Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@adsumus je jedno či zaockujes áno nie, následky ponesies ty v oboch prípadoch. A ten čo ti to očkovanie nakázal ťa nechá živoriť a bude ti neustále hádzať polená pod nohy.
Keby si stala nad hrobom svojho dieťatka asi tá neutesi že je to len povolená strata následkom očkovania. A ani nebudeš v pohode ak tvoje ťažko choré dieťa bude na FB hľadať dobrých ľudí čo darujú peniaze aby si mala na liečbu dieťaťa co ochorelo následkom očkovania. Tak isto by to bolo aj v prípade že dieťa neockujes a ochorie. Tiež sa na teba každý vyserie, preto by ti nik nemal diktovať vo máš a čo nie. A o to jediné ide. Nemal by sa trestať odlišný názor. To je ako keby sa teraz štát rozhodol že očkovanie zakáže. Tiež by zástanca očkovania bojoval za to aby sa mohol slobodne rozhodnúť, že?
@kamitomi Ja som na MK uz niekolko rokov a nikdy predtým som neotvorila ziadnu temu o ockovani, lebo sa ma to jednoducho netykalo. Clovek zacne riesit veci, az ked ma s nimi osobnu negativnu skusenost. Mozes vysvetlovat, kolko chces niekomu, kto ma zdrave deti a ockovanie im nijako neublizilo.
@sardinka336 Ako sa tu môžu všetci oháňať 95 % kolektívnou imunitou, keď sa očkuje vakcínami, ktoré nemajú 100 % -nú učinnosť? A takisto nie je povinné preočkovanie dospelých? AKÁ POTOM JE TÁ 95 %-NÁ KOLEKTÍVNA IMUNITA?
Daj nejakú "múdru" odpoveď.
@adsumus tak ja tiež môžem povedať že tvoje zdroje klamú tak ako ty hovoríš že klamú tie moje. Ja furt dokola hovorím len jedno, rozhodovať má ten kto nesie zodpovednosť a bude sa o dieťa starať. Nehovorím či je očkovanie zle abo dobré. A keďže v tom niesu za jedno aj odborníci potom sa ťažko dopracujeme k nejakým relevantným záverom. Dala si zaočkovať svoje dieťa? V poriadku. Ak si presvedčena o tom že je to dobré potom si urobila najlepšie čo si mohla. Tak dopraj to isté aj druhej strane.
@sardinka336 čoby nie, chápem ten rozdiel. A neviem ako ostatné mamy no ja sa strachujem o deti furt. Lebo nebezpečie číha všade. Keby aj čo bolo všetko má svoje klady a zápory, a preto sa podľa nich ľudia riadia. Preto by to malo byt tak isto aj s očkovaním.
@jeannna majú na to rukolapne dôkazy. Ibaže tie sú rovnako pravdivé ako tie čo sú proti očkovaniu 😀 takže sme zas na začiatku. Každý má svoju pravdu a tak je to v poriadku. Nehovorím že robia zle tí čo ockuju ani tí čo neockuju. Je to ich slobodná voľba ktorej dôsledky si ponesú na pleciach samy. Nemôžme hodnotiť rozhodnutie druhých keď nevieme čo ich k tomu viedlo. Podstatné je aby boli pravdivo vyložené karty na stôl.
@jeannna no mali by spať kľudne, lebo veď sú zaočkované takže ak aj ochorejú zvládnu to v pohode lebo očko to vybaví. Potom teda nechápem čoho sa boja? Báť by sa mali tí čo neockuju. Práve preto nechápem tento rozruch. Ak mám zaočkované dieťa potom verím očkovaniu a teda ak sa nakazi (a tu je jedno od koho či od zaockovaneho alebo nezaockovaneho) potom ma protilátky a je teda v cajku. Čiže nechám na iných ako sa rozhodnú. ak im dieťa nakazi zaočkované dieťa tak je to ok, veď to sa môže stať lebo ani očkovanie nieje 100né. No ak im ho nakazi neočkovane urobia naňho hon lebo keby zaockovali tak by sa to isto nestalo!
@kamitomi Presne toto stale hovorim, preco potom robia take halo a pozaduju, aby boli rodicia sankciovani? Lebo pravda je taka, ze ani samotne ockovanie ich pred chorobou neochrani. Taka je cela pravda. Ockovanie je obycajne placebo. A pre deticky so slabsou imunitou je to ruska ruleta.
@jeannna placebo a ruska ruleta naraz?
@kamitomi ja som svoj názor už dala, som za zrušenie pokut a za benefity pre očkujucich rodičov. a nemožeš tvrdiť že moj zdroj klame, kedže tie decká sa naozaj očkuju tak ako u nás. bohužial veľa neočkujucich rodičov neočkuje na základe takých a podobných dezimformácii, ale je to ich vec. a rovnako je vec iných rodičov na tieto zavadzania reagovať.
@adsumus Ano, obycajne placebo, ze ak mam v tele protilatky proti osypkam napr., ze osýpky nedostanem. A je dokazane, ze samotným ockovanim sa nezabezpeci ani tvorba protilátok v organizme. Preto ochoreju aj ockovane deti. Lebo takto jednoducho to nefunguje. To je ale ten lepsi pripad, lebo je moznost preliecenia ATB. Horsie su na tom rodicia, pre ktorých bolo ockovanie spomínanou ruskou ruletou s nezvratnými následkami.
@sardinka336 ja nechápem ako si niekto može myslieť, že ak jeho dieťa nemá protilátky tak je natom rovnako ako také, čo tie protilátky má, ale tak budiš.
@sardinka336 dokonca ocko deticky nakazene pneumokokom v kvantach pripadov nepotrebuju atb ,co je obrovske plus ak si predstavime ako su rezistentne voci atb...
Je to tu uz vycerpavajuce, majme vsetci svoju pravdu, koncim tu 🙂
@jeannna veru nemá, musia mať posledné slovo... Tak teda budis. Ja rešpektujem ich názor, majú svoje štúdie a zaručene info tak ako aj my. Tvrdiť že ten čo jedine ten čo je za ma pravdu. Nieje to také jednoduché. Existuje veľa potvrdených prípadov ktoré takéto jednoduché riešenie vyvracia. Lebo každá minca má dve strany a šťastný sú taký čo sú za a majú zdravé deti. Byť na druhej strane, ich názor bude iný. Ibaže teraz sú naše námietky, len povolené straty a teda pre mňa tým debata končí. Lebo ak je život môjho dieťaťa brana len ako povolena strata potom niet o čom.
osypky sa neliečia ATB aspon vidno ako ste v obraze a asi myslíte si ze to nevadi ked sa nakazim, sak ma vyliečia, daju mi ATB a ,,jedeme dál,, .....a ouha, takto lahko to nefunguje, ale liečia sa len priznaky, inak si telo musi poradit same a vlastná imunita tela sa musi s ochorením vysporiadat.
Pri osýpkach v Rumunsku a Belgicku bola väčšina neočkovaná. Od januára do februára 2017 hlásia z Rumunska 16!! umrti u osob prevazne detí, so zníženou imunitou alebo s iným základným ochorením, ktoré uz v čase nakazenia mali. .
Podla WHO očkovanie proti osýpkam malo za následok pokles úmrtí o 79 % medzi rokmi 2000 a 2015 na celom svete. Slušné číslo...
@kamitomi musia mat posledne slovo ...no asi je naco povedat posledne slovo ,ved je uplny nonsens co tu pisete ...ved mame atb nemusime ockovat osypky ...bulsit jak hrom ,kedze osypky su virusove ...v inej teme dalsia z neockujuca svihla ,ved vo vstvrtom dni zivota sa ockuje tetanus a potom kalmetizacne vyrezavaju hnis....toto co tu clovek cita su normalne vtipy storocia a mozu sa z toho napisat humoresky ....
@sardinka336 v akom veku boli tie deti, nahodou nevies?
@celasapremenim Podľa slovenského Úradu verejného zdravotníctva bolo v Rumunsku od konca septembra 2016 do februára tohto roku hlásených 3 071 prípadov tohto ochorenia. „Väčšina sa vyskytla u detí do štyroch rokov. Hlásených bolo aj 16 úmrtí, ktoré boli u osôb s oslabenou imunitou alebo iným základným ochorením,“ uviedla hovorkyňa úradu Zuzana Drobová.
@aristka Ona sa pomylila, myslela TBC...
Prepac, ale ockujuce matky vypustaju z huby daleko vacsie dristy lebo nemaju nastudovane vobec nic... vedia akurat tak to, ze idu pichnut vcelicku... ňuňuňu.. "len aby naše babenko nemalo teplotku, pichneme nejake "vitaminiky" a zlepšíme imunitku...."
@sardinka336 Na moju otázku vyššie nemáš nejakú "múdru" odpoveď?

@adsumus furt nechápu ten rozdiel 🙄 očkované - protilátky proti chorobe, nezaočkované nemá protlátky proti chorobe. Ale podla neočko obe skupiny su rovnaké takže je to ,,jedno,,. No ja by som teda kludne nespala kebyze su v kolektive osypky, mus, rubeola... a moje dieta je chorlave, že chytí s prepáčením každé hovno, ktoré okolo neho prejde. Ale oni budu spat ako vo vatičke a deti kludne pojdu do kolektivnu ved je to jedno. No dajte ešte nejaku mudrost, pobavim še...