Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@evittam viem, že ten koment nebol urážlivý. Len nerozumiem, že načo sa rozčuľuje nad zmnazaným komentom človek, ktorému ani nepatril. Však samotní admini túto možnosť (podľa mňa nie šťastnú) dali. Ale asi kvôli neustálemu označovaniu príspevkov - už nemali na nás nervy, tak zaviedli "sebadisciplínu" 🙂
@abbey1 Jasne. Ja viem. Ti co neockuju su len ovce co uverili nejakým AV a ak dieta ochorie tak je zodpovedny ten AV co ich na to "naviedol" ale ak dieta ma následky po vakcine tak uz je to problém len a len rodicov, nikoho ineho to uz je jedno komu uverili.😉 Ja sa tu raz dobre bavím.😊
ano a problémy po očkovaní su všetky choroby od a po zet a antivax sliedi na nete, kde aké dieťa pochorie a hned presviedča rodiča, že to vylučne len a len z očkovania može byť a z ničoho iného.
V usa zomrelo od oktobra do decembra 759 ludí na chrípku. a ja sa čudujem podla vyjadrení antivax o tom, že choroby nie su ako je to možné, prestali splachovať záchody, umývať ruky, čo sa im stalo s imunitou... 😠
Rodičia, ktorým zomreli deti na čierny kašel, zdielaju tieto smutne príbehy s ostatnými ludmi v snahe upozorniť na doležitosť očkovania a ako boj proti antivax lobby a jej antivax propagande.
@adsumus vôbec sa nečudujem na tie úmrtia v USA. som chorá a bola som v piatok u lekárky, nemám teplotu, len ma trápi kašeľ. a samozrejme fuk ho hneď ATB. to je teda liečba! na každú kravinu hneď antibiotiká, vírusy nám pekne mutujú a potom už nezaberá nič. A očkovanie proti chrípke je volovina najväčšieho zrna! kopec ľudí v mojom okolí sa dalo zaočkovať proti chrípke a nakoniec tak ochoreli, že povedali, že nikdy v živote. Žiaľ aj z mojej rodiny. Nepodceňujem význam liekov a antibiotík, ale majú sa dávať až keď je vážne opodstatnenie. Kašeľ mi behom dvoch dní výrazne ustúpil a nebudem tu písať, čo som používala aby som nebola zas zbytočne terčom posmechu od niektorých ľudí.
@zuzu1122 Jej zbytocne pises len chrípke. Ona sa kazdy rok úspešne očkuje proti chripke a pomaha jej to.😉
Ja, moj muz, dost ludi z nasej rodiny,okolia sa neockuju,pohybujeme sa v roznorodom prostredi a chrípku sme nemali určite minimalne 20rokov aj bez vakcíny. Ved uz len skutočnost,ze vakcína,ktorou ockuju tento rok (teda od urciteho obodbia r.2017) je proti najčastejším kmeňom chripky za predchádzajúci rok.....a tento rok tu mame uplne ine mutacie.
@zuzu1122 ja som sa dala toho roku prvýkrát zaočkovať proti chrípke a žiadne take ako som čítala furt na nete, že dedeček sa zaočkoval a do týždna dostal taku chrípku, že z toho umrel, je to nezmysel, vírus chrípky je mrtvy nevie sposobiť ochorenie a samozrejme, že ani u mna to tak nebolo ako desia antivax aktivisti na nete, dalšia vec, vakcína znižuje riziko umrtia, takže za zanedbatelnu vec to nepovažujem a prečo som sa dala zaočkovať, lebo v mojom okolísu ludia s oslabenou imunitou a ja ich nemienim ohrozovať zbytočne a neurobiť nič aby som zabránila ich nakazeniu a prípadnemu umrtiu, trochu mi trvalo kým som si uvedomila tieto veci a budem sa očkovať každoročne z rovnakeho dovodu bez ohladu na to, že dedeček mojho dedečka sa zaočkoval a dostal taku chrípku, že z toho umrel, je to fáma, hoax, niekto sa zabáva na manipulácii ludmi.
@adsumus ty naozaj musíš veriť tomu čo píšeš, inak si to neviem vysvetliť. ja by som to neurobila, nepotrebujem si vymýšľať, nie som žiadny antivax a to čo som písala, že sa z mojej rodiny dali zaočkovať a potom následne ochoreli, je čistá pravda. nepotrebujem tu nikoho presviedčať aby sa nedal očkovať, je to každého vec, napísala som svoju skúsenosť. mne to tak príde, že tebe keď tisíc ľudí povie, že to tak je a že s tým majú reálnu osobnú skúsenosť, tak ty im neuveríš. a mám pocit, že by si tomu neverila ani keby sa to stalo priamo tebe. a to že vírus mutuje, to nie je žiadne tajomstvo. lekári začínajú byť bezradní a nevedia čo na chrípku predpisovať, lebo ani atb už nezaberajú. to nie je žiadny hoax, ale čistá pravda a toto mám od lekárky.

@eva8 Esteze tu mame odbornikov čo nám to uz vysvetlili. A nielen raz.😉