icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

chryse
20. apr 2013

@erikasadek
@pectore BOOOOOZEEEEEE vy sa zas hadate,,,,, mat tak vase problemy,,, 🙂 🙂

pectore
autor
20. apr 2013

@renatka100 hmm..tak som si precitala...hned v uvode..toto ochorenie je mierne nakazlive..prenasa sa priami kontaktom s hlienmi, slinami alebo vykalmi....dalej komplikacie pri HFMD niesu bezne..... Toto je uplne odveci porovnavat s osypkami.... 😉

pectore
autor
20. apr 2013

@chryse ked nemas nase problemy tak ich ani neries.... hm..

renatka100
20. apr 2013

@pectore nie su bezne znamena podla teba ze neexistuju? Je to presne ako z osypkami niekto ich ma za dva tyzdne za sebou a iny sa trapi aj pol roka ☹ ide o uholpohladu. Keby si veru videla v skutocnosti tuto chorobu veru do smiechu by ti nebolo 😖 a pri takom malom dietati uz vobec nie. Cervene telicko plne vyrazok zmietajuce sa v agonii z horucky...

chryse
20. apr 2013

@pectore ja ich neriesim,,,ja konstatujem,,,, a ty nemusis hned skakat do bitky,,,

pectore
autor
20. apr 2013

@renatka100 ale ty nechapes ...ze zas zlahcujes osypky...porovnavas ich s mierne nakazlivou chorobou..pri ktorej niesu bezne komlikacie...osypky maju ale inu charakteristiku...a presne opacnu ....a tiez nie zo srandy.... O to tu ide... ze sa snazite zlahcit situaciu...porovnavanim jablk a hrusiek.... lenze to nejde....

pectore
autor
20. apr 2013

@chryse neskacem...len nijak neprispejes k teme.... len si musis rypnut ze nemame ziadne normalne problemy... tak sa ozvem ze ked ta to nezaujma nechaj tak...

renatka100
20. apr 2013

@pectore aha takze ked sme takmer vsetci ako deti prekonali osypky tak uz teraz malo byt po nas? Nechapem ja nic nezlahcujem len davm do pozornosti inu velminakazlivu chorobu proti ktorej sa neockuje

pectore
autor
20. apr 2013

@renatka100 vobec nieje velmi nakazliva..ale je mierne nakazliva.... ked uz sa snou chces ohanat ...ano vsetci sme mali osypky a sme tu...toto je super argument..ockovat proti osypkam sa na slovesnku zacalo 1969...to mas 44 rokov.... to si este nebola ani na svete.... tak to nejak nesedi....

renatka100
20. apr 2013

@pectore moji rodicia a ich rodicia bol vtedy nejaky iny svet?

kvieta
20. apr 2013

@adsumus Padla otázka, či neočkujúci spoluobčania nepokladajú-pokladajú za rizikový výlet do Walesu, alebo by radšej ostali doma... A Ty nepamätáš, ako v niektorej z diskusií ktosi z nich písal, že chodia, alebo by najtradšej šli?... na osýpkové návštevy?.... Tak možno práve to je tá skvelá príležitosť chytiť doživotnú imunitu, keďže u nás ich niet.

kvieta
20. apr 2013

@renatka100 Takmer všetci osýpky neprekonali. Ja som najstaršia z troch súrodencov, ročník 1969 a osýpky sme nemali ani jeden. Ak ich teraz dostanem vďaka.....

vroni
20. apr 2013

@kvieta, nerozumiem, preco sa nedas zaockovat (nie, vobec to nemyslim ironicky) Pre dospelych mozu mat osypky fatalne nasledky. Ja som osypky ako dieta prekonala, moj muz tiez a ideme o dva tyzdne s neockovanym dietatom do VB (do Londyna, na Wales mame primalo casu 😉 ). U dietata v skole "zuri" rubeola, mozem si vybrat, co schyta skor (tiez som prekonala, takze ma netrapi ani ta)

vroni
20. apr 2013

inak proti osypkam sa zacalo ockovat v roku 1969, ale az do 1982 az 1984 sa ockovali 12 rocni a nie mimina, takze je vela styridsiatnikov, ktori osypky prekonali. Kedze sa zmena nerobila plosne ale postupne, niektore regiony alebo ich casti mohlo ockovanie neumyselne obist.

kvieta
20. apr 2013

@vroni Poviem Ti pravdu, ak by zaočkovanie V SR výrazne kleslo, rozmýšľala by som o tom práve z toho dôvodu. Na to, ako sa na osýpky v minulosti umieralo ešte pamätajú niektorí žijúci lekári. Keďže som bola na osýpky očkovaná ako dieťa, síce protilátky už pravdepodobne nemám, ale imunitná pamäť funguje, organizmus už má nejakú-tú skúsenosť s týmto vírusom, priebeh by pravdepodobne nemusel byť ťažký.

pectore
autor
20. apr 2013

@renatka100 pred 69 bolo okolo 10 000 - 29 000 pripadov rocne...komplikacie mali s toho 15% , hospitalizaciu si vyziadalo 20%... boli zaznamenavane umrtia....po 75 nebolo ziadne zaznamenane umrtie....vdaka ockovaniu

kvieta
20. apr 2013

@kvieta A ani neviem, či v tomto veku je možnosť tohto očkovania...

erikasadek
20. apr 2013

@pectore ja som rocnik 1976 osypky som prekonala ako moji rovesnici nebola som ako babo nane ockovana
tento fakt potvrdzuje aj moja zdravotna karta dokonca nasa generacia poznala ockovanie aj na cierne kiahne co uz teba urcite obislo 😉

dovolujem si len jednu poznamku asi pred dvoma rokmi francuzsku lekari zacali bit na poplach co sa tyka ockovania osypok a to ze mladsia generacia co je plne ockovana nema rovnake protilatky ako ta starsia vysvetlim
ockovane matky ktore neprekonali nedavaju protilatky svojim narodenym detom a ktore by ich mali chranit do jedneho roku ako sa klasicky hovori, skor naopak tie ktore boli ockovane mladsia generacia ich ochrana neprekracuje 6 mesiacov a tak viac a viac malych dojciat dostava osypky ktore by v tomto veku at nemali.....
to je oficialny fakt.. nie z mojej hlavy.. hladajm ekde je chyba...hmmm...

pectore
autor
20. apr 2013

Experti upozornuju, že epidemia môže zasiahnut Londýn, ktorý má slabú zaočkovanosť. Epidémia je spájaná s nízkou zaočkovanosťou, ktorá začala v roku 2001, ked Tony Blair odmietol povedať, či je jeho syn Leo zaočkovaný MMR. V roku 2012 bolo 2016 prípadov osýpok, 70 percent pacientov pod 18 rokov. http://www.independent.co.uk/life-style/health-...

Chcem upozorniť aj nato, že média tam pred desiatimi rokmi stáli na strane AV a upozornovali na NU očkovania. Teraz, ked sa bojuje s epidemiami upozornuju rodičov, aby očkovali svoje deti.

Syn pána Davidsona má leukémiu a nie je schponý bojovať s osýpkami. Jeho otec ho musí nechávať doma, pretože veľa detí v okolí je neočkovaných a oni si nemôžu dovoliť riskovať: http://www.independent.co.uk/life-style/health-...

pectore
autor
20. apr 2013

@erikasadek od 69 bolo ockovane proti osypkam na slovesnku povinne..... je pekne ze mas taku dobru pamet a nastudovanu svoju zdravotnu kartu....Ale dejiny hovoria nieco ine.

abbey1
20. apr 2013

@erikasadek Musím sa ťa zastať. Osýpky som prekonala ja i moja neter i synovec. Zajtra pohľadám v karte, či som bola očkovaná, ale na 100% som ich prekonala.

erikasadek
Odpoveď bola odstránená
erikasadek
20. apr 2013

@abbey1 jasne ze sm eich mali nasa generacia vsetci sme ich prekonali ockovali plocne az po 80 rokoch ale vies niekto tomu neuveri my vsteci sme mali kolektivnu amnesiu podla niekoho... 😀 😀

pectore
autor
20. apr 2013

@erikasadek boze mne je ta tak luto...nechcela by som mat tvoju povahu a ani usudok.... ty si proste obycajna histerka....naucena ze ti najskor kazdy na vsetko prikivne a ked nie tak ides do osobonych utokov.... toto nieje len na internete ale aj v odbornych publikaciach ktore tieto veci riesia... toto je totiz historia.... Ale naco hadzat perly sviniam... nie...uz v uvodnom prispevku mas napisane ze neprispievat...nepochopila.....a ak mas taku dobru pamet ze si nepametas co si tu pisala v style ze to nema vyznam a ze tu uz nepachnes...a koncis.....admin to na nestasie zmazal...ale tak ak je tvoja pamet taka ako ukazujes...tak dakujem pekne.... a ked vies citat s pochopenim tak ako uvodny prispevok najskor v svojej zdravotnej karte najdes skutocne zaujmave veci... 😀 😀 😀

pectore
autor
20. apr 2013

@erikasadek inak mas to uvedene aj na "vasej" super ockovacej stranke.... http://www.slobodavockovani.sk/news/z-dejin-pov...

erikasadek
20. apr 2013

@pectore prikivnut!! histerka!!!! moje nervy , tvoje hrubky su strasne na kazdej strane zena !!!
lluto ti nema byt ja sa nad tebou len zabavam nic ine;; sa na teba ani robit neda

hystericenie hladaj niekde inde..; 😀 😀 😀 skus trikart hadat tik tak tika tak..

ci budem prispievat alebo nie je moja osobna vec;;;; tem aje verejna opakujem..

ja neviem preco mi stal ehazdes tuto stranku!!!!!! ja tam nechodim co mi ju stale omielas....

pectore
autor
Odpoveď bola odstránená
kvieta
20. apr 2013

Ženy, pectore neklame a ak neveríte jej, možno uveríte príspevku z dejín o histórii očkovania na stránke SO. Alebo žeby aj oni klamali? A aj v tomto? Ja som nebola očkovaná?... Múj tata není múj tata?...😀

kvieta
20. apr 2013

@kvieta Medzitým to pectore tiež pridala🙂 Nevšimla som si, prepáááčte....

erikasadek
20. apr 2013

@kvieta mas pravdu ona neklame, ona len uraza vulgarne a pouziva hrubky .... nic ine nevie bohuzial chce temu kde by sa mohla vyhadat.. nic viac......