Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@lemontak uz nebud trapny.
@lauritka v podstate je to to iste, co som napisala ja 🙂 (def.epidemie)
a v cr bola epidemia aj pri 99% zaockovanosti.
pravda je taka, ze mmr je proste problemova vakcina. neockuje ju aj mnoho tych, co inak ockuju. a je uplne jedno, ci sposobuje alebo nesposobuje autizmus(resp. nieco jemu podobne). ako ziva vakcina je proste problemova, a preto maju pred nou ludia respekt. v cr to maju rozumnejsie, ze nemaju danu hornu hranicu a ze tym padom sa ockuju uz vacsie deti.
lebo nech si tvrdi kto chce, co chce, podla mna je sakra rozdiel, ci das vakcinu dietatu, ktore ma 10 kil a imunitny system vo vyvine, a ked ju das dietatu, ktore ma dva tri krat viac a imunitny system dozrety
prevenar-pisala som nieco uplne ine,neodoslalo mi to,nechce sa mi to nanovo🙂
ale nieco take,ze ak budu chciet este aj ov.kiahne ockovat,tak amen so mnou,aj pre ovce je to potom konecna🙂)
@soldi mozno brali tu prvu davku. ale az v 36 mesiacoch. tam ano- bola zaočkovanost cez 90%.. akurat v 15 mes. je to biednejšie.. a druhe davky tam uz vobec nie-ten druhy graf je druha davka preočkovania.
v prvom grafe maš zaočkovania v 15mes.-sive. v 24 mes. stmavo modre a v 36. mes.svetlomodre
18.4.2017 V Lesote stovky detí vo veku od 1 do 14 rokov museli byť hospitalizované, pretože po očkovaní proti osýpkam a ružienke (MR) utrpeli podivné ochorenie s horúčkou, bolesťou svalov a hrozivými vyrážkami. Najmenej jedno dieťa na následky zomrelo. Očkovaciu kampaň organizovalo ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s UNICEFom. Minister sa vyhovára - nevie, čo spôsobilo ochorenie a od rodičov žiada, aby priniesli potvrdenie od lekára, že ho spôsobila vakcína. Táto požiadavka je absurdná - lekári ťažko pôjdu proti svojmu ministrovi, navyše keď v praxi sa príčinná súvislosť nežiadúceho účinku očkovania prakticky nedá preukázať. Požiadavka je o to absurdnejšia, že mnohé deti boli zaočkované bez vedomia rodičov (na školách a klinikách) a tak ktovie či vôbec majú písomný doklad o očkovaní. Skutočným vrcholom bolo potom prehlásenie ministra, že možno boli tie deti podvyživené. Nuž, pán minister, podvýživa je kontraindikáciou očkovania živou vakcínou proti osýpkam, takže ak niekto očkoval podvyživené deti a ešte aj bez vedomia rodičov, asi by ho už mala hľadať polícia, ktorá akiste existuje aj v Lesote.
@soldi odkial mas info, ze Ceskej republike nie je stanovena hranica pre MMR? Ockuju presne ako u nas,akurat druhu davku davaju po 6-10 mesiacoch, u nas az v 11. roku... neskorsie ockovanie sa riesi odkladom rovnako ako u nas.
A ked si pozries v pribalovom letaku Priorixu,tam je aj napisane, aka bol seropozitivita osob po podani ockovacej latky a potom po druhom podani. Na 100% bola len ruzienka, mumps a osypky "vyprchavali".
@senta_sofia mozno to uz teraz zmenili, ale mam tam kamosky a tie mi to hovorili, ze u nich je dolna hranica stanovena, ale horna nie, a preto daju zaockovat az ked pojdu deti do skolky. ale to bolo 5 rokov dozadu.
nemala som potrebu tuto info overovat 🙂
@soldi horna nie je ani u nas,tiez je vo vyhlaske len od 15. mesiaca... preto ma to prekvapilo a davaju ockovat tak preto,lebo do skolky im deti inak nevezmu 😉
@senta_sofia som myslela ze u nas je stanovene 15-18 rozpatie.
a 5 rokov dozadu este ten skolkarsky zakon v cr nebol 🙂
@soldi zakon nie,ale brat nechceli,ten zakon nasledoval skor prax,lebo rodicia sa ohlasovali,ze skolky odmietaju deti nezakonne, to len btw.
@senta_sofia môže byť, nehadam sa, U nás V meste S tým problém nemajú našťastie
@soldi Slovensko ma v tomto stastie,ze je mierne za opicami 😀 lebo casto sa pouci na tom,co uz prehrmelo v CR,cize aj teraz si nedovolia odmietat deti,ked nemaju oporu v zakone. A ak nahodou,tak vacsinou narazia na "informovaneho" rodica,ktory im to vysvetli 😀 aj ked uznavam,ze z kapacitnych dovodov mozu z tohto pohladu kludne odpinkat prave deti neockovane a tam sa to dokazuje tazko,ze ide o formu moznej diskriminacie. Ono je to inak dost hovadina,kedze do skoly uz s tym problem nie je.
@srdiecko9 akej "situacie" ? 😂😂😂 LOL .. na Slovensku mame presne 0 nakazenych! chapes ? nie jedneho, dvoch ,,troch ..ale NIKOHO ! nikoho - nic - nada - ZERO - NULA 😀 ..sorry ,ze bagatelizujeme "NIC" 😀
ved sa ockuj ! ockuj seba a svoje deti ! nikto ti to neberie . ja sa tesim ,ze ockujes , ked chces ockovat. chces ockovat - ockuj, chran sa tak ako uznas za vhodne a to iste dopraj aj ostatnym, aby mohli robit to co sa sami rozhodnu. ..uzivaj si to plnymi priehrstiami. ockuj kazdy rok a vsetko co existuje, nemam s tym najmensi problem.
ANO, radi by sme neockovali bez perzekucii ! bez pokut, bez vysluchov, bez medialneho ataku, bez agresivnych "beznych" mamiciek ..radi by sme zazili demokraciu , slobodu v nazore, slobodu v podavani lieciv - tak ako to deklaruje ustava a medzinarodne dohovory ..zial to NIE JE svet v ktorom zijeme. takze trochu ucty k neustalemu porusovaniu ludskych prav by neuskodilo.

@lauritka nerozumiem tomu ani prd 😀 kazdopadne, ako mozeme niecomu verit, ked oficialne statistiky sa rozchadzaju?
napr. % zaockovanosti na osypky v taliansku som nasla dva rozne udaje pre jednotlive roky.
ale nemecko bolo na oboch rovnake.