icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

pectore
10. okt 2012

@vlnka81 toto co si napisala o maminke je sposob homeopatickeho lobingu...cez city a prirodu..a studie typu...pravdepodobne, a predpokladam a domievam sa..... je vela clankou ci odkazov na studie ktore vyzdvihuju klady ockovania...ibaze tym neverite...potom sa s tym nic neda robit.

monikamajova
10. okt 2012

@pectore a akože tie reklamy v telke čo bežia je čo?? od pneumokokov po retavírusy atď..a samý leták u lekára aké je očkovanie super...
ved očkovanie sa radí medzi prevenciu,nie? tak si sa vyjadrila...tak každý nech si dáva prevenciu akú uzná sám za vhodnú,či je to už zdravá výživa či biopotraviny-ale tie nemajú aspoň vedľajšie účinky...a každý má slobodnú vôľu...ja teba tiež nedonútim jesť to čo ja a pritom aké je to zdravé a ty dobreže nenútiš aby sa aj touto "pokazenou" hexou dali zaočkovať...
odbočuješ od témy a vnucuješ iným svoje názory..tak si vygugli len pre info pridané adjuvansy v hexe čo spôsobujú a potom buď múdra 😉
nie je náhoda,že nezávisle na sebe ešte pred revolúciu už vychádzali knihy o očkovaní..my sme žili v totalite a nikto to neriešil ale teraz je hádam demokracia,tak má každý slobodu sa rozhodnúť...inde na svete sa toľko neočkuje ako u nás a nie sú tam epidémie...

moon1979
10. okt 2012

diskusie tohto typu "očkovať - neočkovať" a všetko okolo očkovania prípadne neočkovania mi pripadajú úplne rovnaké ako v prípade tém "tabulkové verzus netabuľkové maminky" ... obávam sa, že tu už nejde o diskusiu ale o dohadovanie sa "kto z koho" ... na čo je to dobré? admini by sa mohli zamyslieť nad tým, či nie je vhodné takéto témy zatvárať, keď pravý zmysel založenia témy stratil na význame a už sú tu len hádky, osočovania a súťaže kto z koho ...

baby, koník nezvnikol preto, aby sme sa tu hádali ale aby sme si navzájom poradili, pomohli si a pokecali ... nezabúdajte na to ... a hlavne - nešírte paniku !!!

@martinjasen

pectore
10. okt 2012

@monikamajova co bezi v telke? No neviem na ake dristirite kukas... ja som este ani jednu reklamu na povinne ockovanie nevidela mozno aj preto ze telka je plna sraciek.....a moc ju teda nesledujem ...a u lekara chces mat co za letaky...vsak aj v chov produkte mas letaky na zvieracie produkty a v obchode s oblecenim reklamu na oblecenie...je to snad normalne nie? Ja nikoho do nicoho nenutim...ja som rada ze sa slobodne rozhodujete a starate sa o svoje zdravie najlepsie ako viete...

lenze siria propagandu ktora nieje o nic lepsia ako propaganda ockovania... nema o nic uslachtilejsie ciele.... pretoze im tiez ide o prachy...keby nezhadzovali medicinu a ich produkty ... zarobia si pramalo.... tym ze ociernuju a vytvaraju paniku ma ich obchod zelenu....

to ze bola pokazene nebolo potvrdene ...take zavery su akurat smiesne.

moja mala mala hexu a na vlastne oci som videla co jej sposobila.... 😉

ak s totalitou narazas na zakaz (Integrativní fyziologie člověka) tak to bolo v 1999 co uz totalita davno nebola...
inde vo svete sa neockuje tolko ale je tam vacsi vyskyt ako u nas.

sirinka
10. okt 2012

@pectore nevyhovaraj sa, nechcem ukazkove priklady, nie som v skole...tvoje tvrdenie bolo jednoznacne, tak ho podloz...

monikamajova
10. okt 2012

@pectore tak si pozri niekedy stv1,2,markíza,jojka a tam to uvidíš 🙂
a choď sa posadiť niekedy ku detskej lekárke a tiež to uvidíš 🙂
stačí otvoriť oči 😉
choď si tam dať leták,že bylinky alebo niečo iné.. 😀 ved tam chodia takí ujovia s kufríkom a tí to tam dávajú,vieš???
buď rada,že tvoja malá je ok..keby nebola,tak by si ináč hovorila..
a to máš odkiaľ také "zaručené zdroje" ty tam v zahraničí žiješ?spýtaj sa báb,ktoré tam žijú,či sú tam ľudia viac chorí len to zober aj z hľadiska množstva obyvateľstva..my Slovensko sme 1 veľkomesto 😉
a o čo tebe vlastne ide?čo týmito "tvojimi vyjadreniami " chceš dosiahnuť?

pectore
10. okt 2012

@sirinka lenze ja uz ti to lepsie nevysvetlim..... ked nedokazes pochopit ze tvrdit ze : smrt dietata sposobila hexa s tejto sarze je blbost pretoze mu nebola podana v ten den len hexa ale aj synflorix aj ratovir...no tak skratka koniec.... aj ked neviem co na tom nechapes....

sirinka
10. okt 2012

@pectore lebo takisto tvrdit, ze je to blud, kedze mu v ten den ta hexa podana bola je blbost uplne rovnaka... iba tolko

pectore
10. okt 2012

@monikamajova ja telku ktovie jak nesledujem... a ani nezacnem.... no ak ty to tak sledujes isto mi budes vediet hodit link na nejaku taku reklamu co bezi prave v telke.... pretoze ja som nic take nenasla co by sa tykalo povinneho ockovania.... a reklama v cakarnach je normalna .....co tam chces ako mat..mas predsa svoju hlavu a nenaletis na kazdy letak co tam je ..ci?....tak ako v chov produktoch a tak ako v inych zariadeniach...vsade mas reklamne kampane na cokolvek ...tak nechapem preco zrovna tato vadi?.... ked nakoniec sa mozes rozhodnut sama za seba....

najdi si oficialne statistiky v nich to je...

a mne nejde predsa o nic... len o vyjadrenie nazoru....len vy zrejme nedokazete predychat ze mam iny nazor a pokladate to za nieco nenormalne.... a pritom len pisem svoj nazor.

pectore
10. okt 2012

@sirinka ale to si robis srandu.... ked zjes tri bobulky (podali sa tri vakciny)..jak vies ktora z nich sposobila smrt?...ktora z nich sposobila akútnu meningokokcémiu a septicky sok???? jak jak jak? Jak vies ze to bola zrovna hexa... jak mozes tvrdit ze to bola zrovna ta hexa ked nevies....

kaja73
10. okt 2012

@pectore a ako mozes zas tvrdit ty, ze to hexa nebola?????-ved tiez nemas dokaz,tiez len tapes a tipujes. 🙄
v com si teda lepsia ,ako ludia co tvrdia ze za tym hexa je,kedze ju stahuju z trhu a to babatko ju dostalo a zomrelo.
Ze dostalo aj ine vakciny? -a mozu byt za tym aj oni?-som rada ze uznavas aspon, ze za tym su vakciny,aj ked ktora konkretne ,alebo ich suhra sa uz nedopatrame.
je mi jasne ze teraz zacnes tocit ze ziadna vakcina za tym nie je--tak hod na to dokaz.
Ak dokaz nemas,tak minimalne tak dezinformujes a siris bludy,ako ti ktorych z toho obvinujes.
Si taka ista-- len sedis na druhej strane hojdacky
ba nie ,ty si ina-ty si schopona tu vypisovat 24 hodin denne a chranit daku farma firmu-no asi dobre platia,alebo si fanatik ty.

pectore
10. okt 2012

@kaja73 v tejto teme som nestranna.... akurat ze neockovaci lobing ma slabe podklady a triezvo rozmyslajuci clovek ich lahko prekukne....no nesmie fandit ani jednej strane..... ja netvrdim ze to nebola ta hexa... ja upozornujem ze tvrdenie ze to bola hexa je nepravdive pretoze su tam sprievodne javy ktore akosi autory vyrokou ze hexa zabila dieta vypustaju...co je zavadzanie..... nevyjadrila som sa ci za to mozu alebo nemozu vakciny... napisala som ze dieta nebolo pred ockovanim ocividne skontrolovane tak kludne mohlo mat nejake bakterie uz v sebe...rovnako mu boli podane tri davky naraz co i ja striktne odmietam a nedovolila by som taky sposob aplikacie... (sama som trvala na rozdeleni hexi a prevenaru s mesacny rozostupom a crp testom u kazdeho - co poukazuje na fakt ze doktorom a ich praktikam neverim a veci si zistujem aj inde nez len u pani doktorky).... nikoho nezavadzam ani za nikoho nelobujem ale pisem veci jak ich vidim....

kaja73
10. okt 2012

@pectore nestranna nie si.vsetko co je proti ockovainiu automaticky povazujes za bludy a sirenie paniky.

A ako bolo dieta skontrolovane ani netusis-len tipujes.

Inak moje deti boli vzdy vysetrene od hlavy po paty-aj CRP mali spravne a aj tak sme sa s mladsim nevyhli takmer fatalnym nasledkom-takze aj keby ten maly nebol skontrolovany,alebo bol-aj tak to nic nezarucuje.
A to ze dostal 3 vakciny-tak chod na ambulancie a uvidis ,ze sa to bezne robi-ten lekar nie je stihany ze nieco porusil. Je to uplne bezny postup-zial.

A ked ides ockovat robia vam stery z nosa,hrdla ,konecnika ,vysetruju moc? idete na RTG,CTG,krv vysetruju na vsetky mozne infekty-aj skryte,robili vam testy na alergie na tie zlozky vakciny co su v nej,robili vam testy na bielko................???????

martina1703
10. okt 2012

Ano v clanku je napisane ze zomrel 3dni po podani hexa...,ale diaknoza jasne napisana meningitida, atu nedostanes z vakcin ani z inych ockovani,je to malovyskytujuce sa ochorenie ktoreho nositelom je clovek,meningok bacil sa nachadza v nosohltane a jednoznacne ho prenasa clovek,5Opercent pripadov konci smrtou ☹ ,samozrejme ze ockovanie v tom pripade to este zkomplikovalo a zhorsilo mu zdravotny stav.Vsak niektore deticky prekonavaju tazko ockovania aj moja dcerka to tazko znasala,mali sme teploty,hnacky a 3dni nebola vo svojej kozi.Ani nam doktorka nerobi ziadne vysetrenia ked na s ma ockovat, ☹

pectore
10. okt 2012

@kaja73 mali by to robit ...a ak si si vsimla aj to kritizujem ze je ta legislativa a pristup zdravotnikov taky aky je.... to znamena ze vyhadzujem negativa aj na druhu stranu ... to sveci o nestranosti...kedze ukazujem aj na chyby lekarov a uradov ..... na ich postupy a dieri ktore by tu nemali byt ohladom ockovania......

my v rodine nemame alergie a ani nejake vazne problemy, vo vysom veku akurat tak cukrovku a raka ja som u doktorky nebola s nicim uz takmer 10 rokov a to iste chlap.... preto mi stacil crp test. A malu som vzdy pred ockovani aspon tyzden drzala v domacom prostredi a zbytocne ju nevystavovala vonkajsim vplyvom (kvazi nieco ako domaca karantena 🙂 )

tiez sa tazko posudzuju vyjadrenie niektorych mamiciek pretoze s toho co som si vsimla za fatalne pokladaju bezne ci troska silnejsie reakcie a robia s toho cirkus.... je to aj o citlivosti matky.... tie citlivejsie aj citlivejsie reaguju.... a maly problem je v ich ociach velky. Same hodnotia situaciu a trufnem si povedat ze staci malo aby im niekto nieco nakukal do hlavy.

kaja73
10. okt 2012

@pectore k tej precitlivelosti mamiciek-starsi syn mi mal po kazdej vakcine 2-3 dni 40 horucky,nejedol aspon dalsie 2 tyzdne,miesta vpichu mal vzdy zdurene a cervene aj mesiac,nasledne mal cca pol rok rozbitu imunitu a trpel na caste infekty-toto som nikdy neriesila-a lutujem to dnes velmi- vtedy som to nepovazovala ze nieco mimo ramec beznych reakcii.
To cim presiel ml.syn tu popisovat nebudem,ale bolo to na mile vzdialene od reakcii st.syna-keby mal len to tek neriesim nic.teda mal aj to co starsi syn ako cez kopirak,ale plus aj ine ,uz ozaj vazne reakcie.
Rozoberat to vsak s "neveriacim Tomasom" nebudem.

monikamajova
10. okt 2012

@pectore ani ja,ale reklamy tam bežia pred správami určite 🙂 link si pozrieš aj sama, 😉
skrátka nie všetky mamy sú hysterky,sú také aj čo nemajú deti očkované..ale hodím ti 1 link pre info 😉

Príbalový leták

34900
ŠÚKL názov: INFANRIX HEXA plv iul 1x0,5 ml (1x liek.+1x striek.)
Držiteľ: GlaxoSmithKline Biologicals S.A. (BEL) | Registračné číslo: EU/1/00/152/001 | zobraziť všetky humánne lieky tohto držiteľa
Forma: PLV IUL - Prášok a disperzné prostredie na injekčnú suspenziu
Lekársky predpisDo rúk lekáraParenterálne

tak tie mamičky,čo dali zaočkovať v dobrej viere,je prirodzené,že majú obavy a nie sú hysterky...nedabože aby sa to stalo tebe,potom by si ináč hovorila ☹
Popis a určenie

Infanrix Hexa je vakcína používaná u detí na ochranu pred šiestimi ochoreniami: záškrtu, tetanu, pertusis (dávivému kašľu), hepatitíde B (zápalové ochorenie pečene), poliomyelitíde (Polio) /detskej obrne/ a ochoreniu, ktoré vyvoláva Haemophilus influenzae typ b. Pôsobením vakcíny si telo vytvára svoju vlastnú ochranu (protilátky) pred týmito ochoreniami.
Spôsob použitia

Základná vakcinácia - Základná vakcinačná schéma (ako napr. 2-3-4 mesiace; 3-4-5 mesiacov; 2-4-6 mesiacov; 3-5 a 11 alebo 12 mesiacov) pozostáva z troch 0, 5 ml dávok. Medzi jednotlivými dávkami by mal byť časový odstup najmenej 1 mesiac. Rozšírený program imunizačnej schémy (v 6-10-14 týždni života) sa môže použiť len vtedy, ak bola dávka vakcíny proti hepatitíde B podaná hneď po narodení. Mali by sa dodržiavať lokálne zavedené imunoprofylaktické opatrenia proti hepatitíde B. INFANRIX HEXA sa môže použiť ako druhá dávka od šiesteho týždňa života tam, kde bola dávka vakcíny proti hepatitíde B podaná hneď po narodení. Ak sa druhá dávka vakcíny proti hepatitíde vyžaduje pred týmto vekom, môže sa použiť monovalentná vakcína proti hepatitíde B.
Aplikácia booster dávky - Aplikácia booster dávky by sa mala zakladať na oficiálnych odporúčaniach. INFANRIX HEXA sa môže použiť pre booster dávku za predpokladu, že dieťa podstúpilo úplný primárny vakcinačný kurz každého z antigénov obsiahnutých v INFANRIX HEXA bez ohľadu na to, či boli tieto podané ako monovalentná alebo kombinovaná vakcína. INFANRIX HEXA je určený na hlbokú intramuskulárnu aplikáciu, ďalšie injekcie prednostne do rôznych miest.
Účinné látky
antigén vírusu hepatitídy B rekombinantný povrchový, difterický anatoxín, Haemophilus influenzae typ b, pertusový anatoxín, poliovírus inaktivovaný, tetanický anatoxín
Indikačná skupina
59 - Imunopreparáty
Anatomicko-terapeuticko-chemická (ATC) klasifikácia produktu
J Antiinfektíva na systémové použitie
J07 Očkovacie látky
J07C Bakteriálne a vírusové očkovacie látky, kombinované
J07CA Bakteriálne a vírusové očkovacie látky, kombinované
J07CA09 Očkovacia látka proti záškrtu-hemofilu typu b-čiernemu kašľu-poliomyelitíde

Kompletné členenie skupiny "J07CA09"
Všetky lieky patriace do skupiny "J07CA09"
Všeobecné informácie vzťahujúce sa k produktu
Stav registrácie: D - Registrácia bez obmedzenia platnosti, podľa §22 písm.5 resp. §70e písm.5 zákona 140/1998 Z.z.
Typ registrácie: EU - Európska
Exspirácia: 36

monikamajova
10. okt 2012

@pectore tie mamičky,čo dali zaočkovať v dobrej viere,je prirodzené,že majú obavy a nie sú hysterky ! ved nedajbože ak by sa to stalo tebe,potom by si ináč hovorila 😒

pectore
10. okt 2012

@monikamajova toto som si uz citala... neviem na co ma chces upozornit....link si mi nehodila ziadny tak neviem

pectore
10. okt 2012

vies ale niektore co tu lobuju za neockovanie a vsetky probemy co maju pripisu ockovaniu a su spokojne ze odjavili ameriku.... a pritom problem u ich deti moze mat aj ine priciny.... ako je prehnane pozorovanie, sterilne prostredie, suche ci prehrievane prostredie v ktorom su deti...taky panelakovy byt a jeho vzduch je priam katasrofa pre dychaci aparat dietata... skrytych pricin moze byt daleko viac... a ockovanie je len jedna z moznosti.... vezmi si ze aj bio potraviny niesu vyhra.... pretoze ked sa dieta zacne stravovat normalne ci uz v skolke alebo v skole tak moze mat zdravotne problemy nakolko nebude zvyknute na rozne bezne skodlivymy co moze zas vyvolavat alergie a kadeco....extremy su skratka zle.... a ja som pracovala na farme kde pestovali bio.... je to velka fraska... hnojili a striekali to z jedneho striekaca co bol uprostred dvoch poli jedno samozrejme bio a druhe normalne.... takze tak to je asi z bio potravinami...akurat ze expedicia je rychlejsia a uz sa nepouzivaju konzervanti na zaver...ale tiez to neni bohvieaky zazrak...najlepsie z vlastnej zahradky....
@monikamajova

kristinaanna
10. okt 2012

a čo keď bolo dieťa očkované tou "zlou" vakcínou? čo s tým teraz robiť, keď bolo očkované pred niekoľkými mesiacmi?

sirinka
10. okt 2012

@pectore nic, utocis, vysmievas sa, ale fakty ziadne 😉

pectore
10. okt 2012

@sirinka utocim? jak? vysmievam sa ? jak? .... co za fakty chces ? taketo obvinenia ....aspon podloz niecim... a nie ze to tlachnes a si spokojna.

pectore
10. okt 2012

@sirinka a ked uz chces fakty tak si odpovedz na jednoduchu otazku ....preco sa zacalo povinne ockovat?

evicka1971
10. okt 2012

Chci vam jenom napsat co se nam stalo.Nechci vas premlouvat k ockovani ,jenom vas trochu primet se zamyslet.Ja ziji ve Svycarsku kde je ockovani doprovolne a dceru jsem dala naockovat vsim co ma.A dneska jsem rada,protoze u me bylo zjisteno ze mam Cernay Kasel.Diky dobrovolnemu ockovani se zase rozsiril a ja jsem ho nekde chytla.Dekuji panu bohu ,ze je mala naockovana a ja ji nemuzu nakazit.Neberte to jako provokaci,opravdu se chci s vami jenom o to podelit

pectore
10. okt 2012

@evicka1971 pockaj chvilku ...a uz sa do teba pustia ze malu ockovanie vobec nechrani a ze sa aj tak moze od teba nakazit.... co je sice pravda ale od kedy sa ockuje tak cierny kasel neni smrtelny.... co u neockovanych malych deti byvalo zvykom.... 😉

evicka1971
10. okt 2012

@pectore ja jsem uz nemocna tri tydny,ale az dnes se to potvrdilo z krve a vyteru.Okamzite jsem se zajimala co z malou a bylo mi receno ,ze pokud ma vsechny ockovani tak se nemusim bat a ze tim ockovanim jsem ji ochranila.Ale ja nechci aby to nekdo bral jako utok na neockovani,me je to opravdu jedno a kazdy ma svuj rozum,jenom to chci sem napsat,ze i ve vyspele krajine se da onemocnet nemoci ,kterou si lidi mysli ze uz neexistuje

pectore
10. okt 2012

@evicka1971 ja to plne chapem... a prajem skore vyliecenie.

martina1703
10. okt 2012

@evicka1971 aj ja prajem skore uzdravenie,a z niektorych prispevkov si nic nerob ako ti aj napisali niektori na teme nesuhlas s povinnym ockovanim.drzim palce 🙂

evicka1971
10. okt 2012

@martina1703 Dekuji.Ja jsem opravdu nechtela nikoho nabadat at ockuje to je kazdeho vec,pouze jsem se chtela podelit o to ze i toto se muze stat