Očkovanie 11 ročnej proti rakovine krčka maternice

cukrovinka
4. dec 2017

Ahojte..chcem sa spytat ci ste davali niekto ockovat svoju slecnu proti rakovine krcka maternice...uvazujem nad tym...skusenosti??? Dcera ma 11rokov Dakujem pekne

anicka766
4. dec 2017

Ja som ako dieta silou mocou chcela byt ockovana proti tomu a dakujem mamine ze to zatrhla.

timilv
4. dec 2017

Ja som očkovaná. Ak máte nejaké otázky, napíšte mi správu 🙂

cukrovinka
autor
4. dec 2017

@anicka766 preco ste rada??

misinka0611
4. dec 2017

Ja som očkovaná proti tomu a vsetko je v pohode 😉

evittam
4. dec 2017

Ja nie som ockovana a tiez je všetko v pohode.😉

evittam
4. dec 2017

@cukrovinka Prečo chces dat dcéru očkovať?

stepanka274
4. dec 2017

@cukrovinka to by aj mna zaujimalo

jvlo
4. dec 2017

Ja tiež nie som a v pohode 😂

esprit88
4. dec 2017

@cukrovinka ja som raz pozeraôla jednu relaciu o ockovani kde sa vyjadrovala odbornicka, ktora je za ockovanie ale povedala, ze nie so vsetkym ockovanim suhlasi a na zaver dodala ak mate radi svoje deti nedavajte ich ockovat proti rakovine krcka maternice viac nekonkretizovala. podla mna zbytocne ocko ale to je na kazdom 😉

cukrovinka
autor
4. dec 2017

@evittam
@stepanka274 ked mam byt uprimna ani sama neviem....z kazdej strany len sama rakovina...napadlo ma ze ak je taka moznost tak preco nie...clovek nikdy nevie....preto chcem vediet nazor aj inych ci za alebo proti....kedze nad tym len uvazujem ;)

vroni
4. dec 2017

Dcera ma 11, ockovana nie je a ani nebude. Ma nasledky po zakladnom ockovani, takze viac nebudeme provokovat osud (odhliadnuc od toho, ze konretne toto ockovanie je asi take spolahlive ako vestenie z krystalovej gule - sakra, zase neviem, ake i/y je v tej guli)

evittam
4. dec 2017

@cukrovinka Mate rakovinu krčka maternice v rodine? Ak nie nevidím dovod-porad sa s dobrým gynekologom. Btw.bohuzial neexistuje vakcina,ktora ti zaručí, že chorobu nedostanes a ani jej lepsi priebeh.

stepanka274
4. dec 2017

@cukrovinka popravde aj mna to zaujima. Moja otazka omylom smerovala k tene ale chcela som skor vediet prevo nie. Tiez mam 11 r.slecnu a malu sme v rodine rak.vajevnikov tak sa tiez aj obavam

rebeka7501
4. dec 2017

Nie, nie a nie. A prečo ? Lebo ďalšia chemia do tela.
Dcere v 13 rokoch našli zhubný nador vaječníka. V rodine sme žiadnu rakovinu nemali (aspon 4 generacie do zadu). Nadorové bunky má každý v sebe pričom ich imunitný system dokaže zlikvidovať. Ak niečo v tele zlyhá bunky bujnejú......Ale je to rozhodnutie matky, či dá alebo nedá. Ja som osobne aj proti očkovaniu proti chripke.

fishie
4. dec 2017

treba si do Google hodit nazvy vakcin Gardasil, Cervarix , Silgard ...urcite by som si pred samotnym ockovanim urobila riadny resers, kedze je to nezvratne a podla toho sa rozhodla

epsondell
4. dec 2017

@evittam rakovinu krcka maternice sposobuje hpv virus takze aj ked sa v rodine nevyskytuje, dievca sa moze nakazit. Hpv je dnes dost rozsirene. Existuje vela podtypov virusu-su onkogenne aj neonkogenne. Vo vakcine su tusim len 4-aspon silgard tusim. 2 proti podtupom, kt sposobuju genitalne bradavice a 2 proti podtypom, ktore vyvolavaju rakovinu krcka maternice. No len tym ze podtypov je mnoho, tak aj po ockovani ak sa nakazi inym, tak ochoriet moze (nemusi). Ale tieto co su vo vakcine by mali byt jedny z najcastejsie sa vyskytujucich.

hrdamama1995
4. dec 2017

ja očkovania som a som v pohode

anicka766
4. dec 2017

@cukrovinka pretoze aspon moja mamka mala rozum a nedala ma napichat nezmyselnymi otravami...

epsondell
4. dec 2017

@anicka766 otravami? A kde je nejaky vedecky clanok podlozeny vyskumom a dokazmi ze ockovanie proti rakovine krcka maternice je otrava? Rada si to precitam.

kluska
4. dec 2017

nie nedala, toto ockovanie ma velmi vela neziaducich ucinkoch a velmi zavaznych

lindusss2016
4. dec 2017

@epsondell
No predpokladam, ze ziadne jablcka ani jahodky ta vakcina neobsahuje 🙂
Otravami asi myslela chemikalie a tazke kovy, ktore sa bezne do vakcin pridavaju. Treba pozriet zlozenie...

evittam
5. dec 2017

@epsondell Mali,mohli, moze, musi,nemusi,.....😉
K téme som svoj nazor vyjadrila.

adsumus
5. dec 2017

@cukrovinka ja určite dám drobca zaočkovať, mám dve kamarátky obidve v mladom veku rakovina, vakcínu sledujem ako sa jej darí a zatial sa neobjavilo nič, čo by ma od očkovania odradzalo, je učinna aj bezpečna. (tie šaškoviny kona si nešímaj inak mi nejde pridať prísepvok)

hettinka
5. dec 2017

@cukrovinka nie, v žiadnom prípade by som dcéru nedala ockovat. Radšej dobre vychovať, nech žije zdravo v sexuálnom ohľade.

lindusss2016
5. dec 2017

@hettinka
Suhlasim, najlepsou prevenciou pred hpv virusom je sexualna striedmost. Plus ovsem kazdorocne prehliadky na gynekologii.

Je moznost si priplatit za dokladnejsie vysetrenie, kde ten ster zoberu z hlbsich vrstiev (tak nejak mi to vysvetlila moja), u mojej gyndy to stoji 20€, myslim, ze to nie je suma, ktora by raz rocne zruinovala rodinny rozpocet.

cukrovinka
autor
5. dec 2017

Dakujem Vam za odpovede...

meusicka
5. dec 2017

@cukrovinka odporucam pozriet si video, bolo natocene v Dansku, a jedna sa presne o ockovanie proti rakovine krcka maternice. dopracovali sa tam k zaujimavym zaverom, ako napr. ze neziaduce ucinky mali hlavne dievcata, ktore sa aktivne venovali sportu. ja by som radila naozaj sa este informovat.

anicka766
5. dec 2017

@epsondell och boze donekonecna hladate dovody na to aby ste spochybnovali iny nazor ako je ten Vas. Neviem ci pouzivate rozum ale je zrejme ze ak sa date pichnut vakcinu...tak to nebude vitamin ani sirupcek. Pokusajte osud a dokalicte si zdrave deti ved vy ste matky a musite vediet co je pre vase dietanaj.....tod vsetko odomna a som radsej za preventivne vysetrenia u lekarov ako vakcinu a sup som zdrava ako buk...nic ma nepostihne!

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz