakteriálnu infekciu. Bakteriálna infekcia málokedy vzniká primárne, vačšinou je po ataku vírusom. Čím silnejší vírus, tym silnejšia následná bakteriálna infekcia. Následne infekcie napr. po osypkach boli to hlavne na co sa umieralo v súvislosti s virusovymi inf. Osýpky boli predvoj pre encefalitídu, zápaly uši, pľúc. ..Preto náhly pokles úmrtí na osýpky po vynájdení ATB.
Dnes sme však na tom už pomaly tak ako pred sto rokmi - pred érou ATB. ATB dnes prestavajú účinkovať kvôli ich nadpouzivaniu. Baktérie, ako všetky živé tvory, majú pud sebazáchovy a preto si vyvíjajú ochranu- rezistenciu voči ATB. Dnesna doba (ked si nikto nemôže dovoliť ostať doma maródiť) tlači na preventívne používanie ATB už pri každej nadchne. Pacienti tlačia na doktorov, aby dostali ATB, doktori su naučení písať ATB, pacienti ich nedouzivaju...
V konečnom dôsledku je už napr. Bordetella pertussis ( pôvodca čierneho kašľa) rezistentna na väčšinu ATB. Takze ak začne stúpať výskyt "starých zabudnutých" chorôb, situácia začne byt za pár rokov viac než vážna. Pretože vynájsť nové bezpečne ATB nie je vôbec jednoduché.
take jednoduche to nebude, ze sem hodis otazku a dostanes odpoved a vybavene. asi tusis, ze v teme ocko to tak nefunguje. mozes si akurat tak sadnut ku kvantam clankov a nazorov, studovat a spravit si vlastny a aj to, ked sa ti podari, tak si dobra. aj tak este furt nemas iste, ci spravny
Obyčajne kiahne tak dôkazu rozhádzať imunitu, ze dieta ma pól roka co robiť aby sa z nich vylizalo. A co potom osýpky, ktoré majú štatisticky oveľa viac komplikácií ako kiahne. Môjmu synovi sa po po kiahnach ozvalo stredne ucho, s ktorým bolo už bol takmer rok kľud. Znovu sme išli zo zápalu do zápallu, do hnaciek...
@evittam ja hovorim o zakladnych tie tri co su povinne. tie ostatne neockujem, aj ked mala je aj proti pneumokokom. ja dieta nezabijam, keby som si ho zabijala uz tu nie je, kedze sa narodil bez pluc, ak ti to nieco hovori.
@katarina644 to je dobré, že tvoja malá je očkovaná proti pneumokokom, práve som čítala, že mamička nedala druhé dieťa očkovať a silný zápal stredného ucha dostalo, to prvé si len posoplilo. držím palce, že ste zdravučkí. 🙂 skupina pre očko rodičov, pridaj sa, ak nechceš čítať tuto nekonečnú antivax propagandu. https://www.modrykonik.sk/group/6646/
@katarina644 aké staré máš dieťa? Veď už pár rokov je u nás povinné aj očkovanie proti pneumokokom.
@lucus83 zas pausalizujes.....ale isto vies, ze kazde dieta je ine, kym tvoje malo po prekonani kiahni rozhadzanu imunitu (ktovie preco? 😉 )....moje po prekonani kiahni nechytilo nic, imunita ok, preslo 9 emsiacov, ani sopel nemal....cize opat je to o tom, co kt. organizmus ako zvladne.... cize mozu byt komplikacie po chorobe, nemusia...mozu byt komplikacie po ockvoani, nemusia......statistiky si mozes vies co...tym uz snad dnes nik neveri.....len par tych, co sa uz nemaju coho chytit...pre mna enmaju absoluutne ziadnu vyp. hodnotu...
@sanym Bola by som rada, aby si tu nevypisovala nezmysly o kampani, do Očkujucich mamín som pozvala možno 20 ludí dokopy, aj to len pretože ma zaujali ich názory a vedomosti, aby sa podelili o skusenosti alebo vysvetlili nejaké veci ohladom očkovania, mna totiž zaujímaju informácie a ludia, ktorí veci aj rozumeju a neradia iným aby si neočkovali deti, lebo v príbalovom letáku, je slovo, ktoré sa nedá vysloviť a preto to nemôže byť moc dobré ako to robia vaši moderátori. 😀 😀 😀
@sanym smer na detské odd .a zisti si aké problémy im robili inf.spôsobené pneumokokmi ,plus také ušné a infekčné ,to že nebola medializácia ,neznamená ,že sa to nedialo ,ak by bola medializácia ,asi by vznikla skupina proti atb ,keďže by to považovali za reklamu na atb a ako farmy chcú na tom zarobiť ,len pravda je taká ,že koky sú veľký problém a rezistencia na atb je alarmujúca a čom nemáš ani šajnu ,to vie len personál v špitáloch ,ktorá sa stará o pac .....
@sorciera24 inak mala som česť byť chvíľu v primárnej zóne a by si sa čudovala ,koľko ľudí trpí pásovým herpesom ,ktorý je následok práve nepr. kiahní ....sama som bola z toho prekvapená
Pomoc, dalsia tema o ockovani...to tu dlho nebolo
@sanym styri roky. a nebolo to povinne, starsej sme to davali navyse. malemu nie, kedze mal tolko injekcii v sebe, tak som ho uz nechcela trapit.
@katarina644 očkovanie proti pneumokokom je u nás povinné od r. 2009
@katarina644 neviem presne rok, ale mojou skúsenosťou potvrdím komentár @sanym. V 2009 bolo očkovanie proti pneumokokom určite povinné.

@dazdovka Áno, Ty si napísala svoju skúsenosť, ja som napísala svoju skúsenosť, ako reakciu na Tvoje vyjadrenie, že všetky deti, ktoré poznáš, sú chorľavejšie po očkovaní.