icon

Odmietnutie preočkovania MMR

mon1806
9. jan 2022

Ahoj baby je tu niekto kto odmietol pre očkovanie MMR dieťaťa druhu dávku? Po prvej sme mali zle reakcie a to som mu ju dala v 2, 5 roku teraz máme 5 rokov a síce už sme to mali mat dávno stále nám nikto nevolal chvalabohu ale som rozhodnutá mu nedávať až keď bude mať 12 možno 🙄 a ešte k tomu som tehotná čiže nie a ani keď bude malé babo nie

maggiba
9. jan 2022

@anjelicek26 Neviem, aké mas info o fungovani na Slovensku, ako aktuálne (realne ma to zaujima), ale AK si sa náhodou k monovakcine aj dostala (vtedy jedine z AT), prakticky neexistoval pediater, ktory by ju pichol. (Zistovala som si, rok 2017-2018.) 🤷

mon1806
autor
9. jan 2022

@tanapeta coooo??? Tak to teraz mu nedávam a dám až v 10 rokoch ty vole oni nesú normálny toľko vakcín

anjelicek26
9. jan 2022

@maggiba ani u nás to pediater nepichne, ale zohnala ich cez výrobcu. Očkovali ho v nemocnici. Ale synov autoimunny defekt je veľmi zriedkavý.

poopsie
9. jan 2022

@petulda333 ano ja viem, že tvoj syn nebhde mať teraz mmr.. 😉 Nuž a ja by som rada stretla tie kiahne, nech to máme za sebou... A na osypky je zaočkovaná.. Hmm tie tvoje kolegyne teda mali dobré protilátky po očkovaní 🤔a že ich nikto v populácii nezistuje mi je tiež záhadou.. Že niesú dospeláci tou hroznou hrozbou pre deti.. Viď tvoje kolegynky 🤔🤔🤔

petulda333
9. jan 2022

@poopsie ja som vobec nevedela,ze je teraz iny ocko kalendar. Boli to starsie kolegyne okolo 60, aj s chorobami tak asi znizena imunita urobila svoje. Plus to,ze boli v priamom kontakte s ciganmi.

dadis
9. jan 2022

@petulda333 Je to uprava od roku 2020, lebo klesla zaockovanost pod 95 percent a vyskytlo sa niekolko epidemii, teda museli dat booster este pred nastupom do skoly

lienka.7
9. jan 2022

@mamamasama myslím ze práve
@anjelicek26 je tu jedna z tých normálnych a jej príspevky maju aj hlavu aj patu... pichas do zlého hniezda zial 😔😔😔

petulda333
9. jan 2022

@lienka.7 presne

petulda333
9. jan 2022

@dadis vdaka,to som nevedela

poopsie
9. jan 2022

@dadis zaujímavé, že dávajú booster už tým očkovaným ale prečo nenaháňajú tých neočkovanych? 🤔

poopsie
9. jan 2022

@dadis vsak sú povinné

dzina007
9. jan 2022

@anjelicek26 ono vies... tieto maminy nemusia byt ani proti ocko.. ale dlhe roky bol kocept jasny v 1,5 roku a preockovanie v 11 rokoch. Vsetky sme s tym boli stotoznene.. A teraz to zrazu presunuli na 5 rok zivota... tak vlastne ako keby povedali dieta narodene v 2015 je v pohode a ockovanie nepotrebuje ale dieta narodene v 2016 uz ma poroznasat osypky kade tade ked sa nezoackuje... takze jsa sa nedivim maminke ze je z toho trochu rozcarovana a premysla...

julie19
9. jan 2022

@anjelicek26 chcem vyvážiť komentár od mamamasama, mne sa tvoje komentáre a príspevky veľmi páčia, vychádzajú zo skúsenosti, sú vecne a praktické, okrem toho mama 4 deti ma určite bohaté skúsenosti s témami okolo výchovy, zdravia deti, vzdelávania a vobec veci ktoré sa okolo deti točia, takže vďaka ti že si tu tak často 🙏 aj nabudúce si rada precitam ;)

@mon1806 Myslím ze ked má syn takuto reakciu bude mat protilátky velmi vysoké, skús sa poradiť s doktorkou ak máte nejakú chapavu a rozumnú pediatrička tak by vám na to mohla dať “svoj odborný názor” samozrejme konečná voľba je na tebe, chápem že cez zlu skúsenosť sa ide ťažko, ale bola by škoda minimálne nezistit si protilátky, aby malo potom to pripadne neskoršie preočkovanie vôbec zmysel 🤞držím palce aby sa synovi už nikdy nič takéto nezopakovalo

jamatkaroka
9. jan 2022

Kľudne môžeš očkovanie odložiť. Lekárka ti dá pravdepodobne podpísať papier že sa to odkladá na tvoju žiadosť a vybavené. Mám odložené očkovanie u oboch detí, lekárka to vidí podobne ako ja, žiadne pokuty som nedostala.

jamatkaroka
9. jan 2022

@anjelicek26 aj keď nemáme vždy rovnaké názory, rada čítam tvoje príspevky. Neber vážne ten hlúpy komentár

banderaska29
9. jan 2022

Ahoj, ja som touto vakcínou deti vôbec neočkovala. po našej veľmi zlej skúsenosti po vakcíne Infranrix Hexa po ktorej znášame následky už pomaly 8. rok, som sa neodvážila a máme to lekárkou na základe anamnézy aj, nazvime to v úvodzovkách odobrené. a to, aby tu neodznelo že som antivaxér, dala som deti očkovať, ale moje dieťa mi takmer umrelo. detaily nebudem písať, je to osobné, ale skutočné... poznám viacero mamín okolo mňa, ktoré práve mmr odmietli.

dadis
9. jan 2022

@poopsie Na toto ti neviem odpovedat 🤷‍♀️Skus kuk https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

annm81
9. jan 2022

@mon1806 Veľmi sa pletieš tým, že nemáte kde dostať osýpky. Vďaka antivaxerom sa bohužiaľ šíria čoraz viac. Až do takej miery, že aj krajiny, kde je očkovanie inak dobrovoľné, postupne zavádzajú očkovanie proti osýpkam ako povinné pre vstup do škôlok.

Okrem toho, že sú osýpky silne infekčné, nakazená osoba ich môže prenášať aj pred tým, ako sa u nej rozvinú typické príznaky. Choroba sa prenáša kvapôčkami. Takže ak by si aj ostala pri svojom presvedčení, že je to len otázka v rómskych osadách, stačí, že také dieťa z osady bude čakať v rovnakej čakárni detského lekára, ako ty.

dadis
9. jan 2022

@mon1806 Su podla mma este aj v 11.roku...zaskrt/tetanus/cierny kasel je v 13.roku

cee_68
9. jan 2022

@mon1806 Nedaj. Mozno ti dieta ohluchne po mumpse, v pohode, ci?

poopsie
9. jan 2022

@dadis ano tie prve vety vravia za všetko 😉

lenvam
9. jan 2022

@mon1806 sesternicu preockvali v 11 lebo mala zdravotné problémy ako bonus ma od vtedy epilepsiu

poopsie
9. jan 2022

@dadis ale to je na konkretny rok 2020 🙈usmernenie pre pediatrov, podľa rokov narodenia

dzina007
9. jan 2022

@dadis v 11 roku je druha davka MMR pre deti ktore ju nedostali v 5 rokoch.... takze este to par rokov pisat takto budu...

dadis
9. jan 2022

Ale teraz pozeram, ze v 5.aj 11.rokoch je 2.davka...tak bude len asi jedno ockovanie, len je posunuta ta 2.davka na skorsi rok...tie deti co dostanu v 5rokoch to uz budu mat vybavene asi, ale naisto ti to neviem povedat...

lukina20
9. jan 2022

@mon1806 Ahoj ja by som sa mozno na tvojom mieste poradila s dr., ze ako to ona vidi... lebo ozaj co som citala, tak ten NU co malo tvoje dieta by som radila do kategorie tych vaznejsich, ked mu to zasiahla aj oci a bol svetloplachy.

dadis
9. jan 2022

@poopsie
@dzina007 Ano, mate pravdu, pozerala som, ze to je stale 2.davka

dzina007
9. jan 2022

len nechapem preco tu mamicku tak strasne strasite ze teraz ked neda zaockovat tak jej dieta ochorie...
Lebo podla ocko kalendara dieta narodene 31.12.2015 bude preockovane az v 11 roku a dieta narodene 1.1.2016 bude preockovane v 5 roku.... Rozdiel jeden den...

Tak ideme strasit mamicky ze dieta narodene po 1.1.2016 zrazu ochorie a dieta narodene par dni pred nie? Netreba to tak prehanat...
Keby hrozilo tak velke nebezpecenstvo preockovali by skor aj ostatne deti a necakali by az do 11 roku zivota...

amarilka26
9. jan 2022

@cee_68 a co ak sa stane horsie po zaockovani ????

poopsie
9. jan 2022

@dzina007 už málokto vie racionálne premýšľať