Osýpky v Anglicku
7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...
@evicka_po tu je nejake info : http://www.independent.co.uk/life-style/health-...
No je jasné, že medicína sa posúva ďalej. Ešte v nedávnej minulosti boli osýpky klasifikované ako bežné detské ochorenie. Tým ich nechcem zľahčovať, ale šíriť paniku ohľadom "epidémie" osýpok? Rovnako znie aj epidémia kiahni. Pred pár rokmi sme kiahne či osýpky bežne prekonávali a dnes?
Kto má strach nech zaočkuje, kto nie toho netreba strašiť. Treba pozrieť pre a proti a slobodne sa rozhodnúť. To by snáď každý z nás dospelých mal byť schopný po zvážení pre i proti.
@bralilienka ja neviem, nebola najprv epidemia potom tie 2 spominane /expirujuce/vakciny, ci opacne, vakciny, a potom epidemia?
@veriiii neviem je to asi jedno, no citala som ze jeden típek čo pracoval v tých laboratoriach alebo kde sa tie vakcíny vyrábaju to zacal skumat lebo jeho blízkemu priatelovi sa prihodilo nieco zle s dietatom po vakcine a prisiel na nehorazne veci, za ktoreho ho tusim aj vyhodili. Neviem ci to je pravda absolutne neviem, kde je pravda. Momentálne možno riskujem tým ze som nedala zaockovat svoje dieta no riskovala by som aj keby som dala. Ako som uz raz napisala nie som vedec no aj ja viem ze taka chemia nepatri do maleho telicka urcite nie.
@veriiii Asi ani na to to ti my laici neodpovieme, no tiez mam taku inf. ze ak ma dieta dajake neurolog. ochorenie co i len nepatrne medzi ktore ked dobre viem patri aj ADHD syndrom co ti nikto v 15 mes. nediagnostikuje, resp. ma slabsí autizmus ktorý tiez nikto v 15 mes. nediagnostikuje. resp........ nechce sa mi pisat je pozde..... tak ti to s mozgom narobi take sarapaty ze tvoje dieta moze ostat cvok. Inak, ked ma tvoje dieta astmu tiez sa neockuje co napr. u mnoho 15 mes. sa tiez nevie, no je vela dôvodov a vysvetleni.
@rose1988 S časti s Tebou súhlasím... dnes je veľa ešte skrytých chorôb, ktoré sa prejavia až vo vyššom veku. Niekedy nebolo toľko alergií, autizmus nebol tak presne diagnostikovaný a nie u každého at´d. Ale niekedy bol aj čistejší vzduch, to netreba podceňovať, znečistené ovzdušie má veľký vplyv na vznik napr. astmy, priemerný vek rodičov, matiek prvorodičiek stále stúpa atď. Tiež som za to, aby sa k očkovaniu detí aj preto pristupovalo zodpovednejšie, prehodnocovali sa podrobnejšie predispozície, genetické danosti, momentálny zdravotný stav atď. A to isté aj po očkovaní. Ale spochybňovať očkovanie ako celok a takýmto štýlom mi pripadá ako bojkot a zámer niekoho, kto má na tom vlastný záujem.
@rose1988 a za aku dobu sa teda maju prejavit tieto ochorenia od ockovania, normalne si mi nahnala strach!😝..no ved, to dieto uz ten autizmus moze mat, zarodky,ale nediagnostikovatelny/i ked, urcite naznaky uz v rannom veku mozes badat-napr jedostrannnost u dietata a tak../,tak nemozes vediet,ci to bola MMR alebo nie..
@pectore no mne to pride ze je nas tu viac ako vas.ved sa nerozculuj nikto tu nepeni len diskituje.padam bez tak to je nekonecna tema.no este napisem ze jedna taka zastankina ockovania tu bola no ateraz prispieva do temy Mam autisticke dieta cesta a vyzva zaroven.pekny zvysok vecera ci dobru noc
@prevenar staci imunita v produktivnom veku u 2 spominanych....drviva vacsina ludi by si ju mala zachovat...
http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downl...
@rose1988 mozno si myslela tohto typka?Claims have been made that the MMR vaccine is linked to autism and inflammatory bowel disease, including one study by Andrew Wakefield[22][23] (the paper was discredited and retracted in 2010 and Wakefield was later stripped of his license after his work was found to be an "elaborate fraud" [24]) that indicated a link between gastrointestinal disease, autism, and the MMR vaccine. Also, subsequent studies indicate no link between vaccination with the MMR and autism.[25] Since the dangers of the disease are well known, while the dangers of the vaccine are quite minimal, most doctors recommend vaccination.
@pectore mozes byt kludna, ja tu diskutovat s tebou nebudem, len nechapem naco si komplikujes zivot - stacilo ti hodit otazku do temy mamicky zijuce v UK a mala by si to ovela jednoduchsie a priamo z prvej ruky. Takto kym sa niekto dopatra k meritu veci, musi precitat zbytocnych x riadkov tvojho uvodneho prispevku. Aj preto si myslim, ze pre teba nie je ani tak podstatne ako to v skutocnosti v Anglicku je ako skor to, aby si zase vytvorila dalsiu zbytocnu temu. Prepac, ale nemyslim si, ze momentalne niekoho tu na Slovensku, pri nasich socialnych istotach, az tak trapi epidemia osypok v Anglicku. Ludia su konecne radi, ze skoncila zima, svieti slnko, zlacnel benzin a ver mi, ze nejakych 600 ludi trpiacich na osypky v Anglii im je momentalne sumafuk. Darmo, ale to je ta povaha ludska, ked nieco, co sa ta bytostne netyka, ta az tak nevie zaujimat. Obzvlast ak ta od toho deli 2000km a jeden kanal. Tvoju starost viem pochopit jedine ze mas niekoho vonku, ale to by si asi nepisala sem, ale opytala by si sa priamo jeho.
@pectore ahoj, zijes vo Walles? Ja zijem na druhej strane krajiny,ktora je vzialena Viac ako 500 km,takze pocuvam v spravach,ze sa to deje iba tam. Mas aj nejake statistiky,o ktore sa opieras a porovnavas UK so Sloveskom? Som naozaj velmi rada,ze som si dcerku nedala zaockovat na MMR,aspon neriskujem jej trvale poskodenie mozgu alebo nebodaj ine nasledky po ockovani. Som rada,ze zijem v krajine,kde je sloboda v ockovani a tesi ma, ze vela mamiciek sa na Slovensku zaujima a studuje,co vlastne za svinstvo sa picha do malickych tiel. Ked uvadzas par nasledkov po osypkach,nastuduj si aj nasledky po ockovani. Ani strana ti nebude stacit,to ti garantujem.. Vela stastia s touto temou,uz nazov je dost blby,ze osypky v Anglicku - premen na osypky vo Walles 🙂
@pectore mna len napadlo, ze nedavno tu u nas, v UK, bola epdiemia cierneho kasla, v priebehu par dni, ci tyzdnov, zomrelo 13 novorodencov na cierny kasel. cierny kasel nie je MMR, cize ockovanost vysoka a aj napriek tomu tu bol vyskyt najvacsi za niekolko desatroci, preco? a nasledok? vyzyvali vsetky tehotne, aby sa isli urychlene zaockovat, aby sa protilatky preniesli na dieta este v brusku 😕. Pokial viem, aj na Sk bol rozsireny cierny kasel a bolo to v case, kedy sa este ockovali povinne vsetci. Tie osypky by som vobec nepripisovala tomu, ze poklesla ockovanost. Skor by som sa priklonila tomu, ze potrebovali tu ockovanost zvysit.
A k teme, zijem v UK, Wales nie je od nas daleko, pocula som to v spravach a nerobim z toho ziadnu paniku a ani si nemyslim, ze epidemia bola nasledkom neockovania. Neviem presne statistiky, ale dam krk na to, ze vacsina tych deti zaockovanych bola a nad tym sa treba zamysliet, ze preco tie osypky chytili, ked boli zaockovani.
@aliza hej, tu epidemiu cierneho kaslu si pamatam, k tym osypkam v UK- sa strhla panika-predpokladam ,ze medzi neockovanymi.., podla clanku ludia davaju ockovat deti, tak asi nebudu davat ockovat ockovane..tak asi tie neockovane ochoreli?a inac, casto vznikaju aj mutacie virusov, urcite virusy sa sleduju,napr chripkovy,a vakciny sa preto "aktualizuje"..ine nie...mozno to je vysvetlenie, ze ako mohli ockovane deti ochoriet?
@aliza a este k tym umrtiam novorodencov-urcite poznas system porodnic v UK-ja som bola po cisarskom 4 dni v nemocnici, system-navstevy sa premielali hore dolu, ci chori, ci zdravi..vedlajsia postel-cela rodina uchrchlana, nakapana..dokonca aj rodicka!s takymto systemom, kde k zranitelnym novorodencom..(ano, aku taku imunitu na prekonane infekty ma od matky..)sa necudujem vseliakym nakazam..o hygiene ani nehovorim..
@veriiii co som ja pocula, tak ockovat isli hlavne ti, co uz ockovane deti mali. Ale isli aj ti, co neboli ockovani... A k tym porodniciam, tu nejde o to, ze novorodenci sa infikovali, ale o to, ako je mozne, ze je pravidelne epidemia cierneho kasla medzi ockovanou populaciou aj napriek ockovaniu lebo prave ti to doniesli do tej porodnice. Poznam aj pripady TBC u zaockovanych a podobne.
@aliza to je nejake cudne, raz ked mam dieta zaockovane, tak predsa nebudem ockovat znova, to im aj zaockovali tie deti?pravidelna epidemia je preto,lebo ockovanost nie je 100% ,nezabudni,ze tu je ockovanie na dobrovolnej baze..a ako som hovorila, vznikaju aj vdaka neockovaniu mutacie..hej, moze byt tbc aj u zaockovanych-ale to je skor vynimka,vo vsetkom najdes vynimky..

@veriiii tak rodic vie posusudit nalepsie, co a ako,ked tvojemu dietatu pride zle po tom co zje zemiakovy salat, tak urcite si budes mysliet,ze je to zo salatu, a nie z yogurtu, co jedlo 3 dni pred tym ako mu bolo zle..... ako myslim zodpovednych rodicov,ktore travia so svojimi detami cas, a venuju sa im, samozrejma,ked s dietatom , nie su, nestaraju sa, tak istotne o nom toho vela nevedia a vlastne asi na to,ze sa nieco s dietom po ockovani stalo.nestalo ani nevsimnu, neviem....