icon

Nie som rozhodnutá, či mám dať dvojročné dieťa očkovať

ivetafer
6. feb 2015

😒 ahojte mamicky ,v tehotenstve mi zistili gastroschizu to znamena ze tenke crevo sa vyvyjalo v plodovej vode ........ rodila som sekciou v 36 tyzdni .....presli sme si tazkym obdobim no chvalabohu je maly zdravy,krasny a nema ziadny problem so stravou ....klopem .....este nebol vobec ockovany lebo som to oddialovali a traz nas doktorka tlaci na ockovanie a my nevieme co mame robit, chcem pre mojho maleho len to najleps7e no bojim sa ze ked ho dame ockovat tym ze mal problemy tak ze sa nieco skomplikuje a to uz by sme nezvladli.....budem rada ak mi prispejete vasimi nazormi , dakujem

katarina644
8. feb 2015

@liebling98 moj syn ma zakladne tri ockovania. co je v nich neviem, nepamatam si vsetko, doverujem doktorom...aj ked to vyznie blbo pre vas, ale ja verim ....

sanym
8. feb 2015

@katarina644 je to samozrejme tvoja vec, ale vyjadruješ sa tu k očkovaniu a pritom ani nevieš, proti čomu máš zaočkované vlastné deti...

lucus83
8. feb 2015

@sorciera24 to, ze ty niečomu neveríš neznamená, ze to tak no nie je. Možno s odchýlkami +- 5% Máš pravdu každé dieta je iné, moje deti prekonali kiahne hladko s par vyrážkami, ale zbierali sme sa z nich dlho. Hematologicka (v tom čase sme chodili na kontroly aj k nej) mi povedala, ze sa to dalo čakať, ze komplikácie su u deti bežne. Aj kamoskine deti to mali podobne. Ale to je jedno, píšem o svojich skúsenostiach.
To, ze Tvoje dieta nemalo komplikácie automaticky znamená, ze štatistiky su blbosť? Lebo to nie je Tvoja osobná skúsenosť tak je to nevierohodne?
Pretože skúsenosti lekárov su blbosť? Cely svet míňa kopu energie aby sa "skrášľovali" štatistiky? Lebo farmalobby? Aj v románoch z minulých storočí si komplikácie dnes preventabilnych chorôb vymýšľali.

sorciera24
8. feb 2015

@lucus83 aj lekari maju rozne skusensoti (a ti odvaznejsi ich aj priznaju....tym som este naklonena, inak verim naozaj len sama sebe;)) bez urazky...a. statistiky?...viem ako sa robia....nemusis ma o nich poucat.... nikde som nepisala, ze choroby nemozu mat komplikacie...este raz ti to zopakujem, ale inak ma to fakt nebavi: komplikacie po chorobach mozu byt, aj nemsuia, nez. ucinky mozu byt, aj nemusia.....chapeme?....a ano, teraz je na kazdom, co je rpe neho vacsie riziko, coho sa viac boji, comu veri..... takze ano, verim opat mojim skusensotiam (realnym), nie statisikam (prikraslenym..... a oni naozaj su.....ked je z toho nejaky uzitok, prikrasli sa hocico....)...bola som toho svedkom, takze tu ma tiez nepresvedcis....mne je jedno, comu veris ty....ale nepresviedcaj inych, ze to tvoje je jedina pravda (ked nie je;))kapis to? ci uz ano, ci nie, viac k tomu nemam co dodat 😎

katarina644
8. feb 2015

@sanym no comment, pis si co chces. jasom si tolko toho prezila s doktormi a mam pri sebe velmi dobrych doktorov, ktori mi pomohli so synom, inak by uz bol anjelikom. ja sa tu nemusim spovedat. viem co robim.... prajem vsetkym vela zdravia a stastia.:🙂))) drzte sa babule🙂)))))))))))))))))))

belllinka
8. feb 2015

@adsumus Ano, urcite si katarinku zavolala do vasej skupiny kvoli tomu, aby sa s vami podelila o vedemosti.... ked ani nevie proti comu ockuje 😀 😀 😀 Ale ved vlastne to je klasicka "nevedomost" ockujucich rodicov. 🙄

adsumus
9. feb 2015

@belllinka bude dobre, ak sa nebudeš vyjadrovať o očkujucich rodičoch a klasickej nevedomosti, moja neočko kamarátka, nevie a ani nechce vedieť, proti akým chorobám neočkuje a pozri sa, ja nezovšeobecnujem, že je to klasická nevedomosť neočkujucich rodičov, jeden pánko tu písal, že neočkuje, pretože vakcíny obsahuju 80% ortuti 😕 , dalšia neočkuje, lebo "niečo na tých rečiach asi bude pravdy" 😕 , a tak dalej a tak dalej. Pekný den ti prajem so samími skvele informovánými rodičmi, ktorí vyštuduju dve vysoke školy aby naplnili tvoje nároky na vedomosti ohladom očkovania.

lucus83
9. feb 2015

@sorciera24 ani ja už nemám k tomu, čo dodať a už ani nebudem pokračovať ďalej v diskusii s Tebou . Nebudem sa s Tebou hádať, ani Ťa nebudem presviedčať, veríš len tomu, čo chceš veriť, len od toho koho názor Ti vyhovuje.
Ja tiež viem, že nežiadúce účinky môžu a nemusia byť, ako môže človek zareagovať na aké choroby. Dovolím si tvrdiť, že mám o tom väčší prehľad ako Ty, kedže sa to týka mojej práce a dennodenne prichádzam do styku s chorými, a tým, že pracujem v menšom meste, mám o našich pacientoch celkom dobrý prehľad. A čudovala by si sa, ale celkom pekne to zapadá do štatistík.

sorciera24
9. feb 2015

@lucus83 verim sama sebe v prvom rade! nie co mi vyhovuje!....a predstav si poznam dost lekarov, kt. maju opacny nazor akot y....ale isto nebudem verit nejakej fiktivnej anonymnej internetovej diskuterke (to som ti uz vysvetlovala) , radsej budem verit realnym veciam ci ludom..... a zabila si to tym, ze mozes tvrdit, ze mas vacsi prehald o neicom ako niekto druhy...pritom o mne prt vies....narcizmus prekvita 😀 dalsi dovod, preco som ja prva navrhla ukoncenie diskusie s tebou, nie ty so mnou! tak si to zapis do tej svojej statistiky a viac ma teda neoslovuj! dakujem 😎

lucus83
9. feb 2015
veriiii
22. feb 2015

@dazdovka, doktorka mohla spravit specializovane odbery,ale naksor mala pravdu,ze to nebol mumps-ale-
3-4 tyzdne po ockovani moze dojst u niektorych deti k priznakom podobnym mumpsu- k opuchu zliaz a k teplote..je to neinfekcne ,ale nie je to mumps..
tu je v skratke co moze nasledovat po mmr v zmysle opuch, vysyp..

MMR is made up of three different vaccines ( measles, mumps and rubella) and these can each cause reactions at different times after the injection.

After six to ten days, the measles vaccine may cause a fever, a measles-like rash, and loss of appetite.

Three to four weeks after the injection, the mumps vaccine may cause mumps-like symptoms in some children (fever and swollen glands).

The rubella vaccine may cause a brief rash and possibly a slightly raised temperature, most commonly around 12 to 14 days after the injection. A rash may also occur up to six weeks later but this is very rare.

katrin21
22. feb 2015

MMR ockovat jedine, ak ste si istí, ze vase dieta ma spravnu floru v crevach, teda ze tam nema premnozene candidy, clostridie, lambie a podobne veci....
to znamena, ze ak ma dieta zdrave a fungujuce travenie a netrpi ziadnymi intoleranciami na lepok, laktoru a pod....
Totiz uz to, ze niekto ma tieto intolerancie svedci o tom, ze steny jeho criev su neni v kondicii.... su napadnute nepriatelskymi kmenmi bakterii, virusov a kvasiniek a naopak chyba spravna mikroflora..
Ak ockujete take dieta na osypky, jeho imunita to nezvladne... moze to nasledne vyvolať prejavy autizmu...
To sa da eliminovať stravou, ale viete ako je u autistov tazke nieco zmenit a presadit....
Ja nie som proti ockovaniam, ale citam skvelu knihu a proti osypkam by som v MMR vakcine dieta ockovat nedala...
AK vase dieta nema pravidelnu a vzdy rovnaku stolicu, to znamena, ze ma nejaky problem s florou crevnou a teda treba to riesit.. Mohlo to zdedit po matke, alebo otcovi , nakolko dieta od nas prebera po narodeni floru a ziviny uz aj pocas vyvoja samozrejme..
takze ano, je to potencialne nebezpecne pre deti, ktore vykazuju akekolvek , aj nenapadne, disfunkcie travenia....

Vsetko nase zdravie, imunita, vsetko je v creve...
a bohuzial vplyvom modernej stravy ( privela sladkeho, uhlohydratov a pod.) ju mame vsetci na 70% , ak nie viac, poskodenu.... teda tu crevnu floru myslim.. nasledne samotne creva su poskodene, ich steny neumožnuju vstrebavanie zivin a je tam vela toxinov z nevstrebanych zloziek stravy a nepriaznivej flory,ktore sa dostavaju do krvneho obehu a celeho tela... nasledkom su intolerancie, problemy, alergie, ekzemy a depresie, az autizmus, AHDH a pod...
Dokazom toho je, ze ked robili vyskum, tak vsetky deti ktore mali autizmus , alebo ADHD mali aj nejaku intoleranciu, alergiu, alebo ine problemy...

katrin21
22. feb 2015

niektore intolerancie najprv neboli zrejme, rodicia o nich ani nevedeli, ale vystreniami pri tom vyskume sa zistili a potvrdili..rodicia si to nevsimali, nezamyslali sa nad tym....
Aj preto, lebo sami maju casto problemy, ze ich obcas prezenie, alebo ich len z niecoho " naduva", beru to za normalne, ze kazdemu sa take stava.... ale ono to nie je normalne.

liebling98
22. feb 2015

@katrin21 zdroj?

veriiii
22. feb 2015

@katrin21 a vysvetluje ta kniha,preco je viac chlapcov autistov ako dievcat? 😕
to,ze bezlepkova a nemliecna dieta GFCF moze ulavit v niektorych symptomoch u autistickeho dietata som ale uz pocula..

adsumus
23. feb 2015

@katrin21 Očkované teda nemôžu byť podla knihy a ochorieť už môžu, to už im nepoškodí? Tie deti, myslím z tvojej knihy a tiež ma zaujíma zdroj.

dazdovka
23. feb 2015

@veriiii som nevedela, ze sa vysyp ako osypky, opuch uzlin ako mumps, vysyp ako rubeola interpretuje tak, ze to nie je nic z toho, najma ked dieta dostalo zivu vakcinu MMR a ocakava sa imunitna odpoved po rozmnozeni tychto virusov v tele... Este ze ide o tri lahke ochorenia, ked si to vsak zamenime za zivu vakcinu proti TBC a dostaneme priznaky tubery, mame stovky, mozno tisicky deti liecenych v Srobarovom ustave detskej tuberkulozy v Tatrach. Tvoja interpretacia cohokolvek ma vzdy smerovanie k jednemu a ja nevidim zmysel s tebou diskutovat, nebudem ani.

denduska
23. feb 2015

V tejto knihe http://www.amazon.com/Special-Diets-Kids-Volume... je toho dosť popísaného o tom. Aspoň v tom vydaní, čo mám ja, to je o dosť staršie.

@adsumus
@veriiii
@liebling98
Ale keď si zadáte do Googlu gliadorphin, caseomorphin, tak sa určite prelúskate k zaujímavým veciam.

liebling98
23. feb 2015

@denduska Ďakujem, pozriem si to.

katrin21
23. feb 2015

@liebling98 hovori sa o tom v knihe Syndrom travenia a psychologie.

katrin21
23. feb 2015

@adsumus nezumiem otazke...
ak dieta nema v poriadku travenie, co si ani nemusis uvedomit, ze nema, staci ze bralo viac ATB, alebo je na sladkosiach, tym padom flora v creve je uz ina... zmenena a je tam viac nepriatelskych organizmov..
ak do toho dieta zaockujes MMR, tak je velka sanca, ze to bude mat nasledky vo forme autizmu, alebo inych chorob...

katrin21
23. feb 2015

@denduska presne o tych " morfinoch" sa tiez v tej knihe pise.. je toho straaasne vela a je fajn to vediet.
je to stravovanie GAPS,....

cesky blog, aj ked zamerany skor na travenie nie, autizmus,(ale pochopite z neho zasady ), je tu
http://zivakultura.cz/zakladni-informace/

liebling98
23. feb 2015

@katrin21 Ďakujem za odpoveď.

katrin21
23. feb 2015

akurat pozeram Pro7 a davaju v spravach, ze zomrelo dieta na osypky, nebolo ockovane...a ze celkovo obrovsky narast osypok v Rakusku a nemecku...
to je naprd.. ockovanie je nebezpecne a choroba moze byt tiez nebezpecna.... keby to aspon ockovali samostatne , nie v kombinacii...

veriiii
23. feb 2015

@dazdovka ano,tak sa to interpretuje,
ale pozor!!- ine je ak ma dieta celkove priznaky danych ochoreni a vysoke teploty..vtedy moze byt vysvetlenie,ze bolo zaockovane uz v inkubancnej dobe tychto ochoreni a ockovanie uz nestihlo zabranit prepuknutiu,napr taky mumps ani nezabrani postexpozicne.. ale neznamena ,ze ho dostalo zo samotnej vakciny..
.preto asi tvoja lekarka povedala,ze mumps to nebude, mala ti to riadne vysvetlit..alebo zobrat krv na specializovane vysetrenie..
co sa tyja zivych vakcin, tie su sice zive,ale o s l a b e n e=a t e n u o v a n e , musia byt oslabene-nemozu sa vyrabat vakciny z ktorych by deti regulerne choreli na rubeolu, mumps, osypky..
len tym,ze bezny clovek vie len o prvej casti nazvu-ZIVE ale nevsimne si druhu cast -ATENUOVANE,tak sa rodia tieto dezinformacie..

su oslabene tak ze su nepatogenne pre normalnu imunitu..tou normalnou imunitou sa mysli priemerna imunita priemerneho dietata..to aby ma nik nechytal za slovick,a ze ako mozem vediet,ze jeho dieta ma priemernu imunitu,alebo,ze male deti maju slabu imunitu..nie su urcene pre imunitu cloveka,dietata so silnym vrodenym imunodeficitom..tu su vacsina kontraindikovane, ako aj pri vacsie ziskanych imunodeficitoch-onko liecba ,transplantacie..urcite lieky(ale, napr HIV pacienti by viac riskovali samotnou nakazu osypok, rubeolou,mumpsom ako tuto konkretnu zivu vakcinu,tak su pravidla,kde by mali byt ockovani..ak su teda nastaveni na liecebu samozrejme...cize- ako vidis, aj urcite kontraindikovane skupiny mozu byt za urcitych podmienok urcitymi zivymi ockovane..

zita19
23. feb 2015

@katrin21 monovakciny tiez nie su to najlepsie riesenie. Kazda obsahuje urcite mnozstvo hlinikovych soli aby vyvolala imunitnu reakciu. Podavanim monovakcin by sa vpravovalo do tela viac hlinika, ktory odporcovia ockovania povazuju za jed vyssej kategorie ako strychnin. Takze tu je tazko najst zlatu strednu cestu...

liebling98
23. feb 2015

@katrin21 prečo samostatne. Zdá sa Ti napr rubeola a riziko kongenitalneho rubeoloveho syndrómu menej závažné? Či máš výhradu len voči MMR ako trojvakcine, ale jednotlivo by Ti nevadili. Nechcem rýpať, len pochopiť.

veriiii
23. feb 2015

@katrin21 vies, ockovanie je nebezpecne,pretoze sa tak prezentuje urcitymi skupinami....
Je pravda,ze vzdy bude urcita skupna deti dostavat neziaduce ucinky a velmi mala skupina tie nebezpecne,-avsak vacsina z tychto nebezpecnych je u predisponovanych deti..
ale percentualne je NU po ockovani menej ako kebyze si zoberies komplikacie danych ochoreni..napr osypky-1 z 10 deti ma zapal stredneho ucha, 1 z 20 zapal pluc,jedno z1000 zomrie,alebo dostane encefalitdu.kolko deti dostane encefalitdu z mmr(aj to len imunodeficit,kde je KI)?ps. kolko z toho co sa udeje suvisi ozaj so samotnym ockovanim sa nevie..nejde totiz nevyhnutne o kauzalne NU. neviem o tom,zeby kazde 1000 dieta zomieralo po MMR..

a este nieco-vie sa,ze napriklad OSYPKY spustaju u predisponovanych ludi urcite autoimunne ochorernia-napr autoimunny zapal stitnej zlazy, sklerozu mulitplex,Crohn.. takisto RUBEOLA a SC.. MUMPS moze sposobovat cukrovku..

to uz ale slobodavockovani a pod nepovedia...ze ako sa napr starsim generaciam cukrovkarov, co neboli ocko proti mumpsu ale ho preklonali najde mumsova dna v pankreat.bunkach..alebo osypkova po prekonani osypok v liquore pri skleroze multiplex..

takisto sa nedaj oblbnut recami typu,ze sa hlasi len tretina ci kolko NU-aj keby-aj tak vsetky nie su kauzalne spojene s ockovanim..ako to dievcatko co dostalo autizmus 'z MMR.'. par dni po ockovani mmr-mu lekar diagnostikuje 5 chorobu-bolo ockovane bohuzial v inkubacnej dobe infekcnej choroby.toto je ten ziskany autimzus po mmr...alebo deti s genetickymi chorobami,ako napr mitochondrialne dysfunkcie..apropo-tu mozes najst tu spojitost co si pisala s tym travenim lepku -cize zasa-teoria o zlej mikroflore criev moze byt len druhy pohlad, prvy je tato geneticka porucha..je ich viac..atd..ale, toot su velmi zriedkave stavy,ze sa predsa neprestane ockovat..

a k tomu,ze by boli aj monovakciny--aj kombi?a podla coho by sa rodic rozhodoval?dievca=tak len rubeolu, chlapec tak mums?a ked ten chlapec ocko len na mumps dostane rubeolu v dospelom veku a nakazi napr tehotnu?

veriiii
23. feb 2015

@dazdovka a vidis -toto akurat je ten hlavny problem -zovseobecnovanie-hned to chces aplikovat na tuberu.tak to nefunguje..a kde pisem aj o tubere..bavime sa o mumpse, rubeole, osypkach...ja som si to nevymyslela,ze je to tak! ty si si primyslela!

veriiii
23. feb 2015

@denduska ano,citala som davnejsie nieco o tejto teorii,ze to moze sposobovat ten specificky utlm u autistov..
ja odporucam,sice nie k GF/CF ale k tzv postvakcinacnej encefalopatii :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC260...

ktory navazuje na znamy pripad,ked rodicia vybojovali odskodne v USA.

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp0802904