icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

evittam
9. apr 2016

@adsumus Už riešiš a vyťahuješ veci, ktoré sa ma netýkajú a pevne verím, že sa ma nikdy ani týkať nebudú.

jajka257
9. apr 2016

@evittam nuz ano, typicka antivax, vyhody ockovaneho kolektivu ano, priznat si chybu nie. Z mojej strany na tvoju adresu uz len tolko, ty sa prizivujes na ukor inych jedincov, ktori nesu mozne rizika , ktore su vzdy spojene s akoukolvek formou liecby. Potom sa necuduj, ak sa vzburia ini rodicia, ktori nesu riziko. Minule som citala clanok, v ktorom boli rozpracovane pripady deti, ktore maju dozivotne nasledky a to len preto, ze osvietene matky odmietli ockovanie. A boli tam aj reakcie tych rodicov, ktori sa nechali zmagorit antivaxom. Ja by som si vycitala do smrti....

jajka257
9. apr 2016

@evittam a este tvoje vyjadrenie,, nastastie nepoznam ziadnu plne neockovanu skolu,, hovori za vsetko....

evittam
9. apr 2016

@jajka257 Ja nie som žiadny ANTIVAX - už som to tu písala xykrát. Ja teba tiež neoznačujem za provax len preto lebo očkuješ svoje deti. A na nikom sa nepriživujem a ani moje deti - nemám to za potreby. Buď taká dobrá a obviňuj niekoho iného. A ty si teda určite zase nečítala prípady detí, ktoré mali po očkovaní menšie problémy, väčšie problémy, dokonca doživotné následky a v najhoršom prípade smrť. A určite si sa s tým ani nestretla, nakoľko pre provax sú tieto prípady len bludy a oblbovanie. A tiež už som písala - kto sa kým zase nechal "zmagoriť" - sme dospelí,inteligentní ľudia a nie že ma niekto zmagorí - rozhodujem sa sama podľa vlastnej vôle - mňa teda nikto nikdy nezmagoril a ani nezmagorí - našťastie.

adsumus
9. apr 2016

@evittam o tom teda hlboko pochybujem.

evittam
9. apr 2016

@jajka257 A akú si mám priznať chybu? Ja som žiadnu nespravila......To že som nedala očkovať moje dieťa a druhé preočkovať to nie je žiadna chyba, je to naše rozhodnutie a ak by náhodou moje dieťa ochorelo na niektorú z tých chorôb a nebodaj malo následky, tak sa určite nebudem vyhovárať na to, že ma "zmagoril" nejaký antivax. Bolo a je to naše rozhodnutie a pri tom zostaneme.

evittam
9. apr 2016

@adsumus Ja viem. 😀 Našťastie ja nie a ani to nie je môj problém.

katrinka8
9. apr 2016

@kvieta áno, ja viem, že sa napr. toto robí. Ale mňa to zaujíma celkovo, (nie na jednotlivé choroby), proti ktorým boli deti očkované, ale na to, či vakcíny, ktoré im boli podané, vytvorili deťom naozaj imunitu (protilátky).
Proste vyzerá to tak, že plošne sa vlastne vôbec nezisťuje, v akom štádiu je reálna zaočkovanosť (koľkým percentám zaočkovaných detí sa protilátky v skutočnosti vytvorili a koľkým nie, hoci sa do toho čísla cca 95% zaočkovanosti u nás započítavajú všetky očkované deti).

adsumus
9. apr 2016

@katrinka8 prečo sa nevyberieš za vyrobcom očkovacích latok, chod, dohodni si stretko, zober kamošky, informujte sa. dala som ti info z letáku, že sa to zistuje, ty aj tak tvrdíš, že sa to nezistuje, nechapem. prečo necheš od antivaxerov dokazy, že deti protilátky nemaju, to oni to tvrdia, bez dokazov.

jajka257
9. apr 2016

@evittam v pripade, ze neockujes, si antivax, to znamena, ze si proti ockovaniu, a svoje dieta davam ockovat. Co sa tyka ochoreni po ockovaniach, ano je tam riziko, ale to podstupujes aj pri obycajnom paralene. A aj pri homeopatikach, take osscilo sa vyraba z husacich peceni, latky sa pestuju na odumretom tkanive. Aka chutovecka, skoda, ze si nedam. A ano, prizivujes sa na vseobecnej kolektivnej imunite. Teba a tebe podobnych by som poslala spat v case, ked zurili epidemie, umierali deticky na dnes uz potlacene choroby, staci na par dni, mozno hodin, aby si pocitila ten strach a bezmocnosti vtedajsich matiek. Mozno potom by ste si vsetky vazili dnesnu dobu a jej moznosti. Alebo pozri na chudakov povodnych indianov, tych nevyvradili ludia, likvidacne boli pre nich osypky, nemaju v genofonde prirodzene obranne latky...

kvieta
9. apr 2016

@katrinka8 Už Ti odpovedala tuším adsumus. Robí sa to, no na vybranom počte detí, nie celoplošne, to by stálo strašne veľa peňazí.
Ale keď si to tak vezmeš...

). Na Slovensku v období
2002 – 2007 bolo hlásených 16 prípadov, ale
od roku 2008 sme rubeolu nezaznamenali aj
napriek tomu, že v roku 2008 prepukla veľká
epidémia rubeoly v Taliansku (17, 18).
http://www.solen.sk/pdf/41e14c722ea0c277b994b05...

rubelola sa očkuje od r. 1982 , celoplošne od r. 1985. T.zn., že celoplošne očkované dievčatá už sú mnohé matkami a teda prešli rubeolovým testom. T.zn., že protilátky majú. Neviem o tom, že by sa u nás rodili detičky s rubeolovým syndrómom. Toto je pozitívny výsledok očkovania. Neviem, aký dôkaz, že to funguje, ešte treba.
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

nibiru
9. apr 2016

@papricka33 napisala si to tak že tato myšlienka napadla aj mna problem je že určite choroby su naozaj v niejktorých krajinách už velmi zriedkavé,preludnenie je bohužial realita,krajiny 3 sveta napriek vysokej umrtností detí,neočkovaniu tam sa to vyvažuje tým že tie rodiny maju bežne strašne vela detí v dnešnej dobe ale prežije viacej ludí aj detí lebo zdravotníctvo aj tam ako tak funguje.v takej europe máš krajiny kde si možeš slobodne vybrat,počula som už aj také reči že ekdže sa to nedá nariadiť konkretným štátom hecuju sa ludia aby kvazy na tlak občanov zakony zmenili,ak sa choroby vratia to už len bude biznis,treba sii uvedomiť že 25r. sa nevyvynuli nove antibiotyka eu teraz vyčlenila 12 miliard na hladanie nových antb. je možné že klasické antb. by na tie choroby ani nestačili čiže museli by sa vyrabať nové liečivá.ja verím že organizácie majú dobrú myšlienku ale ten kto to spustil ten z toho niečo mal,čitala som niekde članok že prva autorka ktorá vyhlasila že má studie ktoré potvrdzuju ako sposobuju autizmus a cukrovku je žalovaná a prebieha s nou súd,bohužial dôkazy su proti nej a priznala že studiu pozmenila meno neviem,nijak som sa o to nezaujímala.

buckeye
9. apr 2016

@nibiru nebola to zena ale chlap Dr Wakefield, clanok ktory publikoval odborny casopis stiahol, jednak bol robeny na malom pocte deti a zistilo sa, ze vysledky upravoval, to je vyhoda vedy, ked ja nieco zaujimave ako vedec opublikujem v odbornom casopise, vedci z opacnych koncov sveta, ktore sa tiez venuju tejto mojej teme, budu postupovat podla mojich vysledkov, cim ich tiez zaroven overia, keby som si vucucala vysledky z prsta, do par mesiacov mi na to ine labaky pridu, tak to bolo aj Wakefielfom, aj korejcom co akoze klonoval ludi, aj nedavno Japoncami, co vyrabali kmenove bunky akoze kyslym prostredim, prislo sa im na podvod, Japonec jeden z teamu sa zabil(Japonci maji navsyssi pocet samovrazd koli stresu)

katrinka8
9. apr 2016

@kvieta - áno, vybraný počet detí 158 či 185 😀 To neviem, či je výpovedné množstvo pri tých číslach, ktoé sú očkované danými vakcínami + aká je objektivita výskumu, ktorý robí (financuje) výrobca vakcíny. Toľko k info od @adsumus.
To, koľko prípadov rubeoly sa zaznamenalo v nejakom roku nevypovedá o tom, koľko percent všetkých zaočkovaných detí má alebo nemá protilátky obsiahnute vo vakcíne infanrix hexa, prevenar/sinflorix alebo teda MMR vakcíne 😉
A to, že to stojí veľa peňazí... no, veď stojí, ale štát by malo zaujímať, či vakcíny, ktoré nariaďuje (a tým pádom teda aj financuje) ako povinné, sú alebo nie sú účinné, príp. na koľko percent. Ale to je len môj názor. Tieto informácie, tu dané, mňa osobne nepresvedčili o tom, že by situácia bola iná ako je 😉 Ale v podstate je to jedno, táto téma mi stále nepriniesla nič nové 🙂

katrinka8
9. apr 2016

@kvieta - mimochodom, ženy a dievčatá, ktoé prechádzajú týmito testami boli pred cca 20-mi a viac rokmi očkované absolútne inými vakcínami ako sú očkované dnešné deti. Plus dnes sa konkrétne očkuje v danej vakcíne okrem rubeoly aj ďalšie 2 choroby - na tie sa protilátky bežne nezisťujú...

kvieta
9. apr 2016

@katrinka8 To, že Teba tieto informácie nepresvedčili ale neznamená, že protilátky očkovaní jedinci nemajú a že sa to neskúma.
Ja som hovorila o tom, že o prítomnosti protilátok min. vypovedajú testy v tehotenstve na prítomnosť protilátok rubeoly, opýtaj sa svojho gyn, ako si na tom Ty a akú má vedomosť, aká vzorka žien v jeho poradni ich nemala. Treba sa aj trošku rozhýbať a nie iba kecať, že Teba TO nepresvedčilo. Mám dojem, že Teba nepresvedčí ani existencia Tvojich vlastných protilátok, ak si bola očkovaná🙂

kvieta
9. apr 2016

@katrinka8 Keby náááhodou, tak teraz toto, hej? ... nemám slov, idem piecť koláč. Študuj 😉

mb269
9. apr 2016

ze vas to este bavi 😀 ockujte neockujte kazdeho osobna vec a zodpovednost. kedze neocko rodicov nedaju za to do basy daju iba fin.pokutu tak to asi take "vazne" nebude 😎

malaikasana
9. apr 2016

@mb269 s tymto s tebou suhlasim!...hej iba pokuta,v pripade prepulnutianochorenia preplatenie liecebmych nakladov a nasledne mozno nejake to zanedbanie starostlivosti a opletacky...ale kazdopadne som si 100%ista,ze poistovna da preplatit vsetko do centu a to budu naklady na tisice ...ale to je jedno...mali by sme sa respektovat nech su nazory akekolvek kazda mame na to iny pohlad a pokladame ho za spravny

alfonzia10
9. apr 2016

@horana prosim ta, snad nechces argumentovat takouto strankou (slobodavockovani)...

mb269
9. apr 2016

@malaikasana to by som si pozrela 😀

mb269
9. apr 2016

@malaikasana este raz hovorím ze v takom pripade by sa dalo polemizovat o plateni liecebnych nakladov pre fetakov, narkomanov, alkohlikov,fajciarov atd. takze kto si platí odvody do zdrav.poistovní ma pravo na akukolkvek liecbu. kto neplatí nema mat pravo na osetrenie preto nesuhlasim so solidaritou. za deti je zodpovedný rodič - zakonny zastupca,kto rodicov nemá, tak štát. kto koho nakazí by sa muselo dokázat, aj preto sa boja rodicia neocko detí aby neprislo do kontaktu s cerstvo ockovanymi ktorí maju v sebe virus aby sa ZDRAVE neockovane deti nenakazili

malaikasana
9. apr 2016

@mb269 naozaj?ja by som si to nepozrela! Na tvoje polemizovanie nebudu zvedavi...ich zaujimaju bubaciky a to aby nemuseli preplatit ani korunu navyse! Skoda no...pokrok napreduje,ale vraciame sa doby kamennej...nevadi! C9 je to jedna vakcina v porovnani s nakladmi na opiaty ,antibiotika a nejake tie sedativa...vlastne este aj sluzbu im urobite🙂...prajem vela stastia

mb269
9. apr 2016

@malaikasana napodobne 😉

katrinka8
9. apr 2016

@kvieta - to, že majú ženy očkované v 70-tych a 80-tych rokoch protilátky proti rubeole neznamená, že deti očkované hexavakcínou, prevenarom (sinflorixom) a vakcínou proti MMR si vytvorili protilátky proti chorobám, voči ktorým boli očkované.
Naozaj by štát a ani ľudí nemalo uspokojiť, že sa dozvedia o tom, či ich deti majú vôbec protilátky proti chorobe, voči ktorej boli očkované, až v dospelosti, a aj to len v prípade tehotenstva dotyčných dievčat a len o rubeole. Ale vyzerá to tak, že to ľudí, ale hlavne štát, veľmi nezaujíma ☹
Netvrdím, že ich vôbec nemajú, len tvrdím, že nikto to plošne neskúma(l), nie sú u tom zrejme žiadne záznamy (okrem testov 185 detí, ktoré vykonal výrobca vakcín, čo je podľa mňa žalostne málo na to, koľko miliónov detí je danými vakcínami vo svete očkovaných) a sú to preto len nedokázané odhady, že očkovanosť populácie je cca 95% - teda, očkovanosť, je, ale imunita populácie nemusí byť taká, ako sa predpokladá.
Vakcíny používané dnes (cca r. 2010 a neskôr) pri povinnom očkovaní sa diametrálne odlišujú od vakcín používaných v minulosti, preto porovnávať existenciu protilátok proti rubeole žien očkovaných pred 20 - 30 (a viac) rokmi s existenciou protilátok z úplne iných vakcín je absolútne irelevantné. Nie, takéto "dôkazy" naozaj nie sú pre mňa dostačujúce na to, čo som chcela vedieť.
To, že ja mám protilátky proti rubeole (očkovaná som bola možno ozaj pred 20 rokmi, aj skôr), neznamená, že moje dieťa zaočkované v r. 2010 hexavakcínou a prevenarom má protilátky proti daným chorobám. Nevylučuje sa to, samozrejme, ale ani to nemôže slúžiť ako dôkaz, prepánajána.
Pýtam sa túto vec práve preto, že v prípade mojej dcérky bolo vyslovené podozrenie, že telo vakcíny neprijalo (testy však, samozrejme, nikto nerobil)...
Ale je to jedno v podstate, ako vravím, nič nové som sa, bohužiaľ, nedozvedela. Ak Tebe postačuje vedomie, že máš protilátky proti rubeole na to, aby si si bola istá, že Tvoje deti majú protilátky proti chorobám, proti ktorým boli očkované, je to, samozrejme, Tvoja vec 😉 Ja sa na takéto tvrdenie rozodne nespolieham.

aristka
9. apr 2016

@mb269
Alkoholikom .ci narkomanom za hospitalizaciu urcite chodia seky .ak je hospitl nutna z ucinku omamnej latky ...z fajcenim je to tazke .tam vznikaju choroby aj u nefajciarov z dovodu pasiv.fajcenia a nejak tazko niekomu za to poslat sek .kedze pasivny fajciari sme vsetci chtiac .nechtiac .nehovoriac akutna hospitl z fajcenia moc nehrozi ....a este k tym chem bordelom .ci ako nazyvas ocko....je zaujmave .ze okrem kozmetiky ti nevadi ani umele oplodnenie a pritom tie zeny musia absolvovat torturu chemicko hormonalnu .co ma kvantum nu a samozrejme urcite dopad na plod ...ty nemas dvojity meter .ale nekonecny meter ...

aristka
9. apr 2016

@katrinka8 aky je rozdiel medzi vakcinami ...u mna menej zatazujuce su tieto viaczlozkove .plus maju menej pridavnych latok ako tie kedysi ...takze popis v com je rozdiel ....

lauricka
9. apr 2016

@katrinka8 nikde sa nepise, ze ockovanie 100% chrani a preto sa neda na ockovanie ani uplne spoliehat. To je znama vec. No ale radsej aspon pokus ako nic, aspon pre mna. Ja sa ockovania bojim, samozrejme. Ale mat nezaockovane deti by som sa asi bala este viac. A dufam, ze sa to ockujucim ani neockujucim raz nevypomsti, ze tolko ludi neockuje. Ono je to pekna predstava, ze neockujem si dieta, neohrozim ho ziadnymi latkami vo vakcine a ono je tak dokonale, ze si poradi so vsetkymi chorobami samo a nikdy sa nikde nicim nenakazi takym, co by nezvladlo, lebo sa narodilo pod stastnou hviezdou. Na toto sa tiez velmi spoliehat nedokazem. Proste nedokazem. Co je v zivote iste? A pri vsetkom sa treba pytat a co ak nie? Co ak veci nie su tak ako si myslime, ze su? Tato moznost je tu vzdy. Ja nepatrim ani k zastancom, ani k odporcom ockovania. A celkom mi uz tieto debaty idu krkom, vsade toho je na mraky. Ludia su uplne chori z toho.

mb269
9. apr 2016

@aristka netrep hlavne piate cez deviate

malaikasana
9. apr 2016

@aristka uplny suhlas!!!!