icon

Pokuta za neočkovanie v Bratislave

andelok
22. mar 2013

Ahojte, rada by som sa spytala mamin, ktore sa rozhodli neockovat, aku vysoku pokutu platili v Bratislave. Dostali sme predvolanie, tak chcem vediet, kolko asi mozeme cakat. Dakujem!

adsumus
24. mar 2017

@thespycry cela bublinka by splasla, keby sa náš stat zariadil podla vzoru inych krajín a zaviedol bonusy pre deti, ktoré absolvuju všetky preventívne prehliadky a očkovania, moj návrh je 2000 euro pri dovršení 6 roku života.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. mar 2017

@teegreen ty radšej nechaj dosahy dosahmi a venuj sa svojej oblubenej aktivite t.j. napádaniu ludí, ktorí sa chcu očkovať. to ti ide super

teegreen
Odpoveď bola odstránená
thespycry
24. mar 2017

No dobre a odpoved mi kto napise? :D Ako ste prisli na to, nedat sa zaockovat?
co vas motivuje k tomu ohrozovat deti ostatnych rodicov ? 🙂

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. mar 2017

@thespycry Ty si tiez neodpovedal.
A cim ohrozuje neockovane dieta to ockovane?

mucilienka
17. okt 2017

Dievcata, my sme dostali teraz predvolanie na obidve dievcata, ze neockujeme. Budeme musiet urcite platit?

adsumus
17. okt 2017

@mucilienka určite nie na slovensku sa neočkuje lahko, v zahraničí hrozí aj vezenie, za toto zanedbávanie starostlivosti.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
19. okt 2017

@teegreen lekári už v zahraničí žaluju antivaxerov, zato že o nich širia klamstvá bububu. 👍

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
19. okt 2017

@teegreen dochodcov? prečo?

adsumus
19. okt 2017

takže bez odpovede, považuješ hádam dochodcov za hlupákov, ktorí uveria každemu klamstvu? to je modus operandi antivaxerov, urážať a zhovadovať. naštastie ludia sa začínaju brániť nenávistným antivaxerom, ktorí antivaxuju pretože len potrebuju šíriť svoju nespokojnosť a zlosť.

mucilienka
19. okt 2017

@adsumus prepac, ale tvoje prispevky su trochu z cesty. podla mna ziadny z rodicov nechce ublizit svojmu dietatu. naopak, chce ho chranit pred vsetkym zlym. mnohe mame zle osobne skusenosti s ockovanim, co bohuzial alopaticka medicina nepripusta. to je jediny dovod, preco viac neockujeme

adsumus
20. okt 2017

@mucilienka prepáč ale ja som nikdy netvrdila, že matka chce dieťaťu zle, ked ho neočkuje, že to ale može zle dopadnúť, dieťa ochorie s následkami alebo aj nakazí iné a to zomrie, je ale smutným faktom. co sa zlých skusensoti týka s klasickou medicínou, neočkovať lebo niekomu nepomohli, zle ho diagnostikovali alebo priamo sposobili nejake poškodenie mi príde ako velmi zvlýštny dovod aj vzhladom k tomu, že alternatíva medicína sposobuje daleko vyššie poškodenia ludom, posledná vec tu matku odsudili do vezenia na týžden, v tom čase deti dostal do opatery otec a dal ich zaočkovať. zle skusenosti s očkovanímsi treba overovať, pretože častokrát ide o choroby ktoré s okčovaním nemaju nič spoločne.

monka338
20. okt 2017

@teegreen lebo očkovanie dieťa ohrozuje....sa spamätaj uz z tých starosti,čo tu vypustas. Neockovane dieťa zachráni svet a dieťa,ktoré je zaockovane,aby sa nesirili a ono tiež nesirilo smrteľne choroby nakazi ostatné deti,nie??!!! To sanyz nedá číta,čo za fantazmagoria sa tu vypúšťajú.
Inak,ocino mi rozprával,keď sme sa na túto tému bavili,že roky sa napr. na osypky zomieralo ..30,40,50 roky a roky predtym...bojovalo sa s tým a teraz si nejaký "peter", či ako sa volá bije domprs,že štatistiky hovoria o niečom. Tvrdí,že to bolo bežne detské ochorenie.....deb.l! Bolo ale smrteľne!!!!

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
monka338
20. okt 2017

@teegreen si mimo ale úplne.. moja zlata ale tvoje neockovane dieťa ohrozuje Moje,ktoré nemá ešte všetky povinné očkovania!!!!! Ty ohrozuje moje dieťa na živote!!!!
Iróniou je ,že zaockovani rodičia sa chodia pozerať na JIS ku ako ich neočakávané dieťa bijuje o zivot....mame to v svojom blizkom okolí.... kosti by som tím rodičom za ziva dolamala
Viac nemám záujem do tejto diskusie prispievať

mucilienka
20. okt 2017

@monka338 nikto ta do diskusie neprizyval 😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
20. okt 2017

@monka338 a to nikde nechodis so svojim este nezaockovanym dietatom? Nikde? Ziadne MC,obchody,neboli ste nikde na dovolenke,predlzenom vikende,ty si sa dala kompletne preockovat a vsetci,kt.prichadzaju do styku s tvojim dietatom? Trochu prisilne slova....

adsumus
20. okt 2017

@maciatkolulu chodí, pretože zatial je dosť ludí zaočkovaných, ked nebude a nastupia vážne choroby, chodiť nebude a nielen ona, ale približne nejakých stotisíc drobcov ktorí ročne nie su zaočkovaní a doočkovaní, ak teda počítam len rodičov, ktorí choroby nepodcenuju, antivaxeri predvedú ako budu svoje deti špacírovať po nákupákoch počas epidémii.

adsumus
20. okt 2017

@teegreen čo príspevok to ukážka tvojej nenávisti voči očkujucim ludom, čo ti niekto z nich zjedol obed?

maciatkolulu
20. okt 2017

@adsumus tak v.mojom okoli nie je nikto preockovany.... A to mam teda okolo sebe kopec ludi,kohokolvek sa spytam aj prudko proockujucich,ze ci su preockovani napr.cierny kasel pozeraju ako puci....tak len tolko k tej preockovanosti dospelej populacie. A nepisala som inak tebe,ty s nimi byvas,ci ako,ked vies,ze chodia s nezaockovanym jedincom medzi divoku dzunglu plnu nebezpecnych nepreockovanych ludi,nie ze deti,kt.boli nezaockovane,ale najma dospeli,ktorych je plno a nikto sa im.nicim nevyhraza a napriklad spominany CK je rozsireny najma medzi adolescentmi a dospelymi,takze to.nebezpecenstvo nie je v tej nezaockovanej trojrocnej zuzke,ako napriklad v petovi,kt.ma 23 a nie je preockovany a aj napriek tomu,ze kasle a kasle,tak nepojde k dr ale kludne sa spaciruje po eurovei,to ako priklad a vopred upozornujem,ze ma nezaujima tvoja odpoved...

monka338
20. okt 2017

@maciatkolulu si mimo ale úplne...zaockovane dieťa prenáša choroby kvôli ktorým sa ockuje???? Zaockovani ludia na cierny kasel(na ktory sa.zomieralo) prenasaju cierny kasel???? A ďalej bez komentára...

monka338
20. okt 2017

@teegreen
Juj tebe ani rozum.požičať lebo to nemá zmysel... čo slovo to perla a ako svi..a moje školkopovinné dieťa ma viac rozumu. Ďalej bez komentára...mrhanie mojim časom energiou. Je mi uplne jedno čo si ty robíš...pokial taki.uzasne mudri neohrozujú.moje deti

adsumus
20. okt 2017

@maciatkolulu prosím ťa ozrejmi si informácie, čierny kašel BOl rozšírený medzi dospievajucimi, KYM sa nezaviedlo preočkovanie adolescentov, potom už problém s čiernym kašlom v tejto skupine nebol, alebo len minimum prípadov, tipujem, že detí materí, ktoré su naočkovane proti očkovaniu od antivaxu. to že ťa moja odpoved nezaujíma, nezaujíma zas mna. ja viem dávno, že antivax nemá zaujem o diskusiu antivax len rozosieva bludy, manipuluje a vylieva si svoj jed na nevinných ludoch. 👎

evittam
20. okt 2017

@monka338 Ano, aj tvoje ockovane dieta moze dostať chorobu proti ktorej je očkované a moze ňou nakazit ci už očkované alebo neockovane dieta. Toto ti asi nikto nepovedal...
Btw.ako ti uz bolo napísané ty nikam s dieťatom nechodís ci sa vsade všetkých pýtaš či sú ockovani....