icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

sirinka
9. okt 2012

@pectore ako mozes tvrdit, ze vakciny boli 2x kontrolovane? lebo to niekto povedal? nebola si pritom, navyse ak boli nejake vakciny kontrolovane, urcite nie vsetky, vybrali nahodne vzorky, najskor si vsak myslim, ze kontrola prebeha maximalne v stadiu, ked este ockovacia latka nebola nadavkovana do jednotlivych davok a to nie je jednoduchy proces, v hociktorom medzistupni moze dojst ku kontaminacii, v hocijakom case, jedna davka moze byt este v "poriadku" a pri dalsej uz dojde bez vacsieho povsimnutia ku kontaminacii... atd...

pectore
9. okt 2012

@dankakk bolo to klasifikovane ako nedostatok I. triedy urgentnosti vzhľadom na to, že sa jedná o liek zaradený do povinného očkovania. Preto je tam okamzite stiahnutie no pokial ti take vysvetlenie nestaci...tak nezostava nic ine len vytvarat konspiracie.

pectore
9. okt 2012

@dankakk pred distribuciou....

pectore
9. okt 2012

@sirinka samozrejme ze sa da nad tym spekulovat zo vsetkych stran...kontrola akosti u ich prebehla ...viem o jednej v maji a este jednu spominali...niekde bola urobene reportaz ...pohladam ju...

sirinka
9. okt 2012

@pectore kontrola realna, ci vykazana.... pokial si nebola osobne zucastnena, je to rovnake trvdenie, ako ze vakcina je cista, akoze vakcina cista nie je....

pectore
9. okt 2012

@sirinka lenze vase tvrdenia nemaju o nic vacsiu vahu..... o nic lepsie podklady...je to stale tvrdenie proti tvrdeniu.....to je na tom....

inak v tunak v prvom videjku je to spomenute.... ze ju kontrolovali dvakrat..e este som videla kdesi lepsiu reportaz len si neviem spomenut.... tam bolo hovorene aj kedy to kontrolovali....

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/pozor-z...

naja94
9. okt 2012

@pectore
Panika môže mať aj svoju pozitívnu tvár... A to, že vytvára tlak na spoločnosť neignorovať isté veci... Rodičovská panika, nazvime si ju pre tento prípad tak, vytvára tlak na lekárov, na štát, aj na farma firmy nehazardovať s ľudským zdravím... A prosím, vysvetli mi, ako sa môže prísť na potenciálnu kontamináciu prostredia až po roku, resp. až po viac ako roku od vyrobenia produktu? Tebe to vôbec nie je divné? To sa mám ako rodič uspokojiť s faktom, že na toto sa bežne prichádza až s ročným oneskorením??? No a potom nepanikár....

monikamajova
9. okt 2012

@pectore ved ty ked chceš tak sa očkuj-nikto ti nezakazuje 🙂
a čo myslíš,čo je v Rusku na odľahlých miestach,kde sa dožívajú 120 rokov,jazdia na koni a v živote o očkovaní nepočuli-tí sú zdraví a paradoxne keď sú niekde v prírode nič im nevadí a teba očkovanú ofúkne a už si chorá,nehovoriac o deťoch..tak to je..
tu ide o to,že si 1 farmaceutická firma,ktorá má monopol na trhu si robí čo chce a nie sú za to žiadne postihy... 😠
Vieš aké dôsledky to má,nevieš...lebo teraz sa to ešte nevie...to by zasa museli urobiť nejaký výskum,na ktorý treba peniaze...a keď sa zistí pravda,tak farmaceutický priemysel je najbohatší na svete a keďže peniaze hýbu svetom,tak sa vždy nájde niekto,kto to povie "objektívne" aby "nešíril paniku" a zvalí sa to na vždy na niečo iné,lebo samozrejme,že očkovanie je najlepšie na svete 😀
a prosím ťa pekne,tá kolektívna imunita- to je taká blbosť ako tí z tej nemenovanej TV čo pozerajú dôchodcovia "kolektívne vedomie a nevedomie" 😎
každý človek je iný a ty nevieš v akom stave je jeho vlastná imunita,to nevie ani doktor,to vie iba jeho imunitný systém a ten ak má to šťastie ,že je dostatočne silný,tak sa z posledných síl vyrovnáva po svojom aj s hexou..
veď si mala pozerať včera Reflex ako testujú lieky,tak ty sa daj testovať a ešte si aj zarobíš 🙂

anjelicek26
autor
9. okt 2012

@slniecko77 on ma hnacky od jeho 9mesiacov, rok v kuse,sem-tam aj par tyzdnov dobre a potom odznova. teraz od maja najdlhsia pauza, hnacka len raz ci dva krat do tyzdna,ale posledne dva tyzdne zasa kazducky den ☹ Xhudy nie je,jest mu chuti, ale to kako nie je ok + mu strasne smrdieva z pusinky ☹

florentina
9. okt 2012

@pectore rozumím tomu jak to myslíš, ale to je právě to, ta naše mudr vůbec nemůže vědět zda to rotavir byl...protože vyšetření probíhalo asi takto, prohlídla ji, zeptala se na příznaky...což byl průjem, zvracení a teplota a řekla, to jsme se pravděpodobně trefily s očkováním do nějakého rotaviru, oni teď řádí....léčba-něco na teplotu, dieta, probiotika atd.....tudíž určení rotaviru neproběhlo na základě žádného rozboru krve, moči, stěru...tudíž jen odhad...a já nevím zda to rotavir byl či ne a také nechci vytvářet žádné konspirace, ale právě pro to, že to nikdo neví, chci to nahlásit, aby se tato možnost zvážila....

moon1979
9. okt 2012

@anjelicek26 vyskušaj probiotika dophilus infants ...skvelá vec

sirinka
9. okt 2012

@pectore to mas pravdu, nase tvrdenia nie su nicim podlozene, je to len reakcia maminiek postihnutych deti. mamiciek, ktore svoje deti miluju a boja sa o ne. mamiciek, ktore teraz radsej urobia preventivne opatrenia, ako by mali neskor banovat, ze situaciu podcenili a nakoniec mamiciek, ktore boli donutene statom nechat vakcinovat len niekolkomesacne babatka, pricom stat im nijako negarantuje, ze ich deti nebudu mat po tej vakcine ci uz mierne alebo silnejsie az fatalne nasledky. proste so stratami sa pre blaho naroda pocita.
povedz pravdu, ma aj tvoje dieta tuto vakcinu?

slady
9. okt 2012

@anjelicek26 myslim ze nemozes vinit jednu konkretnu vakcinu, za autoimunitne reakcie organizmu po ockovani (a crohn je autoimunitny pokial sa nemylim) moze najmä hlinik vo vakcinach a tvoje babatko ho dostalo trojitu davku naraz ☹ je to ruleta, niektore deticky dostanu ekzem, niektore alergiu, ine crohna alebo este nieco horsie, sucitim a prajem vela sil.

tenty
9. okt 2012

@anjelicek26 a vysetrovali maleho aj na helikobaktera? a na celiakiu?

kuriatko33
9. okt 2012

@anjelicek26 neobvinuj sa,poznam ta z netu od kedy sme boli ako tehu v spolocnej teme a podla mna sa staras ako najlepsie vies o deti,vela rad si dala aj ty mne,no podla mna si nemas co vycitat,max nebude mat hadam hnacky do puberty,vsetko zle prejde 🙂

pectore
9. okt 2012

@naja94 ale panika nepomoze.... aj odboj proti fenomenom ako je ockovanie treba robit s chladnou hlavou a hlavne nad tym rozmyslat z dvoch uhlov pohladu...nestrane riesit tieto otazky..... viem ze je okolo toho vela otazok, sama na ne neviem odpoved ...ale domyslanim vyriesim co? ...treba este vickat este nieco vylezie...hlavne tato otazka ako je to mozne ze to trvalo rok....... kludne staci ze bola bakteria niekde objavena ..vravim v sklade hoc kde kde boli napriklad uskladnene tieto sarze....tak sa zachovali zodpovedne nahlasili to a stiahli. Ale moze to byt samozrejme aj uplne inak....

sirinka
9. okt 2012

@anjelicek26 moja prostredna tiez vo veku okolo roka zacala mat uplne riedku stolicu a trvalo to cca rok, pomohlo jej, ked sm vysadila mliecne vyrobky, bielu muku a miesto klasickeho curka sme zacali pouzivat hnedy trstinovy a med... navyse som to riesila s homeopatkou, dostala nejake homeolieciky, colostrum a postupne sa jej to ukludnilo, uz ani netrpi catsym zapalom uska ako kedysi, ale imunitu stale nema celkom ok...ale je to o dost lepsie

slady
9. okt 2012

@pectore vidno ze si si to studovala, ako je mozne ze na potencialnu kontaminaciu vyrobneho prostredia dosli rok a pol po uvedenia vakciny na trh? staci mi logicka odpoved na tuto jednu otazku...

anjelicek26
autor
9. okt 2012

@tenty helikobaktera ano,celiakiu len z krvi, ale vraj bude treba endoskopiu ☹

pectore
9. okt 2012

@monikamajova ani jedno slovo co si napisala nemas nicim podlozene... vysmievas sa s kolektivnej imunity... tak sa skus pozriet do minulosti na statistiky chorob a na dnesny vyskyt.... no netvrd mi ze je to len lepsou zivotnou urovnou...ci hygienov......pretoze sucastou bolo aj silna ockovacia kampan.......nemozes nieco vyzdvihnut a nieco zamlcat.... az ked mi vysvetlis ako je mozne ze sa infekcne choroby dostali na taku uroven ako ich mame dnes....tak potom sa mozme bavit o tom ci existuje alebo neexistuje kolektivna imunita.

pectore
9. okt 2012

@florentina tak do toho 😉 myslim to v dobrom...

sirinka
9. okt 2012

@pectore a ty nam vysvetli, ako to ze uz neumierame na mor?

anjelicek26
autor
9. okt 2012

@sirinka max tiez neznesie mliecne vyrobky, absolutne ziaden cukor - sladkost, sladke pecivo,zmzka - ci dzus ☹

tenty
9. okt 2012

@anjelicek26 a na helikobaktera ako davno?

anjelicek26
autor
9. okt 2012

@tenty uz je to rok, ale dnes.sme zasa niesli vzorku stolice,tak hadam to doky napadlo

pectore
9. okt 2012

@sirinka moja bola naposledy ockovana hexou 27.2 2012 ...je dost mozne ze ju dostala...... v ockovacom to nemame vypisane ...tak to najskor bude v karte.... uz je to 8 mesiacov a nic jej nieje....ale isto sa doktorky spitam na dalsej prehliadke..... ja ti rozumiem.... aj to chapem ...ale tu sme vo vojne s bakteriami ...a. tento boj sme uz nad niektorimi "vyhrali" ...zabudli sme tak na fatalne dosledky s ktorimi sa stretli nasi predkovia.... my ani poriadne nevieme o com piseme.... matky co sa nazivo stretli s tymy chorobami ockuju.... to neni ako ockovanie proti chripke....ktore je az do oci bijuci biznis...ale su to chorobi ktore boli nasimi metlami... nasli sme sposob ako sa uspesne branit i ked tam zostalo riziko......no male......preto sa mi lahkovaznost nepaci...pertoze to ockovanie tu nebolo zavede koli peniazom ale koli tomu ze ludom slo o zivot....

tenty
9. okt 2012

@anjelicek26 rok to je dlha doba... dufam, ze to z dnesnej vzorky daju vysetrit.... sama som si presla touto torturou, viem o com pises, chuda male Maxik, a lepok znasa dobre?

zuzana92101
9. okt 2012

@pectore
Pocuvaj, ty musis mat astronomicky tlak, ved ked sa tu kazdy den vytacas... Ci si sa dala proti nam zaockovat, ze si voci nam taka imunna? 😝

wilikiki
9. okt 2012

@pectore ad kolektivna imunita, napriklad tu ( zdroj - clanok MUDr. Margity Slimakovej - Očkování: hypotézy versus fakta)

Studie „Trendy úmrtnosti na infekční nemoci v průběhu 20. století v USA“ uvádí, že:

V první polovině dvacátého století (tedy do roku 1950) došlo k výraznému poklesu úmrtnosti na břišní tyfus i úplavici.
Podobný trend ukazuje i úmrtnost v důsledku záškrtu, černého kašle a spalniček, i tam vidíme velké poklesy v první polovině dvacátého století až k nízké úrovni do roku 1950.
Popsané poklesy úmrtnosti na tato infekční onemocnění byla pravděpodobně způsobena lepšími životními podmínkami, hygienou a zdravotní péčí.

Pro ty, kteří se diví, že očkování není na tomto místě ani zmíněno, vysvětluji, že je opomenuto zcela správně, protože k jeho plošnému zavádění docházelo až ve druhé polovině dvacátého století. Osobně mě těší i použití slova pravděpodobně, protože nikdo skutečně neví jistě, jaké faktory k uvedeným poklesům vedly. A to navzdory tvrzením farmaceutických a lékařských zastánců, že je pozitivní efekt očkování zcela jistý a nezpochybnitelný.

vid GRAF

slady
9. okt 2012

@anjelicek26 telicko vie co je prenho dobre, hlavne surova zeleninka a ovocie, tie posilnia imunitu a napravia mikrofloru v crievkach, pecivo, cukor a mliecne vyrobky vsetky posobia opacne, preto ich nemoze. Dzus patri do ovocia a spolu s vlakninou tvoria prefektny celok z ktoreho sa najefektivnejsie vstrebu vitaminy a vsetky ostatne dobroty, ja ho preto nechavam v ovoci. Takato strava je narocnejsia a ja sama ju nedodrziavam uplne na 100%, hlavne kvoli mojej pohodlnosti a praktickosti na cestach, no niekedy treba. Moj mrnus ked je chory tak sam odmieta jest cokolvek ine ako ovocie a zeleninu, ani masko donho nedostanem a to ma velmi rad 🙂 Mudre su tie nase deturence ani o tom nevedia 🙂