Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
Osýpky prenášaju kočovné skupiny s nízkou zaočkovanosťou.
@prevenar u nás sa objavil po očkovaní hexa vakcínou atopický ekzém. Vymenili sme za pediacel a bolo to v poriadku. Pediacel neobsahuje laktózu, ktorá pravdepodobne atopický rozbieha. Pretože tým trpia hlavne deti s intoleranciou mlieka.
Kolko zVas dospelych je ockovanych? Respektive preockovanych atd.? Kazdy to dodrziava tak ako u svojich deti?
@kittykat22 inak zvláštne, môj syn má ekzém len na rukách a nemá žiadnu potravinovú alergiu, teda ani na laktózu, ale má zistenú alergiu na srsť zvierat, takže z očkovania to asi nebude....
@libawet Ale toto sa vyslovene týka detí s laktózovou intoleranciou - preto som to tak aj písala. Do tej skupiny tvoj syn nezapadá. Ja som v skupine detí ktoré majú potravinovú intoleranciu mlieko alebo BMK a matky ktoré dali svojim pediacel nemali atopický ekzém. Ja som dala ako prvú hexu, lebo som nevedela, a do 14 dní bol atopák na polovici tela. Druhá tretia dávka bol pediacel a nič. Niesom jediná ktorá mala takú pozitívnu skúsenosť.
@prevenar problém je ten, že keby sa prestalo očkovať tak by sa tie choroby opat rozbehli. A to by si potom to riziko videl. Pretože šanca, že by ochoreli aj tvoje deti by bola veľmi vysoká.
@libawet TO VAZNE ?! to som teraz z toho paf, ako vcela na vianoce. myslel som,ze jedine vakciny mozu zlikvidovat choroby. tak som sa tesil ,ze v roku 1550 zacali ockovat mor, zltu zimnicu, lepru, tyfus a mnohe dalsie ..sakra a oni zmizli bez ockovania ☹ . hroza.
huh ..ake zvlastne ,ze vsetky choroby do vynajdenia vakcin zmizli koli zvysenej zivotnej urovni a ta jedna jedina , ktora zmizla po vynajdeni vakcin uz vymizla koli vakcinacii . to som z toho jelen teraz . 😨
@kittykat22 hej ? ..to je zaujimave ..a to mas odkial tuto informaciu ?
rozmyslala si niekedy nad tym kam sa podelo to obrovske mnozstvo smrtelnych chorob , ktore zmizli pred vynajdenim ockovania ? tieto choroby stale existuju , preco sa uz davno nevratili ?? ved nikto nie je voci nim ockovany.
rozmyslala si niekedy nad tym ,ze napriek tomu ,ze sa plosne ockuje velke mnozstvo chorob , tak po ockovani "vymizla" len jedina ? nie je to divne ?
rozmyslala si nad tym ,ze preco sa vyskyt cierneho kasla na nasom uzemi zvysuje v pravidelnych cykloch od roku 1983 az po dnes .. preco 90% nakazenych su deti od 10 - 13 rokov cize po vsetkych ockovaniach ...po celych generaciach plosneho ockovania ? ako je to mozne ? kde je ta ochrana ?
rozmyslala si nad tym ,ze preco po zavedeni ockovania na pneumokoky sa zvysil vyskyt tohto ochorenia 2 az 3 nasobne ? zvlastne nie ?
rozmyslala si nad tym ,ze preco vsetky deti nakazene mumpsom boli plne ockovane ? kde sa stala chyba ?
....................................................................................................................................
"V Banskobystrickom kraji zistili lekári príznaky mumpsu u ôsmich detí. Všetky boli povinne proti tejto chorobe zaočkované. Ochorieť by teda už nemali."
nemali, ale 100% z ockovanych ochorelo ...opat . ^^
vysvetlenie :
„Ja osobne si myslím že ide o nie celkom účinnú vakcínu," uvažuje pediater Svetozár Dluholucký.
http://www.tvnoviny.sk/domace/1789727_deti-ocho...
........................................................................................................................................
MUMPS opat utoci
40 pripadov mumpsu na jednom mieste - VSETCI nakazeni boli zaroven aj OCKOVANI proti mumpsu.
"Last month, the public health department in Cambridge, where Harvard is located, said all students affected had been immunized against mumps before they contracted it."
edition.cnn.com/2016/04/27/health/harvard-university-mumps-outbreak/
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
.....................................................................................................................................
ludia ktori nad tymto rozmyslaju su v tejto skupine 😉 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@prevenar očkovanie je nielen pre zníženie počtu nakazených, ale aj pre zníženie trvalých následkov po chorobe. Ten mumps dostalo 8 detí, ale nie 80 000 detí - ale to ťa už nenapadlo, že to je vďaka očkovaniu, alebo to, že tie deti ešte žijú a sú zdravé všetky môže byť tiež vďaka očkovaniu.
K pneukokom - ale pneukoková vakcína je ale proti trvalým následkom po chorobe, nie proti chorobe samotnej. Okrem toho pneumokoková vakcína nie je povinná.
Ďalšia vec je osýpky. Ukrajina a Rumunsko osýpky má a my nie. A prečo? Lebo slovensko má povinné očkoovanie proti osýpkam na rozdiel od ukrajiny a rumunska.
Pozri sa na polio - ako kosilo desiatky tisíc detí, a potom prišla vakcína a strih - a čísla začali rapídne klesať. A to je, vďaka vakcíne proti polio.
@kittykat22 ustup vsetkych chorob je jedine koli dvom veciam a to
1) zvysena hygiena / strava / blahobyt
2) vynajdenie antibiotik
porovnavas vojnove - povojnove obbobie a dnesnok , alebo krajiny , kde nepoznaju kanalizaciu so Slovenskom v roku 2017 . co je kompletne na hlavu a vytrhnute z kontextu reality, co je jasne kazdemu , kto je schopny logickeho myslenia.
co sa tyka polia , tak casto je v danej krajine viac deti nakazenych samotnou vakcinaciou nez prirodzenym vyskytom tohto ochorenia.
ked uz hovoris o tom Rumunsku je tu zaujimavy clanok v Chorvatskych novinach .
http://promise.hr/mediji-lazu-djeca-u-rumunjsko...
preklad :
Mediá klamú, deti v Rumunsku zomreli od HLADU a ťažkých chorôb, NIE OD OSÝPOK!
Tak ako ani prechladnutie Anny Rukaviny nebol dôvod jej smrti, ani osýpky neboli dôvod smrti rómskych detí. Prechladnutie a osýpky boli iba posledná kvapka ich ťažkého zdravotného stavu. Jednalo sa o kočovných Rómov, ktorí nákazu doniesli z Talianska. Tam sa nakazili a nie v Rumunsku. Po druhé, 16 od 17tich zomrelých bolo už predtým ťažko chorých, niektorí smrteľne. Deti boli podvýživené, v hroznom stave, s viacerými bolesťami, niektoré s tuberkulózou...“ hovorí dr. Sladoljev.
Pred niekoľkými dňami skoro všetky média publikovali z celého hlasu správu, že v Rumunsku umrelo 17 osôb od osýpok, väčšinou detí, lebo sa neočkovali od tej choroby. Správa poslúžila ako hlavný argument na útoky proti všetkým tým, ktorí sa protivia povinnému očkovaniu detí a očkovaniu ihlou tak, ako sa to teraz robí.
No keď sa hurhaj málo stíšil, nejaké portály zverejnili, podľa všetkého posudzujúc, naozajstnú pravdu, teda vlastne veľmi zaujímavé okolnosti, ktoré vrhajú na celý tento vykričaný príbeh, úplne druhé svetlo. Jednotlivé portály (dole sú linky) zverejnili, že sa osýpky objavili v populácií rómskych nomádov, ktorí do Rumunska prišli z Talianska.
Počas 2016 bolo v Taliansku viac než 1000 prípadov osýpok a je známe, že prví ochoreli ešte v Taliansku a tak sa nemôže tvrdiť, že choroba začala v Rumunsku, kvôli pádu počtu očkovaných. Média zamlčali, že všetci zosnulí mali ešte niekoľko ťažkých, v jednotlivých prípadoch aj smrteľných ochorení!
O pozadí tohto médiálneho a zdravotníckeho škandálu sme rozprávali s dr. Srećkom Sladoljevom, významným imunológom a ohlasiteľom korupcie, ktorý je osobne kruto mediálne napadaný, kvôli svojmu známemu negatívnemu stanovisku k povinnému očkovaniu ihlou, ako sa to dnes praktizuje v Chorvátsku a vo svete.
Ako komentujete fakt, že skoro všetky média zamlčali veľmi dôležité fakty týkajúce sa správy, kt. všetci bombasticky zverejnili: že 17 osôb v Rumunsku umrelo od osýpok lebo sa neočkovali?
V pozadí týchto správ nie je starostlivosť, alebo úprimná ľútosť, kvôli umretým, ale bezškrupulózna propaganda nevhodnej metódy umelého získavania imunity očkovaním ihlou. Pretože každodenne vo svete od hladu, ktorý vyrobila lakomosť západnej civilizácie, zomiera päť tisíc deti! Ale ustarané media o tom nehovoria. Umierajúcim deťom „civilizácia“ dáva očkovania, aby neochoreli, ale nedáva im jesť, aby neumreli!
Čo je, podľa vašich informácií, skutočný dôvod umierania detí v Rumunsku?
Dôvody sú druhé. Tak ako ani prechladnutie Anny Rukaviny nebol dôvod jej smrti, ani osýpky neboli dôvod smrti rómskych detí. Prechladnutie a osýpky boli iba posledná kvapka ich ťažkého zdravotného stavu. Jednalo sa o kočovných Rómov, ktorí nákazu doniesli z Talianska. Tam sa nakazili a nie v Rumunsku. Dôvod nákazy nie je, ako media uzatvárajú, nízke očkovanie v Rumunsu a následne nízka imunita skupiny. Nakazili sa v zemi s vysokým očkovaním a vysokej imunity skupiny. Po druhé, 16 od 17tich zomrelých bolo už predtým ťažko chorých, niektorí smrteľne. Deti boli podvýživené, v hroznom stave, s viacerými bolesťami, niektoré s tuberkulózou. Ročné dieťa vážilo iba toľko, ako by malo vážiť dvojmesačné! Jedna zosnulá žena bola HIV pozitívna. Ak by tieto deti neochoreli od osýpok, kto by o nich zaujímal? Možno Soros, alebo Bill Gates?
Prečo sa všetky tieto fakty, ako sa zdá, nesmejú vedieť, prečo media neprinášajú plné informácie?
Preto, lebo by sa nemohlo manipulovať. Nemohlo by sa strašiť. Nemohli by popraviť slaby rejting očkovaniu v ihle, ktoré je v neustálom páde.
Ako sa chorvátske media správajú ku Vám, potom čo ste verejne predniesli svoj stav, že kvôli škodlivým následkom by ste neočkovali ani vlastného psa Bukija?
Zdvihlo to dosť „prachu“. Niektorí ma udali a začal ma kontrolovať inšpektorát kvôli ohrozovaniu zvieraťa. Nezostalo mi nič iné, než media nechať na Bukija a on to robil superiorne. Útoky prestali a media stiahli chvost.
Kvôli čomu toľko útokov na tých, ktorý sa pokúšajú objasniť, že takéto očkovanie je škodlivé?
Lebo máme pravdu.
@prevenar očkovaná proti mumpsu som nebola, v mojom detstve to ešte nebolo, mumps som dostala ako 18 ročná, a bol to dosť desný priebeh, hlavu som si nevládala udržať na krku, mala som ju ako melón, cez 40 horúčky, lekárka mi vtedy povedala, že dúfa, že nie som tehotná, lebo dieťa by mi ihneď vzali....áno, už som doživotne voči mumpsu imúnna....taktiež proti osýpkam a aj ružienke/rubeole, všetky tieto choroby som mala ( aj ovčie kiahne - také, že som mala pľuzgiere aj na v ušiach, obsypaná komplet..áno, proti ovčím kiahňam sa tuším už tiež očkuje ).