icon

Pokuta za neočkovanie v Bratislave

andelok
22. mar 2013

Ahojte, rada by som sa spytala mamin, ktore sa rozhodli neockovat, aku vysoku pokutu platili v Bratislave. Dostali sme predvolanie, tak chcem vediet, kolko asi mozeme cakat. Dakujem!

adsumus
20. okt 2017

@evittam každý vie, že aj zaočkovane dieťa sa može nakaziť a aj ochorieť, akurát tá pravdepodobnosť, že sa to stane je oproti dieťatu bez protilátok mizivá. už dlho si nedebatila...

evittam
20. okt 2017

@adsumus Isteze, ako povies.

monka338
20. okt 2017

@evittam máš pravdu, môže ochorieť ale pravdepodobnosť je oveľa nižšia a hlavne nasledky po prekonani tychto chorob su uplne ine a dieta och inak zvláda...to je fakt...viem.o.com píšem.
Nie.nikoho sa nepýtam a normálne žijem...ale ak nieco prepukne tak mi ver,že nie ja zostanem prvá zatvorená s deťmi doma. Nie som ani preockovana matka a moje deti maju len zakladne očkovania proti vážnym a smrteľným chorobám. To zo mňa fanatika nerobí a ahoj nie som. Ale.napr. ruzienka...to ja.svojej dcere nespravim,ze ju nou v zivote ohrozim.. to nie.. nezoberiem jej sancu na dieťa...

evittam
20. okt 2017

@monka338 Ok to je tvoj nazor a presvedčenie a ja ti to neberiem. Moje presvedčenie a nazor-to ako dieta prekoná chorobu zalezi len na imunite a ziadna vakcina nezaručí,ze to bude inak.😉 Uz ma tu nedávno jedna mamička presviedčala aka je strašna choroba kiahne a určite si pamatam ake to bolo strašné prekonat ich....😁 Moje deti ich mali pred 2rokmi, super priebeh....

adsumus
20. okt 2017

ked prekonali super kiahne, prekonaju super aj obrnu, záškrt aj tetanus.

evittam
20. okt 2017

@adsumus Našťastie to nie je tvoj problém. A ani moj.😉

mucilienka
20. okt 2017

@monka338 skus si vsimnut nazov temy😉

maciatkolulu
20. okt 2017

@adsumus tak mi uz nemusis odpovedat a je to,myslim,ze nemusime pokracovat v tejto debate,pretoze jediny zanieteni cloviecik plny jedu si tu ty. Ja osobne nepoznam nikoho dospeleho,kt.by bol preockovany na CK,najma to nie je povinne a sankciovane a nikto sa tymto osobam.nevyhraza,myslim,ze snad chapes konecne co chcem ttmto napisat.... Ja nikomu nic nezakazujem,nevnucujem,ale je mi komicke ako maju byt deti nezaockovane udesnym nebezpecenstvom pre ockovane alebo tie,kt.este zaockovane neboli,najma ked tieto rodinky hufne s malymi detmi,nezaockovanymi napr. Osypkami ficia spokoine nandovcu smer taliansko,uplne hez strachu sadaju sttmito detickami ficia lietadlami,ale doma sa rozkrikuju akoby hnaty lamali rodicom nezaockovanych,lebo co ked 😉/je to trapne.....a absolutne svedci o nevedomosti.

evittam
20. okt 2017

@maciatkolulu 👍
Vsetko je len o nevedomosti.

maciatkolulu
20. okt 2017

@monka338 ako vazne myslis tuto reakciu????? Lebo ak hej,tak si ma pobavila a zamysli sa preco.....ak ti to.nedojde,tak si nastuduj nieco o vakcine na CK

maciatkolulu
20. okt 2017

Ale celkovo ked clovek cita diskusiu tak vidi aj ked je nestranny,ze co a ako,lebo kde som ja pisala,ze ockovane nakazi,ci nekazi,to.svedci o celkovej znalosti.... A najma, ci dotycne damy sedia s dietatom min.do 15.mesiacov doma a nikde sa nepromenaduju.....ziadne nakupne,buki,kutiky,centra,ziadne dovolenky,verejne podujatia,plavania,aqua atd....kde bybsi mohli ponadavat na neockovane deti a ich obrovske rizikozktorym su a pritom ich obsluhuje uchrchlany casnik,kt.kludne moze mat CK,lebo je NEPREOCKoVANY,ano mila dama,CK treba preockovat.....

monka338
20. okt 2017

@maciatkolulu 🤣🤣🤣🤣🤣 ty si čo zostala stale rozumovo jaslickach???

Ak ty myslíš svoju reakciu vážne tak paaaani... s väčšou obmedzenostou som sa nestretla pani profesorka medicíny!!

Už na.mna nereaguj lebo som si skoro kávu vyliala čo som sa rozosmiala.

Z diskusie odchádzam... nech si každý.robí čo chce...lebo toto to je sila...

maciatkolulu
20. okt 2017

@monka338 nerozumiem co ti ie take.smiesne....tvoja sprostost?????ty fakt.nevies,ze preockovanie nie je povinne??? Ze na tvoje dieta moze v potravinach chrchlat chory nepreockovany clovek? Alebo to,ze sa tmolis po nakupakoch a brbles na neockovane deti uprostred auparku a pritom ta ohrozuju resp.tvoje dieta upne ini....ale o tom sa nehovori,dievca moje smej sa a zabavaj,nevedomost je dobra. Ale prosim ta nezhovaduj sa. Inak fajn,ze nechodis nikam s dietatom,ziadne dovolenky a tak,lebo ja chodim a nemam strach. Viac niet co dodat,sama sa prezentujes ako sa prezentujes....

monka338
20. okt 2017

@maciatkolulu vieš čo...nevies kde je sever..píšeš a bijes sa tu do pŕs za niečo o čom ani len netusis...
A ano.. bohužiaľ " dolamala by som kosti" ako som písala vyššie (i ked to bolo.obrazne napísané...ale.nevadí..nemusia všetci všetko pochopiť) rodičom,ktorí si tu dávajú vymyt zdravý rozum nejakými anonymnymi "kazatelmi".
Ja prežívam z blízkeho okolia rodičov,ktorí sú plné očkovaní ako su práve v nemocnici kde ich 14 mesacne dieťa už 4den bojuje o život,nakoľko chudiatko naraz chýbalo niekoľko ochorení,na ktoré uz.malo byť dávno ockovane.. to dieťa poznam(((

Nevieš...netusis...tak láskavo bud uz prosím ticho a na.mna uz nereaguj...nemam záujem...naozaj.nemam.

monka338
20. okt 2017

@maciatkolulu a čo ty o.tom vieš kam ja chodím??? A ako ja žijem?? Prestaň uz konecne..si smiešna.Co si.to.dovolujes???
Si.majsterka sveta a ešte si nič nepreskakala
Kto.ti dáva právo sa vyjadrovať o tom ako žijem? Narážam sa ja na tvoje deti?!

maciatkolulu
20. okt 2017

@monka338 ja som nic nepreskakala,dobreeeeee.... Normalne som sa niekolko krat a nielen ja pytali,ci sedis cele dni doma na zadku,pokial tvoje dieta nie je komplet zaockovane a neodpovedala si,takze ano,bud sedis,alebo nie nesedis..... A ty nemas pravo nikomu lamat kosti,akurat tak sama sebe... A naozaj zaujimave,ze vies o ockovaniach dospelych ludi,asi behaju po svete a hovoria ako seba dali zaockovat,preockovat a svoje dieta nie,trochu divne...no ale dobre.

monka338
20. okt 2017

@maciatkolulu predstav si,doma celé.dni nesedm a chodím.medzi.ludi a aj.moje deti....ja mám deti očkovane a ani,pokiaľ nemali všetko čo chcem aby mali...tak som selektovala kam pôjdem a kam nie a ano,do zahraničia som s nimi nešla keď som si nebola ista. A čo.... nemyslím,že som spravila niečo zle. Mám,zatiaľ,zdravé deti a som za to vďačná...
Dobrý noc....vsetko dobre.

nasta55
20. okt 2017

@andelok je to nezodpovedne od teba

juriva
20. okt 2017

ako sa vedia ludia rozcertit....
chces daj nechces nedaj.
osocovacky tu naberaju na intenzite.
keby bola vakcina voci rakovine..vsetci co tu pisu " ockovanie je smrtttt" by stali v prvom rade.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
juriva
20. okt 2017

@teegreen nebudem ti tu vysvetlovst co to znamena..

adsumus
21. okt 2017

@maciatkolulu tvoja logika je typicky antivaxerská, neočkovane deti nie su nebezpečne lebo su aj nepreočkovaní dospelí, lenže kríva to na obe nohy, jedna vec, deti netrávia drvivu väčšinu svojho času s dospelými a druhá vec nepreočkovaní dospelí nechoreju na tieto choroby ale nepreočkovane deti, dalšia vec ak bude vela nepreočkovaných detí, matky detí do kompletneho očkovania do nákupákov chodiť nebudu moct.

adsumus
21. okt 2017

@juriva očkovanie rpoti rakovine už je, HPV a antivax sa toho bojí ešte viac ako čert kríža, tie deti neviem ako na tom budu, ked prekonaju všetky choroby, už tu bol jeden príbeh, že dieťa len čo dosiahlo svojprávnosť, išlo sa zaočkovať, mater trhalo na franforce, ale ono je lahšie neočkovať dieťa ako seba.

mucilienka
21. okt 2017

@adsumus si ma pobavila😂 skoda ze tato vakcina HPV preukazatelne sposobuje neplodnost. V Anglicku uz maju studiu, potvrdenu. Skusenost mojej kolegynky to len potvrdila.

maciatkolulu
21. okt 2017

@adsumus to co si napisala tiez myslis vazne? Ze dospeli neochoreju na choroby voci,kt.sa ockuje?/ze deti nie su drvivu vacsinu svojho casu s dospelymi atd.... Tak inak potom som prenesmierne rada,ze moja neockovana dospela dcera uz nema sancu ochoriet na ziadnu z ttchto chorob. A opakujdm uz neviem kolkaty raz,ze nie som ziadny antivaxer,ale clovek,kt.ma pravo sa rozhodnut,co dat do svojho tela a do tela svojich deti.... Neodsudzujem nikoho,nech si kazdy robi akonuzna,ked sa chce napr.cpat ATB pri kazdej nadchce ok,aj ked s ttm ohrozuje v podstate aj mna,pretoze bacilky mutuju a mutuju a stavaju sa rezistentnymi atd,ale nezmozem nic,toho sa ludia uz neboja? Ze sa bude umierat na bezne anginy na,kt.uz proste nezaberie nic.... Neraz pocujem a ano najma od tychbludi,ktorych sa opytam,kedy si sa bola dat preockovat a vyvalene oci a tontreba,ze bola som si dat predpisat atb,skriabe ma v.krku a mam ucpaty nos a nezabrali,tak idem po druhe,skoro vsetky matky prudko zaockovanych deti v mojom okoli a vkuse ten isty scenar,ach jaj zase mame atb a odpoved na moju otazku,coze chytil/la je, ze KASLE....napr. A odpoved na otazku a ako sa prislo na to,ze ide o bakteriu,ci sa aspon crp,vyter robil je,ze nie,naco.... Tak no comment a to sa fakt ludstvo neboji,zaujimave. Ale nakoniec to je jedno. Kazdy ma svoj nazor na vsetko,od toho suninteligentne 😉 diskusie,aby sa naslo nejake riesenie. Inak tato tekanjeno inom,takze opat pisem BA - pokuta ziadna 😉

maciatkolulu
21. okt 2017

@juriva vidis ono ta vakcina existuje,ak teda nevies a nejako sa nestoji v prvych radoch.... 😉

adsumus
21. okt 2017

@maciatkolulu ja som nepísala, že tvoja dospelá neočkovana dcera neochorie na čierny kašel, nemá protilátky tak má naopak vysoku pravdepodobnosť, odo mna chceš aby som na teba nereagovala a sama reaguješ, nebudeš ty nahodou učitelka? mi to pripomína základnu školu.

mucilienka
21. okt 2017

vsetci, ktori tu prispievate a presvuedcate o niecom/nicom precitajte si nazov temy... my nie sme bojovnici proti ockovaniu, ockujeme pre zle skusenosti a vedlajsie ucinky. Rada by som slepo verila, ze ockovanie vyriesi a vylieci vsetko