Odmietli ste očkovanie?
Odmietla som ockovanie mojho dietatka,podpisala som u doktorky do karty,ze nesuhlasim s ockovanim.Dala mi papier,ktory mam vyplnit a podpisat a doniest jej.Ako ste vy postupovali?vyplnovali ste tiez nejake dotazniky?
ano, a sama som sa udala 😀 , sama som doniesla lajstro k doktorke i na urad pre dohlad .... pokutu zaplatim radsej ako odrovnat zdravie dietata , zvlast ked ina moznost na SR neexistuje...
PS ale asi som ich svojou akcnostou dost sokla, nakolko ma dodnes nikto nepredvolal, uz je tomu rok a pol od podania 😅 dufam ze som zapadla prachom v nejakom sanooone
ma to suvis s tymto?:
Ahojte, ja som od chvile ako sa mi bližil termín pôrodu zvažovala dať? nedať? nakoniec som dala :( a teraz to lutujem :( ked mal malý niečo malo cez 4 mesiace ho veľmi doštipali tri komare ktoré sme mali doma - ako sa lekár vyjadril aj jeden komár dokaže s babatkom spraviť normálne jatka. Vtedy bol septrember, teraz máme polku januára a stípance sú stale nezahojene, zapalujú, pridal sa k tomu ekzém. Dnes sme boli na poslednej kontrole s klbikmi a padla som na zadok čo mi povedal ortoped:
Vy ste dali očkovať že? tak mamička to má váš syn z toho ten ekzem? ja mám syna a chodíme iba k homeopatovi, očkovať som nedal. Toto vám hovorím ako rodič rodičovi nie ako lekár.
Takže toto ma presvedčilo o tom, že dalšiu vakcinu už nedam, máme za sebou dve a dosť! po druhej náš syn začal byť nepokojný, dovtedy u nás fungovalo samozaspavanie, kludne spinkal, žiadne prehadzovanie, odo dna kedy som dala druhú vakcínu tak je to katastrofa - a nikto mi nevyhovorí že to nie je očkovaním a viete čo je najhoršie: Pripadam si ako zlá matka ktorá vedoma ubližila svojmu dieťatu.
Takže teraz ideme k homeopatovi, ideme teličko vyčistiť od vakcín, vyliečiť to čo medicina nevie vyliečiť od septembra.
Netuším aká bude reakcia môjho lekára ale ustojím to, nič nepodpíšem a viete čo je najvtipnejšie? vraj ked vám volajú uradnici kvoli nezaočkovaniu tak vám predkladajú statistické tabulky z krajín tretieho sveta. Ako môžu porovnávať krajiny plne chudobiny, nedostatku stravy, vody, hygieny so Slovenskom? nech mi dajú tabulky zo Slovenska.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/231535/pozor...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/231546/podoz...
okrem toho aj toto prispieva k rozhodnutiu
Poradte mi prosim pediatra, ktory toleruje rozhodnutie neockovat. Dakujem.
Vzor odmietnutia a aj postup je na sukromnej diskusii bez ucastnikov farmafiriem
Ahojte ja som sa tiez rozhodla moje dieta neockovat citala som o tom velmi vela a este aj citam a snazim sa pozistovat vsetko mozne najskor som bola rozhodnuta,ze ju zaockovat dam,ale neskor po tomto clanku som sa rozhodla neockovatOčkovanie.org
Vaše zdravie. Vaša rodina. Vaša voľba. je tam vela zaujimavych clankov pozrite si to
chcela som sa opytat, ze ako odmietnem svoje dieta zaockovat, kto mi ma dat papier.my sme boli poslani lekarkou na RUVZ, ze si tam mame ist po ten formular, tak neviem , ci je to jej lenivost alebo ho davaju na urade. dakujem
@zaockujteajslnko @77majka @jurly @slimstar @kkomtesa @andreaju @lucia203 @arolinka20 @mandragora22 @mimi @andelok @ria_zuzolova @lea3010 @1982zuzka @syrik @ginepra @katalin251 @zuzkalenka @stanislavao @janaalzbeta @zigzag @jajka0211 @piiiipiii
maminy, tatovia, ak Vás trápi zdravie Vašich ratolestí, preštudujte si toto od p. Rojkovej: http://www.peticie.com/a/56941
a tu je link, kde môžete podporiť hromadnú pripomienku - už len DNES (pošlite čo najviac ľuďom)
https://lt.justice.gov.sk/Public/MassReviewSupp...
- postup nájdete tu: http://www.badatel.sk/kpm/zabranme-rezimu-v-tom...
Baby dieťa mi malo 18 mesiacov.. boli sme dohodnutí so sestričkou, že využijeme maximum času na rozhodnutie.. rozhodli sme sa odmietnuť, ale nakoniec to dr.s nami uhrala na posunutie a určili sme vek 24 mesiacov.. napísala papier, že dna toho a toho sa mamička dostavila na P.Očkovanie, ktoré z vlastného presvedčenia chce preložiť na dva roky.. a to som jej aj podpísala, nebolo to žiadne tlačivo o odmietnutí...najprv mi hovorila, že ma zatiaľ nenahlási a po chvíli zmenila názor a vraj to pošle na RÚVZ, že vraj majú tú povinnosť to hlásiť(kontrola im chodí v septembri tak tomu moc nerozumiem), aj na to keď som sa jej spýtala na ochranu os.údajov mi odpovedala, že to aj tak musí..... nedalo sa s ňou moc rozprávať.. teda ani nejavila moc veľký záujem, bola otrávená z toho, že má komplikácie a nebeží vše podľa plánu.. a tak čo mám čakať nejaké predvolanie? ona mi vôbec nevedela povedať, či to RÚVZ rieši aj v prípade dohody posunutia.... má nejaká mamička skúsenosť s tým..mám ju nejako presvedčiť, aby ma nenahlasovala, ako to urobiť? máte niekto skúsenosti? ja som predsa očkovanie neodmietla nakoniec..ide len o posunutie, ale nie zo zdrav.dôvodov ale z presvedčenia, že čím je staršie dieťa tým menej škôd napácha? Nemyslíte si, že ak už aj mám platiť pokutu tak odrazu to mám prepísať to posunutie na odmietnutie? keď už pokuta tak rovno za odmietnutie nie? vobec som nečakala, že sa to takto vyvinie, myslela som si, že mi viac výjde v ústrety, je to fajn dotorka, ale v tomto asi sama nevie ako sa zachovať....
Áno, odmietla.. Doktorke som nič nepodpisovala, ani nevypisovala. Na ďalšiu poradňu som jej doniesla len svoje prehlásenie, že odmietam očkovanie konkrétnymi očkovacími látkami. Na RÚVZ sme zatiaľ predvolaní neboli, je to odvtedy 9 mesiacov.
Ahojte.Poslednu dobu vela citam o ockovaniach a problemy s nimi spojene a chcem sa opytat ako to vlastne funguje ked odmietnem ockovat svoje dieta.,.Ospravedlnujem sa,ale nemam cas to tu vsetko citat,preto sa chcem opytat ci sa tu najde niekto kto neockoval a deti mal napriek tomu zdrave.
Ja mam velmi zlu skusenost s ockovanim psika.Psik bol zdravy ako repa a po ockovani to bolo strasne.Cely rok som bepgala po veterinaroch...Hned par dni po ockovani sa mi psik zacal neuveritelne skohlat,beho mesiaca mu vypadala srst okolo spankov,brucha...Lupiny mal a zacali sa mu robit take drobne papulky ako vyrazky...Do toho same hnacky maval ,kazde 3 mesiace chory,zapal usi atd.Prorte katastrofa.Teraz uz rok je ok,ale uz asi mesiac do zadu mal byt preockovany a ja ho nechcem ockovat.Povinna je len besnota ale ani to mu nechcem dat.Ved sa tu uz 10 rokov nevyskytuje...Tak neviem co mam robit,nechcem mat opletacky so zakonom,ale nechcem ani az je na tom tak ako predtym...
Ahojky, ja som tiež nič nepodpísala. Doktorka mi dala papier že mám podpísať ja som povedala, že nie a hotovo. Ale aj tak sa to posiela či s podpisom alebo bez...A za mesiac máme isť na obhajobu neočkovania na úrad verejného zdravotníctva tak som zvedavá, čo vymyslia....
boze manof...ja ta nemozem citat.... ja by som ti tak rada nieco napisala ale ozaj neviem kde zacat.... ty tu pises ako profesionalny manipulator.... teraz neviem ci sa klanat ci tlieskat alebo plakat....ale cela ta teoria neockovania stoji na hlinenych nohach....
ty sa tu ohanas tym ze pediatri nemaju dostatocne skusenosti s vakcinaciou...ze ju videli len z rychlika.... mas to potvrdene od 20 takych... 😀 ... a čo ten zvysok sveta?... ty vsetci su podplateny..ty vsetci co si medzi sebou zavidia kazdy jeden cent su podlpateny...vobec neexistuju medzinarodne či nadnarodne tymi ..certifikovane....vedecke institucie...nezavysle... ktore popieraju ostatny ten vyplod co je tu v komente za 150 like... tvoje neockujuce ovecky by mali pozornejsie klast otazky....ked sa im tak paci co pises...
ja uz teraz lutujem toho casu co ti tu vypisujem..pretoze mne ho narozdiel od teba nikto nezaplati.... i ked by som si mohla stopnut kolko mi to bude trvat....
Potratené ľudské plody vo vakcínach. - Ano ! Ale - niektoré vakcíny boli pestované na bunkových kultúrach, ktoré boli pôvodne získané z DVOCH ľudských plodov. WI-38 pochádza z buniek pľúc z ženského plodu 3 mesiace starého. MRC-5 bol vyvinutý z buniek pľúc z 14 týždňového mužského plodu. U obydvoch plodov došlo k potratu ale nie za účelom získať diploidné bunky. K odobratiu buniek doslo az ked boli plody mŕtve.Treba si uvedomiť ze k potratom by došlo tak ci tak... Bunky su biologický systém na ktorom su pestované vyrusy kedze tie potrebuju hostitela. Tieto bunkové kmene nie sú a nemôžu tvoriť kompletný organizmus a nepredstavujú potenciálnu ľudskú bytosť. Výrus rubeoly bol izolovaný na treťom ľudskom plode. Potrat u tohoto dietata nebol vykonany z dovodu ziskat izolovany vyrus rubeoly ale preto ze matka a dieta boli nakazene divokym kmenom rubeoly ktorý predstavoval velke riziko rubeoloveho defektu... aj dnes je bezne ze pri poskodeni plodu ma zena moznost potratu... To už vám múže potom rovno vadiť keď vám niekto daruje orgán.... Takže skutocna morálna dilema je na svete 3 potraty ktoré ročne zachránia milióny ľudi. alebo inac TRI ludske zivoty o ktorých osude bolo rozhodnute PREDTÝM nez sa stali DARCOVSKÝM materialom....
udivuje ma tvoje sebavedomie...tak ako ma udivovalo vzdy. "Naproti tomu ja som venoval štúdiu očkovania (slovenské i zahraničné (cz/en/de) články na webe za, proti i neutrálne; knihy; štúdie z renomovaných lekárskych časopisov; príbalové letáky) rádovo tisícky hodín čistého času.
Takže kto vie o očkovaní viac? Priemerný pediater alebo ja?"
prehliadas roky vyzkumu...na dovod preco sa vlastne zacalo ockovat....aj na nove poznatky... neviem ci si niekedy videl nejake stych ochoreni...neviem ci si niekedy niekoho liecil....dokonca neviem ani to kolko vakcin si za svoj zivot podal a kolko neziaducich ucinkov si odsledoval.... ale vzhladom na tvoje teoreticke vzdelanie zalozene na cerpani poznatkov prevazne z antivax sceny ....ktora na svete funguje uz skoro 200rokov....tak cela tato tvoja politika mi pride taka politicka...vies....neuprimna, tendencna...a mozno aj ziskova....
kto vie...
sikovne tu ludom odporucas BAD SIENCE ..fakt skvely vyber....vidno ze v tom uz nejaky ten rocik si....
filozofujes tu o medicine a o nastudovani si toho ako sa robia medicínske dôkazy...ale z medicinskeho hladiska neovladas ani za nehet toho co vie taky priemerny pediater....pretoze ten si nevybera z mnozstav informacii...tie ktore mu vyhovuju...ten sa musi ucit veci tak ako sa maju...pretoze inak budu umierat ludia.....pre priklad ...cesty prenosu jednotlivych ochoreni v roznych pripadoch..s prihliadanim na anatomicke rozdiely u dospeleho ci dietata... a kopec studii ktore proti tvojim tvrdeniam stoja....
demagogiu okolo Wakefielda nejdem ani komentovat... som fakt v kolenach...no na oplatku tu ponuknem citatelom par studii ktore jasne hovoria, že neexistuje žiadna spojitosť autizmu s MMR očkovaním : http://www2.aap.org/immunization/families/faq/v...
mozes si tu teoretizovat o autizme a jeho pricinych..ale ani tie vedecke spicky ktore zasvetia cely svoj zivot vyzkumu autizmu...nevedia co ho sposobuje ..ake su priciny jeho vzniku.....ty sa tu sice ohanas hypotezami.... ale uprimne si myslim ze by ta vopchal do kapsy jediny odbornik na problematiku.... som zvedava co budete robit ked sa autizmus zacne potvrdzovat uz v maternici...pretoze tam niektore poznatky vedu...
hnutie sloboda v ockovani...nema zo slobodou v ockovani nic spolocne....tento internetovy dennik...nehlada slobodu...neponuka informovanost....ale slobodu nam bere...nastoluje medzi ludmi nebezpecne myslienky darvinizmu....a to sa uz dnes opakujem ked napisem ze tlacis ludom do hlavy aby verili na bubakov vo vakcinach a oni tym ze neockuju svoje zdrave deti ohrozuju tie "nase" so zdravotnými problemami tym ze tie naše v pripade prepuknutia choroby ....chorobu zvladnu obtiaznejsie vzhlasom na svoj zdravotny stav ... nez tie co su sice neockovane no su zdrave... ešte raz dik za darwinizmus...či hyenizmus..ci ono je to vlastne skoro jedno.... ked si tak citam tvoje riadky...
Vitamin C a jeho ucinky...stara znama Orthomolecular medicina.... uz som od teba citala aj komentar jak liecit tetanus ceckom...spominas? takze to uz ma ozaj nic neprekvapi....
"Vitamín C Injektopas sa dá objednať v ľubovoľnej lekárni. Pichnúť môže každý, kto vie pichnúť injekciu do žily.
Množstvo je závislé od veľkosti tela. Podľa tejto štúdie: http://injectablevitaminc.com/images/Ch29.pdf u detí do 12 rokov stačí 1 g denne, u starších primeraný násobok."
...podanie vitaminu C a hlavne parenteralneho.... v tomto pripade je absolutnym bludom ktory nema žiadne opodstatnenie. Tetanu sa vitaminim C predchádzat nedá a už vôbec nie ho ním liečiť. Rozvinutý tetanus je vážne ochorenie, bez patričnej intenzívnej liečby v nemocnici takmer s istotou smrtelné. Vitamin C- Injektopas je viazany na PREDPIS a je to liek ktory nesie oznacenie AD MANUS MEDICI - DO RUK LEKARA. Vydat ho bez predpisu je porusenim zakona......žiaden lekár by nedal len tak intravenozne,hocičo v domácom prostredí. Intramuskularne B12, ešte pochopim, ale toto? dačo sa stane, no chcela by som vidiet čo bude robiť v domácich podmienkach. Osobne by som si aj pozrela ako nejaká mamička - nezdravotníčka pichá svojmu dieťaťu takú inekciu... až mráz po chrbte chodí. Pretože sa jedna o studu z roku 1984 a je spomenuta v knihe od doktora. Abrama Hoffera....ktorý ma iste "controversy" názory...
- odkedy je zavedene očkovanie na čierny kašel sa NEUMIERA!!!!! TOTO JE PRI TEJTO CHOROBE ROZHODUJUCE!!! - pretože- ani prekonanie samotnej choroby v pripade čierneho kašla vám nevytvorí v tele imunitu na takej urovni aby ste sa znova nenakazili!!!! A ked to nedokaze telo ani pri prekonani choroby...sotva to potom dokaze vakcina.... Vakcina v tomto prípade nechrani pred nakazením ale zmiernuje priebeh ochorenia..co je u tak malych deti rozodujuce...a ty tu davas rady ako manipulovat s dietatom a poskytovat mu zdravotnu pomoc ked na spodku tej stranky v ktorej to odporucanie je mas bez hanby napisane: Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody....
neviem kolko musi mat človek "filipa" aby sa nad tym paradoxom zamyslel...
epidemie v krajinach v ktorych sa neockuje...rovno ti poviem ze ty musis zit na nejake cudzej planete ..pretoze v nasej skupine je plno dokazov o tom ze epidemie prebiehaju alebo nie tak davno prebiehali...v UK, japonsku, polsku, amerika... je toho plnoi..... prid nakuknut ...nech sa doinformujes... 😉
romovia maju nizku zaockovanost... a aj su skvelym ohniskom ...mozno prave vdaka vysokej zaockovanosti zvysku obyvatelstva nedochadza k zavleceniu choroby...a k nasledkom ktorým by to s nizkou zaockovanostou a nizkym zivotnym standartom spelo.... ci hypoteticky to neprichádza do uvahy?
"zodpovednost"... ako zvlastne to slovicko po tom vsetkom co som tu napisala znie?
"Plnú zodpovednosť za ich zdravie sme prevzali my - ja a manželka"
... dieta je samotatne zijuca ludska bytost ktora ma svoje vlastne prava...bez ohladu na to co si o tom myslia rodicia... ty mozes rozhodovat akurat tak o sebe...ale o tom ci odopries svojmu dietatu zdravotnicku starostlivost by si mal premyslat opatrne....nie vzdy to moze skoncit veselo.... a v tomto bode by sme sa mohli zacat bavit o zodpovednosti....napriklad v pripade epidemie by odmietanie ockovania bolo ohrozovanie dietata na zivote...ozaj mame aj na toto pravo?..len vdaka svojmu presveceniu a diletantskej zalube v ockovani?
ja pevne dufam ze ten darwinizmus co schovavas za "rovnoprávnu možnosť voľby zdravotnej starostlivosti " nikdy nepodpori dostatok hlasov....ze ludia nebudu suhlasit stam aby sa na ich detoch testovalo ktore ma lepsiu imunitu alebo ktore to prezije bez nasledkov....
a posledna veta konecne zachytava celu podstatu veci.... uplne sa s nou stotoznujem do spiku kosti : Nepodal si ani jeden jediný vecný logický argument, všetky to boli len výpady bad sience, citové vydieranie, sofistické špekulácie bez opory vo faktoch a dokonca aj vyslovené lži.....
nechcem s tebou vies dalsiu debatu nikam by to neviedlo....a myslim ze ty budes mat rovnaky nazor....my sme si toho koniec koncov povedali uz dost... a tvoja bad sience ma uz unavuje....ale ozaj mi tento tvoj liebesbiefe pripemunul krasne casi otvoreneho nesuhlasu na fore..... muselam som si to komentnut....
""
necitala som komentare, po prvych nemam na to nervy.. viem ti len povedat, ze lekar ta nemusi nahlasit, pracovnik uradu verejneho zdravotnictva chodi na kontrolu k pediatrovi a kontroluje karty vsetkych deti, tam mas zapisane, ci bolo tvoje dieta ockovane.. viem to z praxe. a co sa tyka neziaducich ucinkov.., ak ma tvoje dieta znizenu imunitu alebo nejake ine problemy, urcite by som zatial ockovat nedala, ale ak je vsetko v poriadku, ja osobne by som nevahala. co sa tyka informacii ako ortut v ockovacich latkach, autizmus.. je mi to na smiech, myslis, ze by pediatri ockovali deticky, keby vedeli, ze im to ublizi? myslis, ze lekari su take hieny????? ano, ockovanie moze vyvolat urcite ochorenie, ale u dietatka, ktore ma na toto ochorenie predispoziciu, ak by nebolo ockovane, tak to u neho vyvola hocijaka viroza!!!! v dnesnej dobe mame tu vymozenost chranit nase deti pred niektorymi chorobami, ktore sposobuju komplikacie, na ktore sa v minulosti umieralo alebo deticky mali po tychto ochoreniach nasledky! musis sa rozhodnut sama, no ja osobne stale tvrdim, ze privela informacii je niekedy na skodu, ja som pri prvej dcere o takomto niecom ani nevedela, ze je mozne odmietnut ockovanie.. a som rada.. lebo pri druhej dcere som sla na kazde ockovanie so strachom! a zbytocne! drzim palce, rozhodni sa spravne..
spuki mylis sa, existuju pediatri, ktori neodporucaju ziadne ockovanie, akurat sa boja verejne prezentovat. A preco sa boja verejne povedat svoj nazor v takej "velkej" demokracii aku mame na SK? , to uz nech si domysli kazdy sam...
Pediatri,ktorí vedia, že očkovanie je pre deti nevhodné a preto ho neodporúčajú majú psiu a ludsku povinnosť o tom informovať verejne a postaviť sa za ludské životy...ak tak neurobia....prečo????....vážia si dobré bydlo viac ako detské životy? Čo sú to potom za pediatri?
A ešte si dovolím upozorniť vás na bludy v prvom príspevku od manofa ako v zahraničí nie sú epidémie...tak sú a veľké a rodia sa deti s rubeolovým syndromom a traja neočkovaní zomreli v minulom roku na osypky....antivax zavádza a klame.
ja len tolko, ze sa tu ohanate priemernymi pediatrami, ktori nevedia nic, len predpisat paralen, ale koho je to chyba, ze mate priemernych pediatrov? my mame pediatricku byvalu primarku, skusenu a sikovnu lekarku, ktora urcite nevie len predpisat paralen, ale vyzna sa v problematike a ma k tomu vztah. tie, co si myslite, ze ked si na nete precitate par pochybnych clankov o (ne)ockovani a rozhodnete sa na zaklade toho vystavit svoje malicke babatko takemu obrovskemu riziku ako je pneumokokova meningitida a podobne, ste neuveritelne hlupe.
maminky,ktoré ste z trnavského kraja,prosím neviete poradiť nejakého pediatra,ktorý by nerobil problémy ak by som odmietla dieťa zaočkovať?máte konkrétne skúsenosti?ideme sa tam presťahovať a keďže tam nepoznám nikoho a nič,prosím o radu. prosím píšte mi do internej pošty, vopred veľká vďaka
sted July 10, 2013 by aiall in Viac
GlaxoSmithKline sa vyhráža stránke Sloboda v očkovaní
256997
Pán Ing. Marián Fillo pred nedávnom na svojej stránke Sloboda v očkovaní uverejnil článok s názvom: “Povinné očkovanie = fašizmus v zdravotníctve?”, ktorý bol zároveň vytlačený aj v alternatívnom časopise “ZEM a VEK”. Dostal sa tak do konfrontácie s firmou GSK, ktorá prostredníctvom advokátskej kancelárie “Polakovič & Partners s.r.o.” žiada o verejné ospravedlnenie. Viac o tomto prípade sa môžete dočítať nižšie v originálnom prepise, na stránkach SVO alebo na stránkach Badatel.sk.
Pán Fillo píše:
Dnes mi bol poštou doručený nasledujúci list, datovaný 4.VII.2013, od advokátskej kancelárie, pracujúcej pre výrobcu očkovacích látok GlaxoSmithKline (GSK). Tu je zosnímaný list (obrázok): strana 1, strana 2, a nižšie uvádzam textový prepis:
Vec: Upozornenie na porušovanie zákona, výzva na zdržanie sa protiprávneho konania a odstránenie protiprávneho stavu
Ako advokátska kancelária, ktorá právne zastupuje spoločnosť GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o., so sídlom Galvaniho 7/A, 821 04 Bratislava, IČO: 35 734 833, zapísanú v Obchodnom registri vedenom Okresným súdom Bratislava I, oddiel Sro, vložka č. 16198/B (ďalej len “klient”), si Vás týmto dovoľujeme kontaktovať ako autora článku s názvom “Povinné očkovanie – Fašizmus v zdravotníctve?” ktorý bol uverejnený v júnovom čísle mesačníka ZEM & VEK (ďalej ako “článok”).
Dotknutý článok sa venuje povinnému očkovaniu detí v Slovenskej republike, pričom v tejto súvislosti sa v článku odkazuje tiež na spoločnosť GlaxoSmithKline, ktorá je v článku označená za distribútora všetkých plne hradených vakcín pre povinné očkovanie detí na Slovensku a sponzora prakticky všetkých lekárskych školení v oblasti očkovania na Slovensku a pediatri, Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a jemu podriadené orgány sú v článku označení za marketingové oddelenia spoločnosti GlaxoSmithKline. V spojení s vyššie uvádzanými skutočnosťami sa v článku doslovne uvádza, že “Je len jedno spoločenské zriadenie, o ktorom jeho zakladateľ (Benito Mussolini) vyhlásil, že je spojením korporátnej a štátnej moci. Jeho názov je fašizmus.”
S ohľadom na znenie dotknutého článku, najmä s poukázaním na jeho vyššie uvedené časti, máme za to, že prostredníctvom obsahu predmetného článku dochádza k šíreniu nepravdivých a pravdu skresľujúcich skutkových tvrdení a neprimeraných hodnotiacich úsudkov zo strany Vašej osoby ako autora článku, ktoré sú spôsobilé zasiahnuť výrazným spôsobom do dobrej povesti a dobrého mena nášho klienta.
Obsah dotknutého článku je spôsobilý v bežnom čitateľovi evokovať spojitosť spoločnosti GlaxoSmithKline s fašizmom, respektíve fašistickým zriadením a taktiež nelegitímne prepojenie spoločnosti GlaxoSmithKline so štátnou mocou, pričom vytváranie takýchto asociácií čitateľov v súvislosti s naším klientom je absolútne v rozpore so skutočným konaním a zmýšľaním nášho klienta a je v rozpore so zákonom.
V zmysle ustanovenia § 19 b ods. 2 zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len “Občiansky zákonník”) pri neoprávnenom použití názvu právnickej osoby sa možno domáhať na súde, aby sa neoprávnený užívateľ zdržal jeho užívania a odstránil závadný stav; možno sa tiež domáhať primeraného zadosťučinenia, ktoré sa môže požadovať aj v peniazoch.
V zmysle ustanovenia § 19 b ods. 2 Občianskeho zákonníka odsek 2 platí primerane aj pre neoprávnený zásah do dobrej povesti právnickej osoby.
Ochranu dobrej povesti právnickej osoby je možné uplatňovať prostredníctvom úpravy obsiahnutej vo vyššie citovaných ustanoveniach § 19 b ods. 2 a 3 Občianskeho zákonníka, pričom predmetná ochrana sa poskytuje pred neoprávnenými zásahmi do dobrej povesti právnickej osoby, ku ktorým môže dôjsť jednak nepravdivými a pravdu skresľujúcimi skutkovými tvrdeniami a tiež neprimeranými hodnotiacimi úsudkami.
S ohľadom na vyššie uvedené skutočnosti Vás týmto v mene nášho klienta vyzývame na zdržanie sa akéhokoľvek ďalšieho protiprávneho konania vo vzťahu k nášmu klientovi a na odstránenie protiprávneho stavu tak, aby ste zamedzili ďalšiemu šíreniu nepravdivých, zavádzajúcich a skresľujúcich informácií zasahujúcich do dobrej povesti nášho klienta.
Taktiež Vás týmto vyzývame na odstránenie protiprávneho stavu vzniknutého uverejnením dotknutého článku, a to uverejnením verejného ospravedlnenia nášmu klientovi v mesačníku ZEM & VEK v najbližšom čísle jeho vydania v nasledovnom znení:
Ako autor článku s názvom “Povinné očkovanie – Fašizmus v zdravotníctve?” uverejneného v júnovom vydaní mesačníka ZEM & VEK sa týmto verejne ospravedlňujem spoločnosti GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o. za použitie nepravdivých informácií a pravdu skresľujúcich skutkových tvrdení a neprimeraných hodnotiacich úsudkov vo vzťahu k spoločnosti GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o.y ktorých použitím v dotknutom článku došlo k zásahu do dobrej povesti a dobrého mena spoločnosti GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o.
V prípade, že nedôjde z Vašej strany k zdržaniu sa ďalšieho protiprávneho konania a k odstráneniu protiprávneho stavu v zmysle vyššie uvedeného, naša advokátska kancelária je splnomocnená podniknúť všetky dostupné právne kroky na ochranu dobrého mena a dobrej povesti nášho klienta, vrátane domáhania sa ochrany týchto práv nášho klienta na súde.
Pozoruhodné je, že GSK sa cíti byť ohrozený článkom v časopise Zem a vek, ktorý je tak alternatívny, že viac už asi ani nemôže byť. Obratom som odpovedal e-mailom:
Moja odpoveď z 7.VII.2013 o 1817:
Dobrý deň, pán Polakovič.
Vo Vašom liste zo dňa 4.VII.2013 (viď príloha) ma obviňujete z protiprávneho konania, poškodzujúceho dobré meno Vášho klienta – GlaxoSmithKline (GSK). Taktiež ma obviňujete z toho, že v článku “Povinné očkovanie = fašizmus v zdravotníctve?” v časopise Zem a vek 5/2013 (on-line tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/povinne-ock...) uvádzam nepravdivé tvrdenia.
Máte zjavne na mysli túto pasáž:
Ešte väčšie podozrenie vzbudzuje fakt, že všetky plne hradené vakcíny pre povinné očkovanie detí na Slovensku dodáva jedna jediná firma – GlaxoSmithKline (GSK). Ročný obrat tejto firmy je cca 3x vyšší než príjmy štátneho rozpočtu SR. Je to práve táto firma, ktorá sponzoruje prakticky všetky lekárske školenia v oblasti očkovania na Slovensku. Pediatri sú teda (neraz možno nevedomky) dealermi GSK, pretože vnucujú rodičom výrobky GSK pod hrozbou pokuty a školenia im (prinajmenšom sčasti) platí GSK.
Dá sa teda povedať, že ako pediatri, tak aj štátne úrady, presadzujúce očkovanie (Úrad verejného zdravotníctva a jemu podriadené Regionálne úrady verejného zdravotníctva), sú v podstate marketingovým oddelením GSK.
A je jedno spoločenské zriadenie, o ktorom jeho zakladateľ (Benito Mussolini) vyhlásil, že je spojením korporátnej a štátnej moci, a jeho názov je FAŠIZMUS.
Rád by som vedel, čo presne podľa Vás nie je pravda a na základe čoho presne si to myslíte (podklady). Totiž:
Je preukázateľným faktom, že všetky plne hradené vakcíny pre povinné očkovanie detí na Slovensku (konkrétne Infanrix Hexa, Synflorix, Priorix, Infanrix Polio a Boostrix Polio) vyrába a dodáva GSK.
Obrat GSK bol v roku 2012 podľa výročnej správy 26,4 miliardy britských libier (viď str. 58 tu: http://www.gsk.com/content/dam/gsk/globals/docu...), čo je cca 30,6 miliardy eur.
Príjmy štátneho rozpočtu SR (bez eurofondov) sú 10,4 miliardy, tzn. GSK ročne utŕži cca 3x viac než SR vyzbiera na daniach a poplatkoch. Tvrdenie, že “obrat tejto firmy [GSK] je cca 3x vyšší než príjmy štátneho rozpočtu SR“, je teda tiež preukázateľne pravdivé.
Ďalej tvrdím, že GSK “sponzoruje prakticky všetky lekárske školenia v oblasti očkovania na Slovensku“. Mediforum škola očkovania je dokonca priamo v réžii GSK (viď http://www.mediforum.sk/historicky-uvod) a GSK sponzoruje aj každoročný Slovenský vakcinologický kongres v januári vo Vysokých Tatrách, ako aj každoročný Vakcinačný deň v Žiline, ktorý býva koncom septembra/začiatkom októbra. Viete snáď uviesť nejaké vzdelávacie podujatie o očkovaní pre slovenských lekárov, ktorého nie je GSK sponzorom? Ja také zatiaľ nepoznám, ale rád si rozšírim obzory.
Ďalej tvrdím, že “Pediatri sú teda (neraz možno nevedomky) dealermi GSK, pretože vnucujú rodičom výrobky GSK pod hrozbou pokuty a školenia im (prinajmenšom sčasti) platí GSK.“, čo je samozrejme pravda, pretože ak pediatri vnucujú rodičom tzv. “povinné očkovanie”, na ktoré má (viď 1) u nás de facto monopol GSK, tak to vo výsledku znamená, že vnucujú rodičom (možno nevedomky) výrobky GSK (sú de facto dealermi GSK). To, že odmietačom výrobkov GSK (de iure: odmietačom povinného očkovania) hrozí podľa zákona č. 355/2007 Z.z. štátom vymáhaná pokuta do výšky 331 € za jedno neočkované dieťa, snáď nechcete spochybniť.
Keďže dodávateľom všetkých plne hradených očkovacích látok pre povinné očkovanie na Slovensku je GSK, všetky úrady a osoby, ktoré povinné očkovanie propagujú, vnucujú či vymáhajú, de facto zvyšujú (resp. udržujú) obrat GSK, tzn. de facto sa starajú o predaj výrobkov GSK. Podľa Farlex Financial Dictionary je marketing súhrnom všetkých aktivít, spojených so získavaním a udržiavaním si zákazníkov:
http://financial-dictionary.thefreedictionary.c...
Keďže ako pediatri, tak aj štátne úrady, presadzujúce povinné očkovanie detí na Slovensku (ktoré je plne v réžii GSK), vo výsledku získavajú a udržiavajú zákazníkov pre GSK, sú de facto marketingovým oddelením GSK (resp. jeho neoficiálnou súčasťou).
Na záver tvrdenie, pripisované Benitovi Mussolinimu, že fašizmus je spojením štátnej a korporátnej moci, nájdete v mnohých zdrojoch, napr. aj tu: http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/b/beni...
Pravda, našiel som na webe aj diskusiu, spochybňujúcu autenticitu tohto tvrdenia – vraj autorom výroku nie je Benito Mussolini, ale niekto iný. Navyše ani nie je celkom isté, z ktorého roku toto tvrdenie pochádza. To však na veci až tak veľa nemení, keďže fašistický taliansky štát Benita Mussoliniho skutočne vykazoval spojenie štátnej a korporátnej moci:
http://en.wikipedia.org/wiki/Corporatism#Fascis...
Iní však argumentujú, že korporácie v ponímaní talianskych fašistov sú niečo iné než korporácie dnešné (akou je aj GSK), že vo fašizme nešlo o prevzatie štátnej moci súkromnými korporáciami, ale naopak o usmerňovanie súkromných podnikov štátnou mocou:
http://blog.skepticallibertarian.com/2013/02/07...
Stále však ide o úzke spojenie štátu so súkromnými podnikmi, hoci v opačnom garde. V súčasnosti má jednoznačne GSK navrch oproti Slovenskej republike (cca 3x vyšší obrat než príjmy SR), za Mussoliniho fašizmu však mal údajne štát navrch oproti súkromníkom – prinajmenšom podľa oficiálnej ideológie, hoci o skutočnom stave by sa dalo pochybovať.
Ak to je skutočne tak, moje prirovnanie súčasného stavu povinného očkovania na Slovensku (s GSK ako de facto monopolným dodávateľom) k Mussoliniho fašizmu bolo naozaj neprimerané, lebo u nás to je totiž v istých rysoch ešte horšie než v Mussoliniho fašizme (t.j.u nás korporácie ovládajú štát, čiže štát neovláda korporácie, ako to zrejme bolo (alebo malo byť) za Mussoliniho).
Takže ak chcete ospravedlnenie, môžem sa ospravedlniť nanajvýš za to, že som si neoveril autorstvo predmetného výroku (že fašizmus je spojením štátnej a korporátnej moci) a že som nepochopil rozdiel medzi tým, čo sa pod korporáciou myslelo za Mussoliniho, a tým, čo sa pod korporáciou rozumie dnes. To by bolo úprimné ospravedlnenie sa. Nemôžem to však formulovať ako ospravedlnenie voči GSK, keďže (domysliac všetky dôsledky) z toho GSK nakoniec vyjde ešte horšie, než v pôvodnom článku, lebo súčasný stav na Slovensku je v istých rysoch vlastne ešte horší než Mussoliniho fašizmus (viď vyššie).
Ďalej protestujem voči obvineniam, že som spojil GSK s fašizmom resp. fašistickým zriadením. Osobne sa domnievam, že za súčasný neblahý stav je oveľa skôr zodpovedný slovenský štátny aparát, politické strany, NR SR, resp. naši poslanci (volení zástupcovia), ktorí vytvorili legislatívu, umožňujúcu de facto monopol v dodávkach vakcín pre povinné očkovanie detí, umožňujúcu monopolnému dodávateľovi (spolu)financovať či dokonca priamo usporadúvať prakticky všetky vzdelávacie aktivity pre slovenských lekárov v oblasti očkovania. A je tiež chybou slovenských občanov, že to štátnemu aparátu a politikom dovolili urobiť. GSK len príhodne využil možnosti, ktoré sa mu na Slovensku naskytli vďaka nekompetentným a/alebo iné záujmy než záujmy občanov (voličov) obhajujúcim politikom.
Taktiež protestujem voči obvineniu, že som v bežnom čitateľovi evokoval nelegitímne spojenie GSK so štátnou mocou. Toto spojenie očividne jestvuje a je veľmi tesné: GSK dodáva všetky plne hradené povinné detské vakcíny, GSK usporadúva/sponzoruje školenia, dokonca štátne úrady robia reklamné kampane v prospech GSK (viď napr. tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/uvz-sr-ako-...), ale – žiaľ – zdá sa, že to nie je protiprávne (nelegitímne). Aspoň sa mi zatiaľ nepodarilo nájsť zákon, s ktorým by to bolo v rozpore. A to ma práveže nesmierne mrzí, pretože súčasný stav považujem za obludne amorálny, ale aj napriek tomu, žiaľ, legálny. Takže toto Vaše obvinenie je nielenže krivé, ale dokonca úplne absurdné.
Dovoľujem si Vás tiež upozorniť, že nie som vydavateľom časopisu Zem a vek. Nie je teda v mojej moci donútiť vydavateľa k tomu, aby vydal v najbližšom čísle Vami navrhnuté ospravedlnenie.
Navyše sa vôbec nestotožňujem so znením Vami navrhnutého ospravedlnenia. Neuviedol som totiž nijaké nepravdivé informácie o GSK. Všetky tvrdenia o GSK, ktoré som uviedol, sú dobre podložené (viď body 1. až 5. vyššie). Ak sa domnievate, že nie, žiadam Vás týmto, aby ste vecne, pomocou overiteľných faktov a prípadne aj striktnej logiky, vyvrátil aspoň jedno z mojich tvrdení o GSK (1. až 5.). V mojom článku tiež nie sú uvedené žiadne hodnotiace úsudky vo vzťahu ku GSK, tobôž nie neprimerané. Všetky hodnotiace úsudky, ktoré naznačujete, sú len Vaše dojmy, že tzv. “bežný čitateľ” si asi domyslí to a to, hoci to tam priamo napísané nie je. Je mi ľúto, ale ja nie som zodpovedný za dojmy či domýšľavosť “bežného čitateľa”, ale len za pravdivosť tvrdení, ktoré čierne na bielom stoja v článku. Mohol ste si tiež všimnúť, že “bežnými čitateľmi” časopisu Zem a vek asi sotva budú “bežní” radoví občania. Sú to skôr z radu vytŕčajúci občania, ktorí si o GSK i ďalších popredných farmaceutických korporáciách tak-či-tak myslia svoje, napr. na základe článkov ako tento: http://www.zzz.sk/?clanok=12652, ktorých autorom nie som ja. To znamená, že môj článok v žiadnom prípade nemôže nijak ohroziť dobrú povesť GSK u čitateľov časopisu Zem a vek, pretože GSK u čitateľov časopisu Zem a vek nemal dobrú povesť už dávno pred prečítaním si môjho článku. A ako sa hovorí: kde nič nie je, tam ani čert neberie.
Navrhujem namiesto toho takéto ospravedlnenie sa čitateľom časopisu Zem a vek, ktoré ale neviem, či mi bude redakcia časopisu ochotná uverejniť:
Milé čitateľky, vážení čitatelia,
rád by som sa týmto ako autor ospravedlnil za pravdepodobne nesprávnu citáciu v závere článku “Povinné očkovanie = fašizmus v zdravotníctve?” z čísla 5/2013.
Domnieval som sa, že často citovaný výrok “Fašizmus by sa mal po správnosti volať skôr korporativizmus, pretože je spojením štátnej a korporátnej moci”, pripisovaný Benitovi Mussolinimu, je autentickým výrokom tohto fašistického diktátora. Ako som až dodatočne zistil, zatiaľ sa nepodarilo doložiť, že by šlo o skutočný Mussoliniho výrok, ba dokonca najstaršia doposiaľ nájdená zmienka o tomto výroku je až z 90. rokov 20. storočia, takže je možné, že tento výrok ani nepochádza z obdobia fašistického štátu v Taliansku. Navyše sa zdá, že hoci korporácie boli základným kameňom fašizmu, pod korporáciami sa v tom čase chápalo niečo iné než dnes, aj keď medzi korporáciami a fašistickým štátom skutočne bolo tesné prepojenie. Pritom vo fašistickom korporativizme údajne štát ovládal/usmerňoval korporácie a nie opačne – čo rozumieme pod korporativizmom dnes (t.j. že korporácie ovládajú štát).
Moje použitie citovaného (a zrejme neautentického) výroku o fašizme ako spojení štátnej a korporátnej moci teda bolo neprimerané, pretože súčasná situácia na Slovensku (kedy firma GlaxoSmithKline (GSK) má pod palcom dodávky všetkých plne hradených vakcín pre povinné očkovanie detí na Slovensku, usporadúva/sponzoruje pravdepodobne všetky vzdelávacie podujatia o očkovaní pre slovenských lekárov a štát usporadúva za peniaze daňových poplatníkov “osvetové” kampane v prospech GSK, viď napr. http://www.slobodavockovani.sk/news/uvz-sr-ako-..., pričom GSK má celosvetovo cca 3x vyššie príjmy než Slovenská republika) je v skutočnosti oveľa horšia než Mussoliniho fašistický korporativizmus.
Zároveň upozorňujem, že zo súčasného stavu neobviňujem GSK, ale slovenské štátne úrady a politikov pochybných morálnych kvalít, ktorí dopustili, že to zašlo až tak ďaleko, pretože hoci je súčasný stav nehorázny, zdá sa, že je plne v súlade so zákonom.
Pod toto som ochotný sa podpísať, rozhodne však nie pod to, čo ste uviedol vo svojom liste, keďže ste nepredložil nič, čo by doložilo nepravdivosť mojich tvrdení o GSK. Ak niečo v mojom článku nebolo pravdivé, tak len tá nešťastná posledná veta, kde však nie je o GSK zmienka. Po správnosti mala teda tá posledná veta znieť:
Spojenie štátu a korporácií je jedným zo základných rysov Mussoliniho fašizmu, v ktorom však korporácie poslúchajú štát a nie opačne (prinajmenšom podľa oficiálnej fašistickej ideológie), takže súčasný stav povinného očkovania na Slovensku možno označiť za horší než Mussoliniho fašizmus.
Ako iste pochopíte, nemôžem sa – čoby človek s morálnou integritou – ospravedlniť za nepravdivosť niečoho, o čom som presvedčený, že to je pravda, ba dokonca čoho pravdivosť viem dobre doložiť (viď body 1. až 5. vyššie). Preto je Vami navrhnuté ospravedlnenie pre mňa neprijateľné, čo som však ochotný prehodnotiť, ak mi predložíte dôkazy o nepravdivosti aspoň jedného z vyššie uvedených mojich tvrdení o GSK (1. až 5.)
Slobodavockovani.sk
by ste sa cudovali ze sa najdu aj rozumni pediatri, ktori do ockovania nenutia (lebo napriklad predtym pracovali vo farmafirmach) a tak vedia troska aj zo zakulisia toho celho, a dokonca ani nenahlasuju rodicov, daju na vyber, neponukaju nepovinne ockovanie pokial sa o to sam rodic nezaujima... su ochotni o tom diskutovat, poradit, povedat svoj nazor ale nenutit ho... su aj taki, no je ich zatial zalostne malo... verim ze snad aspon ta novsia generacia lekarov bude vdaka tomu ze sa o tom tolko diskutuje troska rozumnejsia a tolerantnejsia k rodicom ktori sa rozhodnut neockovat.
TOTO MUSITE VIDIET CELE A POTOM SA ROZHODNITE SPRAVNE
Neockovali sme,nic sme nepodpisali,a presiel uz rok a z ruvz nas nikto neotravuje. Ak nahodou ano,nezaplatim ani cent z pokuty,ktoru dostaneme. Mame svojeprava,no bohuzial velmi malo ludi o tom vie,pretoze nikomu sa nechce to hladat a studovat. Vsetky zakony,ktore vlada novelizovala sa priecia ustavnym zakonom,ktore su nad vsetkymi novelamy. To znamena,vsetky novely proti nam nstavene,su protizakonne.
@korn skoda ze je to otazka a nie forum.... nevadi: a co budes robit ked sa kvoli tomu casom na sud dostanes? toto si videl: http://www.aktuality.sk/clanok/266984/ustavny-s... ?
Pytam sa hlavne kvoli nam, tiez sme este neockovali. Este neviem ci budeme, a co.
Ale myslis na to, ze Ti pride exekucia kvoli 300 euram? Napis dakde do fora o ockovani a oznac ma. Chcem sa o tom pobavit, a verejne, lebo je to dolezite, aby aj ostatni vedeli a zamysleli sa nad tym, ci prispeli skusenostami.
Aj autorke otazky to hadam nieco povie..
dala som ockovat iba raz a viac by som uz nedala a ani nedam
http://zemejas.cz/ockovaci-skandal-soud-potichu...
Dobry den chcem sa opytat syn bol ockovany inf.hexa a synflorix po prvom ockovani teploty stale plakal na rukach som ho musela nosit v klokanke stale zaspal len po vycerpani jedneho dna mi syn odpadol 4 mesacny volali sme zachranku syn nereagoval mal zatvorene oci ani pod studenou vodou vo vani sa neprebral . Stravili sme v nemicnici 4 dni nic nezistili len reflux a poslali nas domov. Po druhom ockovani v 6 m tusim plac stale na rukach znovu to iste...teraz ma syn 9m uz je vsetko ok akurat nelezie este...rozmyslam ze uz by som ho zaockovat nedala ako mam postupovat...dakukem

Mamičky, poraďte mi...máme za sebou dve dávky hexy a Synflorixu...MMR chcem odmietnúť, rozmýšľam aj nad odmietnutím Synflorixu...alebo radšej nedať ani tretiu dávku? Lenže také choroby ako tetanus a čierny kašeľ by som bola rada, keby bola zaočkovaná....mám v okolí niekoho, kto má autizmus po očkovaní...