icon

Očkovanie proti rotavírusom - skúsenosti

3michaela23
17. sep 2020

Ahojte,

mate skusenosti s ockovanim proti rotavirusom?je to dobrovolne ockovanie,tak sa pytam,ci je to nevyhnutne?

Strana
z2
kate_cs
17. sep 2020

@3michaela23 my sme dávali synovi aj toto očkovanie, veľa sme to zvažovali, ale očkovali v iný deň ako povinné očkovanie.
No a syn ako 8 mesačný dostal Norovírus a skončil v nemocnici na infúziách a potom keď mal 13 mesiacov, další vírus a to bol v nemocnici asi 5 dni na infúziách. Povedali mi, že tých vírusov je strašne veľa, ale keď mal očkovanie na rotavírus, malo to lepší priebeh. Keď som videla, ako mu bolo a nazvali to lepší priebeh, nechcem vedieť, čo by s nim urobil rotavirus 😞

lindusss2016
17. sep 2020

@zuzanockamt kolko rokov mal vtedy synovec a kolko tvoje dieta?

zuzanockamt
17. sep 2020

@lindusss2016 bolo to dávno, sú rovesníci, boli škôlkari, asi 4-5 rokov

sasa1310
17. sep 2020

@veronika180384 odvážna matka. Capnúť všetko naraz a potom čakať, čo sa bude diať. A budete skúmať všetci, že z ktorej mal následky. Veštica nemusíš byť, stačí normálny rozum a čítať príbalové letáky, kde máš jasne napísané ako sa môže kombinovať daná vakcína. Keby si čítala, tak toto neurobíš ani susedovi, tobôž nie vlastnému dieťaťu.

evinqua
17. sep 2020

Syn mal dve ockovania proti rotavirusom a ked sme vlani mali cela rodina crevnu virozu my s muzom uplne zniceni dva tyzdne a on den vracal a potom akoby nic takze ja to ze mal taky lahky priebeh

nevenka
17. sep 2020

@sasa1310 ano, asi som sa nevyjadrila jasne, priorix je ziva...preto sa nema kombinovat s nicim dalsim. My sme davali aj hexu a pneumokoky s odstupom casu...nie naraz...

koruhva
17. sep 2020

My sme 6ti, ani jeden sme nemali očkovanie na rotavirusy a ani jeden sme ho nemali...ani syna som nedávala 🙂

lindusss2016
17. sep 2020

@zuzanockamt tak v tom pripade uz ale u tvojho syna pravdepodobne ockovanie ani nemalo ucinok. Samotny vyrobca udava ucinnost vakciny 2 roky, cize za to, ze sa nenakazil vdaci asi lepaej imunite, alebo neviem, no ockovaniu by som to nepripisovala

zuzanockamt
17. sep 2020

@lindusss2016 hm, zaujímavé, má 10 rokov a doteraz nemal hnačku a nevracal...v škôlke od 2 rokov, chorľavý býval každé 2-3 týždne, no tráviace ťažkosti nikdy 🤔 a to bol v kontakte aj s rota, keď bol mladší a aj s norovírusmi

lindusss2016
18. sep 2020

@zuzanockamt no ja mam takmer 5 rocnu dceru, ktora ockovana nie je a tiez nemala hnacku ani vracacku. Syn bude mat estelen 3, ale tiez ziadnu takuto chorobu nemal. Treba citat letaky k vakcinam, sam vyrobca tam udava takuto dobu ucinnosti, takze ja som si to nevymyslela.

zuzanockamt
18. sep 2020

@lindusss2016 čítala som pred očkovaním a dala som nedávno očkovať aj druhé dieťa 😊

yanni
18. sep 2020

@tslobik u nas napodobne. 5 deti, najstarsi 14 rokov, najmladsie 20 mesiacov, ani jedno nie je ockovane a nikdy nic nemali. O rotavirusoch a skonceni s hnackou v nemocnici citam len tu na MK. A to faaaakt ze vela cestujeme.

lindusss2016
18. sep 2020

@zuzanockamt v poriadku, kazdy podla vlastneho uvazenia... ja sama neuzijem ani paralen, kym mi nejde o zivot a tak isto sa snazim od chemie chranit aj deti, nielen od tej vo farmaceutikach, ale aj drogeria, strava a pod

albertka1980
18. sep 2020

@kiki68 v pohode, mala to zvladla ok

tslobik
18. sep 2020

@lindusss2016 tiež tak. Ja napr.kupujem už dlho čisto prírodné mydlo na ruky a potom mi malého v škole ostriekaju dezinfekciou a už sa mu začína supat koža.

lindusss2016
18. sep 2020

@tslobik 😡 boze... ja sama si nedavam tie hnusne dezinfekcie na ruky, nieto detom... akoby to malo niecomu pomoct 🤷‍♀️

tslobik
18. sep 2020

@lindusss2016 ja tiež nie, len v škole ich pri príchode kontrolujú, či si dezinfikuju🙁

lindusss2016
18. sep 2020

@tslobik to mi je jasne, ze za to mozu tie blbe nariadenia...

Strana
z2