icon

Osýpky v Anglicku

pectore
19. apr 2013

7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...

pectore
autor
20. apr 2013

@kvieta ..iba matka je ista 😉 😀 😀

pectore
autor
20. apr 2013

@erikasadek kebyze chcem temu kde sa chcem hadat...nenapisem do uvodneho prispevku NEOCKUJUCI NEPRISPIEVAT... keby ste sem nedoliezli ziadna hadka by nebola..ocividne sa tu hadkami potrebuje davkovat niekto iny.... 😀 😀 😀

kvieta
20. apr 2013

@pectore Môj ma nezaprie aj keby chcel 🙂

pectore
autor
20. apr 2013

to ze to admin pozmenil uvodny text a odstranil informaciu ze neockujuci neprispievat ..hmmm ....kto vie mozno ho bavi mazat prispevky.... 🙂
@pectore

kvieta
20. apr 2013

@pectore To som si ani nevšimla, pánečku... to bolo dosť podstatné... ktovie, či to zmenil aj v ostaných témach. Ale asi hej 😉

pectore
autor
20. apr 2013

@kvieta nene ...neockujuci su na fore chraneny ako medvede...pretoze sa tu koncetruju ako srsne a nahlasuju prispevky skupinovo..a vsadim gate ze aj s viacerych nickov.... 😉

kvieta
20. apr 2013

@pectore Šag jasné😀

kvieta
20. apr 2013

@kvieta Ty, máš pravdu, nezmenil...

jonas17
20. apr 2013

ja som ročník 71 a osýpky som nemala, ale moji spolužiaci áno. totiž v našej škole boli aj staršie deti, ktoré očkované neboli...a hlavne, nikto neumrel na osýpky. mala som mums, kiahne, nemám na to žiadne zlé spomienky, akurát, som nemohla ísť na zápis do prvej triedy s ostatnými...ale toto som prežila...možno som mala dobrú imunitu, ktorú zdedila aj moja dcéra, tiež nedostala kiahne na kiahňovej párty 😉

@pectore čítam ťa, čítam a nerozumiem, o čo ti ide. stačí ti zaočkovať dieťa a seba a môžeš byť spokojná a prežiješ všetky epidémie. je vážne čudné, že takéto témy nezakladajú matky neočkovaných detí, ktoré by sa mali báť nejakých epidémií.tieto matky nebránia svojim deťom chodiť do kolektívu a nezisťujú, či sú všetky deti zaočkované, či sú v tej chvíli zdravé...proste posilnujú imunitu svojho dieťaťa zdravou stravou, otužovaním, budujú si doma šťastnú rodinu a vážne nemajú problém vziať deti hocikde. nerozumiem, prečo máš akurát ty strach z osýpok. ved ste určite všetci zaočkovaní...tak nechaj žiť aj nezaočkované deti, ich matky...určite sa nerozhodli neočkovať len tak , zo srandy. tieto matky majú väčšinou doma očkovaním poškodené deti. a ver mi, hovorím z vlastnej skúsenosti, radšej by som bola na tvojom mieste, čo sa týka zdravia dieťaťa...teda predpokladám, že máš doma úplne zaočkované, s perfektnou imunitou, ešte nikdy nebralo atb a lekára poznáte len kvôli očkovaniu...lebo ja mám doma niečo podobné, len chválabohu, neočkované...a to, ktoré má očkovaním poškodené zdravie, odkedy sme prestali očkovať, brať lieky, začali jest zdravo, aj toto sa pozviechalo a lekár o nás vie len to, že sme dalšie očkovania odmietli...tak nešír paniku. očkuj, očkuj a spokojne nechaj žiť rodičov, ktorí začali byť opatrní...ale vieš, čo? neviem, či by som sa chcela s tebou vymeniť...lebo to moje zaočkované choré dieťa ma donútilo otvoriť oči a prejsť si jednu etapu života, ktorá ma veľmi obohatila...a zachránilo zdravie svojej sestre...držím ti palce, nech nikdy nezažiješ , čo je strach o choré dieťa...

marulka83
20. apr 2013

@jonas17 velmi dobry postreh. Kazdeho osobna vec, ci ockuje alebo neockuje svoje deti. Kazdy ma na to zmysluplny nazor. Tu sa uplne odbocilo od povodnej temy a zacalo sa utocit jedna na druhu. Je mi luto, ze ti ockovanie poskodilo dieta, musi to byt hrozne a ani si to neviem predstavit. Ja mam tiez velmi neprijemnu skusenost s ockovanim, no nejdem to tu rozoberat (cakame na vysetrenia) a plytvat cas zabo-mysimi vojnami.
@pectore zijes v UK?

desszi
20. apr 2013

@zuzanockamt mylis sa, zakladatelka chcela dosiahnut prave toto, tento jav sa na MK vyskytuje opakovane, keby to nechcela dosiahnut, adresovala by svoju otazku niekde uplne inde.

pectore
autor
20. apr 2013

@jonas17 takuto temu nemoze zalozit ziadna neockujuca mamicka...pretoze to by jednoducho nesedelo s fylozofiou neockujucich..preto som ju zalozila ..nebolo to zo strachu ale s dezinformacie ktora na koniku ohladom ockovania vladne.... koli tomu ze sa tu nedokaze vytvorit priestor pre ockujucich rodicov..pretoze v momente su napadnuty AV.... vdaka antiockovacej kampani ktora je postavena na dohadoch a spekulaciach vznikla situacia v UK.....niekoho to mozno nezaujma a hladi si len po prah svojich dveri...ale mna to zaujma...a chcela som sa tu bavit s ludmi ktorych to zaujima tiez...nesirim paniku..informujem...A to je rozdiel. Paniku siria neockujuce skupiny ktore prekrucaju co vidia....aj nevidia...

renatka100
20. apr 2013

@pectore alebo vdaka lekarskej starostlivosti ktora je veru na inej urovni ako bola predtym da sa na to pozerat z roznych stran

pectore
autor
20. apr 2013

@marulka83 pred prvym dietatom som do anglicka chodila kazdy rok... akurat kusok od Walesu... mestecko worchester...

pectore
autor
20. apr 2013

@renatka100 anglicko nikdy nemalo bohviejaky zdravotnicky system...aspon som nikdy na neho ziadnu chvalu nepocula...a ockovanie je tam odmietane od jeho vzniku.... vobec vsak neslo o nejake vedecke odmietanie..ale o ludsku jesitnost ktora si nechcela nechat siahnut na obcianske prava....

abbey1
20. apr 2013

@desszi A hlavne by si v založenej téme odpustila aspoň jednu vetu. Aspoň som sa konečne dozvedela, o čo mi ide. Šíriť epidémiu na SVK. 😉 A pardón, ešte moju ješitnosť! 😉

jonas17
20. apr 2013

@pectore máš pravdu...takúto tému nezaloží žiadna neočkujúca mamička, pretože viac ako osýpky rieši, či je choré dieťa má v tej chvíli všetko, čo potrebuje...nevravím, že všetky neočko matky majú choré deti, ale ver mi, radšej by som bola vedela o škodlivosti vakcín pred tým, ako moje dieťa ochorelo...lebo toto máme na celý život...ale ako vravím, naučilo nás aspoň zdravšie žiť..a čo tu hovoríš o priestore pre očkujúcich? neviem, koľko členov má Koník, ale v nečko téme je ich len niečo cez 700. to nemáš šancu sa s nimi v celom našom štáte ani stretnúť.a vlastne aj tak si chránená. je super, že máš za potrebu informovať ľúdí, aké choroby sa nachádzajú vo svete...len neviem, či tých osýpok nie je menej, ako cukrovky, rakoviny, porúch učenia...tak sa nečuduj, že niektoré mamy majú zase potrebu informovať o iných chorobách. totiž to, ako som spomínala, osýpky moji spolužiaci prežili...ale cukrovku, rakovinu, autizmus a poruchy učenia, pozornosti, toho sa
nikto nezbavil...

jonas17
20. apr 2013

@pectore ešte ma napadla jedna vec, možno by viac pomohlo všetkým matkám, nielen neočkoujúcim, keby si svoju energiu a potrebu informovať zamerala na viac na to, že v našich školkach a školách je strašne nezdravá strava a viac ako osýpok sa neočko matky boja matiek, ktoré v obchodoch, materských centrách, v čakárňach u lekára či v škôlkach tlačia do svojich detí brumikov, džúsiky, lentilky a kinderčokolády.toto by bolo osožné pre oba tábory , očko a neočko . a nie to, či v Anglicku sú nejaké osýpky.

adsumus
21. apr 2013

Ja by som snád len k tej informácií, že epidemie sa stále opakuju a nic sa nedeje. Nie je to celkom pravda, pretože tentokrát ide o najväčšiu epidémiu osypok od zavedenia MMR a nie je nahodou, že nastala pri historicky najnižžšej zaočkovanosti.

adsumus
21. apr 2013

jonas17 Vy sa vyjadrujete k rizikám očkovania, my sa vyjadrujeme k rizikám neočkovania. Čo je natom zlé?

Myslím, že je fer ak rodičia poznajú obe strany problému očkovania a nielen tú vašu. Presne to mi vadilo na koníku, že som tu nenašla žiadne proočkovacie informácie a musela som si ich hľadať po časopisoch a článkoch.90 percent po anglicky. Až na základe toho som sa rozhodla, že očkovanie je pre moje dieť lepšia cesta. Musíte sa zmieriť s tým, že na koníku sa budú objavovať aj argumenty v prospech očkovania. Neberte ľudom možnosť vidieť celú vec z druhej strany. To nie je fer.

adsumus
21. apr 2013

Tuto môžete sledovať ako sa vyvíja celá situácia vo Wales.

http://www.bbc.co.uk/search/news/?q=measles

fuska
21. apr 2013

To je nuda. Vo vsetkych temach o ocko/neocko stale tie iste nicky. 😉

@jonas17 Ja nesuhlasim, ze v skolkach a skolach je nezdrava strava. Ale je to asi individualne.

adsumus
21. apr 2013

@fuska Téma nie je o strave.My sa tu chceme baviť o situácií vo Veľkej Británií. Nepojde to? Ked sa chceš baviť, treba sa vybrať do cirkusu.

fuska
21. apr 2013

@adsumus Asi nechapes, ze som reagovala na prispevok od @jonas17 , ktora stravu spominala. Nevadi. Pekny den zelam.

jerryjanka
21. apr 2013

nechce niekto tie osypky doviezť? odkupim 😀 do walesu sa osobne dostaviť nemôžem ☹

adsumus
21. apr 2013

@jerryjanka No s takým prístupom je to naozaj len otázka času, že sa to rozbehne aj tu. Aspon to nevypisujte verejne.

jerryjanka
21. apr 2013

chcela som tym len ukazať že ja sa teda osypok nebojím, myslím že je to len velke bububu a na temy danej osoby sa už ani nič ine napisať neda 🙄
stale ma udivuje prečo sa očkovacie mamy boja nákazy a epidémií chorôb proti ktorým dali deti zaočkovať
Vysvetlí mi to niekto?

adsumus
21. apr 2013

@jerryjanka Asi si si neprečítala, ale chlapík zomrel, čo mal osýpky, onkologickí pacienti majú strach o život, tehotné ženy zastrčené doma. Ty nepoznáš nikoho po operácií, detičky s chorými srdiečkami? Každému to môže ublížiť. Otvor oči.

jerryjanka
21. apr 2013

takže podla teba by mamy neočkovanych detí mali byť zatvorené doma v karanténe aby nahodou nenakazili očkovaních alebo iných chorých ludí hej? to je scestné fakt.

stanislava2
21. apr 2013

@jerryjanka http://www.lekom.sk/upload/vakcinacia/schema_13... V tvojom pripade by som do miest výskytu mumpsu rubeoly a osýpok radšej vybehla pokial máš deti malé a modlila sa nech sa tvoje deti nakazia.Ked bude tak mudrych rodičov ako si ty viacej tak epidemia týchto chorob je tu čo nevidiet a to by mohla byt práve niektorá z tvojih dcer tehotná.Ked by sa neskor nakazila rubeolou v tehotenstve tak sa ti velmi pekne podakuje.Ozaj už si videla aké dietatko sa narodi takej mamičke ktorá dostala v tehotenstve rubeolu?http://primar.sme.sk/c/4116728/poskodenie-dieta...