Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@rhiannon autista je prilis živý a nevzzchovaný????..to mas velmi povrchne info..to je adhd..a kde su dnes 40-50 ročný autisti..ved by ich snad dnes už mali vediet dodiagnostikova a spravne zaradit do statistiky diagnozy.-oni by nevedeli fungovat ani v tomto veku a boli by dnes asi v ustave pod dakou dg..A vek rodiciek?..autistov maju aj 25 rocne rodicky..zas zla info..a napr v nasom okrese pred cca 10 rokmi chodilo na diagnostiku do mesiac cca 5 deti..dnes je to denný limit..podla mna ultrazvuk za 10 rokov moc nestupol...rodila som pred 18 r a pred 7 a ultrazvukov som mala rovnako..ale vakciny sa pomenili dost za tu dobu..
@aristka nepracujem tam..je to vysoke percento..možno 80%..fakt neviem presne...,niekori koncia v skolach s asistentom-aspergeri- iný v specke...je to fakt starsný narast a to teraz fakt nemusime riesit ockovanie..je to doslova epidemia narastu za poslednych 10 rokov.....tieto cisla tu nikdy neboli nech tam zaratame vsetkých dospelých z ustavov co možu dnes spadat pod dg autizmus-je ich malinko oproti dnesným malým detom autistom..ale jasne že su aj dospleý autsti..bavime sa tu ale o počtoch...tie ozaj výrazne stupaju..a nepletme to to s adhd..ti sa začlenit do spolocnosti v dospelosti zvacsa vedia..
@kaja73 ale ved ty ziadne cisla nedavas ...cakam nieco konkretne ,ja ked si zoberiem ,ze do skolky chodia pravidelne psychologovia ...to nehovorim o skole a podchytavaju deti ,plus rodicia ak sa im nieco nezda ...co je to 80 percent s kolkych deti na okres,kraj za aky cas....inak dva ustavy na jeden kraj fungujuce aj za sociku ,neviem ci je vela alebo malo ,ale bolo...
@aristka kluden si to vygoogli..ak ta to detailne zaujima...ja sa danej teme venujem len v ramci debat s kamoskami co tam pracuju uy vzse 15 rokov.. a nikdy som od nic satostiky nepýtala..sory za moju povrchnost..kluden to dožen za mna--ak ta to tak zaujalo.. Držim place. a nedje o počet ustavov ale o dg co su v nich...casom stacit ale nebudu..ked dnesne auti.deti vzrastu a rdicia pomru..možeme zacat stava nove ustavy..
@kaja73 ved ty si to sem hodila ,preco si ja mam dohladavat ...a samozrejme ,ze sa to bude musiet riesit ,kedysi boli tito ludia doma ,mamky v domacnosti a boli to ti dedinsky cudaci ,ved asi kazda obec mala takeho ,maloktory bol v ustave ,jedine ,ze sa skor rodicia pominuli ,teraz si ktora zena moze dovolit byt doma a starat sa o dospeleho syna ,ci dceru ,nehovoriac o sebarealizacii ,plus v tych ustavoch sa im venuju napr.v zavare maju tvorive dielne ,vyrabaju rozne hade made ...kde to kedysi bolo ...jednoducho im ustav da viac ako doma vynervovana matka ,ktora nechce ,aby sa jej dospele dieta len tak tulalo ,cudacky ....takze sme sa aj v tomto dost podunuli.
@srdiecko9 dnes to sem už dane bolo
https://www.youtube.com/watch?v=TinYaXhBqysa mala som to aj doma v priamom prenose..bez toho priameho prenos by som bola v zhode s tebou..a nie som antivax..som len rodic co si presiel peklom
@kaja73 neviem si na to nejak vyhradit nazor ,kedze vidim ake pokroky sa urobili aj v medicinskej casti psychiatrie tj.ci konecne deticky ,ktore nemaju na klasicku skolu ,konecne ich tam neposielaju ,ale maju specialne skoly a kvantum ineho ,iny pristup ,pokroky a tym padom podchytavanie akychkolvek odchylok ,poruch...o com sa nam mohlo pred par rokmi len snivat ....takze ako mozem povedat ,ze nieco stupa ...skor by som povedala konecne sa podchytava to ine a deticky maju speci strostlivost,ktoru potrebuju pre svoju buducnost....jednoducho na dedinach sa ti tulajuci cudaci vytracaju .
@kaja73 neska sa to prave v inej teme riesilo, ze aku strasnu naloz maju tie nase deti na pleciach, co sa ockovania tyka a vies aku strasnu? Dovolim si ta zaradit k tej istej generacii ako mna a boli sme ockovani na TBC, zaskrt, tetanus, cierny kasel, obrnu, osypky, mumps a rubeolu. Dnes deckam odbudlo TBCcko a pribudli hemofilove invazivne ochorenia, hepatitida B a pneumokoky, tie su povinne az od 2009. Co sa tyka vakcin, pomlcim o antigenoch, ktore obsahovali starsie vakciny, co sa tyka pridavnych latok, mali tiez, lebo tie sluzia predovsetkym ako konzervanty, samozrejme dopatrat sa k tymto informaciam, hlavne za byvaleho rezimu, tazko, ale budiz. Keby malo ockovanie taky vplyv na narast autizmu, prejavilo by sa to minimalne uz na nasej generacii. Preco sa to neprejavilo? Pretoze diagnostika autizmu je zalezitostou poslednych rokov.
Vzdy sa v spolocnosti vyskytovali jedinci, ktori boli nejakym sposobom divni a tak boli aj zaskatulkovani. Mam 50 rocnu susedu, pamatam si ju od decka, vzdy bola "ina", rozpravat sa s nou moc nedalo, ale krasne malovala a kreslila, stale mi to vrtalo v hlave, ze preco je taka, ale nikto mi nepovedal, ze je autista. A tych prikladov by sa dalo najst viac. Aj v skole. Boli sikovne decka a decka, co mali nejaky problem, neska by bol ten problem uz davno pomenovany, mali by ADHD alebo nejaku dyslexiu, dysgrafiu a neviem co, osobitna kategoria decka s asbergerovym syndromom, tato diagnoza je zaradena do poruch autistickeho spektra od 1994 a priemerny vek diagnostiky u tohto ochorenia je 11 rokov, to je udaj, ktori maju uvedeny priamo na svojej info stranke. Takze mozeme to obracat ako chceme, ono to asi s tym autizmom bude zlozitejsie, ako sa zda, kedze ani sama medicina nevie priciny vzniku tohto ochorenia, stale sa pracuje aj s teoriou, ze je to metabolicka porucha, v dosledku ktorej dochadza k poskodeniu centralnej nervovej sustavy, atd. Ale je zaujimave, ze tu na MK ma na to kazdy jednoznacnu odpoved.
@senta_sofia ty si mudra žena a verim že sa zamýsalaš naozaj a nie len aby si prispievala na MK...moj nazor je takýto..každou dalsou generaciou vakcinovaných deti budu reakcie silnejsie..ja som dieta len raz vakcinovanch rodicov pred mojim pocatim....a to boli vakcinovaný až v dospleosti..moje dieta je už dieta opakovane vakcinovanch rodicov v detsve....deti nasich deti..atd..bude to len horsie a deti to zvadat proste nebudu...stale vacsie perconto deti sa proste po tom chem.kotejli zdravotne zosype.
@kaja73 vies mne tieto videá nic nehovoria..pretože ja verim serióznym štúdiám a ludom, ktorí pracujú v medicíne a vede..mam šťastie, ze ich toľkých poznám. Nehovorím, ze male mini percento 0,03 ma nežiadúce účinky, ale to riziko je pri každom lieku..
Mam kamarátku, ktorá neockuje..jej synovi zistili všelijaké intolerancie..myslim si, ze ked by očkovala, intolerancie by urcite pripísala ako dôsledok z očkovania..
V každom pripade za mna je to jasne, ja sa riadim iba odbornými zdrojmi informácii.
@kaja73 to,co uvadzas, ze ockovanie a deti ockovanych a ze sa to nabaluje, ano, ale je to len jedna vec. Uz keby sme isli porovnavat generaciu nasich rodicov, vyrastali a zili v trosku inom prostredi a ja tvrdim, ze ked zohladnime stav zivotneho prostredia, to, co dychame, jeme,pijeme a vobec ako zijeme, tak je ockovanie len dalsou kvapkou mori toho vsetkeho, co vplyva na nase zdravie, plus netreba opomenut fakt, ze dost deti prichadza na svet vdaka umelemu oplodneniu a rodia sa deticky v stadiach tehotenstva, v ktorych by v minulosti neprezili. Je toho vela,ja sa nechcem opakovat, lebo je to trosku mimo temu,ale ja osobne by som hladala pricinu v sirsich suvislostiach.
@senta_sofia ano, prave minule som počuvala v radiu o zaujímavom prieskume- skumali nejaky druh vysokohorskych vtáčkov, v telách ktorých sa v poslednych rokoch našlo enormné množstvo ťažkých kovov- biologovia nakoniec vyskumali, že na jar, keď sa topí na horách sneh, živia sa rastlinkami a živočíchmi z krajov snehových polí, ktoré sa roztápajú a práve tam sú tie enormne množstvá ťažkych kovov ktoré do našich hôr prichádzajú so zrážkami z priemyselných oblastí západnej európy- vo výškach nad 1000m by to nikto nečakal, poviete si, že krásna nepoškvrnena príroda a prd- vysokohorske vtačky dopadli zo všetkych najhoršie .... chcem tym povedať len to, že tuto Zem sme už tak zasvinili vo všetkych možnych smeroch, že nemôžeme všetko hadzať na očkovanie a myslieť si, že keď sa vyhneme práve jemu, tak sme vyhrali....
@kaja73 vakcíny maju dvojitú zaslepene klinické studia...vsetky lieky musia mat a dokonca musia mat klinické studia nie jedno..ale styri myslim..prosim ta mne ozaj nemusis taketo veci písať, pretože ja mam naozaj okolo seba ludi, ktorým dôverujem a urcite ma nepresvedčia nejake videá, ktore su určené nato, aby hrali na city..
Pritom sa zabudlo na dobu, ked detičky umierali jedna radosť..očkovanie a antibiotika nam umožnili byt tu..co predtým nebolo take samozrejme a žiaľ, niektorí by si zaslúžili aspon krátku exkurziu do tej doby..
@srdiecko9 vakciny nemaju dvojito zaslepenu placebom/fzyilogom,glukoyou/ kontrolovanu studiu..dohladaj si to..
..a nie su to lieky..viem ako sa robia tieto studie.tiež nežijem vo vzduchoprazdne a poznam osobne ludi co ich robia..ale len na lieky,nie na vakciny..preto viem ake prisne standardy lieky musia splnat..a aj tak sa na trh obcas dostane šit..ale na vakcinz sa to nerobi
plus su a dalsie nedostatky..chyba porovnanie dvoch rovnako dostatočne velkych skupin ocko a neocko..vyratava sa to len percentulne -cim menej neocko tým lepsie..ved ak by mali len jedneho a to autistickeho neocko..tak by statistka vysla že 100% neocko je autistov..,
dalej zo studii sa vyradzuju deti co su zdravotne problemove,ale aj take sa potom ockuj v realite neskor,.....deti sa sleduju v studiach po vpichu vakciny len kraku dobu..nevie co s deje o rok,dva,tri....ako placebo sa použivaju adjuvanty,nie neskodny fyziiolog--tym sa skreslia vysledek už uplne..ak každemu totiž vpichnu napr hlinik tak ako sa zistia jeho negativa, ...studie su platene farma firmami,ktore aj vakciny vyrabaju..
@senta_sofia ano mas pravdu su tu aj ine rizikove faktory..ale ak uzname že nam skodi vyduch,voda...teda to co jeme a dýchame..mali by sme pochopit že este viac skdi to co obide nasu imunutu sliznicnu/sliznicu pluc,criev../..a to kratko po narodeni..teda vpich do svalu,kde je ovela rýchlejisí nasledne presun danej chemie do mozgu a inzch organov...krasny priklad je hlinik..ked ho zjeme v podstate sa nič moc nedeje..telo ho takme vsetko výluci travenim von..ked ho vpichunu do svalu tak ho takmer vsetok uloži v tele a aj v mozgu..obislo sa travenie kde sa hlinik krasne vie eliminovat preč z tela..
@kaja73 neviem co vam stale sije ten hlinik ,nejde o cistu formu hlinika ,ale jeho zluceninu ,hlinik denne v nejakej zlucenine prijmame ci cez kozu ,vzduchom per os a ide nam do krvneho obehu ...nehovoriac nejde o tazky kov,tazke kovy denne dychame ....to ste uz fakt tak naivny ,ze si myslite ,ze ak sa nebude ocko ...vsetci budu 100percentne zdravi a nebudu autisti ....fakt sorry ,ale ak si to myslite ,tak je to vrchol naivity.
@aristka naivita ako naivita..skusi si pichnut adakvatne množstvo hlinika v prepocte na svoju vahu aku dostane 5 kg babo..hexa plus prevenar spolu..a popis ako si nasleden reagovala...ja to určite nespravim....sliznica elimunuje mnohe skoldiviny..ako ydravotak by si to mala vediet..na to mame sliznicnu imuntu....

@prevenar Ďakujem 🙂