Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@anjelicek26 tak to nevim jak mam nosit rouzku,kdyz i bez rouzky mam problem dychat.Ja vim ze nic neni na 100%,ale doufam ,ze kdyz se nenakazila za tri dydny tak ted uz ne,ale ja vim nikdy nerikej nikdy
@evicka1971 ja to chapem a viem ako si to myslela no posledne dni je na tychto dvoch temach riadne horuco a ak nejdes s davom tak ta udupu,mna tiez nenapadne na nikoho utocit za to ze neockuje svoje dieta,je to kazdeho osobna vec,kazdy ma pravo rozhodnut sa 😉
@evicka1971 - ja ti rozumiem, len vravim, ze bohuzial ani ockovanie nie je sto percent ochrana :( Vidim to v skolke a uvazujem, kedy sa napriek ockovaniu nakazi aj nas maly, s tych 17 deti je 6 kusov z jeho skupiny 😝 Davame mu colostrum, vyzera, ze to na imunitu zabralo....
@sirinka pocuj nema cenu sa bavit ked nedokazes pochopit ze ja netvrdim ze to nesposobila hexa... ja len hovorim ze vyhlasovat ze vakcina s tejto sarze sposobila smrt je neodborne a zavadzajuce ....pretoze okrem nej boli podane dalsie dva komponenty ....a nikto to podrobnejsie neskumal....
@anjelicek26 no odkedy sa ockuje aspon sa na cierny kasel neumiera....
@evicka1971 cierny kasel sposobuju dva druhy bakterii,ale ockuje sa iba na jeden druh 😒
preto je jeho vyskyt stale a casto
@pectore - to bude mat aj ine dovody a rozpitvavat to tu nebudem, na dobru noc sa dohadovat nehodlam ;) Len som jej chcela povedat, nech malu radsej od seba pre istotu separuje, ked je chora, to je vsetko. Ockovanie nie je sto percentna zaruka, ze sa nenakazi, hlavne ak su v uzkom kontakte.
@anjelicek26 v teme o povinnom ockovani je uz o tom pisane...ockuje sa iba proti jednemu druhu cierneho kasla, nie proti ciernemu kaslu celkovo...
@kbeata - vidis, to som ani nevedela 😉
@sirinka ano napisala som ze je blud tvrdit ze to sposobila hexa s tejto sarze...za tym si stojim.... pretoze vsetci vieme ze okrem nej boli podane dalsie dva komponenty a ak mame vsetkych 5 pohromade tak vieme ze ked zjeme tri bobulky a zomreme uz spetne nezistime ktora z bobuliek nas zabila.... pokial to samozrejme nebudeme podrobne skumat... co vsak nikto neurobil.... takze tvrdit ze hexa sposobila smrt je blud. Pretoze sa to neda dokazat.... a je to vazne obvinenie a na vazne obvinenia musis mat v rukach vazne dokazy.... no bez dokazov nemozes obvinovat len tak od brucha jak ti to nahodou pasuje....
@karin1234 Za podanie očkovacej látky by mal lekár niesť zodpovednosť ! Čítala si si niekedy príbaľový leták od takej vakcíny? Výrobca v ňom prenáša zodpovednoť za podanie očkovacej látky na lekára! V letáku sa dočítaš že: "SKÔR NEŽ SA APLIKUJE OČKOVACIA LÁTKA! Očkovacia látka sa nesme podať: - ak je Vaše dieťa precitlivené (alergické) na účinnú látku, na akúkoľvek inú zložku alebo difterický toxoid. Pri podaní vakcíny buďte zvlášť opatrný: - ak Vaše dieťa má v súčasnosti alebo malo v minulosti nejaké zdravotné problémy po ktorejkoľvek dávke očkovacej látky, - ak má Vaše dieťa akékoľvek problémy spojené s krvácavosťou, - ak má Vaše dieťa horúčkové ochorenie Použitie iných liečiv / vakcín: Informujte svojho lekára, zdravotnú sestru alebo lekárnika v prípade, že Vaše dieťa užíva alebo v nedávnej dobe užívalo nejaké iné liečivá (aj tie, ktoré nie sú na predpis) alebo v poslednom čase dostalo akúkoľvek inú vakcínu." V rodine máme veľa detí, ale žiaden z pediatrov NIKDY nezisťoval či náhodou nie je dieťa alergické na niektorú z látok uvedených v zložení vakcíny! A takúto informáciu rodičia nemôžu mať! Jediné na čo sa lekárka zmohla bola otázka je zdravé? Ako to máme vedieť? Raz som bola svedkom situácie kedy spolu s nami prišli do ambulancie veľmi mladý rodičia spolu s asi pol ročným bábätkom, lekárka hneď od dverí im oznámila, že sa bude očkovať a už sestrička naberala vakcínu. Žiadne podrobnosti! Žiadna diskusia! Našťastie v matke sa pohlo svedomie a nesmelo, takmer s plačom, sa opýtala lekárky či to bude mať rovnaký priebeh ako minule. Lekárka na to, že čo bolo minule? Matka, že na druhý deň ráno po očkovaní malá dostala anafilaktický šok, museli volať záchranku, pretože prestala dýchať. Vtedy konečne lekárka spozornela a nás vykázala z ambulancie čiže čo bolo ďalej neviem. Rozhodne mi však vadí, že poslanci pred Vianocami odhlasovali obmedzenie informovanosti pacienta. Nemáme vedieť ako má postupovať lekár a za čo zodpovedá! Je najvyšší čas prestať sa chovať ako tupá a poslušná ovca a všetko si trikrát preveriť než dovolím, aby niekto siahol na moje dieťa.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/diskusie/user_reaction_list.p...
@anjelicek26 ani ja to neviem dlho,ale nemam ten link,nemozem ho sem dat,ale je aj na stranke slobodavockovani.sk,a davala ho aj PETAH na v teme nesuhlas s povinnym....
dufam ze neobsahuje nieco co detom da do vienka rakovinu alebo nieco ine, len to tutlaju dajakou kontaminaciou aby nevyvolali paniku. Hrozne, dnes uz clovek vobec nema istotu
@anjelicek26 samozrejme to som jej napisala aj ja 🙂 ze ockovanie nieje zaruka ze sa nenakazi .... no po zavedeni ockovania co bolo (SR - 1959 ) sa sice vyskytuje no uz nebol zaznamenany smrtelny pripad (SR) ... je to dost zavazny FAKT ...ktory robi ciaru medzi zivotom a smrtou ked sa dieta nakazi.... co je celkom na zamyslenie.
@kbeata tiez mam ten pocit ze si zvysuje ego, aka je ona INA a COOL....... Tu sa riesi tato jedna hexa, kukam sem za ucelom, ze sa dozviem nieco nove, nejaky novy link s ozrejmenim, co mozno niekto pohladal a vylovil z internetu a hodil sem a namiesto toho tu KAZDY DEN POMALY KAZDU HODINU vidim len ju ako tu vsetkych presviedca ze sa vobec nic nedeje, ze sme trapne hysterky a ze nic nevieme o svete. 😕
@pectore Ja sa rada priucim, ty na vsetko vravis blud a ohanas sa rokmi, kedy sa co zacalo ockovat. A hadas sa tu uz asi 5 stran o tom, co si kedy povedala a ako si to myslela a co si tym myslela a nemyslela, ked si povedala slovo blud. Myslim, ze je to trochu zbytocne, ci? Tu sa riesia vaznejsie veci...... Myslim ze si hodne off topic

@evicka1971 - nechcem byt zla, ale u Maxa v skolke maju tiez cierny kasel, ano rozsiruje sa, napriek tomu, ze je tam zaockovanych zo 107 deti proti nemu 107 kusov, teda 100% ockovanost a chorych maju uz 17 deti... extra som sa na to pytala riaditelky, ze ci maju neockovane deti, alebo co sa deje? Ockovanie nie je sto percentna ochrana. Nakazit ju napriek tomu MOZES. Viem, ze to nemala byt provokacia, ja ti napriek tomu odporucam nosit rusku cez usta, ked budete v blizkom kontakte.