icon

Očkovanie proti rakovine krčka maternice

31. aug 2025

Ahojte mam dcéru 14 rokov od 13 rokov sa da očkovať do 15 zadarmo . Trochu som , zaváhala nakoľko jedna baba povedala že by nedala že to je svinstvo atď. Zas ale chcem ochrániť aspoň troška dcéru ( rakovinotvorne bunky boli u mojej babky- nie ale krčka ) . A nejako som sa nedostala už potom k tomu to preštudovať .Mame na to teda este par mesiacov aby sme využili mať zadarmo . Takže otázka na vas dali by ste svoje dcéry očkovať? Alebo nie ? Ak nie tak prečo. Očkovanie je 1 x alebo sa očkuje na 2 x . Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede

Strana
z3
anonym_276f08
31. aug 2025

@anonym_autor Moje kamarátky dali.

doriiis
31. aug 2025

Zadarmo je to od 12 do 14 rokov.Do 15 tich idú dve vakcíny,po 15 tich tri vakcíny.Idealne je to medzi 12- 13 tým rokom.Si sa zobudila trochu neskôr ale nevadí.Ockovat určite daj

anonym_e8ba9a
31. aug 2025

Ja som ockovana viac rokov, platila som si to sama, na tu dobu cez 500€. Konzultovala som to s 2 lekarmi (sami dali ockovat svoje dcery) a nie ze jedna baba povedala... Ta baba ma ake vzdelanie?

anonym_3f3631
31. aug 2025

Ja som sa zaočkovať dala, ale dcéry nedám. Nech sa rozhodnú samé, keď budú dospelé

mullerova46
31. aug 2025
@anonym_3f3631

Ja som sa zaočkovať dala, ale dcéry nedám. Nech sa rozhodnú samé, keď budú dospelé

@anonym_autor zaockujem aj syna 🙂 keď budú deti dospelé môže byť neskoro. Kamarátka kvôli tejto choroba prišla o maternicu v 22.
@anonym_3f3631

anonym_3f3631
31. aug 2025
@mullerova46

@anonym_autor zaockujem aj syna 🙂 keď budú deti dospelé môže byť neskoro. Kamarátka kvôli tejto choroba prišla o maternicu v 22.
@anonym_3f3631

@mullerova46 ja tvoj názor rešpektujem, ja som o maternicu skoro prišla, ale taktiež mi očkovanie u detí spôsobilo veľa vedľajších účinkov, takže očkovať deti rozhodne nie

vevesh
31. aug 2025

@anonym_autor nie, nedam zaockovat. Deti nech sa rozhodnu same v dospelosti. A preco? Lebo vakcina ma dost neziaducich ucinkov (a nebavime sa len o zvysenej horucke ci opuchu). Dokumentov je k tomu dost.

anonym_479a03
31. aug 2025

Ja by som nedala. Radsej podporovat imunitu a zdravie a vysvetlit dcere, aby nestriedala partnerov♥️

anonym_479a03
31. aug 2025

@vevesh presne tak. Aj na fcb koluju videa mladych dievcat, ako dopadli po tejto vaxine. Chudatka. Zniceny zivot.

anonym_479a03
31. aug 2025
@anonym_3f3631

@mullerova46 ja tvoj názor rešpektujem, ja som o maternicu skoro prišla, ale taktiež mi očkovanie u detí spôsobilo veľa vedľajších účinkov, takže očkovať deti rozhodne nie

@anonym_3f3631 a ze chlapcov🙈mne ked to prislo od dovery na email pre 12r SYNA. Vybuchla som smiechom.. biznis.. 🙈🙈🙈

ukulela
31. aug 2025
@anonym_479a03

@anonym_3f3631 a ze chlapcov🙈mne ked to prislo od dovery na email pre 12r SYNA. Vybuchla som smiechom.. biznis.. 🙈🙈🙈

@anonym_479a03 muži sú prenasaci HPV. Preto.

ivuska027
31. aug 2025

Hlavne keď to chceš mať zadarmo, musíš stihnúť celú ockovaciu schemu do dovrsenia veku 15r. Ak stihnes podat len jednu, ostatné si platíš. Do 15r sú dve dávku vakciny v rozostupe 6 mesiacov. Ja mám zaockovanych oboch synov.
Že som teda zvedavá, ale koľko semestrov medicíny a odsluzenych rokov na onkologii má Tvoja kamarátka, ehm teda "jedna baba", že si tiez usúdila, že je to "svinstvo?
Je to momentalne jediná vakcina proti rakovine. Kiežby ich bolo oveľa viac... Kolko ľudí by to zachránilo...

anonym_d2f8c6
31. aug 2025

Nikdy!

anonym_479a03
31. aug 2025

@anonym_autor https://www.google.com/search?client=ms-android...

Popozeraj realne pribehy po tomto ockovani. Je to len o tvojom strachu.. vypusti ho a dopuj dceru doplnkami na imunitu.

kikazoe
31. aug 2025

mám ho aj ja aj dcéra... ja som svoje dostala keď to bola novinka na SR na odporúčanie pediatra ( vtedy tiež plne platené rodičmi ). pri dcére som znova platila a neľutujem... mňa čaká pri 40-tke znova preočkovanie. za tie roky som ja a ani dcéra nemali žiaden problém

pribinak
31. aug 2025
@anonym_479a03

@anonym_479a03 čo je na tomto smiešne? Ty budeš nejaká jednoduchšia ….mizi sú prenasaci. Vieš o tom?

anonym_f392b9
31. aug 2025
@anonym_479a03

Ja by som nedala. Radsej podporovat imunitu a zdravie a vysvetlit dcere, aby nestriedala partnerov♥️

@anonym_479a03 ja žijem zdravo, partnerov som nikdy nestriedala, a aj tak mi zistili momentálne v 33 rokoch rakovinu krčka, tak neviem či to zrovna pomoze.

marhulka13
31. aug 2025

Ja som dala syna a určite dám aj dcéru.

sara07
31. aug 2025

po určitých skusenostiach reálnych nie a nedám ani synov, ked sa rozhodnu tak nech sa daju v dospelosti, poviem im svoj názor a to bude celé, znášat si to budu oni
nebavíme sa o teplote, opuchu atd ...
a treba si prečitat aj zahraničny letak k vakcine , byva rozdielny od prekladu sk

sara07
31. aug 2025
@anonym_f392b9

@anonym_479a03 ja žijem zdravo, partnerov som nikdy nestriedala, a aj tak mi zistili momentálne v 33 rokoch rakovinu krčka, tak neviem či to zrovna pomoze.

@anonym_f392b9 ved práve
ja mám kamošku čo teda proste sexuane nikdy nežila , proste ju to nebavilo , a napriek tomu má hpv a z čoho ? nemala sa ako nakazit aj keby som brala že je tam dlhšia inkubačna doba,
ja osobne aj tie testy nie som si ista či su v pohode , lebo zmena buniek a začiatočne štadium vylieči gelik a vyživovy doplnok, sorry ale tato kombinacia mi proste nesedi aj ked ten gel je sakra drahy

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
terka1607
Autor odpoveď zmazal
zuzulka558
31. aug 2025

Nedala som, radšej jej vysvetlila aby to v posteli nestriedala ako štetka nič jej neutečie a ukázala som jej také ženy, ze s tými by ju porovnávali,, známa ma 13 ročnú a je, lebo už máva prespavacky u frajera a ze ona bude taka ze jej to treba, no krásnymi očami to berie a matka je na to hrda

sara07
31. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 nie neprenaša sa uterakom ani postelnym, potrebuje určite prostredie hpv virus

iivancova
31. aug 2025

Pri každej vakcíne sa nájdu ľudia, ktorí na ňu reagujú prehnane a nežiadúci účinok je skôr vzácny ako bežný. Každá vakcinácie je risk, ktorý stojí na tom, že riziko vážnej reakcie je menšie ako benefity tejto prevencie. Zbytočné strašenie ako v prípade očkovania a autizmu (aj keď tento prípad bol o sfalšovanej štúdii). Ale samozejme, každý nech sa pri HPV vakcíne rozhodne ako uzná za vhodné.

anonym_e7b959
31. aug 2025

Mne to už Dr navrhovala pre dcéru ze už ide do veku... Moja odpoveď nie. Ľudí s vedľajšími príznakmi je oveľa viac než nakazených

iivancova
31. aug 2025
@anonym_e7b959

Mne to už Dr navrhovala pre dcéru ze už ide do veku... Moja odpoveď nie. Ľudí s vedľajšími príznakmi je oveľa viac než nakazených

@anonym_e7b959 daj link na takú štatistiku, rada si pozriem

sisska96
31. aug 2025

Nie nedala som sa ani dcéru nebudem.

Strana
z3