Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@jeannna ty si myslis ,ze ked je hlavicka a srdiecko dlhodobo chore ,je to bez nasledkov na organizme....piestany poznam velmi dobre ,su tam kapacity a dufam ,ze ti pomozu ,ale ty sa sustred aj na ine velmi ubolene miesta ,pretoze potom vsetka ich snaha bude zbytocna ....fakt ti prajem ,aby ti pomohli a niekam si sa nasmerovala...
@aristka Dôkazom autoimunneho ochorenia boli aj LTT testy, ktore boli negativne a boli v rozpore s Elisa testami na protilatky na borelu a chlamydie. Tie sa robia na baze lymfocytov, nie na baze protilátok.
Ked poznas Piestany velmi dobre, tak vies, ze keby nemali dovod na hospitalizaciu, tak ma tam neberu, ale nasmeruju tam, kde ty uvadzas ...
No nic, poprajme si dobru noc a zas niekedy 🙂
@jeanna - mňa zaujala jedna vec, píšeš,že predtým si bola úplne zdravá a imunologicky profil si mala v poriadku. Na základe čoho si potom mala vlastne robený imunologicky profil ako úplne zdravá osoba? Neposielajú na imunologicky profil náhodou človeka keď niečo nie je úplne ok? Som laik, tak ak je to hlúpa otazka, tak sa ospravedlňujem dopredu @aristka
@rebellefleur Bola to moja prva preventivna prehliadka u novej lekarky, v byvalej teme som spominala, ze som menila lekarky a tato lekarka robi tieto vysetrenie vsetkym novonastupenym, aby mala prehlad. Je este z februara 2016.
Rozbor imunoglobulinov + CIK.
@jeanna - aha oki. Pozri takto to poviem, nepochybujem vôbec,že ti niečo je a že sa trápiš. Takisto sa najdu temy ako zrovna očkovanie, kedy sú moje názory v niečom iné ako názory či už @adsumus alebo @aristka, ale minimálne aristka ti radi naozaj dobre, v podstate to, čo som ti radila ja v tvojej téme než si ju spravila súkromnou. Snaž sa s tým celým vysporiadať dáko, hľadať vinníka napr v očkovaní ti nijako nepomôže. Hodis vinu na neodbornych dr alebo očkovaniu ale reálne čo ti to pomôže? Absolútne nič. Dg nezmizne. Nestratí sa už..
@rebellefleur Toto dotiahnem do konca a minimalne pomozem dalsim ludom, budem robit osvetu o ockovaniach, aby sa toto, co mne uz nikomu nestalo. V Piestanoch priznali, ze takyto pripad ako mna tam este nemali, preto ma tam chcu na hospitalizaciu.
Pozitivne protilaky na cokolvek ta nepustia, jedno, ze to nie su ANA.
@adsumus To je možné, vieme aj číslo kde za úmrtie alebo ťažké poškodenie zdravia môže očkovanie? Nie, že? Potom to ťažko objektívne posúdiť. Pochybujem že farma priemysel nám popravde povie aké sú ozajstné čísla.... Nehovorím že očkovanie je zlé ale narvať do malých deti hneď niekoľko očkovaní asi nieje bohvie čo pre práve sa rozvíjací imunitný systém. A potom, myslím že farma priemysel poskočil míľovými krokmi, tak nech mi nik nehovorí že sa nedajú vyrobiť aj vakcíny ktoré by neobsahovali ortuť, hliník a podobné škodlivé látky nehovoriac o tom že sa v nich používajú látky z embrií hlodavcov alebo aj ľudských /tie sa získavajú z embrií po potrate/ . A bolo by minimálne fér keby sa kompetentný k tomu stavali zodpovedne a fér. A myslím že keďže štát nepreberie zodpovednosť a starostlivosť za dieťa ktoré ochorie následkom očkovania nemá právo nútiť rodičov do očkovania. Každý nech sa rozhodne sám lebo aj následky si ponesie sám.
@aristka Ba veru mám naštudované, viem čo prímu moje deti vzduchom, vodou, jedlom.... Je viacero očkovaní čiže aj viac vakcín a v každej jednej je pekný bordel. Keďže sa snažíme deťom dať zdravšie veci, človek kúpi kvalitnejšie jedlo, oblečenie... tak asi aj obozretnosť v očkovaní je v poriadku. Mrtvolka v ocku teda malina neni, to mi príde ako by si povedala veď do seba aj tak súkame jedy tak čo by sme si napríklad nešňupli....
Hovorím že keďže je rodič zodpovedný za dieťa, a musí sa oň starať či je choré či nie, musí zadovážiť financie mal by mať možnosť rozhodovať aj o očkovaní. Štát nech si rozhoduje o deťoch ktoré má vo svojej starostlivosti. Keby boli detské domovy plné detí ktoré ochoreli následkom očkovania asi by sa k tejto problematike štát staval inak. Lebo len málinko ľudí si adoptuje choré dieťa, a tak by štátu ostávali na "ťarchu" až do smrti....
@kamitomi očkovanie je hádam najsledovanejší liek, existuju tisíce vyskumov a studii ohladom ich učinnosti a bezpečnosti, takže ano poznáme a druhá vec, rodič sa rozhodne neočkovať lebo sa bojí ortuti a potratených embrýí myšacích, dieťa sa nakazí a ochorie, potial je to jeho vec, ale choroba sa netýka len jeho, može ju šíriť aj na inych a odtial to už to je vec všetkých, takže ano, nech preberie zodpovednosť ale aj za tých, ktorých ohrozí ochorením, kde odmietol podstupiť bezpečnu a učinnu prevenciu.
studie očko a neočko deti
@adsumus ibaže nikto s určitosťou nevie aká veľká je tá pravdepodobnosť. Takže sa v pohode môže stať že očkované nakazi to neočkovane a aj tie očkované.
Všetky tieto dohady sú zbytočné nakoľko všetci (či zastanci či odporci) sa zhodnú na tom že nákazu prenášajú obe skupiny. Podstatné na tom je žeak sa to nevydarí a sú problémy, nerieši ich štát ale rodič. Preto by malo rozhodnutie byt na rodičoch tak ako je to v iných okolitých štátoch.
@adsumus veď v poriadku, ja to beriem. Akurát že nám akosi chýbajú relevantné čísla z druhej strany, nakoľko na Slovensku lekári takmer vôbec nehlásia nežiaduce účinky (na čo bolo už viac ráz poukázané). Prečo teda nezavedie štát povinnosť tohto hlásenia keď už mne káže čo mám a čo nemám robiť so svojím dieťaťom . Ja nikomu, a teda ani tebe, neberiem názor. Len si dovoľujem povedať ten svoj. Myslím si že ak starostlivosť o dieťa je na rodičovi potom by mu štát takéto veci diktovať nemal. Keďže nakaziť môže dieťa očkované aj neočkovane tak je úplne jedno koľko rodičov detí zaockuje. Tí čo očkovaniu veria si deti zaockuju a budú spať kľudne a tí čo mu neveria zaočkovať nedajú a tiež budú spať kľudne. A ak prídu komplikácie vyriešia ich zasa len samotný rodičia. Ťažko sa ti to vysvetľuje keď máš zdravé deti, respektíve deti ktorým očkovanie neublížilo. Či sa nám to páči alebo nie, ak by tvoje dieťa následkom očkovania vážne ochorelo asi by si inak hovorila. Preto ja hovorím, že rozhodnúť má ten čo ponesie následky. Nehovorím ockuj ani neockuj. Hovorím len, aby rozhodovali tí ktorých sa to týka a nie papaláši čo sedia v parlamente.
Na Slovensku sa ludia obavaju aj reklamovat topánky v obchode, radsej budu hundrat za vyhodene peniaze a kupia si nove.
@kamitomi neviem, ci si citala par stran dozadu, neziaduci ucinok po ockovani mozes nahlasit aj ty elektronicky, je to velmi jednoduche a naozaj mam tu skusenost, ze ma hned kontaktovali.
@jeannna nie nečítala som.
Je fajn že to môžu aj rodičia.
Je potrebné v tomto smere urobiť zmeny, tak ako to urobili okolité štáty. Očkovanie je tam dobrovoľne a pokiaľ vieme tak žiadne extra epidémie nevypukli. Dajme rozhodovanie do rúk rodičom, dajme im relevantné dôkazy za aj proti, netrestsjme ich ak neockuju. A po pár rokoch môžme sledovať ako sa to vyvinie. Tak ako je dovolena strata ak sa celoplošne očkuje mala by byť povolená strata aj v opačnom prípade.
Mne to príde ako diktovanie, eú nám diktuje čo máme a nemáme, koľko môžme a nemôžme, kedy áno kedy nie.... A nepáči sa nám to. Toto je presne to isté! Niekto rrozhodne no následky neponesie.
@kamitomi Podla mna to bude s neziaducimi ucinkami po ockovaniach coraz horsie, lebo z generacie na generaciu upada prirodzena imunita z titulu faktorov, ako je znecistene prostredie, nekvalitna strava, sposob zivota a hlavne geneticka vybava. Volakedy prezivali len silni jedinci, slabsi zomierali a dedila sa tym padom silna imunita. A ockovanie bez následkov prezije len dieta so silnou imunitou, to slabsie ma smolu, ak ma geneticky slabsi imunitny system. Bud sa o tom nehovorilo, ale ja si zo svojich detských cias nepamatam, ze by niekto v dedine mal neziaduce ucinky po ockovani a to sme boli povinne ockovani uplne vsetci. A dnes o tom pocut na kazdom kroku. Podla môjho nazoru do imunitného systemu netreba rypat, nech si samo vytvara obranu/protilatky svojim tempom a vtedy, ked to potrebuje. Je to zasah zvonku, co do tela jednoducho nepatri. Ked sa nedam ockovat, následky ponesiem sama, ale ked sa dam ockovat a dopadne to velmi zle, aj tak znasam následky sama, lekari sa z toho vyvlecu, a ak sa aj podari to dokazat, ze to bolo v dosledku ockovania, vykazu vas niekde v statistike, ale vam to zdravie nikto nevrati.
To by to ockovanie muselo nejaku ortut obsahovat a nase telo denno denne od narodenia upratuje kvantum mrtvoliek ,ci cudzich zivych antigenov....pozor na postipanie komarov...
@kamitomi to nie je jedno čo zaočkuješ dieťa alebo nie, zaočkovane má rptilátky proti chorobe, nezaočkovane nemá, považujem za dosť podstatný rozdiel. a štát suhlasím už by sa mohli spametať tí nahore a zrušiť trapkovske pokuty a poskytovať benefity tým, čo očkuju a nie vyberať smiešne sumy od tých, ktorí neočkuju.
@jeannna hej asi tak nejako. V Japonsku napríklad posunutím vekovej hranice na dva roky zistili, že je menšia úmrtnosť deti následkom očkovania aj menej nežiaducich účinkov. Mali by sme sa poučiť od iných a nie tvrdohlavo stat za názormi 60 rokov starými. Svet sa vo všetkom hýbe dopredu.
Mení sa naša genetická výbava menia sa choroby vznikajú nové..... Na tomto celom niekto pekne zarába bez ohľadu na to koľko je v tom nešťastia.
@kamitomi to su ake informácie toto, v japonsku sa očkuje presne ako u nás,žiadna posunutá hranica. a potom s amaju rodičia zodpovedne rozhodovať na základe klamstiev o zdraví detinašich, pekne.

@aristka neprajem ti nikdy v zivote zazivat nieco podobne.