icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

veriiii
20. apr 2013

nechcem na nikoho utocit,ale je zvlastne, ze niektori ludia maju fotoblog z ktoreho nic nenaznacuje ze su mamicky/oteckovia/ a ich fotoblog zaplna len jedna tema...

monika15
20. apr 2013

@nae vies citat ci potrebujes prelozit?

TOTO NIEJE DISKUSIA PRE VAS!!!! NEPRISPIEVAT!!! Vasich nazorov je plne forum... a nezaujma ju ma!

monika15
20. apr 2013

@pectore vies... sekta ockovania sa vsade nalezie
smutne velmi :(((((((
fakt.........

monika15
20. apr 2013

@xlucia
@erikasadek
@nae

Ja viem ze mysineky mate natetovane do hlavy ale fakt sa naucte citat, spytajte sa vodcov ze ako sa to robi 🙂))

A B C D >>>>

monika15
20. apr 2013

@abbey1 zial pred rokmi neboli take virusy ako dnes ;((( svet bol iny :((((
ludia nepotrebovali ockovania az tak.. rasi neboli pomiesany az tak.....

ja som v kanade a ten humus co tu kanada pusta :(
sorry ale ockovanie a hned..... :((((
co ludia ziju doma anikde nejdu za hranice sk tak fajn naj neockuju ale ked chodia hore dole do arabin tak .....
... no vsak oni vedia ;);)

stanislava2
20. apr 2013

@pectore Práve pripad z Anglicka je živým dokazom že očkovanie mmr funguje.Nižšia preočkovanost zvyšuje riziko nákazy.Rodičia ktorých detičky nemohli byt z nejakého vážneho dovodu očkované sa možu práve tu na MK podakovat rodičom čo očkovanie odmietli z ješitnosti.Očkovanim svojich deti chránim detičky ktoré nemožu byt očkovane.

danjelca
20. apr 2013

@stanislava2 no Stanka ten problém je ovela širší nemyslím že rodičia odmietajú z ješitnosti...každý jeden zo strachu, prípadne z neg. skúsenosti. Ja nie som za neočkovanie ale ved si priznajme : bez vetra sa lístok nepohne. neupadajme zase do druhého extrému. Nežiadúce účinky vakcín sú.Rodičia majú strach.Rešpektujme to!

sharlotta
20. apr 2013

Boooze, tato paranoia!!!No, keby sme to obratili, moze to byt aj tak, ze farmafirmy rozbehli antiockovaciu kampan, aby zarabali este viac...Na liekoch. Hm? Tieto konspiracne teorie mi uz lezu krkom!

stanislava2
20. apr 2013

@danjelca Ano máš pravdu že odmietaju aj zo strachu ale kto ich straši?vela bu bu sa narobi práve tuná na fore.Vieš poznám pár rodičov ktorý neočkuju a nemaju zlé skusenosti vlasne žiadne skusenosti z očkovanim.Len že si prečitali hororové scenáre na nete a boja sa očkovat.Ak by som nebola matkou skoro 20 rokov tak sa asi bojim tak ako aj ine maminy.Teraz pri synčekovi som dva dni nespala ked som sa dočitala ako mmr vakcinou urobim zo svojho syna autistu.Viacej som sa zaujimala a fotografii ako dieta pozerá na fotkách priamo do objektivu fotoaparátu a potom hore do neba mám aj ja doma dost.

renatka100
20. apr 2013

@pectore rada by som vedela ktora farma firma ta sponzoruje?

valy
20. apr 2013

http://www.bbc.co.uk/news/health-15999492
varovanie WHO z roku 2011. Vo Francuzsku kvoli mnozstvu pripadov znizili vek ockovania na 9 mesiacov, lebo male deti, co este nemohli byt zaockovane, su viac ohrozene.
raz bol v TV super pripad Law and Order, samozrejme fikcia, ale za uvahu to stoji: mamicka, odporca ockovania, nedala syna ockovat proti osypkam. dostal ich a ona sa vytesovala, ze za par dni ich prekonal bez problemov. akurat ze medzitym nakazil na ihrisku malinke dieta, ktore este ockovane byt nemohlo, a to na osypky potom zomrelo.
ako to vyzera, kedze kazdy sa stara len o seba, rodicia nemaju problem doniest dieta s horuckou do jasli a pod,, malinke nezaockovane deticky by zrejme nemali vobec vychadzat z domu.

nae
20. apr 2013

@monika15 Dobrá ráno. Neviem, ako si prispela do tejto diskusie okrem týchto hysterických výkrikov. Ale s týmto tvojim výrokom súhlasím: "sekta ockovania sa vsade nalezie". Aspoň si to vaše hnutie správne pomenovala 😉

pectore
autor
20. apr 2013

Tak 5 stran... a prispevky co su k teme ...hmm...tych by bolo sotva na jednu stranu..... Ale ked ludia citaju pseudostudie o neockovani s takou verbou a tak pozorne ako uvodny prispevok ani sa tomu necudujem. 😉 Anticokovacia kampan...este dostane po prstoch...a bude to nie tym ze niekto dostane autizmus ci inu civizacnu chorobu..ktoru by najskor dostal tak ci tak....ale smrtou nejakeho maleho dietata.... Ja stale nepochopim ako moze byt niekomu jedno co sa deje za hranicami..v dnesnej dobe...ked akoby ani hranice neboli....ze je tak naivny ze doma mu nic nehrozi....a hlavne ze nevidi o krok dalej a porovnava to zo situaciou ked je gro obyvatelstva zaockovanych...... AV teorie maju tolko nedostatkov, tolko medzier... a tolko blbosti ....ze ani clovek co sa v teme neorientuje tak ho to do oci kole..... ale to musi pozorne a hlavne sporozumenim citat.... lenze to ako takyto ludia citaju vidno uz len na reakciach na tuto temu..... 😉

nae
20. apr 2013

@pectore Zle si zaradila príspevok, tak sa nečuduj.
Mala si napísať do témy Mamičky v UK, ako ti tu jedna pani doporučovala. Tiež tu máš pár príspevkov, na ktoré si čakala, ale asi ťa neuspokojilo, že nikto okrem teba nepanikári. 😎 p.s. tvoje osočovanie AV (mimochodom, veľmi pekná skratka, ako Akadémia vied) už hraničí s psychickou poruchou. Keďže ale máš bobky ísť si svoje super očkovacie argumenty vydiskutovať osobne na akúkoľvek verejnú diskusiu s AV, tak potom možeš takto virtuálne vyskakovať koľko chceš, tvoje slová nemajú váhu a už sa nad nimi len pousmejem.

aliza
20. apr 2013

@veriiii mozno som to dobre nepocula, teraz som si spatne pozrela clanky a vyzyvali vsetkych, co neboli ockovani alebo co nemali komplet vsetky davky. Cize z toho asi to nedorozumenie, ze ockovali aj ockovanych....

aliza
20. apr 2013

@pectore v roku 1999/2000 bol najvacsi vyskyt osypok v Dubline, vacsi ako ten vo Wales, nakazilo sa 1200 deti a 3 zomreli. Ta umrtnost, ci poskodenie, je podobna aj pri ockovanych detoch, ako nasledok ockovania. Na chripku umiera omnoho viac ludi a ziadne hromadne ockovanie sa nekona. Aj chripka je smrtelna pre tazko chore deticky a aj napriek tomu nie je ockovanie proti chripke povinne, aby boli tieto deti uchranene. Ja si myslim, ze pre osypky je lepsie, ak ich dieta dostane a same si vybuduje dozivotnu imunitu. Vidim, ze tak rozmyslaju aj rodicia vo Wales, ktori sa nehrnu hufne ockovat aj napriek epidemii.
A ja som ti uz pisala, ze zijem v UK (o tom vlastne ta tema je, ci?) a aj napriek tomu si nereagovala, reagujes len tam, kde sa da osocovat a hadat, na normalne prispevky nereagujes 😖

pectore
autor
20. apr 2013

@nae AV moze byt tisic skratiek..ale so sposobom ako vam dochadza pisany text...ako sa v nom dokazete orientovat.... sa ani necudujem ze v tom hladas kadeco ine.... tema je zaradena dobre...ibaze bohuzial nieje dobre precitana vacsinou co tu prispela... ale preco to tak je som napisala uz vysie.... Ja nepanikarim..ja upozornujem ze nie len temy typu ake malo vase dieta neziaduce ucinky a kolko je tu neockovanych deti...a citali ste toto....su jedinym problemom ockovania...problemom je aj interpretacia zo strany AV.... a dosledky ich konania vidno aj na situaci v UK... Inaksie ked si citam tie vase prispevky... vas absolutne nezaujma situacia v UK... tak co vobec reagujete...vacsina je tu domasedov co nic nevidela a nikde nebola a ani nechcu...ich svet je po prah ich domu... a to im staci...co tam po situaci v UK.... 😀 Alebo su uz tak zmagoreny s AV ze nic ine uz ani nedokazu pobrat.... vobec nehladaju pravdu ale spojencov.... ich nezaumaju argumenty ale senzacie....a cim vacsia blbost tym vecsia senzacia....

pectore
autor
20. apr 2013

@aliza tebe pride normalne ze s 1200 deti 3 zomru?.... keby boli take reakcie po ockovani..(3 z 1200 mrtve..tak to by bola ina panika)...si prepocitaj to cislo ...rocne sa cca narodi 60 000 deti ... Chripka je mozno problem..ibaze osypky vyvolavaju vela komplikacii ktore su nebezpecne.... miesate hrusky s jablkami.... ako ked sa snazite porovnavat mor a tyfus s osypkami ci mumpsom.... nemozte sa na jednotlive choroby pozerat rovnako.... ja si myslim ze je lepsie ak je dieta proti osypkam zaockovane a ak ich dostane tak ma mierny priebeh.... najlepsie je pre mna byt zaockovany a pripadne sa nakazit s miernym priebehom a vybudovat si dozivotnu imunitu..ale nakazit neockovane dieta je hold hazard a ruleta...daleko vacsia nez samotne ockovanie.

pectore
autor
20. apr 2013

@aliza 60 000 na slovensku som myslela.... to by si rocne mala 150 mrtvych len z ockovania ...sa zamysli co pises...

pectore
autor
20. apr 2013

@aliza alebo este aby si si to vedela lepsie predstavit cca kazdy druhy den by na slovensku zomrelo jedno dieta na nasledok z ockovania...ze mas vobec odvahu to porovnavat.... a potom sa cuduj ze radsej na takych ani nereagujem...

aliza
20. apr 2013

@pectore lenze nasledky ockovania sa nepresetruju, nehlasia....aj smrtelne chore deti mozu mat tu chorobu z ockovania, teda ze ockovanie mohlo byt spustacom. Uz boli take pripady, aj na SK, kde je potvrdene lekarmi, ze dieta dostalo rakovinu z ockovania. Takze ano, mas pravdu, priamo po ockovani tolko deti nezomiera, ale nikto presne nevie, kolko deti je ockovanim postihnutych a u kolkych ockovanie vyvolalo smrtelnu chorobu, aj s nasledkom smrti.

sorciera24
20. apr 2013

@pectore aj chripka ci ine ochorenia vyvolavaju komplikacie, kt. su nebezpecne....ak sa neikto boji komplikacii ako ty...ench ockuje....a ak mi zarucia veci akot y....ze z ockvoania dozivotna imunita, ziadne nez. ucinky...tak svoje dieta zaockvoat dam...ale pod toto sa nik nepodpise...
inak mna zaujima situacia v UK a stale cakam na tie info od mamiciek...zatial tu boli len 2, kt. nejaku velku paniku tam envideli, resp. nevedeli uplne info....takze fakt, nech sa ozvu ammicku, co tam su;) .....inak ako doapdli tie epidemie osypok v Bulharsku a na Ukrajine min. rok?......tu sa v septembri 2012 ocakavala velka epidemia.... nemam info, ze by nieco take bolo, ak sa mylim, tak ma opravte, ale nie tvojim stylom....fakt ma to zaujima...

aliza
20. apr 2013

@pectore a ja som vo svojom prvom prispevku nikde nenaznacila, ze som proti ockovaniu, ani som neurazala, neutocila...takze som naozaj prekvapena tvojim stylom komunikacie. Len hladas zamienku, ako na ludi utocit. Ja s tebou normalne diskutujem, nie som ziaden fanatik, takze nerozumem tvojmu arogantnemu tonu 😒 .

aliza
20. apr 2013

@sorciera24 prave som citala, ze epidemia este nedosiahla svoj vrchol, vraj sa ocakava koncom aprila, kedze ockovanost nie je tak vysoka, ako ocakavali. Cize rodicov ani epidemia nedonutila dat svoje deti ockovat MMR. Ockuju vsade, najma na skolach, ale je to stale dobrovolne.

sorciera24
20. apr 2013

@aliza aha, dakujem, podavaj info, ak budes nieco viac vediet....

pectore
autor
20. apr 2013

@aliza napisala si ze je to podobne ako pri ockovani..a to je hold blbost...neni to ani zdaleka tak.... ak mas na mysli civilizacne choroby typu rakovina , cukrovka, autizmus... jednoznacna spojitost nieje a dovodov preco bola choroba spustena je vela.... Ak sa najde pripad ze je nieco s toho sposobene z ockovania... vzdy je to v rovine ze je tu ta moznost..ale nie za to tak bolo na 100% a ockovanie bolo jednoznacny a jedinym spustacom....... a ak je pri osypkach umrtnost 1z 3000 tak je to stale nebezpecnejsie.....hlavne ked to civilizacne choroby vyvolava aj kopec inych faktorov.... ako genetka, strava , prostredie, kondicia matky pocas tehotenstva, to ci je dieta dojcene... a tisice dalsich....nemozes sa mi cudovat ze som napajedena...staci si prejst poslednych 5 stran co sa ma tu ludia naurazali.... fakt neviem na koho ako reagovat...ked sa tu kazdy u mna utrie hubu....

monika15
20. apr 2013

@nae vsak presne.... sektari 🙂)

abbey1
20. apr 2013

@monika15 Osýpky tiež mutujú? To som ešte nepočula A asi nie som jediná. Ja už k očkovaniu písať tebe nebudem. Len ma šokuje ta xenofóbia u teba. Napíšeš, že koho do Kanady púšťajú! teba predsa tiež pustili. Tak na základe čoho si dovoluješ selektovať, koho majú, či nemajú púšťať?
Tvoje názory sú veľmi veľmi smutné. Nikdy by mi nenapadlo, že práve ľudia, ktorí našli svoj domov nikde inde, môžu mať takéto názory.
My osobne cestujeme kade-tade, stretávam ľudí z celého sveta i kvôli svojej práci, ale neočkujeme a nedovolujem si o ľuďoch vyjadrovať sa v tvojom duchu. 😒

kubuliatko
20. apr 2013

mna tiez zaujima hlavne situacia v UK a nie vase antivakcinacne kampane.

adsumus
20. apr 2013

@abbey1 Mna zaujíma prečo majú AV aktivisti, takú silnú vnútornú potrebu vypracovávať iným ľudom morálne profily, hlavne ked o nich absolutne nič nevedia, okrem toho, že sú za očkovanie?