Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@anett98 - no nas to drzi podstatne dlhsie, maly ma uz 2 roky 4 mesiace :( A zijeme na diete, inak je zle 😖
a toto je ta hefa vakcina, na ktoru sme doplacali tych 12€hej, cize tie "bez doplatku" boli ok? 😠
@pectore ja viem stahuju ich pre srandu kralikov ale pre ludi ako si ty co neveria nicomu anikomu!!! pisu podobne veci kao ty na koniku v kazdej teme si rozhadana, nepoznam jedinu temu kde si vitana, a kde by niekto o tebe super pisal..
ano stahuju to mozno preto aby si urobili mozno reklamu ze??
pretoze ludia ako ty .....su schopni napisat aj toto ''' robia to len pre reklamu a nic sa nedeje vsetko je ok!!!!
nic nie je ok kazda farmaceuticka firma ktora je nutena stiahnut vyrobok z trhu to robi z dovodu ze dany vyrobok nesplana kvalitu abol na nu upozorneny zdravotnym uradom!!!!! nie pre srandu kralikov ahlavne aj preto ze boli urobene testy ci naozaj je problem!!!!! len vtedy ked s apotvrdi s ator obi takze musel tam byt poriadny problem, hygienicky ze to museli stiahnut teraz ze to bolo obalom alebo niecim inym len tak preto by neboli hlasene neziaduce ucinky.. tazke asi tolko... mozno ak by si stravila menje hadanim na koniku a v klude precitala neaku dobru knihu urobila by sebe aj inym sluzbu.. 😉
babyyy, ved kazda si pozrite v ockovacom preukaze, tam mate nalepene presne to cislo vyrobne... a nemusite to overovat u lekarky... 😒
nas caka ockovanie, 3,davka 21.11.2012 a rozmyslam, co by sa stalo, keby mala len 2 davky, ja sa to bojim dat uz ... 😖
@anjelicek26 nám to ustalo, držali sme pre istotu bezlepkovú dietu 2 mesiace...ja som to odsúvala a dala som zoju očkovať len ako 16 mesačnú...synflorix som vtedy nedala, len hexu...ten už odmietnem a tak isto sme ani MMR nedali a ani nedáme už...
mozno tie vakciny fakt kontaminovane nie su - len farma si potrebuje rychlo zvysit zisk tym, ze sa vyhodia vsetky stare vakciny a budu sa predavat nove
@pectore ďakujem pekne za takú prevenciu, keď už vakcíny z tejto šarže napichali detičkám 😀 😀 😀
Ja paniku nešírim, ja mám dieťa neočkované a ani mi nezomrelo 🙄
Si to prečítaj ešte raz a poriadne a čítaj až do konca a potom povedz tým mamičkám, ktoré teraz z hrôzou zistili, že táto šarža bola pichnutá ich detičkám a potenciálne je ohrozený život ich dieťatka alebo môže byť vážne ohrozené zdravie dieťatka, že sa nič vlastne nedeje a nech neveria oficiálnemu vyhláseniu.
Len si pekne skontroluj očkovací kalendár svojej dcérky a dúfaj, že ju nestala aj ona!
@anjelicek26 ma teraz napadlo, tvoj maly bol ockovany v UK, ak sa nemylim..vsak?
..tak hexavakcinu nemohol dostat..v UK ju nedavaju 😉
@anjelicek26 a ockovali vas v Nemecku alebo na Slovensku? lebo napr v Rakusku tiez pouzivaju InfanrixHexa, keby som malu nehala ockovat tam je to tiez jedno..
doteraz som sem-tam /v poslednej dobe viac/ citala na "skle" v kratkych spravach o nevrazivosti a intrigach na konikovi a nechapala kde to je, doteraz som sa s niecim takym nestretla ale uz som pochopila, ze ak existuju taki uzivatelia ako @pectore ... nerozumiem vyznamu jej prispievania do tejto temy a absolutne a absurdne nadlhacovanie tejto temy. To je nejaky adrenalin, podzub...t do mamiciek, kt. sa pravom boja o svoje milovane a chcene deti alebo...? mozno nejaka uchylka, minuly rok na kriminalistike som si o tom vypocula niekolko prednasok, tak neviem presne identifikovat, taku som nezachytila ale pripada mi to takto...
ak by si mala zaockovane dieta touto vakcinou silne pochybujem, zeby si mala taketo kohutie reci a bila by si sa za prav nejakej farmaceutickej spolocnosti, ktora by nejakym sposobom zasiahla do zdravia tvojho dietata, pripadne by ho dozivotne vazne poskodila.
Mne je suma fuk ze spravili chybu, tam kde ide o zivot dietata sa nemaju pravo robit chyby. Tema zdravie dietata je achylova pata kazdej matky, respektive tej normalnej a milujucej...
pridavam sa k tym, ktore neveria, ze tak nevinna cela ta kauza nebola, urcite by taka obrovska far.spolocnost len tak dobrovolen a najma urgentne s vystrahou 1.stupna nestahovala vakciny a neposkodila si "dozivotne" meno svojej spolocnosti, za tym vsetkym je urcite jedno poriadne svinstvo a vsetko si to odnesu ti nevinni cloviecikovia
hlavne, je ze cela kauza v mene povinneho ockovania, povinneeeeeeho...musis zaockovat...uz ma nikto nedonuti neexist
aj nase dva ockovacie preukazy su zalozene v karte u DR. :(
My už máme všetky hexy za sebou - žiaľ, ale chýba nám posledná synflorix, lebo u nás neočkuje dr. obe naraz, dúfam, že tá je ok. Viete niekto niečo o tom? MMR odmietam, tej sa veľmi bojím.
@florentina _ moja dcera mala podobne priznaky...zaciatkom septembra bola zaockovana hexa vakcinou (3davka)..asi 5 dni ju velmi boleli nozicky, nechcela ani chodit a potom som zistila, ze ma neustale zvysenu teplotu -37,5, 37,8°C...javila sa uplne ako zdrava, az na odberoch krvy lekarka zistila, ze ma zvysene leuk, sedim, atd. a z vyteru zistila streptokoka...cize v tele asi nejaky zapal + streptokok
....nasadili nam antibiot. na 10dni...minuly tzyden ich mala dobrala, teploty klesli, krvny obraz sa zlepsil.....tak neviem co si o tom mysliet ale tiez tie dlhotrvajuce (3-4 tyzdne) teploty pripisujem ockovaniu...sarzu hexa vakciny musim zistit....momentalne len dufam, ze uz vsetko bude OK a ziadne dalsie komplikacie nenastanu
@pectore ja ťa nechapem. Stále sa tu ohanas tým, aka si ty kriticka, že nie si ani na strane proocko ani protiocko... Ale zatial som od teba nepocula ani jednu kritiku ockovania a ockovacich latok (o pardon, kedysi pred pár týždňami si spomenula, že si po konzultacii so svojou dr. rozlozila hexu do viacerých davok, nech to svinstvo nedostane naraz - och a vtedy som ti zabudla povedat, že by to bolo aj tak sumak- kedze rozlozit hexu nejde-kedže sa tie jedy v tele hromadia a len ťažko vylucuju... ) Obhajujes ich zubami nechtami aj ked čosi nechutne oficiálne vyjde na povrch...
Moja dcéra bola očkovana v decembri 2011 touto šaržou A21CB191B a dátum exsp. je 3.2014, a na SUKL je dátum exsp. januar 2014, može že je ich viac vakcin s touto šaržou. ale s iným dátumom esxpiracie.
@delfinka.a To by teda nemalo byť. šarža má byť len jedna s rovnakým dátumom expirácie. Niekde v tom asi majú jasno.

@florentina
@anjelicek26
my sme po očkovaní hexou v apríli tohto roku mali nevysvetlitelné hnačky cca 2 mesiace ☹ Až sme robili testy na lepok a laktozu...nič sa nepotvrdilo...takže nevieme z čoho to bolo...Zajtra tiež volám dr. či malá nebola očkovaná touto šaržou...