icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

lucylka25
29. dec 2017

Prosim vas, zachytila som tu, ze udaj o ockovani na prihlaske do skolky nie je povinny? To znamena, ze ked to odo mna skolka vyzaduje - resp. od pediatricky, nemusi tam doktorka tuto informaciu uviest? Ma na to skolka realne pravo vyzadovat tuto informaciu o dietati zo zakona? Lebo co viem, vsetky skolky tuto informaciu vyzaduju.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
29. dec 2017

@lucylka25 ak tvoja prihláška nevyžaduje čoko status, tak nevyžaduje. a čo ja viem tak skolka nemá právo od teba vyžadovať tuto info, ale ka tvoje dieťa zavlečia chorobu, tak je otázka čo bude ako bude.

evittam
29. dec 2017

@adsumus Ja to viem. Ty si zisti sama.

stormie
29. dec 2017

@adsumus a ktora skolka -konkretne- neziada udaj o ockovani? Tento pripadane minuly rok? (Nebavme sa o tom co bolo x rokov dozadu lebo x rokov dozadu sa ani neockovalo) Poprosim aspon jednu, z celeho slovenska. Ak teda tvrdis ze ho neziada kazda skolka mala by si vediet aspon o jednej

evittam
29. dec 2017

@stormie Uz dala len zmazala lebo neskoro prisla na to,ze tam ten ockovaci status je.😂😂😂

adsumus
29. dec 2017

@stormie ja som tu už dala formulár, ktorý som vypisovala aj ja a neni to moja skolka a chod sa pýtať tam a jenoducho sa zmier, že na sk, je uplne jedno či su deti v skole alebo skolke očko alebo neočko, rovnako ako je jedno kopec iných vecí, čo su ovela podstatnejšie a život ide dalej. nastastie.

adsumus
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
stormie
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
xxxxxnnnnn
29. dec 2017

Ahojte,

opakovanie zasahujem do diskusie. Diskusia má názov Osýpky - aktuálna tema. Prosila som Vás o rešpekt voči názorom ostatných. Bohužiaľ, túto tému nedokážu viac menej tí istí používatelia preberať s dostatočným nadhľadom a bez emócií, bez urážok a zosmiešňovania. Opäť tu dochádza k porušovaniu pravidiel Modrého koníka.

Ak si nie si istá alebo istý, aké príspevky zverejňovať môžeš a aké nie, pozri si náš Kódex správania (https://www.modrykonik.sk/rules-kodex). Pomôže ti zorientovať sa, čo je na Modrom koníku nežiaduce. Ak si nie si istá - istý, či je tvoj príspevok v poriadku, radšej ho nezverejňuj, preber ho radšej v súkromí s ľuďmi, ktorým dôveruješ.

Viď hneď prvé tri body Kódexu
1. Rešpektuj ostatné používateľky a pristupuj k nim s úctou.
2. Osobné útoky, vyhrážky, kyberšikana a obťažovanie sú neprípustné.
3. Vulgárne a obscénne vyjadrovanie sa je na celej stránke zakázané.

Dodržiavanie Kódexu správania berieme veľmi vážne. Proti správaniu a príspevkom, ktoré porušujú Kódex správania, slušné mravy, platné zákony, obťažujú ostatných používateľov alebo narúšajú kľudný chod stránky zasiahneme. Náš zásah závisí od vážnosti prehrešku. Z našej strany môže ísť o upozornenie používateľa, zmenu viditeľnosti jeho príspevku pre ostatných používateľov až po blokovanie prístupu na stránku.

Prosím vyjadrujte sa len k názvu diskusie a neodbočujte od témy.

Ďakujem za pochopenie, krásny deň
Adminka fóra

stormie
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
29. dec 2017

kto vie , ako sa dari nasim osypkovo chorym - proti osypkam ockovanym obcanom ?

myslim tuto nasu druhu pandemiu osypok so 4mi ludmi. (prva slovenska pandemia osypok mala 0 nakazenych) ..uz vianocuju doma ? ci este ich pozoruju ? ako sa maju ?

..skoda, ze ich vakcinacia neochranila pred touto hroznou chorobou. clovek riskuje zdravie pri ockovani, aby bol neskor super ochraneny a tu ho mas ☹

aristka
29. dec 2017

@prevenar no ty si riskoval zdravie svojho dietatka pri ocku ,to ta citujem ,aby si svoje dieta chranil pred komplikaciami tejto choroby napr.sa nemusis bat ,ze dieta ti zomrie na degeneraciu mozgu ako neskora konplikacia osypok a nestihne si uzit ani pubertu....no hlavna vec ,ze druhe mamicky odradzas ...hm.

dadulala
29. dec 2017

ked moj mladsi v 3 rokoch nastupoval do MŠ , teraz ma 9 rokov, na prihlaske info o ockovani nebolo, teraz uz ho tam maju. je to jedna skolka na Furci, Košice

stormie
Odpoveď bola odstránená
prevenar
autor
Odpoveď bola odstránená