Očkovanie dopadlo dobre
Ahojte,dnes nas prvy krat očkovali,a strasne sa o maleho bojim, po tom co som tu vsetko citala.prosim napiste mi mamicky ktore ste nemali problemi pri ockovani
@bubulka722 chory koment... ja som priviedla 2 deti do krasnej milujucej rodiny kde sme vsetci spolu radi a mame sa super.
len taka mala rada - svet je taky aky si ho spravis
@fidka79 a toto nebol z tvojej strany agresívny príspevok na mna???....nepísala som či dať alebo nedať očkovať...písala som o spôsobe argumentácii tej či onej strany...a ty len potvrdzuješ to čo som napísala.....
@fidka79 vies ta agresivita je uz aj v tvojom komente - kto tu "drista"? to ako clovek zato ze ma iny nazor tak drista?
mozem vediet na koho maju nadavat matky ktorym sa deti nestihli narodit? na koho maju nadavat matky ktorym detom diagnostikovali rakovinu uplne mimo ockovania?
vies ja verim ze ocjovanie moze byt v malom percente deti spustacom chorob , ktore by ale pravdepodobne v spustila aj silnejsia chripka ci vaecsi stres ( je to tak aj pri inych chorobach ) ale obvinovat ockovanie za vsetky choroby sveta je chore - koniec...
a este raz si po sebe precitaj - pptom pochopis co si tu uz o antiockovacej kampani a hlavne jej hlavnych propagonistoch mysli najmenej 80% fora - a ver mi ze to nie je kvoli nazorom ktore siria ale hlavne sposobu akym ho siria...
Vo svete neočkujúcich sú len urážky zo strany očkujúcich. Svet neočkujúcich neuráža, ale upozorňuje neznalú, malinovkami osprostenú verejnosť.
Ak vstúpite do sveta neočkujúcich, získate svätožiaru.
Nevypraceme sa radšej do ockovanie ste za alebo proti? Ľudia sa začnú báť otvárať rúru, že na nich vyskočí nejaká ovečka alebo baran.
Nam az na zatvrdliny v mieste vpichu - zmizli cca do tyzdna a teploty nic nebolo, aj to nie vzdy.(2 deti, 5 ockovani za sebou). Nikdy by som si nedovolila svoje dieta nezaockovat, mam v tom jasno. Rizika vs. benefity su pre mna jednoznacne. Howgh.
@fidka79 Teraz ak tvoje dieťa chytne vážne NU po antibiotikách, máme čakať, že začneš odhovárať ľudí od antibiotík? Kto tvrdí, že očkovanie je super? Nesie so sebou riziká ako všetko na tomto svete. Mne vadí to, že prezentujete neočkovanie ako jedinú ochranu pred všetkým zlom a nie je to tak. Oveľa väčšie zlo môžu spôsobiť samotné choroby.
Svet neočkujúcich jediný vie, čo je ľudská bolesť.
Svet neočkujúcich nepozná škodlivé látky.
@bubulka722 Bez irónie: Toto je iba slabý odvar z toho, čo nájdeš na https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ockovanie-ste-za-alebo-proti/ samozrejme +arogancia, podceňovanie a intolerancia
@sirinka @fidka79 Kocky ja na zaver len tolko: Mame pochody za prava zvierat, homosexualov, stromov napadnutych lykozrutom a co ja viem este ake a nase podla vas ohrozene deti si to nezasluzia? No asi nie, kedze treba byt v mensine a tichucko, aby stat nahodou nieco nezistil.... Tak sa tu donekonecna budu hadat ludia bez identity, osocovat, urazat a este aj deti nasich deti budu hladat pravdu. Bez vetra sa ani listok nepohne asi tak, takze, ak cakame, ze sa to samo, nuz Samo ma dovolenku... A pritom nam vsetkym zastancom i odporcom ide o to iste, slobodnu volbu si myslim
@zigzag
@ewisam Vo vyššie spomínanej téme som sa pýtala jedného z hlavných protagonistov neočkovania, aké tlaky vyvíjajú, aby presadili svoje názory. Pýtala som sa so záujmu, pretože si viem predstaviť, že na niektorých veciach by sme sa aj mohli zhodnúť a teda podporiť ich. Bola som vyhlásená za naivnú🙂 Tak neviem... Kto má záujem, môže si to tam prečítať.
@kvieta 🙂 nechame sa prekvapit s cim pride @zaockujteajslnko, mozno ma riesenie (ako na vsetko)
@ewisam asi preto, že sa v tejto problematike dlho nepohybuješ, tak nevieš, že sa už dlhšie spisuje petícia (môžeš nám pomôcť zbierať podpisy, ak chceš pošlem ti formulár 😉 ), na apríl sa chystá demonštrácia kvôli zmene legislatívy, už niekoľko rokov sa organizujú besedy v materských centrách, IURO (Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania) pripomienkuje pravidelne rôzne zákony a vyhlášky (kde sa pravidelne podpisujú aj lekári), tiež sa vedú diskusie v rádiách a ak televízie láskavo ponúknu aspoň maličký priestor (čo oni veľmi neradi) tak aj tam sa snažíme aspoň dačo dať na známosť. Toto tu je len kvapka v mori. Médiá a moderné mamičkovské plátky sú sponzorované dosť často farmafirmami (to ako nerýpem, to je fakt) a tým sa moc do krámu nehodí aby si tam pustili nejakých odporcov očkovania. A tak len z času na čas dovolia "pro forma" aby vyzerali bohovsky demokraticky pár slov pustiť aj antiočkovačom. Ale je nás stále dosť málo, takže ak sa to nezlepší, tak o slobode v tomto smere budeme môcť len snívať, práve naopak, začínajú pritvrdzovať a osobne mám obavu, že ak sa to nepodarí podchytiť teraz, môže to za pár rokov dôjsť až tam, kde budeme plakať nie len my ale aj očkovači, že nám nepomohli tieto okliešťovania ľudských práv zastaviť včas. 😖
Tebe sa to možno zdá, že sa robí v tomto málo, ale na to, že ešte 90% ľudí ani nevie, na čo má zaočkované deti, je to myslím celkom dosť. Tak ako v každej reforme je ale potrebné, aby nás bolo viac, aby sa mohol vyvinúť adekvátny tlak. A to nejde zo dňa na deň a skutočne veľmi ťažko bez podpory mienkotvorných médií.
@adsumus
Vo svete očkujúcich nasiel svet liek proti rakovine, ak dieta alebo clovek ma rakovinu bezprostredne po ockovani, nebolo to z ockovania a proste tu rakovinu ani nema a umiera krasne zdravy - zaockovany 😀