Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@lucia147852 Tak veď ja netvrdim, že klameš. Je len dost podozrivé,ze nikto nic nikde nehlasil. Ak ti nenahlasil lekar-pediater, mali to urobiť rodičia. To je všetko.😉 A suhlasim s tebou.
*to
A tiež si skor myslim, že to boli kiahne.
@prevenar teorie ala prevenar ,ktory prepisuje dejiny anatomie a patofyziologie ,nad ktorymi by krutili hlavami nad ich nezmyselnostou aj lekari zo starej ciny ,ktori zaviedli prve pasivne ockovanie proti osypkam....tukali by si na celo.....
@evittam vysvetlil vam iteckar vobec jeho teoriu bludiveho genu poskodeneho ockom ,ktory sa vyplavil z bunky a plava v riecisku krvi....a kvantum inych jeho prevcoteorií....moze sa vobec len tak gen zo svalovej bunky ,vyplavit a prejst do krvneho rieciska a co poskodi vobec tu bunku ...cast mrtvej bakterie ,ci oslabeny virus ,ktory sa do bunky ani nedostane alebo si tam len suchate svoje ega....
oni si myslia neočkujuci, že neočkuju kiahne, pritom neočkuju osypky, čo už? choroba ako choroba.
@adsumus Ako ktorí. Našťastie sme aj uvedomeli neockujucu takze pis len o tych, o ktorych je to pravda. A neklam zase.
@aristka Prečo tym otravujes mna?! Sa spytaj dotyčného iteckara. Mna to nezaujima. Uz som ti to myslím minimálne raz napísala. A svoje ego si chod suchat na niekom inom ane daj pokoj-napr.do vasej skupiny s troma aktivnymi clenkami kde dve z toho si ty s tvojou kamoskou.
Ospravedlňujem sa za preklepy.😊
@evittam uvedomeli ,mozno ovladas uctovnictvo ,bohuzial ohladom ocka je to len tvoj nazor ....a preco si mam suchar ego....nazvime to tak ,ze ma zaujma nejaky psychologicky profil neockujucich rodicov a comu vsetkemu dokaze laik verit a kam az zajst ....a ako sa na nich pasú alternativci ....nasa skupina ,nie je pre propagandu a nepredavame a nesuchame si ega ...kto sa pyta ,dostane odpoved ,ale myslim si ,ze mamickam staci si pozriet zabca prevca a pod.,aby si urobili nazor.
@adsumus Klames zase a znova o mojej osobe tak ta znovu žiadam o to aby si to nerobila. Ja to tiez nerobím. A naposledy-naozaj ma žiadny tvoj "ujko prevenar" nezaujima. Takze si svoje predstavy a bludy ries niekde inde.
Ja nemozem za to,ze su ini neockujuci dezinformovani. Nie je mojou povinnosťou vysvetľovať niekomu rozdiel medzi osýpkami a kiahnami.
Osypky- neskodna detska choroba.? To vazne.
@aristka Pozri za to,ze som účtovníčka neznamena,ze neovládam ine veci. To,ze si ty zdravotacka a ovládas len to za to nemozem. Aj tvoje informácie o ockovani ci neockovani su len tvoj nazor. A ani v nasej skupine si nikto "nesucha ega" ako to tu prezentujes ty a kazdy tiez dostane slusnu odpoved. Ale to uz necháme na posúdenie tych čo budú mat zaujem. A aj tebe ešte raz - mna ziadny prevco, prevenar, ujko prevenar nazaujima.
A osobne končím túto nikam neveducu debatu.
@evittam ved ja nepisem ,ze je tvoj milenec....ci...moc to prezivas ,ja nie ....inak ,ked tvoj syn v puberte ,ked bude pohlavne aktivny a nachyta kondylomy tj.HPV Na penise ,co mu odporucis ...vysoke davky vit.C....Co odporuca prevco ....@prevenar ako liecis kondylomy a ako zabranit ich dalsiemu vzniku.
@aristka Nic. Nemam dovod sa o nich baviť. A urcite ta nezaujima ani odpoved teda skor nazor "len" účtovnícky.
Ale btw.tebe sa nedivim ked asi kazdy koho poznáš je pravdepodobne aj tvoj milenec,ze mas strach, ci skor asi nie-predpokladam,ze si ockovana.
Ospravedlňujem sa za odbočenie od temy.
@prevenar aka kolektivna imunita pri otvorenych hraniciach... Ja som mala osypky aj po ocko a co...
A viem,ze HPV vakcina nema preukázateľny ucinok na kondylomy.
@aristka to co tu splitas za bludy???
@lucia147852 mala som ich tiez prezila som a to som bola ockovana
@tin007 no aleluja,adpon jedna... Fakt som ockovana a mala som ich ako dieta
@nelinka2009 Ved to,ze si bola ockovana neznamená,ze danú chorobu nemôžeš dostať.😉
@evittam no ja,som v tychto temach oproti vam laik upozornujem dopredu... Ale logicka otazka na co sa teda ockuje ked to aj tak mozem dostat??? Inak nic hrozne to nebolo ani mumps nebol hroza mi mama hovorila...
Ako fakt je ze odkedy citam fora o ocko som strasne zmatena... Ked som isla s malou najprv pred ocko na imuno tak som jednala uplne intitivne a teraz som total zmatena... Raz lutujem aj tie co dostala a raz lutujem, ze nedostala vsetky...
@nelinka2009 ...ja som "len" účtovníčka. Určite ti tu odpovedia "kompetentnejsie". A presne viem čo. Ale mozno ma prekvapia.😉
@evittam nobuprimne mnecsa v mnohych pripadoch ta kompetentnost dost podoba na fanatizmus takze radsej by som odpovede niekoho normalneho co hovori slovensky... V jednej teme mi dievcata napisali v podsyate 😚😁, ze som sprosta... Ale az tu sa tak zacinam aj citit...

@lucia147852 osypky na sk nie su, su kiahne, nie si jediná z radov neočkujucich, ktorá si to mýli a širi nezmysly.