Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@prevenar to vies, žabčo, ty si ako ten farar zo slunce seno: zensky, brante si mne!
a tvoji fanusikovia len pozeraju, ci to das sam.
v tvojej osvietenosti (ziskanej pitim osladenej prefiltrovanej vody stojacej na farebnom papieriku po dobu siedmych dni v otvorenom okne, aby sa kupala v naruci slnka i mesiaca - pocinaju plesen si nevsimajte), ti nedoslo, ze staci pisat text zvlast a obrazok pridat zvlast.
ak uz teda tak mocno potrebujes, aby tu po tebe ostal nejaky text (alebo aspon daco).
prosim nejake nove info o osypkovej epidemii na slovensku. nasa epidemia bezala v kazdom medii 24h cele mesiace ...tak nejake to zaverecne zhrnutie.
@prevenar vela ludi naletelo,tak sa oplatilo urobit poplach_🙂
@zdenka7887 poplach tu robil jedine prevenar.
@zdenka7887 maju to dobre spocitane a tucne sa to oplati. taketo kampane s "horucim vzduchom" opakuju v podstate nepretrzite dokola. na kazde rocne obdobie maju "nieco" . zial , stale im na to skoci dost ludi. snad sa aspon poucia ti , ktorym to prinieslo do rodin dalsie poskodenie zdravia ich deti.
@zdenka7887 myslis prevenarove poplachy na autizmus ci niekolkogeneracne petrove poplachy na vsetko?🙂
@dai pocuvaj,ako je mozne to ,ze dieta sa narodi zdrave a ked ho zaockuju,po zaockovani uz nie je v poriadku. Ty si pravdepodobne to nezazila,tak nevies ,ake to je mat dieta poskodene vakcinou.
@zdenka7887 To určite nebolo vakcínou a ak aj áno tak by sa to stalo urcite možno neskôr-toto nevieš...😋😉
@lucia147852 Ostatne deticky v skolke to nenachytali? A kto to do tej skolky priniesol, resp. kde to chytilo prve dieta, to sa vie? Boli niekde vycestovani? Pohybuju sa v nejakej rizikovej komunite? To by ma celkom zaujimalo...
@evittam v tom nemas pravdu. stava sa to aj v ten den a deti koncia aj na ARE ,Ty mas malo vedomosti o ockovani
@zdenka7887 Zle si ma pochopila-myslela som to ironicky-lebo takto by ti to tu urcite vysvetlili iste osoby.😉 Ja mam dost vedomosti a neockujeme.😉
@lilitela Inak aj mna by dost zaujimalo kde je v tomto prípade pravda. Nakolko dotycna tvrdi,ze 4deti mali osypky a nikde nic?! Ani "hnojka" ani "trapkiza"?! Ked tu bol nedávno akoze ten jeden pripad (ktorý nim nakoniec ani nebol) tak velke haloooo a bu-bu-bu a upáliť tych co neockuju. Prečo to nenahlasil pediater,ktory potvrdil diagnózu, školka,rodicia...🤔
Podla EPISu sa na SK za posledny rok vyskytil 1 pripad osypok v 16.tyzdni http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor... (to je ten zahr. student v KE)
ak niekoho zaujimaju informacie o rizikach ockovania , najde ich v tejto skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
hores propagovaná skupina je antivax skupina založená dezinfomáciach o očkovaní a predaji alternatívnych šarlatánstiev cez sukromnu skupinu kde vás isto zaradia, najlepšia cesta ako ohroziť svoje a iné deti chorobami.
Zaujimave. Skupina ma vyse 4tis."dezinformovanych" clenov ovplyvnených antivaxom.😁😎
A nikto tam nic nepredáva. Určita osoba tu zase len zavádza.
@evittam ak myslis moj prispevok...tak netusim preco to nikde nebolo a ci niekto hlasil alebo nie. Ja som tie deti nevidela. Povedal mi to manzel. Syn jeho kolegu a kamarata mal osypky. Nevidim dovod preco by mu klamal. Tu rodinu tiez poznam. Takisto je info od neho ze to priniesol zo skolky a mali to aj dalsie deti.
P.s. moj prispevok nebol podnecovanim ockovania kedze my neockujeme. Chcela som tym poukazat na to ze je to bezna detska choroba. A ze v tv robia bubu zbytocne.