icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

diocka
12. jún 2015

@adsumus dakujem za odpoved. jedina mi dava zmysel.

@aristka a ja niekde pisem ze ockovanie obsahuje bakteriu??? 😕 alebo preco mi to pises? 😕 😕 😕
a to ze u 8 ockovanych deti ktore boli v kontakte s chlapcekom tu bakteriu nasli je pisane predsa v tych vsetkych clankoch. prosim najprv si poriadne precitaj otazku co sa pytam ked sa rozhodnes odpovedat a neposielaj ma pozerat kreslene serialy. 😠

havana_frost
12. jún 2015

@pectore Ja by som povedala, že anti-vax nie že nerátajú s tým, že ich deti neochorejú, to hádam ani nemôžu poprieť. Ak je neočkované, ochorieť môže (však to aj očkované, v lepšom prípade s lepším priebehom - je to pravdepodobné, ale nie garantované). Jediné, čo chcú vylúčiť, sú nežiadúce účinky očkovania. Tak je? Keby sa dalo chrániť proti prenosným chorobám inak, alebo bez nežiadúcich účinkov, tak predpokladám, že by to svojim deťom zabezpečili. Neviem, či to správne chápem, tí ľudia sú často tak fanatickí, že sa nedajú dobre dešifrovať ich úmysly.

pectore
12. jún 2015

@havana_frost a ked sa inac dieta chranit neda..tak to chcu ako dosiahnut jeho ochranu ? ..ako chcu dieta ochranit ked moznost ktoru maju odmietaju? a u zaskrtu sa to javi ako jedina ucinna moznost...dodnessa chlacholili ze tu zaskrt nieje ...uz to neplati....... nasledna liecba a jej NU či riziko dopadu choroby na organizmus je dost vysoke v porovnani s vakcinami.... ich umyslom castokrat nerozumiem ..stava sa mi ze proste tym procesom myslenia nerozumiem...

aristka
12. jún 2015

@diocka viem čo je a čo nie je nakazanie ,ale asi ti to pozeranie serialu nepomoho ,keď si položila tak hlupu otazku ,na ktoru sa neda inak odpovedať len ,že je to o vnimani organizmu jedinca na antigen.....takže na hlavnu vec ,ktoru som pochopila pri podanej otazke som ti v prvom prispevku aj odpovedala ....nie je to nič vinimočne a mame to aj pri inych inf.dg.

diocka
12. jún 2015

@aristka tvoje odpovede su onicom, a vkuse aj s desnymi gramatickymi chybami. nabuduce ta vynecham z mojich otazok.

aristka
12. jún 2015

@diocka no tak to budem len rada ,kedže veľmi ťa poznam z iných fór....moja gramatika je hrozná ... 😀 tvoje onicom ....nepiše sa o ničom.... 😅 ,zastenka ,že netušiš ,čo som ti odpovedala ,kedže som ti odpovedala správne....

havana_frost
12. jún 2015

@pectore Tak idú na riziko, jednoznačne. Že ohrozujú svoje deti je nemylé, ale v konečnom dôsledku mi je to jedno. Horšia je možnosť nákazy kolektívu, byť aj očkovaného. Ich argumenty nie sú ani logické, ani vedecké, ale sektárske. Najradšej mám, keď začnú nadskakovať, že pediater NEMÁ PRÁVO odmietnuť ich dieťa a nezobrať (resp. vyhodiť) zo starostlivosti. Veľmi zaujímavo delená spravodlivosť - lekár nemá právo chrániť ostatné deti vo svojom obvode, ale oni majú právo neočkovať a ohrozovať všetkých okolo. Jedno porušenie zákona je akceptovateľné, druhé však nie.

pectore
12. jún 2015

@havana_frost ja sa nejdem radsej rozculovat 😉

havana_frost
12. jún 2015

@pectore Máš recht. Hlavne oni nikdy nepripustia, že tie ovce (ako radi nazývajú tých, čo očkujú) sú oni. Proste rozum stojí. Veda neveda, oni vedia svoje.

dena10
12. jún 2015

Zaujímavé, aké sú všetky mamičky hrdinky, keď choroby ktoré kedysi zabíjali súrodencov našich prastarých materí, sú vďaka očkovaniu preč.
Ak by sa náhodou niečo vrátilo, tak potom by bola namieste otázka o oľutovaní neočkovania!

kristinkahugo
12. jún 2015

@dena10 škoda písania. Aj na to by sa mala sociálka sústrediť. Dúfam ze nedajú ani proti tetanu take ženy ockovat.

sorciera24
12. jún 2015

@dena10
@kristinkahugo nemyslim si, ze mamicky su hrdinky...ono aj neockvoanie ma svoje rizika...ymslis, ze mamicky neockuju len tak z roztopase?......ukaz mi ejdnu taku...ja poznam len tie, kt. u svojho dietata zazili vazny nez. ucinok po ockovani a dalej to proste neriskuju alebo viac nechcu zazit.... (a tym nemyslim opuch ci pardnovu teplotu).....je tak tazke pochopit toto?....to fakt vam naozaj treba vlastnu takuto hnusnu skusensot, aby ste pochopili alebo aspon respektovali tento pohlad na vec?

lucia466
12. jún 2015

@sorciera24 ako mozem nieco take respektovat ked ohrozuju aj moje dieta? Je to tazke pochopit?
Neziaduce ucinky. Netvrdim ze vakciny nemaju ziadne neziaduce ucinky ale jasne bolo preukazane xy krat ze medzi ne nepatri autizmus apod vazne dg. Opuch, teplota-normalna reakcia (aj ked moje dieta nemalo ani jednu z nich ) ale co sa tyka ochrnutia apod bludy ako "vsimla som si zmenu spravania" - toto je mimo realitu, mimo vedy, mimo mediciny. Ak ma dieta zvysenu teplotu po ockovani dobre ze nejdu zabit pediatra. A teraz skus zabludit do temy alternativna medicina. Ak sa ich dieta po domacom detoxe ( klystir, joalis apod -robia to detom !) Ak sa po ich detoxe vyhadze uz to nie je zle, uz to je spravna reakcia na detox. Robia si zo svojich deti pokusne kraliky to je chore. Hlavne ze sa hlasia k antivaxu.

zuzanockamt
12. jún 2015

Zaočkovanosť detí na Slovensku v dôsledku rastúceho iracionálneho odporu voči očkovaniu klesla pod kritickú hranicu. Najvážnejšia situácia je v Bratislave, kde sa stalo to, pred čím pediatri už dlhšie varovali. Zaočkovanosť detí proti osýpkam, mumpsu a rubeole je nižšia ako 95 percent. Rovnako ohrozené sú aj Dolný Spiš, Podpoľanie či Košice, kde očkovanie prestáva chrániť populáciu pred ochoreniami, proti ktorým sa najmä deti povinne očkujú. Zaočkovanosť v nich nedosahuje ani 95 percent, čo je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) kritická hranica, pod ktorou zaočkovanosť prestáva plniť ochrannú funkciu. Môžu tak hroziť lokálne epidémie, pred čím varuje aj epidemiologička Henrieta Hudečková. Ak máme v kolektíve väčšinu detí zaočkovaných – napríklad zo sto máme len jedno alebo dve detí nezaočkované, tak ani tie nemajú šancu ochorieť, nakoľko vírus v kolektíve necirkuluje. Čím je nižšie percento zaočkovanosti, tým je vyššia šanca, že vírus bude cirkulovať a deti ochorejú.

http://www.etrend.sk/ekonomika/ockovanie-kolekt...

sorciera24
12. jún 2015

@lucia466 a ako ohrozuju tvoje dieta?...ak je zaockvoane, nemas sa coho bat...ci? naco je potom to ockovanie...a sorry, bola som dobromilec dlho, teraz som sebec.....autizmus som nespominala, ani enjake teploty ci vyhadzanie...ako pisem su to vazne nez. ucinky....(aj pribalovy letak o nich hovori)....ochrnutie je blud?....moja zlata, keby tebe dieta dostalo (zdrave dieta) par hodin po vakcinacii mozgovu porazku...tak mi povedz, ze je to zhoda anhod......a uz vidim ako si dalej toto dieta budes ockovat (hlavne ak nakazdom oddeleni sa ta lekar bude pytat ako prve, ci nebolo ockvoane a ze je jasne, ze to z ockovania je,a le ze ti to nedaju na papier, lebo nechcu sirit !paniku!)....ano, aj toto su lekari...ja som zazila, ty nie...preto to nevies pochopit...kedysi som vravela, ze nezelam zazit neico taketo...dnes vravim, zelam....lebo to nikdy nepochopite....uz ta vidim ako dieta po takomto nieco dalej s usmevom na tvari ockujes... 😎

lucia466
12. jún 2015

@sorciera24 pisem opat to iste. Neockovane dieta moze nakazit ockovane. Skus zabludit o stranku dozadu mas to tam jasne vysvetlene, jak pre retardovaneho. Keby si sa zaujimala o ockovanie, taky blud ako si napisala nenapises, ze sa nemame coho bat ked sme ocko. Ale mame!
Takze ochrnute dieta po vakcinacii si zazila na sk? ? Ja nie. Ani nikoho takeho nepoznam. O jednom pripade som citala ale to bolo pradavno a ockovalo sa este starou vakcinou, dnes su uz uplne ine. Pribalovy letak. Citala si pribalovy letak ibalginu ? Ci inych liekov? Citala ? Asi nie.vedela by si ze ta varuju aj pred infarktom ak to zjes.

nikimax
12. jún 2015

@lucia466 prosim ta, cim ohrozuje moje zdrave neockovane dieta, to tvoje- ockovane 😨 😕 prosim zapojit trosku logiky, dakujem.....to, ze tvoje dieta nemalo nez. Ucinky po ock. ,mne ako matke vazne poskodeneho syna vakcinami, nijako nepomoze....a ano, liecime sa alternativne, so suhlasom pediatra....totiz ta tvoja spominana medicina a ,, veda,, nam nic neponukla, ale poskodila teda pekne.... 😝

sorciera24
12. jún 2015

@lucia466 ja to viem...chela som vediet, co napises 😀 ja sa o oskovanie zaujimam uz peknych par rokov 😉
a este raz moja otakta...rpeco teda svoje dieta ockujes?...nedava mi to logiku....skus mi odpovedat;)
ano, poznam zazila....a azivam...po 5tich rokoch dieta nemoze stale hybat jednou rukou......(bolo to po 3.davke hexy)...a nebolo to medializovane, nakolko sa k tomu vyjadrili lekari tak ako som pisala vyssie;) (potvrdene, ale pre vas ostatnych nevhodne, aby ste sa nezlakli...)
citam pribalovy letak od kazdeho lieku......ibalgin ani podobne veci nejem! (aspon poslednych 7-8 rokov urcite).....
porovnavat inak liek, kt. je uceny na liecenie uz niecoho konk. a ockvoanie, kt. je kvazi preventivne, cize nepodava sa na danu chorobu (dokonca ako vies a tvrdis, jej ani nemusi zabranit)....je scestne......
popravde, urazila si ma tym, ze o mne tvrdis, ze necitam pribal. letaky, citam! preto sa liekom vyhybam ako viem.....presne pre to....pre mna je bohuzial riziko NU momentalne vacsie ako riziko niektorych ochoreni....ako pisem, nepochopis, kym nezazijes.....
a este mi prosim odpovedz na tu otazku....preco to teda dieta vlastne ockujes, ekd sa ti aj tak moze nakazit? dakujem.....(dufam, ze napises, ze aby malo miernejsi priebeh choroby....tak ma fakt pobavis tou mantrou 😀 )

nikimax
12. jún 2015

@lucia466 to, ze ty nepoznas poskodene deti po ockovani, vobec nic neznamena.....skus navstivit nejaku specialnu skolu.....alebo zablud do nejakych inych tem, napr. Ake neziaduce ucinky malo vase dieta po ockovani....alebo do temy autizmus, alebo mame postihnute dieta , alebo Mame nasleky po ockovani atd. Urcite nieco najdes , je ich vela aj vaznych....az mas aky- taky prehlad....

lucia466
12. jún 2015

@sorciera24 odpovedala si si sama. Presne preto ockujem svoje dieta aby som sa nemusela divat ako mi za neho dychaju pristroje ( vid pripad spanielsko) Aky priebeh tam mali ockovane deti? Atb karantena, neocko je polomrtve.
Po druhe predtym v prispevku si sa oznacila ze si sebec, a to aj si. Prizivujete sa na ukor nasich ocko deti. Teraz si predstav situaciu ze by sme vsetci neockovali. Vsetci do jedneho. Vies si predstavit co by prislo o rok resp.ani by to tolko netrvalo? Vies ? Skus si to predstavit. A hranica ocko klesa a klesa. Este sa toho dozijes neboj.
Pokial ja viem najviac sa ludia boja (matky, vacsina otcov ani netusi ze nema dieta zaockovane) hlinika vo vakcine, vraj ten sposobuje NU. No vakcina sa nepicha priamo do krv.obehu ale do svalu. Odtial sa za 28dni dostane kumulovane do krvneho obehu 17% hliniku z hydroxidu hliniteho, kt.sa zhruba 35% vyluci mocom a kumulovame 51% hliniku z fosforecnanu hliniteho kt.sa mocom vyluci z viac ako 43%. Ostatok hlinika sa naozaj moze dostat do krvneho obehu ale vychadza to zanedbatelne mnoztvo 0,003% z vakciny co absolutne neohrozuje centr.nervovu sustavu.

sorciera24
12. jún 2015

@lucia466 aj ty si sebec ako ja, chranis svoje dieta(aj ked vlastne vakcinacii neveris...si si teda dala 😀 ), ja ho chranim tiez....pozri tiez som bola silny provax (dokonca som aj muza chcela dat proti kiahnam ockovat...aka som ja bola vtedy sprtosta), a jedna vakcina zmeni tovj pohlad i zivot obratom.....ja sa ta spytam, ak by malo tvoje dieta taky vazny nez. ucinok ako som popisala...ockovala by si ho dalej?.....
mne je uplne ejdno, kto ockuje a kto nie...ja som si ohrozila dieta prave ockvoanim.....a teraz si ho mam kvoli tebe ohrozit znova? ci co?....tak ako si ho ty nehohrozis (vraj) chorobou, kt. aj tak moze mat zly priebeh (ale to na to tiez treba prist), tak ja ho momentalne neohrozim vakcinou......ci si ho mam akoze len pre tvoje dieta to svoje dorazit?....ako sorry, si taky isty sebec ako ja🙂...len ja si to aj priznam...lebo tebe aj mne ide o to iste...o svoje dieta...
inak by si mala vediet, ze teda to tvoje dieta moze nakazit, ekd uz nielen neockovane, ale aj ockovane...prenasac moze byt ktokolvek....dokonca ty sama.....(nakolko isto nemas vsetky ockovania, co nase deti)

lucia466
12. jún 2015

@nikimax ty si myslis ze vsetky deti kt.su chore su chore preto ze maju NU po vakcine?
Apropo autizmus je uz stara rozpravka kt.bola dokonca nedavno uz po tisici krat vyvratena.
Najnovsie antivax prezentuje NU encefaliticky plac 🙂 Neurologovia z celeho sveta sa chytaju za hlavky 🙂 sorry ale toto uz je na smiech. Ma to vyzerat nejak tak ze sa dieta po ockovani svacne o zem a rave ( vacsi predpoklad je ze nedostalo kinder vajco 😉
Antivax vsetky choroby sveta udava ako NU po ockovani. Aj tie kt.su jasne vyvratene vedcami celeho sveta.

lucia466
12. jún 2015

@sorciera24 ale ja som nepovedala ze neverim vakcinam. Verim v kolektivnu imunitu. Dnes ked ocko klesa vracaju sa nam choroby o kt.sme roky nepoculi. Ktore boli uz davno pase. Co sa stane ak nebude ockovat nikto? V NU vakcin neverim. Verim ze urcite nejake su ale nie vazne, vyssie si mala vysvetlene preco.
Ked tak kladies otazky, co spravis ty ak dieta ochorie na cierny kasel ? Pomodlis sa mu pekne pri postielke ?

sorciera24
12. jún 2015

@lucia466 neodpovedas na otazky, nebudem ani ja....(ja sa inak nemodlim)....tvoje moze ochoriet tak ako moje....pribalove letaky su pre srandu kralikov a Nemci vlastne odskodnuju len tak pre srandu, elbo nemaju kam davat prachy 😀 to, ze ty neveris, ze NU neexistuju (kokos, ako niekto po precitani letaku vobec moze povedat...nechapem)...neznamena, ze neexistuju...ako by povedal B. Stejskal: "Ja jsem vasi pi....taky nikdy nevidel a verim, ze ji mate" 😉 citatikom k tvojej viere sa s tebou lucim, mam krajsi vecer....
dufam, ze raz neskoncis tak ako ja...tiez som mala presne toto zmyslanie.....

lucia466
12. jún 2015

@sorciera24 ja som ti predsa odpovedala. Neverim v NU ako riesi antivax.
To mas to iste - vies ake NU maju vsetky lieky do jedneho? To by si do huby nedala ani paralen lebo by si sa bala ze ta picne. Aha zabudla som.ty nejes lieky. Ked mas 40 horucku siahnes po lopuchoch z lesa kt.su pri cistom horskom potoku a za splnu mesiaca sa pomodlis otcenas a zdravas 7x a horucka je fuc.Sorry ani sa nemodlis. Tak co davas dietatu pri teplote? Alebo ked ma bakt.infekciu? Tvoje dieta nebolo nikdy chore? Nemalo nikdy infekt?
Mas pravdu, cierny kasel moze dostat aj moje dieta. Aj tvoje. Ktore ma vacsiu pravdepodobnost ze prezije? Potom ti uz alternativna medicina a lopuchy z lesa sotva pomozu.

adsumus
12. jún 2015

@lucia466 otčenáš a zdravas sa pomodlí odzadu 😝 ?

abbey1
12. jún 2015

@lucia466
@adsumus Viete komunikovať aj slušne, bez urážania a výsmechu?

sorciera24
12. jún 2015

@lucia466 paralen s ockovanim sa neporovnava....vysvetlene vyssie 😀 😎 a sorry, ale uz sa neznizim na tvoju komunikaciu, tu si zasla pridaleko....a rozpravaj sa takto s kamoskou pod tebou...opustam diskuiu......mudry vzdy respektuje nazor ineho...(ja ten tvoj nebreiem a respektujem ho....)....to, ze ty to nevies, ej tvoj problem......kludne si ver, ze neexituje nic, vlastne ani ja, ty, a vlastne je to tak.......toto je pre mna len fiktivne mlatenie slamy....
k pravdepodobnosti sa ani nevyjadrujem (k tej mas tiez dost daleko)......

lucia466
12. jún 2015

@adsumus vidis ze sa ani nemodli ani neje ziadne lieky. Ostava ta alternativna medicina, lopuchy, pit CDS, vyplach savom, klystir citronovou vodou a su zdravi jak lusk 🙂

sorciera24
12. jún 2015

@abbey1 nevedia, preto ja sa viac neznizim na ich uroven.....nesiahaju mi ani po paty....cas venujem radsej svojej rodine....