icon

Očkovanie dopadlo dobre

dudkaaa
26. feb 2013

Ahojte,dnes nas prvy krat očkovali,a strasne sa o maleho bojim, po tom co som tu vsetko citala.prosim napiste mi mamicky ktore ste nemali problemi pri ockovani

hajanka
3. mar 2013

+ je lekar povinny predlozit pisomnu formu pribaloveho letaku k nahliadnutiu
nepoznam jedineho rodica ktory by mal takuto skusenost s lekarom, aby mu ho dobrovolne bez vyzvania ukazal 😀
nasa to odmietla aj po vyzvani

adsumus
3. mar 2013

@sabiatko Prečo mi záleží, aby všetky deti boli zaočkované na všetko? Vôbec mi na tom nezáleží. Či čo? Tiež si myslíš, že som platená farmami? Nie som.Ja len nechcem, aby zbytočne trpeli nezaočkované deti v budúcnosti na choroby, ktoré tu vdaka ockovaniu teraz nemáme. Príklad Nigéria, nezaočkovali deti kvôli tomu, že si mysleli, že vakcíny sú infikované vírusom HIV, teraz sa trápia s detskou obrnou.

adsumus
3. mar 2013

@hajanka Ved nech predkladajú, my tu sme rodičia. Treba sa vybrať na kongres a tam im porozprávať ako sa majú podľa zákona správať k pacientom. Potom daj vedieť, dojdem ťa podporiť. Dáme studený obklad.

sampo
3. mar 2013

@adsumus ale detska obrna do velkej miery suvisi aj so zivotnymi podmienkami 😅

kvieta
3. mar 2013

@dudkaaa Moja má 4,5roka, doteraz nemala žiadne reakcie, ak nepočítam mierny opuch. Pozerám, že prešli 3 dni od vášho očkovania, ako ste na tom?

sabiatko
3. mar 2013

@adsumus Naozaj ma zaujimal len ten dovod, nemus sa startovat 🙂 Lebo ked tym dovodom je to, ze nechces, aby "trpeli nezaočkované deti v budúcnosti na choroby, ktoré tu vdaka ockovaniu teraz nemáme", tak ja nechapem, ako by tie nezaockovane deti dostali tie choroby, ked tu ziadne nemame... napriklad. Nemyslim si, ze si niekym platena, len sa snazim normalne a najma v klude diskutovat 😉

something
3. mar 2013

@sampo ???????

ewisam
3. mar 2013

@zigzag ja mam skor pocit, ze sa tu urazaju ludia, ktori maju proockovaci postoj... a povedzme si uprimne, kazdy napise studuj, ale ako ja vravim staci otvorit renomovane stranky pro a proti a nevies kde je objektivna pravda. Pretoze kazdy sa na to pozera zo svojho uhla pohladu, takze ja ako laik nemam sancu rozlisit, kde ta pravda naozaj je a studovat veci do podrobna je za mesiac, rok, ci dva nerealne. Precitala som pracu napr. pana Kotoka, a povedala by som, ze jednostranne pisanie, ale to je ina tema, takze neodbocujme od povodnej

sampo
3. mar 2013

@something to povedal dr. Loibner (lekar), nie ja 😕

adsumus
3. mar 2013

@sabiatko Infekčné choroby sa šíria vzduchom, prosím pekne. Tak asi tak by ich mohli dostať. Hapčí, ujo došiel z Ukrajiny predať cigarety lacnejšie.

something
3. mar 2013

@sampo to uz co je za debila

sabiatko
3. mar 2013

@adsumus Ale ujo z Ukrajiny je predsa ockovany, respektive cely zivot zil v krajine zo 100%-nym ockovanim, tak musi byt zdravy jak ryba 🙂 prosim pekne... takze od koho to tie neockovane deti dostanu?

sampo
3. mar 2013

@something nemyslim si, ze je to debil, ked vykonaval lekar. prax 40 rokov a po niekolkych podozrivych NU a umrtiach po ockovani sa tomu zacal venovat hlbsie. Ty to mas snad lepsie nastudovane? alebo ho poznas tak dokonale, ze ho mozes takto z fleku nazvat debilom?

adsumus
3. mar 2013

@sabiatko Prosím pekne 50% zaočkovanosť na Ukraine, chorob po milujarmilu.

hajanka
3. mar 2013

@adsumus 50% zaockovanost proti ktorym konkretne chorobam?

hajanka
3. mar 2013

@adsumus a vies to aj vysvetlit? tu tabulku 😀
z nej si vycitala ze v Ukrajine je 50% zaockovanost, ano? 🙂

sabiatko
3. mar 2013

@adsumus Ja ti poviem svoj nazor. Ci uz sa v minulosti neockovalo, alebo ockovalo, choroby tu stale su, prenasaju ich ako ockovani, tak aj neockovani, je ich minimalne mnozstvo, ovela menej nez kolko je pripadov NU po ockovani, vacsinou ide o choroby, z ktorych sa tak-ci-tak dostanu (tbc, cierny kasel, osypky,...), chorobnost je minimalna vdaka preciznejsej hygiene a nie vdaka ockovaniu, kedze aj ockovany ta dokaze nakazit a ked sa chceme vyhnut nakazam, tak sa vyhneme oblastiam, kde sa vyskytuju. To ze na Slovensku neexistuju choroby, proti ktorym sa ockuje, ako si pisala, je uplna hlupost, je tu ako tubera, tak cierny kasel a podobne, zajdi si do nejakej osady, kde je hygiena nula bodov a uvidis, ako tam obcania kaslu a zistis, ze v takych podmienkach by sa nakazil aj ockovany. Takze moja rada, zamerajme sa radsej na hygienu, ja by som zaviedla aj karantenu pre cudzincov, ktori prichadzaju z rizikovych oblasti a nevytvarajme si iluziu, ze ockovanie nas spasi, lebo za komunizmu tu bol kazdy ockovany a choroby su tu stale.

kacena4
3. mar 2013

@hajanka neprisla som sa sem hadat, ale povzbudit @dudkaaa ze ked uz svoje dieta dala zaockovat tak sa uz s tym nic nerarobi a strachovanie jej nepomoze, treba to prijat tak ako to je a ako som pisala, zvazit dalsie ockovania. nechcela som ju strasit co sa moze stat, ako to robis ty. ja mam doma autistu tak viem o com hovorim. a druha dcerka po ockovani regresovala ale naco ju mam strasit???? to ona nepotrebuje je vystrasena dost.takze to je vsetko co k tomu mozem dodat a prosim neutocku tu na vsetkych kazdy mame svoj nazor, to je pravda a mozeme si ho povedat, ale uvedom si, ze ked ma niekto strach tak mu ho este nezvacsim,ale ho radsej povzbudim.... 😉 😉

hajanka
3. mar 2013

@kacena4 fuuu, tak to je povzbudenie 🙂
napriek tomu ze vies aka fatalne nasledky moze ockovanie mat, tak napises ze to nie je pre dieta skodlive??? 😲
ved to je ocividne zavadzanie a klamstvo! uvedomujes si to vobec?

matka 8 deti a 9. na ceste, ved to je akoby si vedome dala vypit niekomu jed a tvrdila, ze je to len cista voda 😲 😲 😲

sorry, ja som myslela ze o rizikach nic netusis a preto takto pises, ale toto co si teraz priznala, ma fakt ohromilo

veriiii
3. mar 2013

@sabiatko no, nebud naivna!!TIE CHOROBY STALE EXISTUJU VDAKA LUDOM,CO NIE SU ZAOCKOVANI-CIZEtie choroby sa lahko daju dovliect MIGRACIOU,plus, nikdy nevies, ci dieta nieco nechyti NA DOVOLENKE, alebo sa nerozhodne /te ZIT V CUDZINE,napr v Anglicku je ockovanie dobrovolne, mnohe mamicky ale nedavaju zaockovat dieta, nielen kvoli tomu,ze sa boja vedlajsich ucinkov vakcin,ale proste nechcu dieta "stresovat"alebo jednoducho sa im nechce ist k lekarovi zaockovat.Aj vdaka takymto mamickam sa tu potom pravidelne objavuju epidemie napr cierneho kasla, co moze novorodenca usmrtit!v detskych vakcinach by sa uz nemal nachadzaj tiomersal-cize nemusite sa bat napr autizmu!ja vzdy hovoruim,ze vacsina mamiciek co odmieta ockovanie dnesnymi vakcinami bolo zaockovanych este vacsimi"svinstvami"ako si myslia su tu!Keci o farmaceut.firmach neobstoja, i ked sa na tom zaraba,primarne boli vakciny vyrobene PREDCHADZAT EPIDEMIAM, nie zarabat!a ci si date zaockovat dieta na nepovinnne, je kazdeho osobne rozhodnutie, ci bude "dotovat"farmafirmy!uz mi leze na nervy tato hysteria, niekdo si precita na nete pribeh dietata co dostalo autizmus./cukrovku/rakovinu alebo ineho frasa kratko po ockovani, ako si moze na 100%byt isty,ze to dieta by to nedostalo, mozno neskor v zivote?apropo, aj keby to bolo z ockovania,kolko deti je zaockovanych denne a kolko ochorie?kazdy liek ma vedlajsie ucinky, aj paracetamol, aj ibuprofen, bojite sa ich davat detom??ked teplotuju,a date im ich, to uz nenadavate na"farmafirmy "ako zarabaju?

veriiii
3. mar 2013

@sabiatko na ukraine NIE JE 100@zaockovanost uz davno!nie je to ako v minulosti, cim chudobnejsi stat, tym sa viac rucaju urcite systemy!

sorciera24
3. mar 2013

@veriiii presne tak ibuprofen, ci paracetamol su tiez dobry kentus, preto ich nepodovam ani neuzivam (ani pri teplote;))....
viem, cim som bola zaockovana ja......takou MMRkou rozhodne nie ( a ni proti tolkym chorobam ako by mal byt moj syn napr.).....cize ty myslis, ze ekd je ockovanie povinne, treba ho.......cize ekd ockovanie proti pneumokokom nebolo povinne, bolo to ok a nebolo ho treba, ked sa v r. 2009 stalo "zrazu" povinnym, uz je to vlastne envyhnutne pre zivot!??
do r. 2012 bolo nevhynutne ockvoanie proti TBC a pre tie deti narodene uz 1.1. povinne nie je, uz im ho netreba ale tym detom narodenym 31.12. este ano?.....hmmm...toto je smiesne

hajanka
3. mar 2013

@veriiii toto co si napisala bolo uz xxx krat vyvratene, ale to je faza, ku ktorej si sa ty este nedostala 🙂

btw. paracetamol, ibuprofen a pod. nepouzivame (ani doma nemame uz roky) na zrazanie horucky, duplom na zrazanie teploty, dokonca ju mnoho krat vobec nezrazame 🙂

veriiii
3. mar 2013

@dudkaaa o akych vedlajsich ucinkoch cHces pocut?zvysena teplota a moznost mierneho opuchu v mieste aplikacie su bezne vedlajsie ucinky,o tych hororovejsich si chod precitat do fora OCKOVAT/ALEBO NIE?:-P

veriiii
3. mar 2013

@hajanka HAJANKA, CO BOLO VYVRATENE??KONKRETNE AKE FAKTY?prepac, mas aspon stredne zdravotne vzdelanie???nechcem utocit, ale milujem taketo reci!

veriiii
3. mar 2013

@sorciera24 to s tym TBC je vyvojovy trend suvisiaci s ocKovanostou/morbiditou v EU!ja som rodila v Anglicku, opytali sa odkial som, skontrolovali tabulku, aha vy ste v eu, vase dieta netreba ockovat.To,ze vedla je Ukraina, kde je rastuci trend na TBC...

bubulka722
3. mar 2013

@veriiii Myslíš že je to o chudobe??? Nebuď smiešna. Je to len a len o silnom vplyve a silnej lobby farmafiriem. Tie si cez mocných v štáte kúpia odbyt a zaujíma ich myslíš zdravie a možné následky tvojho dieťaťa??? Keď ide o prachy, ide o všetko a zdravie tvojho dieťaťa je len a len tvoj problém, pretože možné následky po očkovaní znáša len ty. Oni majú čisté ruky a plné vrecká.

adsumus
3. mar 2013

@veriiii Vo svete neočkujúcich je všetko, čo hovorí v prospech očkovania úplne vyvrátené. Tam je toho vyvráteného veľa.

veriiii
3. mar 2013

@bubulka722 nechapem, preco si nekupia odbyt na ukraine teda..som zvedava,koloko zvas tu ma farmaceuticke vzdelanie..ze sa takto odvazne vyjadrujete..