Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@prevenar Ale ďakujem Ti za osobné pozvanie do Tvojej skupiny. Verím, že ma z nej opätovne nevyleješ.
fotoportrét
prevenar AUTOR
@kvieta zial neviem ti pomoct 😀 vyzeras na starsiu zenu, ktora by uz mala mat nejaky rozum 😉 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
Dnes o 20:09 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
@prevenar inak aj tebe plava poskodeny gen v krvi z ocla ,kedze si bol ockovany a pripustas ,ze krvne riecisko ide aj cez tvoje testes a tym padom nie je mozne vylucit ,ze aj tvoj spermiogram nie je geneticky poskodeny ockom ,ako si vlastne potom dospel k nazoru ,ze tvoje dieta je poskodene ockom ,ked vlastne tvoje telo je v genetickej podstate poskodene ockom a tym padom dietatu si odovzdal poskodeny genofond a ak pridam aj parynerku tj .matku dietatka ...tak je to v kely uplne a ocko dietatka to len dorazilo ....a malo vobec ocko co dorazit ,kedze znova uplatnim tvoju teoriu ,ked uz vlastne dostalo poskodeny genofond od rodicov ....pracujem nonstop s tvojou teoriou doteraz nevysvetlenou ,ako sa z bunky vyplavi do krvi poskodeny gen ockom a v tej krvi asi plava po celom riecisku ....
@xxxxxnnnnn @prevenar zneužil môj nick a pozval ma do svojej skupiny. Vedel, že sa do skupiny nedostanem, pretože si v tom istom momente bol vedomý toho, že som tam nežiadúca osoba (už dosť dlhý čas). Źiadam adminov, aby prevenara vyzvali k tomu, aby sa mi ospravedlnil k nekorektnému komunikovaniu na Vašom diskusnom fóre, pretože cezo mňa si spropagoval svoju skupinu.
Kódex správania na stránke
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
POZOR ! - epidemia osypok v Madarsku pokracuje !! z 13 pripadov je uz 15 !! OMG , co teraz ? koniec je blizko ! snad ich nebude nakoniec az 20 ! 🙂
" v 15 prípadoch lekári ochorenie už potvrdili "
@prevenar chcem sa ta spytat na nazor ,kedze si dovolim si povedat volicom a propagatorom pana poslanca Kotlebu tj.jeho strany ,aky mas nazor ,ze jeho strana a dokonca on sam ,nepodporil a nezahlasoval za zrusenie meciarovych amnestii,pritom predtym jeho retorika bola ina a kedze zrusenie mec.amnestii sa da chapat ako pocin demokracie nad skorumpovanym sudnicvom ,policiou....tj.ludia mozu aspon dufat ,ze sa nieco polepsi v tejto stranke ....jednoducho nehlasoval pre demokraciu ,spolocnost ludi ....ako potom vie zarucit alebo jeho terajich ci buducich aj av volicov presvedcit ,ze ked ho podporia vo volbach ci do krajov ,na starostovske stolicky ,ci primatorob ,dokonca parlamentu ,ze jeho aktivita ohladom demokratickeho dobrovolneho ockovania ,nie su len bachorky vyplute do vetra ,preto aby si ziskal volicov....ked zlyhali v tak dolezitej veci ako je zrusenie meciarovych amnestii.....aky mas na to nazor....podotykam ,ze je to dost podstatna vec v teme ocko a neocko....
Aby som nekrivdila ...za zrusenie hlasovala az jedna podlankyna z ich strany....
No v susednom Česku sa velmi nesmeju na "pár " pripadoch osypok. V Ostrave prepukla epidemia, zatial LEN 19 nakazenych. z toho 12 deti vo veku, ked ešte očkovane byt nemohli...
https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostrava/11000.... https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostrava/11000...
@lumi46 očkovanie nevyulučuje to, že nemozes ochoriet, ale mozes mat lahši priebeh ochorenia bez pripadnych komplikacii a myslim, že to nebude konečný počet. potom bude narastat čislo tych , ktori neboli očkovani- ako ukazali za minuly rok epidemie osypok v EU krajinach, pri celkovom počte nakazenych od 1.2.2016 do 28.2 2017- viac ako 5000 pripadov, z toho 88% neočkovanych.
@lumi46 neviem co stale mate s tym,ze zvysnych tolko a tolko bolo neockovanych... pozri sa na schemu ockovania v CR, ockuje sa dvoma davkmi vakciny, kludne to mohli byt ti,co nedostali booster davku,cize boli ockovani len jednou davkou vakciny,ktora bola nedostacujuca.A uvadza sa,ze tam boli aj dospeli, cize kludne to mozu byt rocniky, co ockovane byt nemuseli a ochorenie predtym neprekonali. Ale jasne,hned budeme z toho robit zavery. To mam najradsej.
V Cesku lekari a sestricky siria osypky - to je ta 95% zaockovanost 😉
celkom zaujimava veta..
" Povinne chcú zaočkovať 615 ľudí, predovšetkým nemocničných zamestnancov v Ostrave, Opave alebo Havířove. S výnimkou ľudí, ktorí osýpky už mali a majú preto celoživotnú imunitu."
- takze lekari - sestricky si to teraz pekne vyzeru - chceli velmi ockovat, tak si to mozu vyskusat na vlastnej kozi. som zvedavy, kolki z nich zmenia do roka nazor na ockovanie ^^
- takze iba prekonanie osypok zabezpeci dozivotnu imunitu ? 😀
Ockovanie zabezpeci hlavne to aby sa tu tieto choroby nerozširovali. Thats the point of wiew.
@prevenar preco by mali zmenit nazor na ocko ...ja som ako mala bola ockovana a patrim k tym co osypky dostali ....nemala som absolutne kliniku ako je popisovana ,ziafna svetloplachost ,horucky atd.jedine som bola vysypana a rychlo sa zotavila ,ziadne komplikacie .....nehovoriac ak je tych par pripadov dovod u vas nerobit paniku ....nie je dovod ani neockovat ....ale ved tvoje dieta je ocko a nejakej degeneracie mozgu sa bat nemusis....
Nebudu menit nic.ako vidis.prvou reakciou je vyhlasasenie epidemiologickeho stavu a plosne ockovanie rad radom.U nas by to bolo urcite podobne. Takze tolko k dobrovolnosti.ktoru chcete.To nebude nikoho zaujimat.ak sa tu tiez objavia osypky.
@prevenar co je na tej vete ako zaujimave? ockovat nebudu tych, ktori ochorenie prekonali? logicke, nie? tak potom im ostane skupina tych, ktori zrejme ockovani neboli a ochorenie neprekonali? ci ako co si tym chcel povedat? a prosim ta, uz popros niekoho, aby ti vysvetlit, ze zaockovanost mozno merat len medzi zaockovanymi. Zase si vyberame, co sa nam hodi, btw. preco si nepostol aj dalsi clanok tam z TA3, zaujem o ockovanie vzrastol? ten ti nezapada do konceptu?
A o manipulovani by som teda v tvojom pripade mlcala. Predpokladam, ze sa ockovaci status zvysnych dozvieme, dovtedy mas priestor na to, aby si z tych 7 spravil 100% priklady toho, ze ockovani boli a dostali to aj tak. Good luck!
@persica pozve ta do sukromnej skupiny a bude ti vymyvat mozog, lebo to je jedine, comu sa on venuje. Inak by som ti odporucila obratit sa na niekoho, kto disponuje aj nejakymi odbornymi vedomostami a nema nacitane len stranky s protiockovacou tematikou 😉 ber to ako priatelsku radu anonymneho pouzivatela, uz ked si chces dat teda radit od ineho anonymneho pouzivatela 🙂

@prevenar Ty si všetko podstatné ešte nepochopil. Doteraz.