Očkovanie kvôli chorobám, ktoré prinášajú utečenci
Mam kamaratku, ktora ma take stare dieta ako ja. Nedava ho ockovat. No ja ju nesudim, kazdy robi to, co veri, ze je najlepsie pre jeho dieta. Ja svojho davam pekne ockovat podla ockovacieho kalendara. Moje presvedcenie plynie z toho, ze k nam utecenci zacali prenasat uz davno vymiznute choroby a neochranit svoje dieta aspon ciastocne proti nimi, by bolo prilis velke susto pre mna. Nie je to prilis velky risk v dnesnej dobe neockovat dieta?
prečo niektoré choroby minulosti vymizli alebo sa ich výskyt potlačil? Nesúvisí to len z hygienou. Očkovacie látky obsahujú aj "svinstvá", ale ktoré lieky, aj súčasné potraviny nie? Farmaceutický priemysel najviac prosperuje zo zneužívania zdravotného stavu pacientov. Ale dávni chudobní poctiví vedci, ktorí objavili vakcíny (napr. proti besnote), nemysleli na farmaceutický priemysel.... Proti chrípke napr. nepovažujem očkovanie za vhodné, pretože sa stále mutuje aby prežila. Ale proti klasickým chorobám áno. Rozdelenie na "povinné" a "nepovinné" očkovanie má podľa mňa svoje odôvodnenie.
Migranti - mnoho detí (info len z médií) má problémy z dýchacími cestami, ktoré získali počas cesty, aj dospelí. A môžu byť nositeľmi aj pohlavných chorôb - podľa toho odkiaľ prichádzajú. Očkovať sa proti chorobám migrantov asi nemá zmysel, o TBC u nich som počula, čiže klasické očkovanie by mohlo zabrániť možným epidémiám vzniknutým aj kvôli nevhodným hyg. podmienkam. Nechcem filozofovať, ale asi máme aj rozdielne protilátky v tele ako migranti. Oni majú už niečo vybudované vďaka prostrediu, v ktorom žili. Teraz uvažujem len ako laik
@adsumus ja si myslím, že to je aj pocit akejsi kolektívnej zodpovednosti. V očkovaní sa zhodneme 🙂 Zas na druhej strane som asi sebecká, pravdepodobne by som nikdy neriskovala zdravie dieťaťa kvôli ostatným. Viem pochopiť i mamičky, ktoré sa očkovania obávajú. Vedľajčšie účinky, prípadne trvalé následky sa môžu vyskytnúť ale pri všetkom. Ja mám deti zaočkované podľa očkovacieho kalendára.
👏😂
vraj mamičky začali žiadať očkovanie svojich deti proti osýpkam.
Mozno to je risk, ale teba ako maminu zaockovaneho dietata by to nemuselo vobec zaujimat - lebo to tvoje je plne ockovane a "chranene" 🙂
Okrem toho, polozme si otazku, ako dlho trva imunita po ockovani a kolko % dospelych u nas na SK je preockovanych, aby nesirili tieto choroby 🙂
Dávať do súvislosti očkovanie detí a príchod migrantov na naše územie mi príde úplne od veci. Je to síce vec každej matky, či dá alebo nedá zaočkovať svoje dieťa. Ale nestotožňujem sa s názormi typu teraz sú tie vakcíny nekvalitnejšie ako boli kedysi. Podľa mňa vakcíny sú stále rovnaké len ľudia začali viacej vymýšľať. Každé dieťa je iné a preto je jasné že aj inak reaguje na očkovanie. Ja síce ešte deti nemám, ale skôr by ma desil fakt čo sa im môže stať keď očkované nebudú než to že budú. =) =) =)

@adsumus Tie isté otázky si kľudne môžeš položiť aj pri očkovanom dieťati. 😉