icon

Odmietnutie preočkovania MMR

mon1806
9. jan 2022

Ahoj baby je tu niekto kto odmietol pre očkovanie MMR dieťaťa druhu dávku? Po prvej sme mali zle reakcie a to som mu ju dala v 2, 5 roku teraz máme 5 rokov a síce už sme to mali mat dávno stále nám nikto nevolal chvalabohu ale som rozhodnutá mu nedávať až keď bude mať 12 možno 🙄 a ešte k tomu som tehotná čiže nie a ani keď bude malé babo nie

Strana
z3
amarilka26
9. jan 2022

@dzina007 presne tak, nechapem preco ju strasia. Moj rocnik ako keby ockovany nebol, bolo to aj v spravach a naozaj protilatky nemam. Ziadne epidemie sme nezazili. Teraz su niektore baby uz horsie ako tie nase media, len strasit, strasit, strasit. Asi si nezazili zlu reakciu dietata na vakcinu.

poopsie
9. jan 2022

Druhé očkovanie MMR vakcínou
Pri druhom očkovaní touto vakcínou
nejde o preočkovanie – „booster“ dávku ra-
dikálne zvyšujúcu hladinu protilátok – čo je
princípom pri neživých vakcínach (hexavak-
cína, pneumokoky). Deťom, ktoré reagujú,
stačí jedna dávka. MMR je živá očkovacia lát-
ka s oslabenými živými vírusmi, organizmus
reaguje ako pri ochorení. Imunita je praktic-
ky celoživotná. Druhá dávka sa dáva preto,
aby sa zachytili neočkované deti a niekoľko
percent non-reaktorov z prvého očkova-
nia (sú to deti, ktoré nereagujú imunitnou
odpoveďou na podanú vakcínu).
Toto uvádzam z oficiálneho dokumentu od dadis.. Pre hysterky... Ináč, tak matematicky mi to vychádza, že týmto štýlom vychytajú len to malé percento non-reaktorov... A tí neočkovaní dostanú možno ďalšiu 300 eurovu pokutu a život ide ďalej 😉

dadis
9. jan 2022

@dzina007 Ano mas pravdu, aj ked len ciastocne. Presunutie tej druhej davky na skorsi vek asi malo svoj dovod, pravdepobne zistili, ze deti neboli dostatocne chranenr....najlepsie sa je spytat pediatra..vzdy

poopsie
9. jan 2022

@dadis veď to bolo napísané v tom dokumente, ty si to nečítala?

cee_68
9. jan 2022

@amarilka26 Ze dieta zomrie? Po ockovani? To je 1:1.000.000 myslim. Jej rozhodnutie. Nikomu nejdem nic radit 🤷‍♀️

dadis
9. jan 2022

@poopsie Pred 2 rokmi, ked to ockovanie menili som zachytila, ze to je z dovodu nizkej zaockovanosti a vyskytom epidemii...ale nemala/nepamatala som si k tomu viac..preto som googlila a nasla som ten dokument..

dadulamamula
9. jan 2022

@mon1806 môj syn mal problémy s chôdzou, boli dní kedy to bolo ok a prišli dní kedy to bolo na zaplakanie horúčky 40 zihavky po celom tele.. No nechceli by ste zažiť dieťa ležiace... Alebo ako švagor co jeho dcéra má problémy s kblmi :/ ... Preto som za to že nech Em lebo sa bojim a rychl Oto vysvetlím aj doktorke takže žiadne špekulácie .. Oni mi život dieťaťa nevratia.

dzina007
9. jan 2022

@dadis
@poopsie inak toto som ani nevedela ze tam ide len zachytenie maleho % ktore nezareagovalo na ocko...

dadis
9. jan 2022

@dzina007 Ani ja

dzina007
9. jan 2022

@dadis mam nad cim uvazovat najblizsie 4 roky 😀

ckatka
9. jan 2022

@mon1806 osypky sa na Slovensku tu a tam vyskytnú. Stačí, keď v čakárni u pediatra stretneš niekoho nakazeneho, alebo pôjdete jedným busom...nikdy nevieš.
Ja ockujem seba aj svoje deti. Postupne a s rozumom a vždy musia byť 100% v poriadku.

hanah3007
9. jan 2022
Používateľ hanah3007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

@mon1806 z krvi. Lekárka mi dokonca pri dievčatku odporučila spraviť test na protilátky aj na ružienku. Aj to bolo v poriadku.

amarilka26
10. jan 2022

@cee_68 nemyslim smrt, myslim trvale nasledky.

cee_68
10. jan 2022

@amarilka26 Ja ich mám. Lebo neexistovalo ockovanie. Aby ich nemali moje deti, su zaockovane.

mon1806
autor
10. jan 2022

Vdaka za komentáre, očkovanie posúvam na neurčito momentálne 🙂 dám mu zistiť protilátky a potom sa rozhodnem

dzina007
10. jan 2022

@mon1806 drzim palce a pevne nervy na vybavovacky. 😉 prosim potom ak budes mat nejake info skusenosti o testivani na protilatky budem rada ked sa podelis 🙏🙏🙏

mon1806
autor
10. jan 2022

@dzina007 jasne som zvedavá co povie, ale tak poviem jej rovno že to chcem až v 10 rokoch pre ockovat bud to zoberie alebo nás nahlási a zaplatím si pokutu neriešim

66simonka66
10. jan 2022

Ja som akurát dnes odmietla očkovanie MMR prvou dávkou, osobne poznám dve deti ktoré po očkovaní mali problémy, bála som sa, chcela som to presunúť na neskorší vek, dali mi podpísať papier že som očkovanie odmietla a bolo vybavené. Som zvedavá či má kôli tomu bude niekto kontaktovať, na nete som čítala že môžem dostať pokutu.

martusik2305
6. feb 2022

@mon1806 presne doteraz sa nepreockovalo a všetko bolo ok zrazu si zmyslely ze to treba odkiaľ to zobrali keď dlhé roky sa preockovalo až v 11🤦‍♀️

lujze
10. mar 2022

@tanapeta ako ste postupovali pri odmietnutí?Mali ste problému s detskou doktorkou?

jamatkaroka
Autor odpoveď zmazal
avlis31
7. apr 2022

Dúfam, že sa tu najde niekto, kto by mi poradil. Odmietla som prvé očkovanie MMR, chcela som dať až druhé v 11 rokoch. Problém nastal, keď mi lekárka zahlásila, že ak chcem v 11 rokoch očkovať tak musím dať 1 aj 2 dávku MMR vakcíny - z hygieny jej povedali, že najlepšie po 4 týždňoch!! Že buď takto alebo nech sa dohodnem s hygienou. Neviete mi povedať, či to je Ok. Teda, hľadám niekoho, kto odmietol 1 dávku a bola mu dana až druha. Že ako to prebiehalo.

avlis31
7. apr 2022

Myslím postup lekárky, že teda či Vám v pohode predpísali len jednu dávku. Pripadne, či niekomu lekárka akceptovala dostatok protilátok ako argument proti druhej dávke. A kde ste si takýto test dali robiť.

lujze
7. apr 2023

Naše deti vôbec nepotrebujú očkovanie.To , čo nám doktory tvrdia o posilňovaní imunity je lož.Človek sa narodí ako dokonalý jedinec a nie ako pokazená hračka s ktorou si každý môže robiť čo ho napadne!

dadis
7. apr 2023

@lujze Vysoka skola zivota?

Strana
z3