icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

stormie
25. dec 2017

@adsumus a to je usa? Ci vies aj o inych krajinach kde su financne zvyhodneni neocko rodicia? Rada by som si precitala o tom viac, ak mas nejake linky tak poprosim, ked uz si tu uviedla takuto info

stormie
25. dec 2017

@adsumus to je v usa? Ked uz si tu uviedla tuto info tak predpokladam ze mas k tomu nejake podklady, rada sa dozviem viac ak to nie je nejaky vymysel, dakujem

adsumus
25. dec 2017

ja som uviedla info, že neočko rodičia nedostávaju od štátu benefity až do výšky 10000 dolárov a inde zas nemožu dať drobcov do škol , statne školy aj tak širia podla nich bludy tak sa vzdelávaju sami, u mna plný suhlas. nie som povinna ti vyhladávať info za teba, ste najmudrejší neočkujuci, tak čo sa mna pýtaš

abbey1
25. dec 2017

@stormie Len niektoré štáty USA robia problémy. V iných školy očko status neskúmajú. Podobne ako v Eú ani pri zahraničných študentoch nežiadajú info ohľadom očkovacieho statusu. Tak by som sa naozaj neobavala, že dieťa si nebude môcť vybrať vhodnú školu.
A nejaký finančný benefit každý rád oželie, keď mu ide o zdravie dieťaťa. Čiže tieto zastrašovacie taktiky sú neúčinné.

adsumus
25. dec 2017

@abbey1 poprosím v ktorých statoch usa nežiadaju očko status, vo všetkých to chcu, pretože informuju rodičov, že si maju neočko deti nechať doma. a oni nerobia rpoblémy, oni chránia drobcov pred chorobami. narozdiel od antivax antropozofikých hnupov, ktorí choroby chcu, aby deti mohli postupiť na vyššiu uroven bytia, ked vdaka nim zomru.

abbey1
25. dec 2017

@adsumus Veď si dohľadaj info. Ja som tebe žiadne info nepodavala. I v USA študujú neockovane deti. Zopár priateľov tam máme a majú deti v škôlke, škole, i na vysokej škole.

adsumus
25. dec 2017

@abbey1 ani som nečakala, že das odpved,deti studuju, ale očko status musia dávať.

abbey1
25. dec 2017

@adsumus Napísala som, že očko status neskúmajú. Na mnohých školách v Eú ani neziadaju info o očkovaní. Za tým si stojím z reálnych skúsenosti. Ty chceš konkrétne školy?

stormie
25. dec 2017

@abbey1 tu nejde o skoly/studium v zahranici ale info od adsumus ze v zahranici financne zvyhodnuju rodicov co ockuju tak som sa pytala ze kde a ako presne

stormie
25. dec 2017

@adsumus ja sa nepovazuje za najmudrejsiu a rada sa dozviem nieco nove ale povedat/napisat ze v zajhrananici su veci 'nejako' a potom mi napisat dohladaj si info sama povazujem za zavadzanie, bud to vies a napises viac alebo ide len o tvoj vymysel

abbey1
25. dec 2017

@stormie Ja odpoviem len čo viem. V Kalifornii a v Oregane máme známych, deti nemajú očkované a žiadne finančné postihy, ani problémy so školami.
Toľko info z praxe. Každý štát to môže mať poriešené inak.

stormie
25. dec 2017

@abbey1 ale info bola nie o financnych postihoch, to sa deje aj u nas takze nic nove ale o financnom zvyhodnovani a to teda pocujem prvy krat, preto taky zaujem o viac info ale teda odpoved ziadna 😂

abbey1
25. dec 2017

@stormie O zvyhodnovani v zmysle benefitov som ešte v reálnom svete nepočula. Skôr to funguje, že siahnu na nejaké dávky ako napr rodinné. Ale možno to niekde tak funguje. Rada si tiež bližšie pozriem nejaké dodané info.
Lebo naozaj dávno nechce hodiny googlit info, ktoré je mi vlastne k ničomu. ;)

stormie
25. dec 2017

@abbey1 tak to si rovnako neinformovana ako ja 😂 Ten prispevok kde mi to bolo pisane je uz zmazany ... a teda autorka tejto info "nie je povinna mi dohladavat info" ja som nic take nenasla takze asi dalej budem zit v nevedomosti o finanancne zvyhodnennych rodicoch v zahranici co ockuju

lerenard
28. dec 2017

P

adsumus
29. dec 2017

@abbey1 žiadaju a je to uplne oficiálne, deti v usa a osobitne v kalifornii musia dávať očko statusy do škol, dokonca prišli o možnosť žiadať o výnimku z náboženských dovodov a ked su epidemie nečko deti su upozornovane listami zo skoly, že maju zostať doma v karantene, samozrejme antivax sa takýmto veciam bráni, neviem prečo, ludia maju právo chrániť svoje deti pred chorobami a posielam článok, kde sa v austrálii antivax bráni, že nedostávaju státne benefity neočkovane deti, podla nich ich to oberá o právo rozhodnúť sa, že nazaočkuju deti, teda peniaze bránia neočko rodičom neočkovať, mne by nejakých tých 10000 dolárov, ktoré nedostanem za rok nestálo zato, aby som svoje čiste dieťa ohrozila očkovaním, ale zjavne mnohí antivaxeri natom padaju. holt peniaze.

adsumus
29. dec 2017

a žákony platne v kalifornii, deti musia dokladovať svoj očko status do školky a skoly a prečo nie? som hrdý neočko rodič, tak prečo to slováci cchu tajiť, že maju neočko dieťa v škole?

http://www.latimes.com/health/la-me-kindergarte...

stormie
29. dec 2017

@adsumus aj na sr dokladujes ocko status v skolkach, ale neockovanie nesmie byt dovodom neprijatia a takisto to je aj v skolach v usa. A co sa tyka australie tak tych 10000 dolarov nie je cash co rodic dostane, su to len danove zvyhodnenia a pod. Mne osobne by to za to nestalo...

maykaaa1122
29. dec 2017

Mrzí ma, že aj relatívne seriózne denníky na túto hru pristúpili a majú osýpky pomaly ako hlavnú tému.
Kedysi to bola bežná, síce nepríjemná, choroba, ale teraz je okolo toho priliz senzacie

adsumus
29. dec 2017

@stormie može práve o tom píšem, ak nemáš dieťa očkovane v kalifornii si ho učíš sama doma alebo platíš nejaké sukromky.

stormie
29. dec 2017

@adsumus do statnej skoly zoberu dieta aj ked je neockovane, o tom pisem

adsumus
29. dec 2017

@stormie v kalifornii nie, iba ak ma medicínsku vynimku. a opakujem, v usa musia dávať doklady, či su očko alebo nie.

adsumus
29. dec 2017

prečo maju byť deti ohrozene chorobami, lebo niekto verí, že v mmr je ortuť, či cin, či hliník?

stormie
29. dec 2017

@adsumus ja ti opakujem ze doklady o ockovani sa davaju aj na sr

adsumus
29. dec 2017

@stormie klameš, školy nemaju žiadne podklady k okčovaciemu statusu detí, ani ja som nedávala pre svoje dieťa do školky, rodič si zaškrtne ak vobec maju nejaku kolonku, čo len chce, školy a skolky na slovensku nemaju žiadne doklady o tom, či deti su alebo nie su očkovane a nevedia ako sa zachovať ak tam niekto ochorie a dokonca ani nemusia informovať rodičov, že v škole alebo skolke bol niekto nakazený, takže ak máš dieťa oslabene, máš na slovensku smolu, vlastne najmä ten drobec, nebude mať šancu vyhnuť sa chorobe.

stormie
29. dec 2017

@adsumus davala som prihalsky do dvoch skolok (statna aj sukromna) a v oboch tam ta kolonka bola a dr ju musela potvrdit, mam v okoli 4 statne skolky a vsetky to tam maju, tak ma prosim neobvynuj z klamstva ked pisem z vlastnych skusenosti. Takisto som bola upozornena ze v pripade vyskytu chorob proti ktorym sa ockuje bude musiet nechat doma

adsumus
29. dec 2017

@stormie ano obvinujem, lebo ani moja skolka ani moja skola necchela odo mna očko status mojho dieťaťa, skolka chcela jedine, či može navštevovať skolku, nič viac nic menje a tam je legislatíva na slovensku, chod a informovať kolko skol na sk vie, aké percento neočko detí ma, presná nula a to iste skolky. v usa to vedia.

evittam
29. dec 2017

U nas uz cca 3.rok kazda škôlka ziada očkovaci status. Na SR. Skoly nie. A to je najzaujímavejšie-5.-6.rocny neočkovaný predskolak je hrozba, 6.rocny skolak uz nie-tam uz nikoho nezaujima ockovaci status.🤔

evittam
29. dec 2017

@adsumus To je problém tvojej skolky.