Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@sirinka - a od roku 1948 bol akutny nedostatok liekov a HLAD v celej europe, ktory sa az od roku 1956 postupne zacal zlepsovat, ale to s tym nemalo nic spolocne 😉
@sirinka ano zvysila sa hygiena..zlepsila sa zivotna uroven ale ZAROVEN SA ZACALO AJ OCKOVAT...nemozes jednu vec vyzdvihnut a inu zamlcat .....pripadne zlahcit....ked obidve boli zavedene "sucastne" .... a obidve mali vplyv na vyskyt infekcnych chorob.... to ako byto bolo kebyze sa neockuje a nechasa to len na zvysenej hygiene je v rovine spekulacii... FAKTOM zostava to ze sa zlepsila zivotna uroven a zacalo sa ockovat.... preto je vyskyt taky aky je....
@pectore pectore @anjelicek26 samozrejme to som jej napisala aj ja emoticon ze ockovanie nieje zaruka ze sa nenakazi .... no po zavedeni ockovania co bolo (SR - 1959 ) sa sice vyskytuje no uz nebol zaznamenany smrtelny pripad (SR) ... je to dost zavazny FAKT ...ktory robi ciaru medzi zivotom a smrtou ked sa dieta nakazi.... co je celkom na zamyslenie.
to ty vyzdvihujes jednu vec a zamlcujes druhu 😉 a robis hrube ciary pred a po zavedeni ockovania...
@kbeata no vravela si ze existuju dve bakterie co sposobuju cierny kasel....ja viem o tom ze cierny kasel je ciernym kaslom... akurat ze sa objavil nejaky nakazlivejsi kmen...(odolnejsi ) no to nebolo nikdy oficialne potvrdene.... preto by ma zaujimal ten zdroj aby som si to presla.... ja sa rada priucim ak je s coho. Dokonca si citam aj na trapnom slobodavockovani..... celkom pravidelne dufajuc ze naozaj vysnoria nieco hodnotne...
ked nebudete reagovat na pectore, tak sa tu bude moct bavit len sama so sebou... a to ju velmi dlho bavit nebude 😉
a hned sa tu bude dat lepsie dychat 😀
@anjelicek26 1948... lenze cierny kasel nebol jediny problem...povinne sa ockovalo uz v roku 1836....(kiahne)
zasktr -1946, tubera -1953, obrna 1957, ...
od roku 1836...vies aka bola zaockovanost? mas nejake dostupne info, na porovnanie zaockovanosti a znizovania vyskytu danych chorob? dakujem
proti tubere, to cim trapili nase deti...tu mas link od proockovancov...
http://www.sprievodcaockovanim.sk/myty-a-famy-o...
@sirinka 1836 sa tyka pravích kiahni .... Prvý zákon o povinnom očkovaní proti pravým kiahňam bol vydaný 9. júla 1836. V Česko-Slovensku sa povinné očkovanie proti pravým kiahňam zaviedlo v roku 1919. Posledný prípad pravých kiahní na území Slovenska bol hlásený v roku 1924. Od roku 1980 sa očkovať prestalo, keďže Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila koniec výskytu tohto ochorenia na celom svete. Statistiky su celkom cerstva zalezitost...par rokov dozadu v tedy sa to ktovie jak este nemonitorovalo...aspon nie tak ze by to bolo teraz lahko pristupne. Ja som nasla statistiky tak prve boli mozno okolo roku 1998 ci tak nejak.... ale aby som netrepala tak to neber zavezne....uz si to nepametam presne.... no viem ze svoj rocnik som nevedela najst zaockovanost... hladala som si to na WHO v statistikach ohladom zaockovanosti obyvatelstva... podla krajin.... tam sa to da vyhladat.... ale niektore udaje su ine nie...
ockovanie proti obrne...v ceskoslovensku sa zacalo ockovat v roku 1960 a uz do roku 1960 sa nevyskytlo ani jendo ochorenie...este ze sme tu nemali uzasnu salkovu vakcinu
idem spat...
@pectore prosím ťa ty si zástupca farma firmy alebo právnik, lebo mi to presne tak pripadá - na to, že sa to nedá dokázať sa spoliehajú aj farma firmy - podľa slov jedného právnika - "neexistuje príčina súvislosť" a preto sa očkuje veselo ďalej a naďalej asi aj bude, pretože je jedno koľko deti ochorie alebo dokonca zomrie, hlavne nech ............ každý nech si doplní sám
@pectore mas pertusis a parapertusis-su to dve bakterie a obe sposobuju podobne priznaky
http://www.hpl.sk/odborna-zona/vysetrenia/serol...
teraz neviem ci napisiem dobre-ale pokial viem tak v Di-TE PER ke co sa davali pred hexou boli oba druhy zahrnute,ale v hexe je uz len pertusis. Parapertutis tam myslim ze nie je zahrnuty.
Ale toto ozaj neviem ci pisem presne.
A najlespi prevenciou ako zabranit smtri dietata je /je to smrtelne do cca roka dietata/ ak mamicka ochorenie prekonala a potom svoje dieta koji-prenasa tak protilatky a chrani svoje dieta aj v obdobi, ked vakcina este neposobi-teda do 6m veku-ono zacne ako tak ucinkovat -aj to len u vyvolenych jedincov- az po druhom preockovani-cca mesiac po nom-ked sa vytvori dostatok pritlatok.
To znamena ze ziadne 5-6m dieta nema odolnost proti ciernemu kasu-maju ho len deticky mamiciek co ho prekonali a koja.
Teda je aj prinos ak ho zena proste prekona a svoje dieta ma potom moznost chranit od narodenia.
Nesmieme zabudat ,ze ockovanie nezbrani prenosu ochorenia-teda vacsinou pubertaci ci dospelaci aj ked toto ochorenie maju,ani o tom nevedia,lebo len trochu viac kaslu a siria ochrenie dalej-teda deti do pol roka ani dnes v dobe ockovani nie su chranene a pertusis ,ci parapertusi tu bezne okolo nas je-len je zial casto nespravne diagnostikovany.
@sendy182 tak si poriadne precitaj co som o nich napisala... : Prvý zákon o povinnom očkovaní proti pravým kiahňam bol vydaný 9. júla 1836. V Česko-Slovensku sa povinné očkovanie proti pravým kiahňam zaviedlo v roku 1919. Posledný prípad pravých kiahní na území Slovenska bol hlásený v roku 1924. Od roku 1980 sa očkovať prestalo, keďže Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila koniec výskytu tohto ochorenia na celom svete.

@kbeata ja viem o moznosti vyskytu nakazlivejsieho kmena...aj to v rovine ze pravdepodobne.... nie o tom ze by to sposobovala ina bakteria....