Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
Nerozumiem vete: "Neockovane obyvatelstvo je dovodom preco sme sa tychto chorob, na ktore ockujeme, este uplne nezbavili a dokonca sa nam vracaju v zmutovanej podobe a infikuju ockovanych. " Ale nemusim rozumiet vsetkemu. Je vsak uz teraz preukazane, ze napr. pri ciernom kasli, ci pri pneumokokoch su tie, ktore obsiahnute vo vakcínach nahradzane podobnymi druhmi, cize dochadza k tzv. serotypovemu replacementu.
@liv1 Samozrejme! Ked extrem, tak extrem... Sa mi paci ako neockujuci vsetko hned hrotia, len aby sa nejako obhajili.
@tin007 Comu nerozumiete? Ze sa nam vratila tuberkuloza, ale v inej podobe, na ktoru nemame vakcinu a nereaguje na beznu liecbu?
Ja by som tuto temu ukoncila nasledovne. Porozpravajte sa s odbornikmi z infektologie a virologie a potom sa rozhodujte o ockovani / neockovani... Nie je sa tu viac k comu vyjadrovat...
Ja by som zase navrhla, aby ste sa porozprávali len s takými odborníkmi ktorí nie sú v konflikte záujmu s farmafirmami , ale neviem či takých neskorumpovaných lekárov vôbec ešte nájdete ako povedal aj doktor Lipták nedávno.
@andromeda_ja hrotenie? Ja robim pre dieta najlepsie co viem a co ten alkoholik a fajciar? Alkoholici umieraju 60rocni, fajciari maju ovela vyssie percento rakoviny a vedia o tom. A robia to denno denne, minaju na to peniaze tak nech platia za zdravotnu starostlivost ked dostanu kvoli tomu nejaku chorobu no nie? Tak kde je predsa spravodlivost??
Btw, neockujuci sa neobhajuju. Oni sa rozhodli. Obhajuje sa vacsinou clovek ktory spravil nieco zle 😉.
Btw, ja som ockujucich nikdy nekritizovala. NIKDY. Nech si robi kazdy co chce. A preto mna nebude nikto nutit aby moj syn ktory mal zlu reakciu na prve ockovanie som ho dala ockovat zase.
@mircalla vyjadrila svoj nazor, tak ako kazdy ostatni, preco zakazes jej to ?
@jessica1996 Len sa jej len pytam, ze koho zaujima, ci dala svoje dieta zaockovat? mna rozhodne nie. takisto ma nezaujima, ci ine zeny dojcia alebo nie. ja narozdiel od niektorych zucastnenych nemam ziadnu potrebu niekomu tlacit svoje nazory. o tom tato tema je - o presviedcani druhych o svojich stanoviskach....samozrejme cim agresivnejsie, tym lepsie...
@mircalla tak to nemusis citat, nikto ta nenuti, ale nezakazuj inym vyjadrit svoj nazor, nato ta diskusia je. Naco chodis citat nazory do fora, ked ta nezaujimaju ? Nato forum je... nepaci sa, dovidenia..
@lucka127 ano dcera je ockovana a chalani uz nie. Ja nerozumiem hadkam na tychto forach vobec. Mne osobne je uplne jedno ci sused ockuje alebo nie. Alebo ci moja svokra je na nervy z toho ze vnucata ma neockovane. Vsetci su mi uplne ukradnuti. Tak ako ja som vsetkym ukradnuta v pripade, ze sa cokolvek mojmu dietatu stane, ci po ockovani, alebo pri prekonavani choroby na ktoru som nedala ockovot. Cela zodpovednost je na rodicoch deti. Tak nech sa slobodne kazdy rozhodne. Uplne mi ke fuk ze som pre niekoho debil co ohrozuje dieta. Nech ma boza v rit. Ja som s tym v pohode, moje deti maju imunitu ktoru im zavidi nejedna mamicka v skolke,, lekarka sa cuduje ze nas tam vidi len na preventivkach, ale nikoho netrkne preco asi. Vsetko je to v hlave. V strachu. Coho sa bojime, to si privolame. Doverujem svojim pocitom, aj detom, ak by choroba prisla, verim ze ju prekoname. Drzim vsetkym palce aby nasli hlavne vnutorny pokoj a hladeli si svojho, lebo vsetkym ste aj tak ukradnuti... Len vasej todine nie.
@nina88 Ha ha 🙂 ja by som sa to neodvazila az tak drsne napisat, ale v zasade suhlasim. Len Ty mas vyhodu.. Uz vies, mas viac deti, a si rozhodnuta.. Ja mam prve, mam manzela s kt sa samozrejme ovplyvnujeme a vobec neviem este ako a ci a kedy urobim. Preto cucim na tie fora..
A verim, ze hadky v diskusiach su otravne pre vsetkych rodicov, ktori chcu pocut nazory tych skusenych, ci nebodaj odbornikov.
@tortelinka ale to sa nestalo chvala bohu nam,ale niekomu inemu co poznam
@nina88 Je ti aj uplne jedno, že tvoje neočko dieťa by prinieslo chorobu a nakazilo iné dieťa a to by zomrelo? pýtam sa pretože, samozrejme máš slobodu neočkovať si svoje dieťa a nechať ho prekonávať častokrát aj smrtelné ochorenia, ale sme komunita, spoločnosť, máš aj právo ohrozovať iných chorobami? Vieš nejakým iným spôsobom okrem očkovania zabezpečiť, aby tvoje dieťa neohrozilo iné, napríklad neočkovaného kojenca alebo bábatko v maminom brušku, o ktorom napríklad ani sama nevie? Napríklad aj také svoje budúce vnúča?
@adsumus na to ti odpovedia, že doniesť chorobu mohlo aj očkované dieťa. (pozor nie som zo žiadneho tabora 😀 )
@sardinka333 mohlo, ale pravdepodobnosť je ovela vyššia na strane neočkovaného dieťaťa a ani som sa nepýtala nato.
@liv1 stať sa môže hocičo, mna zaujíma ako by to brala táto konkretna mamina, lebo je iné, že urobíš všetky odporúčané opatrenia a aj tak sa niečo stane a ked ich neurobíš, veľký rozdiel.
@sardinka333 aby si chápala tu pravdepodobnosť, tak zvyčajne zo zaočkovaných ochoreju 10%, ked sú vystavení nákaze, záleží od choroby, ale z neočkovaných chorejú takmer všetci, preto je riziko od neočkovaných ovela vyššie, preto by som ja svoje dieťa do dvoch rokov nedávala do kontaktu s neočkovanými, myslím, že aj každý, kto si uvedomuje, že tieto deti su najviac ohrozené.
@jessica1996 nezakazem. diskusie na temu ockovanie otvaraju najma matky neockovanych deti
moj syn je ockovany a chory nebyva....vytacaju ma najma prispevky ako maju ockovane deti v prdeli imunitu. bola by som rada, keby sa kazdy vyjadroval za seba a za svoje deti a nepausalizoval.....netvrdim, ze ockovanie je bez rizika, ale ak mam zvolit mensie zlo, radsej dam ockovat....ale toto je moj pohlad a nikomu sa ho nesnazim vsugerovat
ak mate potrebu 100 krat riesit to iste, tak rieste.....
@adsumus Ahoj...uz nejaku dobu citam diskusie o ockovani/neockovani a chcela by som sa ta opytat jednu vec....mozno uz na podobnu otazku odpovedala,neviem......Predstav si ze si na mojom mieste a tvoje dietatko (nedajboh) ma nasledky po ockovani- potvrdene lekarmi....Ockovala by si dalej aj ked vies ze to tvoje dieta absolutne neznesie?Dakujem za odpoved...
Ako ja chápem, že ked sa vystavia ochoreniu dvaja jedinci očko a neočko tak vysledok je jasný. Svojim sposobom je mi to šuma fuk vyfuk - ja mám deti očkované na bežné ochorenia. Nech si každý robí ako uzná za vhodné. Vieš o tomto ti tu budu polemiky za a proti pokial bude svet svetom. Dali očkovať - riziká s tým spojené, ako s každým liečivom. Nedali očkovať - tiež riziká s tým spojené v prípade ochorenia. Neočko deti su populácia cca do 4 rokov? (hovorím o SR) Založme tuto diskusiu o 20 rokov a budeme mudrejší a realne uvidíme vyhody, nevyhody. Zatial je to hop alebo trop.
@nina88
no nič v zlom, vidieť že si v živote nemala v rodine nikoho postihnutého a trpiaceho dmo.
v tej hexa vakcíne sa očkuje proti typu dmo spôsobeného vírusom ..., neviem presne ale stačí zdvihnúť telefon a doktorka to dobodrobna vysvetlí
takže ja mám deti očkované a dám ich zaočkovať proti úplne všetkému aj proti meningokokom, lebo mať doma retardované dieťa preto že vakcína stojí pár korún... skrátka radšej nežerem nefajčím a neslopem a deti mám zaočkované.
takisto ked budú mať vek ich očkovať proti rakovine krčka, už sa dajú aj chlapci, proti niečomu okolo pohlavných orgánov, pretože sex mladých je odtabuizovaní a veľmi veľa báb v mojom veku (30+) majú nábeh na rakovinu len preto, že striedali partnerov
a myslite si milé mamičky čo chcete, môj názor je: radšej nežrať ako nemať zaočkované deti na všetko čo sa dá
neočkovať deti je veľký hazard, mimochodom koncom roka vo Francúzku sa ten typ dmo "vrátil" do EU, práve kvôli mamičkám čo sa radi "hrajú na boha".
ako v tom porekadle: "bolo koze dobre, išla na ľad tancovať".
Očkujem a môžem os...ť fóra.
@mircalla očkované a nekojené!!! to ti musí byť ,,kombinace,, 😀 😀 Tie snad ani neprežiju.... 😀 😀
@anw Ak tvoje dieťa nemôže byť očkované a máš to potvrdené lekármi, nie šarlatánmi, tak patrí do veľkej skupiny, ktoré musia byť chránené pred chorobami, tým, že sa očkuju všetky deti, čo očkované byť môžu. Na tvojom mieste by som nepodporovala antivax, lebo čím viac neočko detí, tým viac rizika pre choré deti.
@sardinka333 Syn bol kojeny 2,5 roka - ale tiez nikomu netlacim do hlavy, ze musi kojit a ked nekoji, tak je zle....
@adw Za seba ti odpoviem, ze v tom pripade nedala. ale spytam sa opacne: ak niekto neda ockovat a dieta dostane ochorenie s vaznymi nasledkami - zvazil by rodic, ci konal spravne?
@adsumus ockovane a neockovane dieta.... Ockovane dieta.... chyti napr osypky... chodi si medzi kamosov uz s nakazou ... Ale prepukne mu neskor....a lezi doma v karantene.
Neockovane dieta ... chyti napr. osypky ... v tom momente lezi doma v karantene ...
Kto moze potom viac nakazit tych druhych ?
@mircalla ved vieš ako som to myslela 🙂 ja sa tiež aspon dufam, nesnažím nikomu nič tlačiť do hlavy, uprimne verím, že ani ty nie - ved sama si to napísala. Ale na tejto hystérii sa už snad nedá iné len zasmiať.

@andromeda_ja no ako keď neberiem do úvahy fakt ako očkovanie nefunguje a preženiem to trochu, tak ste povedali, že no a čo keď moje dieťa umrie, hlavne že to vaše bude žiť.. Ja by som to nevedela povedať. Podľa mňa ak chcete očkovať a myslíte si že je to správne - majte tú možnosť, ale ak sa ja bojím, že aj moje druhé dieťa bude mať NU po očkovaní, tak nech mám tiež možnosť neočkovať. Ja ľúbim moje deti minimálne tak ako vy svoje a chcem pre ne to najlepšie. O tomto ale táto téma nie je.