icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

ivanatim
2. máj 2017

LUDIA, POZOR na tohto cloveka: prevenar. Podala som nanho dnes oznamenie na policiu za sirenie poplasnych sprav. Ma tu účelovo zalozene fiktivne konto. Hanbi sa za svoju skutocnu identitu, ved bodaj by aj nie, ludia by ho na ulici vysmiali za taketo nazory. Siri tu velmi nebezpecne poplasne spravy a HOAXY! Definicia hoaxu pre hlupejsich:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Hoax

Vo svojom profile ma kopec statusov, v ktorych siri konspiracne bludy napriklad aj z webu hlavnespravy.sk, ktory je vyhlasenych konspiratorskym webom s pochybnym obsahom, tu je zoznam takych webov: https://www.konspiratori.sk/zoznam-stranok.php

Pozor na taketo bludy. Mozu vas lahko obalamutit a dokonca si mozete skutocne zacat mysliet (ak nemate dostatok rozumu), ze take "spravy" hovoria pravdu a VSEEEEETKO OSTATNE, REALITA, HISTORIA, FAKTY, VEDA, VYSKUM, LEKARI su klamstvom. Riadte sa vlastnym rozumom a skuste zit trochu v realite.

srdiecko9
2. máj 2017

Mam kamosky co neockuju a aj ich deti zrazu jedneho dna na rukách silný ekzém, len kortikoidami sa zmierni..druha ma chlapca co ma rôzne intolerancie..žiaľ neočkovali, nemajú to na čo zvaliť..tak pričina neznáma. Ked by deti očkovane boli, na milión percent by to bola pricina!!

marianeta
2. máj 2017

@ivanatim ja nezvyknem velmi reagovot no neda mi to... Akoze naco je toto dobre? si proocko tak ockuj..Mozes a aj na kolomaz rozliat s polu s dalsou tisickou proocko rodicov no i tak to nikam nepovedie nic sa nezmeni..kazdy si stoji a bude stat za svojim rozhodnutim...A polointeligentnimi ludmi ako ich nazvala @adsumus su podla mna aj takí ako ty ,ze sa vobec tym zaoberaju a dostava ich to do vyvrtky a stale maju potrebu urazat dokumentovat a co ja viem co..nepaci sa ti nekomentuj preskoc ....
Ja mam dve deti..jedno ocko druhe nie..a nemam problem s ockujucimi rodicmi,nesudim a neurazam a neodkazujem ich na clanky na webe ci knihy o neockovani...nema to zmysel...je to detinske tieto vase dotahovacky...

evittam
2. máj 2017

@marianeta Pekne si to napisala👍. A hlavne vystihla. Bude vypisovat o šírení bludov ale sama nevie odpovedať na jednoduchu otázku.😉

marianeta
2. máj 2017

@evittam mna to nijak do vyvrtky nedostava len to neviem pochopit,preco maju ludia potrebu takto reagovat ... proocko nezaujima nazor neocko ich fakty ci uz podlozene su ci nie nezaujimajuich a neberu ich do uvahy a naopak..preto nechapem kam vlastne tieto zabomysie vojny smeruju...

evittam
2. máj 2017

@marianeta Ved ani mna nie-nastastie.😉 No, niekoho to bavi. Nenarobis nic. A este aby som sa zaoberala cudzou osobou niekde na fore....

zdenka7887
2. máj 2017

@ivanatim cudna osobnost si Ty a kludne chod na tu policiu a kazdeho udaj za pravdu ,je tazke porozumiet tomu co si Ty nikdy nezazila...

llulla
2. máj 2017

@prevenar neviem,co je na tom ahhhh....Ale vysvetlenie-pytala som sa preto,ze velmi rad pises stylom "tak vam treba,ze mate trvale nasledky,ked ste dali ockovat"....Takze vidim,ze ani Ty si nebol osvieteny a poucil si sa na na vlastnej skusenosti....

zdenka7887
2. máj 2017

@ivanatim https://www.modrykonik.sk/group/2203/detail/ a nezabudni udat na policii este aj tieto vsetky mamicky co zazili krutu pravdu o ockovani...

soldi
2. máj 2017

@moonlight1210 totalne mi pises z duse, ja mam uz dlhsie podozrenie ze prevenar a peter259 sa v podstate snazia zvysit preockovanost, lebo to, ako sa prezentuju a ako prezentuju neockovanie, musi odradit kazdeho sudneho cloveka.
a nie je to len v poslednej dobe, uz davnejsie som zaregistrovala prevenarove prispevky pod nahodnymi fotkami v blogoch, kde oznacoval ockovanie za pricinu hocijakej kraviny.
ja nerozumiem, preco ich konecne nebloknu.
a na druhej strane im skvelo konkuruju adsumus a artistka.
to je proste take vesele anti/pro vax kvarteto

prevenar
autor
2. máj 2017

@llulla nevies ? poviem ti 🙂 - to, ze to pise stylom, ktory navadza na pocit, ze pravidelne ockujem svoje dieta a ze sa spolieham na ockovanie ako na efektivnu ochranu. z coho, ani jedno nie je pravda.

v case ked sme my ockovali bolo strasne malo informacii a nam sa o realnych rizikach, ani len nesnivalo. ockovanie sme vnimali ako beznu sucast zivota , bez dalsieho uvazovania nad tym ..takze mas dobry zrak a vidis velmi dobre 🙂

aristka
2. máj 2017

@llulla ano dieta ma zaocko a dostalo atopiu ,ale tatinko zabudol povedat ,ze je sam alergik ...

adsumus
2. máj 2017

@marianeta pre teba to je detinske lenže ak tu niekto klame a zavádza ludí ohladom očkovania, tak proste su ludia ktorí nato reagovať budu, ked ti tu niekto vypaluje mozog, že je jedno či dieťa má alebo nemá protilátky, ved to može mať smrtelne následky pre nejaké dieťa, lebo rodič je presvedčený, že to je jedno,ale nie je to jedno, takže nechaj ludí kto chce reagovať na antivax bude kto nechce nechce. antivax je tu odkedy je očkovanie a bude tu vždy a vždy tu budu ludia ktorí budu na antivax reagovať, pretože to je tak.

adsumus
2. máj 2017

@soldi bola by som rada aby si mna a aristku nestavala na rovnaku uroven ako prevenara alebo petra, či nejakeho ineho takehoto propagatora neočkovania, vypisuj si o niekom inom, ak by sa dalo, dakujem.

adsumus
2. máj 2017

@prevenar čítal si? podielaš sa na zvyšovaní zaočkovanosti podla neočkujucich, su z teba sklamaní dá sa tak povedať, asi. 🙂

prevenar
autor
2. máj 2017

@adsumus ..je to zaujimava teoria. 🤒 ..kazdy moze byt sklamany, tolko , kolko sam uzna za vhodne. som za osobne prava a slobody v plnej miere.

gugu56
2. máj 2017

No co ja viem aj Lekari a zdravotne setry neockuju svoje deti...

aristka
2. máj 2017

@soldi beriem tvoje slova ako hrubu urazku ...v zivote som zenu nenazvala sliepkou ,fasistkou atd.neposielala som jej vkusne zabky ...na taku uroven sa ja urcite neznizim...

aristka
2. máj 2017

@gugu56 vazne a to v ktorom kraji ...

prevenar
autor
3. máj 2017

@soldi hmm ..co pozeram, tak kazdy den sa prida do skupiny 4-5 novych ludi ..takze to asi nebudu ti sudni . 🙂

a plne s tebou suhlasim , za neustale porusovanie pravidiel prispievania by mal byt ban .. ..ale to by si tu nemala vsetky "kamosky" typu humus a spol s.r.o. 😀

adsumus
4. máj 2017

„Údaje o osýpkach sú naozaj znepokojujúce, najmä v dôsledku závažných a nebezpečných nevedeckých dezinformácií, ktoré šíria aj určité politické sily, čo viedlo niektorých ľudí k odmietnutiu očkovania,“ vyhlásila ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová pre tlačovú agentúru ANSA.

https://www.aktuality.sk/clanok/485215/takmer-2...

lauritka
Odpoveď bola odstránená
ivanatim
4. máj 2017

Odporucam sa dovzdelat a citat menej webov spomenutych v tomto zozname, aby vam to takto neprerastalo cez mozog: https://www.konspiratori.sk/

ivanatim
4. máj 2017

@zdenka7887 pravdu?. Choroby, ktore niekedy pred stovkami rokov trapili ludstvo, sa vracaju, pretoze niektore lahko ovplyvnitelne mamicky a nejdu svoje deti ockovat vakcinami, ktore mame davno vsetci v sebe a vdaka nim nemame osypky a ine choroby... tieto vakciny su tu uz ROKY a pravda je taka, ze nikomu neskodia, prave naopak, brania sireniu takych chorov, ake sa teraz kvoli par blbym mamickam znovu objavuju v madarsku ci rumunsku...

Zeny pozor: Tieto fejkove konta na modrom konikovi, ktore sa vam tu stoj co stoj snazia za kazdu cenu nahovorit, aby ste svoje deti nesli normalne zdravo ockovat, su chore individua, ktore nemaju na praci ine, pretoze vacsina z nich prave z toho zije. Je to par ludi, ktori robia dokonca PLATENE prednasky o skodlivosti ockovania, narobia si fejkove konta, komentuju si tu tie svoje blbe komentare a siria nepodstatne hluposti o tom, ze 1 z miliardy mal po ockovani nejaky ekzem a podobne somariny...nenaleťte im, riadte sa zdravym rozumom, faktami a historiou...vdaka vakcinam tu nemame choroby, ktore tu roky boli...

prevenar
autor
Odpoveď bola odstránená
lemontak
4. máj 2017

26.4.2017 Chorvátska tlač zverejnila závažný rozhovor Médiá klamú, deti v Rumunsku zomreli od hladu a ťažkých chorôb, nie na osýpky. Imunológ Dr. Srecko Sladoljev, známy ako informátor o korupčných škandáloch, opísal zamlčiavané okolnosti medializovaných 17-tich úmrtí "na osýpky", ktoré boli v médiách zneužité na očkovaciu propagandu - obviňovanie kritikov očkovania a zastrašenie obyvateľstva, aby sa dalo zaočkovať, pretože dôvera v očkovanie klesá. Ako sme predpokladali, osýpky vypukli u kočovných Rómov. Lenže ochorenie si priniesli z Talianska, čiže tvrdenia o "poklese zaočkovanosti v Rumunsku" ako príčine epidémie sú zavádzajúce. Ďalej Dr. Sladoljev pospájal z útržkovitých informácií celistvejší obraz o obetiach. Podľa neho, obete nezomreli na osýpky, tie boli len poslednou kvapkou v ich katastrofálnom stave. 27-ročná žena mala AIDS. Deti už aj bez osýpok zomierali - mali viaceré ochorenia, napr. tuberkulózu, a najmä trpeli ťažkou podvýživou, napríklad ročné dieťa dosahovalo hmotnosť 6 kilogramov! Európske centrum pre kontrolu ochorení síce priznáva, že všetky úmrtia nastali u osôb s vážne narušenou imunitou alebo súbežnými ochoreniami, no nijako bližšie to nešpecifikuje. Médiá prevažne zatajili tieto informácie. Dr. Sladoljev tvrdo kritizuje medzinárodné inštitúcie, ktoré aj deťom v rozvojových krajinách napichájú vakcíny, ale nechajú ich zomierať od hladu.

fivecat
5. máj 2017

@lemontak chorvatska tlac neklame a media klamu? Chorvatska tlac nie je sucast medii? Ako vyberas informacie z tlace/medii? Lebo ocividne niektorym mediam veris.

lauritka
5. máj 2017

@fivecat dr Sladojlev je boh. čo povie , to je sväte. to je zase nejaky kontroverzny lekar, ako ich ostatni , kotko, struncova,elekova atd... on si to pospajal a sloboda v očkovani, sťa pismo sväte zverejnila a to je proste pravda. fertig. ani wikipedia ho nevie najst
ked si ho daš do googla na zistenie info, vyskočia ti odkazy akurat na slobodu v očkovani.. takze mna to uz ani neprekvapuje.

lauritka
5. máj 2017

@fivecat a pozeram, že včerajši prispevok, ktorý bol k teme, že sa na ospyky umieralo- mi zmazali. tak zaujimave kazdopadne.

soldi
5. máj 2017

@ivanatim keby skutocne malo jedno dieta z miliardy ekzem, tak by NU nikto neriesil.
a Ty asi nemas ziadne skusenosti s ekzemom, vsak? lebo to by si si urcite nedovoliala napisat "nejaky ekzem a podobne somariny".
mozno by to chcelo aj trosku empatie a nie si ist len svojou fanatickou cestou.