icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

tin007
28. apr 2017

Ziadne podcenovanie, ale naopak ani nie precenovanie a zbytocna panika.
Ti, ktori v Europe na osypky zomreli (niektori ockovani) trpeli uz pred nakazou roznymi zavaznymi ochoreniami resp. boli imunosupresivni, Obavam sa vsak, ze keby takito ludia zomreli napr. na chripku alebo nejakeho (pneumo, strepto, stafylo atd...) koka, tak sa o nich nebude pisat a nebudu ich pripadmi straseni ludia.

Dva izolovane pripady, ktore medzi sebou nemaju spojitost nie je epidemia @vroni @prevenar

adsumus
28. apr 2017

strašenie je ked sa uvádzaju klamstvá nie ked sa napíše, že v europe je osypkova epidemia a na slovensko prichádzaju prvé prípady zavlečenia tejto choroby neočkovanými ludmi, to su fakty, žiadne strašenie.

prevenar
autor
28. apr 2017

@tin007 myslis ? no neviem , neviem 😉 ..podla mna to by uz mohla byt epidemia 😉

soldi
28. apr 2017

osypky u 13 mesacneho dieta zatial nepotvrdene
https://najmama.aktuality.sk/clanok/251413/hlav...

prevenar
autor
28. apr 2017

@vroni
@evittam

..ak tomu spravne rozumiem , nasa !! EPIDEEMIA !! (to slovo treba zvyraznit) prave klesla na pocet chorych 0 ? ..moze byt aj 0 nakazenych epidemiou ? LOL

" Výsledky vyšetrení na osýpky u 13-mesačného dieťaťa hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici Nitra boli negatívne. "

http://nitraden.sk/vysledky-vysetreni-osypky-ho...

vroni
29. apr 2017

@prevenar, moze!!!! My Slovaci zvlasneme aj epidemiu o pocte 0!!!

prevenar
autor
29. apr 2017

@vroni huh! tak to je dobre ! uz som sa bal ,ze na pomoc budeme musiet volat zahranicnych odbornikov, ci rovno cely svet ! 😀

aristka
29. apr 2017

@prevenar ty sa báť nemusis ,tvoje dieťa je zaočkované ,takže sa ti smejka ,len či sa budú smiať matky ,ktoré hltaju tvoje teórie a neockujucu

prevenar
autor
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
29. apr 2017

zoznam oznacenych prispevkov na temu - osypky v nasej skupine -

https://www.modrykonik.sk/group/1799/

https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=osypky&...

prevenar
autor
30. apr 2017

@aristka ..ked niekedy rozmyslas, ze preco nie je o tvoju skupinu ziaden zaujem , tak je to presne koli takymto takymto prispevkom. sudny clovek si to precita a hned vie "kolka bije" HAHAHA 😀

moonlight1210
1. máj 2017

@prevenar
Ockjuci rodičia nepotrebujú spolky. Proste ockuju a nerobia okolo seba halo.
Takze načo by im bolo skupinkovanie sa?

prevenar
autor
1. máj 2017

@moonlight1210 ved v poriadku 🙂 ..preto treba tie skupiny zmazat , lebo su nepotrebne. ..ako sama pises. 😀 evidentne ockujuci uz vsetko o ockovania vedia ,,,haha 😂

adsumus
Odpoveď bola odstránená
fivecat
1. máj 2017

@prevenar toto je reakcia na co? Ako to pomohlo diskusii? Je otazka ci mas zaockovane deti proti osypkam relelevantna v tejto diskusii? Ak radis ostatnym, tak urcite ano. Potom nechapem preco utocis na autorku.

moonlight1210
1. máj 2017

@prevenar teba sa ako dneska nieco stalo, alebo preco dnes reagujes ako tresnuty motykou?

vsak ty uz si sklzol k detinskym hadkam na piesocku. uz len chyba, aby si vyhlasil: a moj tatko je policajt, heč! kto je viac?

(PS: tie svoje zelene selfie fotky skus prosim vystavovat inde. toto nie je Twitter, toto je MK. ja viem, ze ti je casto do placu, ale skus to podporit nejakou peknou dojimavou fotkou, napriklad s anjelikom, ak uz musis. Nie prave svojim uplakanym zelenym selfie.)

skupin ockujucich rodicov je malo, lebo nemaju potrebu sa v tom podporovat, ani si dokazovat absolutnu neskodnost ockovania. maju svoj rozum, sami prehodnotia rizika a bud ockuju, alebo neockuju.
par skupin existuje, ako oponencia k tym vasim. ale netvrdia, ze ockovanie je uplne neskodne, co som si vsimla.
naopak casto poukazuju na to, ze naopak zavery mnohych "vodcov" antivaxu su kontraproduktivne k tomu, co antivax chce skutocne povedat, su zalozene na ich self propagacii svojej osoby a su cele postavene len na populistickom odpore k ockovaniu.

ale oni, a ani ty, VOBEC neprinasate ziadne alternativy, co v pripade, ze sa zacnu nakazy opatovne sirit.
vy iba neustale poukazujte na to, ze tu davno nakazy neboli a v podstate sa takto nenapadne mlcky odvolavate na kolektivnu imunitu, ktora tu vznika prave vdaka tomu nenavidenemu ockovaniu.

co sa tyka moznych ucinkov nakaz, znova sa odvolavate na niekolko pripadov, ktore sa prave vdaka kolektívnej imunite tu nestihnu zacat prislis sirit a su rychlo "likvidovane".
(co ste tiez v poslednej dobe urobili detinskym spôsobom. a bola som prekvapena, ze sa k tomu nechali strhnut aj inteligentnejsie a premyslavejsie osoby z antivaxu. to, ze ty, to ma neprekvapilo, to som naopak ocakavala hned, ako sa objavilo info, ze to dieta osýpky nemalo. ale asi to bola davova psychoza danej chvile, ze sa pripojili.)

dalej: opat sa odvolavate na to, ze aj kedysi to vela ludi chytilo a nie kazdy samozrejme hned odisiel s následkami, ci umrel. co je fakt.
co ale pre zmenu obchádzate mlcky, su pripady z predockovacieho obdobia, ked sa mozne umrtie ci dozivotne následky jednoducho pokladali za moznost, s ktorou treba ratat. tak ako sa celkom prirodzene ratalo s tym, ze tu chorobu mozete chytit. dnes s tym ratame len velmi, velmi, velmi okrajovo a raritne. nie ako s beznou chorobou.
a nasledky z toho sa vtedy diali a nebolo ich prave malo. inak by sa ludia vtedy nemuseli zaoberat vakcinaciou.

musim uz koncit a bezat pre deti.
ale chcem este zopakovat, ze ty a ani dalsi z tvojej skupiny nerobite nic ine len varujete pred predpokladanými následkami ockovania.
neprinasate vsak ziadne vizie, ani riesenia, co v buducnosti, az sa teda podari a ockovanie nebude.
to mlcky nechávate na buducnost. bud riesenie prinesie sama od seba, alebo sa cosi proste nejak stane.
tvoja skupina je postavena cisto na ODPORE. a preto je v podstate bezcenna.

adsumus
1. máj 2017

@moonlight1210 mna by zaujímali tie inteligentnejšie a premýšlavejšie osoby antivaxu

adsumus
1. máj 2017

@moonlight1210 a my ešte nevieme či drobec mal alebo nemal ospyky, testy sa musia opakovať, takže o pár dni bude vysledok.

prevenar
autor
1. máj 2017

@moonlight1210 ja len dufam ,ze si to nepisala dlho, lebo sa mi to fakt nechce citat. vsetko dobre. 🙂

llulla
1. máj 2017

@prevenar Ty mas naozaj ockovane dieta?Aj proti osypkam?

moonlight1210
1. máj 2017

@prevenar v poho. Nie každý vie citat. 😁

Je smutne, kam ste vy dvaja antivax leadri na mk za posledné dni spadli. Jeden v návale vášne byt konečne presvedčivý a podať konečne dôkazy z osobnej skúsenosti sa pozabudol a priznal očkovanie. (Whups).
Druhý sa uchyľuje ku skolkarskym vyhláseniam typu: ja sa s tebou nehrám.

Čo dodať. Musíte zas chvíľu vyčkať a začať loviť medzi nováčikmi. Kým sa aj tam polovici nezunujete svojou osobnou dotklivostou a neschopnosťou okrem negácie očkovania, ponúknuť matkám ochrannú alternatívu.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
2. máj 2017

@llulla ahhh boze 🙂 ..hej .."mam" ^^ ..ano , moje dieta ma prve kolo ockovani po ktorom sa jej vyhodil brutalny atopicky ekzem. je to zaroven aj posledne kolo ockovani, ktore absolvovala. to je ten moment , ktory ma dostal k informaciam o rizikach ockovania a to je ten moment, preco som vlastne tu.

teraz ..kvoli tomu "sladko" spim, lebo mala jednu davku , ktora jej znicila zdravie ? ..ze, akoze vkladam do toho nadeje ,ze kvoli tomu nedostane osypky ? hahaha 😀 pre mna dost smiesna predstava. ked odhliadnem od toho, ze NIKDE v okolitych krajinach nie je epidemia osypok a toboz nie na slovensku, kedze tu mame presne 0 pripadov 😀 . dalsie dieta bude samozrejme kompletne neockovane a budem spat rovnako "sladko" ako dnes.

ockovanie je nebezpecny podvod a nekonecne lutujem to ,ze som nemal realne informacie uz pred prvou davkou ☹

ak ti mozem poradit, necerpaj informacie od osob, ktore zavadzaju a prekrucaju realitu. vsetko potrebne najdes tu, ak chces maximalizovat sance na zdravie svojho dietata - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

prevenar
autor
2. máj 2017

@moonlight1210 jokes on you ..pises polstranove listy osobe, ktora nevie citat ? ..asi mas vela volneho casu. hahaha 😀 😘

zdenka7887
2. máj 2017

@llulla z mojej vlastnej skusenosti Ti tiez chcem napisat ,ze mam tiez zlu skosenost s ockovanim mojho dietata a to sa stalo po druhom zaockovani... Nikdy viac som ju neockovala a druhe dieta som ockovat tiez odmietla... tiez keby som vedela pravdu o ockovani,by som to nespravila,ale kto nezazije na svojom dietatku nepochopi... radsej mat dieta zdrave ,ako poskodene vakcinou... stale pribuda viac a viac deti co su poskodene ockovanim...

ivanatim
2. máj 2017

@zdenka7887 ach boze, tieto doslova idiotske komentare a "skusenosti" neznalych mamiciek...aku pravdu o ockovani??? ved pravda o ockovani je jasna uz roky! je to nevyhnutna vec, ktoru treba urobit, aby sme tu nemali osypky, cierny kasel, obrnu, mor a kadeco....ked vase decko dostane osypky, potom sa spamatate a budete utekat k doktorovi ako to teraz robia tisicky nahluplejsich mamiciek v rumunsku ci madarsku??? ach jaj, ludia, dovzdelajte sa...verite kadejakym hoaxom a pochybnym ludovym liecitelom, ale nie historii, faktom, vede, vyskumu, lekarom atd...zamyslite sa nad sebou...skoda tu vobec o niecom diskutovat, kedze tu sa ako vidim pohybuju prave taketo individua a potom mamicky, ktore lahko naletia na vsetko...kludne aj na tie hoaxy o ockovani, ktore zacnu kludne nazyvat aj pravdou...

a stale nepribuda viac a viac deti poskodenych ockovanim vazena!!!!! dovzdelajte sa!!! Stale pribuda viac a viac deti poskodenych osypkami!!! sa trochu vzchopte! co za bludy a konspiracie to tu rozsirujete? ja vas normalne udám za sirenie poplasnej spravy, pani! rozum sa zastavuje tu nad podaktorymi individuami.

evittam
2. máj 2017

@ivanatim Môžeš mi, prosim, napisat názov vakciny proti moru,odkedy sa ockuje a v akom veku. Dakujem.
A nechapem preco tu osocujes ludi s inym nazorom a bohužiaľ negativnymi skusenostami s vakcinami.

ivanatim
2. máj 2017

@prevenar nie, ludia ako vy su nebezpecni podvod...a povie vam to kazdy lekar, kazdy vedec, kazdy rozumny zmyslajuci clovek, historia, fakty, roky skusenosti atd atd....a dokonca aj dnesna realita, kedy sa osypky zacinaju sirit prave tam, kde su rozsireni takito "mudrci" ako ste aj vy...prave ti, ktori si tu zalozia fejkove konto urcene priamo na to, aby sirilo HOAXY FEJKOVE spravy a vytvaralo tak u ludi falosne pocity, ze mozno to s ockovanim nie je take idealne...JE! ved uz roky su denne po celom svete ockovane MILIONY DETI, vdaka comu tu nemame osypky, cierny kasel, mnoho dalsich ochoreni, ktore tu bez ockovania boli! nesirte tu hoaxy, vazeny panko, lebo vas zazalujem za poplasne spravy, ktore tu vytvarate! ved vy mate vo svojom profile normalne odkazy na VYHLASENY KONSPIRATORSKY PORTAL hlavnespravy.sk :D tak ako sa tu akoze chcete hrat na seriozneho cloveka, ked sirite taketo nezmysly? :D :D :D

ivanatim
2. máj 2017

@evittam mozem ti poslat link na poučku pre sarkazmus: https://sk.wikipedia.org/wiki/Sarkazmus

evittam
2. máj 2017

@ivanatim Dakujem. O to som ta neziadala. Slusne som ta poziadala o dolozenie tvojich informacii. Stacilo napísať pravdu a nie davat zbytocne "linky".