Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?
ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?
@olioza , aj moja je aprílová 😉 po dohode s doktorkou si poznačila do karty, že ju zaočkovala (fiktívne) , kvôli poisťovni, lebo že keby čakala, jej to nepreplatia...reálne sme dávali očkovať teraz v auguste, takže mala 7apol roka. Po očkovaní mala 2 dni teploty, takže tá reakcia bola cca. identická ako keď očkujú v tom predpísanom veku. Ako ja som trvala na tom, že to dáme cez letné prázdniny, kedy je najväčšia šanca, že bude naozaj zdravá v dobe očkovanie, dostatočne dlho rped a podľa možnosti aj po očkovaní, teraz v tomto období by som zas vyčkávala 😝 Ale teraz by nás ani nik nenútil, lebo už pár týždňov bojujeme s astmatickými problémami ako vždy na jeseň a na jar. 🙄
@cairka ja neviem stale neviem sa rozhoduť ci ju dam alebo ie.. ked som tolko veci prečítala čo mlai deti z očkovanie, je mi zle.. moja dr. je koza..on ma nahlasi a pojdem na pokutu, ona čakať nebude, ked ju nedam do aprila zaočkovať už mam na krku urady. ale podstupim to. a som zvedava co mi tam povedia. moje pocity mi vravi nerob to , a neočkuj.. tiež sa priklanam k nazoru ze je to len o biznise. fakt už neviem čo si mam myslieť. do tej doby možno aj schvalia novy zakon o tm aby nepokutovali ked odmietne rodič očkovanie
@macocha polio nie je eredikované, momentálne sa našiel divkoký vírus obrny v Izraely a je riziko, že poputuje dalej.
http://www.szu.cz/tema/prevence/cirkulace-divok...
@macocha Pre SR skus EPIS www.epis.sk, tam si daj vyhladavanie infekcnych chorob (nalavo) a je tam historia az do 5 rokov dozadu. Polio sme na Slovensku nemali od 60tych rokov, vo svete sa vyskytuje (v krajinach s velmi nizkou urovnou hygieny a celkovou situaciou), tu je stranka, kde najdes konkretne informacie http://www.polioeradication.org/Dataandmonitori...
@macocha Ale keby ťa zaujímala celosvetová situácia vo výskyte ochorení, tu je interaktívna mapka aj s uvedenými zdrojmi, možeš si tam vybrať chorobu, ktorá ťa zaujíma aj roky.
http://www.cfr.org/interactives/GH_Vaccine_Map/...
ahojte, prosim vas co nas caka ked toto ockovanie odmietneme? este sme ziadne doteraz neodmietli, ale po reakcii na MMR sa bojime ockovania ako cert kriza...
@nefertitka ..skoda,ze ste cakali na reakcie a neochranili dietatko pred tymto nezmyslom este "pred" ☹ nic take . pride vam prve predvolanie - tam vam daju cas na rozmyslenie , aby ste zaockovali . ak do toho terminu nezaockujete predvolaju vas na konanie . budu chciet, aby ste podpisali nejake ich vyhlasenie .. v ziadnom pripade to nepodpisujte ! je to vase zakonne pravo! a urcite ho vyuzite. ...ked pridete na konanie, vypocujete si ich monolog a dostanete nejaku pokutu . chystat si nemusis nic, vase dovody ich aj tak nezaujimaju. pokutu zaplatite na mieste, alebo dostanete sek a idete domov . opat budu chciet podpisat zapisnicu ..a opat NEPODPISOVAT! je to hnusny lzivy a podly dokument orientovany proti vam . cize nepodpisovat - skutocne mate na to pravo.
viac tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/zdravim-vo...
https://www.modrykonik.sk/group/1799/pozvanka-d...
@livia333 ak nezaplatis vypalne - ehmm " pokutu" ^^ - tak poslu na teba exekutora , zmrazi vam ucty a nakoniec vam zoberie aj pokutu a este zaplatite aj "exekutorske" ..oni potrebuju na kazdom zarobit planovany obnos, bud to zarobia priamo cez vakciny , alebo ked odmietnes ,,tak cez vypalne ..a to ta uz prinutia , aj keby co bolo. po zaplateny vypalne si uz "slobodna" a mozes robit co chces. ..oni uz maju co chceli ^^ 😖
@macocha polio velmi pekne rozsiruje napriklad vakcinacia .. inak polio sa nesiri vzduchom , ale spinavymi rukami, kontaminovanou vodou a pod ^^ cize , chcelo by to uplne ine opatrenia ako vakcinaciu ^^ ..to je dovod preco sa nesiri u nas. ^^ ..je to ako s detskym tetanom v afrike - tiez tych uboziakov ockuju do bezvedomia ..ale hlavna pricina tohto tetanu su NESTERILNE NOZNICE ! ..cize by potrebovali nerezove noznice a flasu liehu ^^ ..samozrejme , na umyvani ruk a cistych nozniciach sa miliardy zarobit nedaju ..na ockovani ano ! 🙄
http://naturalsociety.com/pakistan-to-punish-fa...
volny preklad -napriek tomu, ze dokazy vravia o tom,ze 78% pripadov polia v Pakistane su sposobene priamo vakcinou, Pakistan pristupil k tvrdym opatreniam voci rodicom, ktori odmietaju dat zmrzacit vlastne deti. na tychto rodicov su uvalene financne sankcie a zakaz vstupu pre taketo deti do skoly. polio je prepuklo v ockovanej komunite deti a epidemia je bez akejkolvek kontroly. podla "National Institute of Health" zo 136 pripadov polia 107 detom bola podana vakcina vo forme kvapiek. pripady s spojene so sirenim polia z oralnej vakciny boli tak zavazne, ze "Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP)" doporucila absolutny zakaz pouzivat tuto vakcinu. napriek tomu je tato forma siroko pouzivana nadalej v ramci celeho sveta napriek znamemu vysokemu riziku pre zdravie. najsokujucejsie je ze samotna sprava z "Centers for Disease Control (CDC)" tvrdi ,ze je "mozne" ze u tychto deti bolo polio sposobene samotnou vakcinou. "
(pre tych , ktorym by nestacil moj volny preklad - zaplate si profesionalny preklad , prekladatelom s ISO certifikatom a statnou skuskou )
@olioza ..trosicku hej . len ked si zvazit mizivu ucinnost vakcin a fakt ,ze ortut / hlinik sa z tela vyplavuju roky - tak zistis ,ze popar vakcinach prekrocis bezpecnostne limity na prijem hlinika a tiez zistis, ze sa to vlastne neoplati . riskujes strasne vela ..a dostavas za to tak strasne malo.
@prevenar
Naco by som mala konzultovat? Vsak aj u nas sa injekcne ockovanie proti polio namiesto oralne podavaneho uaviedlo presne v roku 2004 a to je presna informacia. Tak uz konecne prestam pchat kadejake neoverene clanky vsade a strasit mamicky? Ked nie si v obraze ako to naozaj je!!!!!!
@zuzimia oralna forma vakcinacie sa stale pouziva v krajinach "tretieho sveta" ^^ ..ak ta tato tema zaujima, nieco si o nej nastuduj.
- http://articles.mercola.com/sites/articles/arch...
" While most affluent nations now rely on inactivated poliovirus vaccine (IPV), many third-world countries still use an oral polio vaccine as it's less expensive and simpler to administer. However, the oral polio vaccine is made from a live polio virus, which carries a risk of causing polio. "
- http://www.polioeradication.org/Portals/0/Docum...
atd ..
-
my sme nedali. Nepotrebujeme cukrovku 🙂
@prevenar dakujem a nic sa teda nestane, ked nepodpiseme? je to skoda, len my sme vtedy a vlastne celu dobu odkedy sa mala narodila brali ockovanie ako nieco neskodne, povinne, ze ved presli sme si tym aj my a tak...az potom sme zacali okolo toho studovat a ostali sme zhrozeni...plus sme dali malej aj ovcie kiahne...lebo lekarka nas presvedcila, ze mozu byt aj smrtelne, no boli sme sprosti. Vtedy chuda bola tyzden po nepouzitelna, nekomunikativna, mala vysoke horucky bez inych priznakov a nesli nicim zrazit a lekarkina reakcia, davajte jej tyzden vkuse kazdych 6 hodin Nurofen, az tam nas trklo, ze aha to bude asi z ockovania. Sama ale radsej potom povedala, ze preockovanie uz neodporuca. Nastastie nas ale zabudla upozornit na ockovanie proti rotavirusom, jednoducho nebola ockovana a ani sme o tom nevedeli, a tak isto ani proti pneumokokom, len zas co nas zacala strasit, ze nikdy nevieme kde a kedy motyka vystreli, co sa tyka meningitidy...pomoc...ani zltacku typu A nemame...tak same strasenie, ze v skolke je sama zltacka, pneumokoky a neviem co este...
No ale nevadi, sme sa rozhodli, ze uz neockujeme proti nicomu.
a vraj do 5.roku zivota urcite dostane rotavirusovu infekciu a skoncime v nemocnici v katastrofalnom stave...klop klop klop, nedostali sme nic take a to uz bude mat v decembri 5 rokov
@nefertitka mala si ty doktorku nastrašiť, že dáš preveriť, či nahlásila nežiadúce účinky vakcíny podľa ZáKONA, tak ako ste jej ich vymenovali, a podať na ňu sťažnosť!Inak je evidentne zlá veštica, nedostali ste žiadny rotavírus.....ozaj odborník, až vedec-skoro..... 😝 😝 😝
@nefertitka vzdavat sa svojich prav a zucastnovat sa na vlastnom krivom obvinovani zo strany statu je extremne nerozumne. nikdy nevies, ake zakony prijme tato chamrat v buducnosti - v tom co ti davaju podpisat v podstate je obsiahnute ,ze chapes ,ze akym rizikam vystavujes svoje dieta, ze porusujes zakony a ,ze ho vlastne zanedbavas. ..totizto chceli prijat taky drobnu zmenu - ze neockovanie sa ma rovnat zanedbavaniu dietata ..a dalsie lahodky , ako hlasenie na socialku a pod. ..aby sa raz jedneho dna niekto nesnazil ti to dieta na zaklade toho "priznania" nesnazit ti tvoje dieta odobrat .. ^^
tes sa ,ze este vobec nejake zakony su v tvoj prospech , kazdym rokom je ich menej ^^ . iba blazon by podpise nieco take. tito ludia su schopni otocit proti tebe aj to , ked si rano nedas ponozky , ked vylezies z postele ..nie to davat im do ruk taketo materiali . ^^ toto su velmi vazne veci , co mnohi nechapu .
viac infa najdes v nasej skupine.
@prevenar aha dakujem, no prd, ja im dam zanedbavanie...
http://www.ockovacienoviny.sk/wp-content/upload... hlinité soli ako adjuvans a čo sa deje po im a iv aplikácií....
@nefertitka aj nás by malo čakať očkovanie v 5. rokoch, tiež som sa rozhodla už neočkovať, a to moje dieťa nemalo zlú reakciu na predchádzajúce vakcíny, ale načo riskovať? Nechcem patriť medzi rodičov, ktorí si teraz trieskajú hlavu o stenu, že dôverovali lekárom a ich deti teraz musia trpieť celý život. Nie je ich málo. Moje druhé dieťa už nie je očkované vôbec.

da sa toto očkovanie rozdeliť na viac vakcín, teda žeby nedostala všetky naraz ale v dvoch dávkach, nebolo by to šetrnejšie pre organizmus?