icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

endysa
Odpoveď bola odstránená
lauritka
12. apr 2017

@endysa neviem.mne zatial ziadny homeo nepredpisoval. Len klasicke liečivá.

aristka
12. apr 2017

@endysa odkedy sa homeo predpisuju ,ved su neni viazane na lekarsky predpis,max.sa odporucaju ...a bohuzial ,aj medzi lekarmi sa najdu vyznavaci homeo ....ze by pre nieco a tych par jedincov je slaby ukazovatel ,aby sa pausalizovali vsetci ,ze ich odporucaju ,no uprimne ja taku skusenost nemam ....

lauritka
12. apr 2017

Ale este raz.rozpitvavame homeo.naco. Pointa bola v tom.ze av osypky ako chorobu zlahcuju.a na to napisal on.ze ju vylieci tym sposobom.ked ochorie. Na to chcel v prvom rade poukazat. 🙄 capisto

abbey1
12. apr 2017

Mne osobne počas tehotenstva moja obvodná doporučila homeo. Naša pediatricka je uznávaná lekárka, homeo síce nie jej šálka kávy, ale mnohé iné "alternatívy" praktikuje.Napr vo Švajčiarsku ti homeopatiká preplatia rovnako ako iné liečivá. Ale naše SVK a odborníčky na Mk sú zasa pupok sveta.

senta_sofia
12. apr 2017

@aristka niektore homeopatika su na predpis, v tych vysokych riedeniach, to len pomimo samozrejme

aristka
12. apr 2017

@abbey1 no ked ich poistovne preplatia cukriky ,je to len ich problem a tak isto svedomie lekara ,co odporuci ...

aristka
12. apr 2017

@senta_sofia prosim ta a ake su na lekarsky predpis....

senta_sofia
12. apr 2017

@aristka skusim ti dohladat nejake, z hlavy netusim

mishka1987
12. apr 2017

Ahojte, k aktuálnej téme očkovania proti osýpkam sa chcem spýtať, či niekto očkoval dieťa mladšie ako 15 mesiacov mmr vakcínou (štandardne sa podáva medzi 15 - 18. mesiacom). Ak áno, ako to dieťa zvládalo? Ďakujem

lauritka
12. apr 2017

@mishka1987 nemam skusenost, ale čitala som , že v Nemecku napriklad odporučaju očkovat už v 11. mesiaci a deti, ktore idu do detskeho kolektivu už v 9. mesiaci

"In Deutschland wird die Masernimpfung für Kinder ab dem 11. Lebensmonat empfohlen, für Säuglinge in einer Kindertagesstätte schon ab dem 9. Monat. Im Alter von 15 bis 23 Monaten sollte eine zweite Impfung erfolgen."

lauritka
12. apr 2017
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
12. apr 2017

@mishka1987 moze ti byt uplne jedno, ako to zvladlo ine dieta ..s tym, ako to zvladne tvoje to nebude mat nic spolocne. kazda jedna vakcina ma potencial vyvolat brutalne autoimunitne ochorenia , je len ruska ruleta, ci to tvoje bude zrovna na "rane" , alebo nie. staci si precitat samotny pribalovy letak danej vakciny.

endysa
Odpoveď bola odstránená
mishka1987
12. apr 2017

@prevenar Nie som zástancom očkovania len zbieram informácie

aristka
12. apr 2017

@prevenar aj spevak Kuly bol ockovany ..nevies ,kedze ma asi neskoru reakciu na ockovanie ,diabetes ,to je brutal....

senta_sofia
12. apr 2017

@mishka1987 s reakciou neviem, ale spochybnuje sa imunitna odpovedv organizmu, ak sa tato oclovacia latka podava mladsim detom, v preklade, nemusia sa mu vytvorit protilatky, predpokladam, ze by sa zrejme potom aj skor preockovavalo, nie az v 11. roku zivota, najma za predpokladu, ak by tu bolo zvysene riziko vyskytu tychto chorob.

senta_sofia
12. apr 2017

@aristka davam ti cesku stranku Boironu, na slovenskej je uvedene,ze vsetky jednozlozkove su na predpis,co ke blbost,v pohode kupis, ale od riedenia 200ch uz su na predpis
boiron.cz/cs/104-monokomponenty
A este jeden clanok k tomu, aj tam sa uvadza, ze cca 1/3 je na predpis
https://www.etrend.sk/ekonomika/homeopatika-mal...
Co mam info,je to kvoli tomu,ze sa Boiron tak rozhodol a tie vysoke riedenia dovazaju z Francuzska,ze ich sem bezne nedovazaju,tak preto predpis. Viac neporadim 🙂

aristka
12. apr 2017

@senta_sofia ale z toho nic nie je viazane na predpis ,vsetko dodtsnes kupit a ziadna novinks ,ze homeo moze obdahovat bordel ,nikto to nekontroluje ,dokonca raz urobili ,tusim minuly rok nahmatovy rozbor a homeo obdahovalo atb....aj v tychto temach o tom bolo pisane.

senta_sofia
12. apr 2017

@aristka realne som neskusala kupit aconitum napellus v riedeni 1MK, ale skusit mozem, co mi povedia v lekarni 😀

yollanda
12. apr 2017

Ja by som neockovanym detom zakazala skolku. Ked su matky take antivaxerky, nech si to decko vychovavaju doma. Resp ked im umrie na cierny kasel, sup ju do basy

endysa
Odpoveď bola odstránená
rhiannon
12. apr 2017

@endysa vyssi vek rodiciek, stres rodiciek, viac ultrazvukov pocas tehotenstva ako kedysi...toto su faktory. A nie ockovanie...a samozrejme kedysi sa autizmus nediagnostikoval, proste dieta bolo "zle...prilis zive..nevychovane.."

endysa
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
12. apr 2017

@aristka no, ty vies . 🙂

prevenar
autor
12. apr 2017

@mishka1987 vsetky informacie najdes tu ..nemusis zbierat , uz su pozbierane 🙂 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

lauritka
12. apr 2017