icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

abbey1
29. dec 2017

Naši priatelia majú deti na základnej i strednej štátnej škole v Kalifornii, deti sú neockovane. A je mi úplne jedno, či mi to dotyčná osoba verí.Rovnako vek, že mnohé škôlky majú priamo kolónku o očkovacom statuse. Naša pediatricka ju odmieta vypisovať.

stormie
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. dec 2017

ešte raz v usa musia všetky deti uvádzať do škol ockovací status, tieto informácie sa dalej používaju na určenie miery zaočkovanosti v tom ktorom ročínku, neočkovane deti samozrejme možu chodiť do škol, ale v prípade ochorenia na škole, zostávaju v domácej karantene, čo sa može pretiahnuť na mesiace. v kalifornii konkretne deti, ktoré nemaju vynimku z očkovania z medicínskych dovodov, státna skola nevezme.

adsumus
30. dec 2017

@abbey1 ak by to bolo zo zákona ako v usa, tvoja pediatrička by to musela vypísať, ale opakujem na slovensku deti očkovací status do skolok a skol uvádzať nemusia. takže deti ktoré nesmu chorieť lebo su oslabne maju jednoducho smolu. plus skolka nemusí riešiť ak sa vyskytne ochorenie, ani dokonca informovať rodičov, čiže smola na druhu.

abbey1
30. dec 2017

Konkrétne v Kalifornii študujú na štátnych školách i neočkované deti. A ďalej nech si už každý verí čomu chce. Napríklad i anonymným osobám na Mk.

sivypegas
30. dec 2017

@prevenar a co tak si pozriet spravy na Markize.

sivypegas
30. dec 2017

@abbey1 a co tu splietas Kaliforniu?

sivypegas
Odpoveď bola odstránená
abbey1
30. dec 2017

Dotyčná dáma sa ma pýtala na konkrétny stat USA. Tak som si dovolila odpovedať. Aký s tým máš problém?

sivypegas
30. dec 2017

@abbey1 a preco neickujes?Teba ockovanie ako posjodilo?Mas nedajboze Autizmus,cukrovku ci oskabenu imunitu?

eva8
Odpoveď bola odstránená
sivypegas
Odpoveď bola odstránená
eva8
Odpoveď bola odstránená
abbey1
30. dec 2017

@sivypegas Neockujeme už 7 rokov. Vtedy som to tu rozoberala podrobne. Dcéra mala po očkovaní dlhotrvajúce zdravotné problémy, ktoré sa nikdy nevysvetlili, jedno dieťatko nám zomrelo. Po dlhom zvažovaní, konzultáciách s lekármi sme sa rozhodli takto. Neišlo o autizmus, cukrovku a pod.

sivypegas
30. dec 2017

@abbey1 aha,to
je ina vec.Dobre ste sa rozhodli.

adsumus
30. dec 2017

@sivypegas prečo riešiš HAK? Hak ma potenciu priniesť epidemie chorob a ohroziť deti

sasa1983
30. dec 2017

Ja som malého očkovala s latenciou, nakoľko som pridala ešte Rotarix a ockovala som samostatné, takže na MMR sme ockovala asi ako 22m. Každopádne bolo všetko ok, rovnako ako ako napr. na HEPA, ktorej je teraz ozaj požehnane. To očkovanie napr považujem za dôležitejšie ako MMR.

adsumus
30. dec 2017

očkovanie leukemiu nesposobuje, očkovanie deti pre leukemiou chráni, spušťačom su choroby prekonane do roka.

https://www.sciencedaily.com/releases/2015/05/1...

abbey1
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
abbey1
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
slimstar
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
slimstar
30. dec 2017

@adsumus ja som obyčajná mama, to dievčatko dostalo RAKOVINU po očkovaní, je to tam rospísané na celej strane. antivax slovo som počula až od teba, nikdy som nebola na takých stránkach. Aj my chránime svoje deti, prevencia sa dá robiť aj inak.

adsumus
30. dec 2017

@slimstar vela ludí dostane rakovinu po očkovaní, ale to neznamená, že z očkovania, treba rozlišovať.

slimstar
30. dec 2017

@adsumus ty si to ani nečítala, že? Rakovinu dostala hned po vpichnutí jedov do tela, :
:Keď mala Simonka pol roka absolvovala povinné očkovanie do nožičky a po ňom dostala prudkú reakciu, celú noc nespala a stonala. Zahnisalo sa jej ramienko, z ktorého sestrička na pľúcnom vytlačila za čajovú lyžičku hnisu. Dva dni na to sme si všimli opuch na krku vľavo, kúsok od zahnisaného ramienka a bežali sme do nemocnice .. Za tie tri týždne však nádor rástol, Simonke hrozilo zadusenie a lekári boli nútení odobrať vzorku. O dva dni prišiel výsledok a verdikt znel RAKOVINA.

Viac tu: http://simonka.webnode.sk/o-nas/

malé bábo nedostane, len tak z ničoho nič rakovinu, tomu neverím

adsumus
30. dec 2017

@slimstar nerozmýšlala si, že ak by rakovinu sposobovali vakcíny, žeby zomierali deti ako na dráte? nezomieraju, asi bude problém inde a matka ludí straší a deti zomieraju na choroby, to nie je sranda, ale ja to chápem.

slimstar
30. dec 2017

@adsumus ty vieš, kolko detí zomrelo po vstreknutí vakcíny ? A je to velmi smutné, čo si napísala, pretože to nie je maličkosť, taká strašná choroba.

adsumus
30. dec 2017

@slimstar smutne je ked antivax desí iných umrtaimi ktore s očkovaním nesuvisia, je to nielen smutne je to hrozive, dalšie deti umieraju zbytočne, neočkovane.