Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@belllinka ona myslela TBC? No tak ja zožerem kefu...
ano, fakt to vyplyva z kontextu, ona hovori o osypkach...a citujem ju : Ano, obycajne placebo, ze ak mam v tele protilatky proti osypkam napr., ze osýpky nedostanem. A je dokazane, ze samotným ockovanim sa nezabezpeci ani tvorba protilátok v organizme. Preto ochoreju aj ockovane deti. Lebo takto jednoducho to nefunguje. To je ale ten lepsi pripad, lebo je moznost preliecenia ATB.
@celasapremenim vieš čo je zaujímave, že za minulý rok zo všetkých chorých na osypky bolo 96% ludí bez očkovania alebo nedoočkovaných.
@sardinka336 Neviem, necitala som celkom co pisala, iba som zachytila, ze hned ju niekto chytil za slovo, pritom myslela TBC.
Ja sa ta pytam na to, co som pisala o kolektivnej imunite, ze ake mas na to vysvetlenie?
@aristka ja som nikde nepísala že máme atb a preto nemusíme očkovať. A ani som nikde nenapísala že som proti očkovaniu. Márne ma tu idete bombardovať zarucenymi infoskami, svoj názor na očkovanie mám a ten tu nikde neodznel. Ja som len povedala že sú dve strany tak ako u všetkého a že nieje správne ak štát niečo nakaze a neprevezme za to zodpovednosť. A to si mmyslím že hádam nikoho neuráža a ani tým nikoho nepresviedcam. A nikoho nevhodne neoslovujem ani nedehonestujem názory iných.
@belllinka inač sa cudujem, že sa necháš poučovať od očko maminiek, o ktorých tvrdíš nasledovné
Prepac, ale ockujuce matky vypustaju z huby daleko vacsie dristy lebo nemaju nastudovane vobec nic... vedia akurat tak to, ze idu pichnut vcelicku... ňuňuňu.. "len aby naše babenko nemalo teplotku, pichneme nejake "vitaminiky" a zlepšíme imunitku...."
@kamitomi jedno si stale nepochopila ...ci ockujete alebo neockujete je vasa zodpovednost a nikde nepisem,ze ockujte ...jednoducho reagujem na bulsity co tu vypustate ,dovolim si povedat casto uplne nevedomky ,samozrejme okrem par av celebrit ...pretoze ak si mamicka absolutne neznala veci ,precita tie dezinformacie je absolutne uvedena do omylu a bohuzial namiesto toho ,aby to predebatili z dr.jedniducho neockuju a myslia si ako urobili dobre ...no omyl ,cas ci urobili dobre prichadza a ten ukaze ako sa veci maju....
@kamitomi a sak nikto ani netvrdil, ze ty si pisala o tom ze mame na osypky ATB a preto nemusime očkovat...nechapem načo to spominas, nepatrilo to tebe.
@adsumus
Takže tvrdíš, že tá vakcína účinkuje celý život? Hmmm.
A čo tí dospelý, ktorý sa narodili predtým, ako sa začalo očkovať a osýpky ani neprekonali? A deti, u ktorých nebola vakcína účinná /to priznáva aj výrobca). Ako vieme, koľko ich je? Prečo by sa nemali rátať do kolektívnej imunity?
@belllinka ved rataj kolko chceš a koho chceš do čoho chceš, podstatná je zaočkovanosť detí v danom ročníku, ak je ich zaočkovanosť nižšia ako 95% zvyšuje sa riziko epidemie, bolo to tak v polsku, v uk, v rumunsku, všade kde sa objavuju epidemie je nižšia zaočkovanosť, potom sa ludia doočkuju a ide sa dalej. my už máme tri ročníky na svete s nizkou zaokčovanosťou, tak uvidíme.
Ja mam očkované dieťa, pretože my s manželom cestujeme v rámci jeho práce po celom svete (aj India, Azia a podobne) a pohybujeme sa v rôznej spoločnosti. Dokonca je aj dobrovoľne očkovaný proti TBC.
Náš syn má silnú polyvalentnu alergiu na potraviny (fakt mega zoznam). Pre mamičky,ktoré sú proti očkovaniu by to bolo hneď že HAAAA, to ma z očkovania! Lenže, práveze nie. Zistilo sa, že žiaľ som mu už počas prenatalneho vývoja nechtiac vyhladila tráviacu sústavu tým,že som mala nediagnostikovanu a neliecenu alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Keďže som nemala žiadne prejavy, ani nikomu nenapadlo ma testovať.
Ockujem ho práve preto,že ako dieťa s narusenou imunitou je riziková skupina a priebeh chorôb by bol určite omnoho závažnejší ako reakcia na očkovanie.
Mám ale strach,čo bude neskôr,pretože vzhľadom na najvyššiu možnú imunitnu odozvu na vaječný bielok, ho nebudú môcť neskôr znovu preockovat MMR vakcínou. Takže bude nechránený (aspoň čiastočne) a s jeho imunitou je vysoká šanca nakaziť sa. Keďže aj na potraviny reaguje opuchmi vnútorných sliznic a anafylaxiou, len dúfam,že potom stretne čo najmenej deti (pre mňa) nezodpovedných mamiciek.
necitala som diskusiu, ale odpoviem ti na tvoju zakladajucu otazku...pretoze z toho nie su pre nich vyvodene ziadne nasledky...tych 300 eur pokuta je nic, v niektoryh okresoch ju ani nedavaju... keby bol zakon, ze nezaockovany si v pripade ochorenia na danu choobu musi pln ehradit liecbu, tu by razom preveril charakter mamiciek, ci im ide o zdravie potomka alebo by prehodnotili svoj postoj a zrazu by im uz nevadilo, ze sa napichaju koktejlom. a este k necokujucim mamickam, zaujimalo by ma, kolke dlhodobo uzivali antikoncepciu, dali si pri porode epiduralky, vybrali antibiotika...lebo je to pekne pokrytecke, ked tieto fajnotky uzvaju, ale s ockovanim je zrazu problem...o ibalgine ani nepisem...a este jedna perla na zaver..preco ked je zrazu problem, choroba, uraz, idu k lekarovi, ved ten je predsa len skorumpovany ziskuchtivec spriahnuty s "farmamafiou"...to mu uz zrazu veria a nemaju problem dat si pichnut barsco, len nech je im hned dobre.
@belllinka jasne,ze bojím. Veď to, že ja som sa rozhodla po zvážení očkovať aj napriek riziku,aby som svojmu dieťaťu poskytla čo najlepšiu možnú ochranu. Uňho je žiaľ len obmedzená. Takže sa samozrejme bojím všetkých možností ohrozenia.
Nie všetko sa dá vyriešiť vakcínou, ja som napr mala horúčku dengue v Azii a manžel prekonal v Indii maláriu, ale vďakaBohu za možnosť chrániť sa proti iným chorobám vakcinami. Najmä na Filipínach sme sa pohybovali aj medzi miestnymi a teda baby,nechceli by ste zažiť tie stavy v chudobných oblastiach,kde nemajú tie možnosti ako my. Ja som celkovo veľmi vďačná za slovenský zdravotny system,po tom,čo som zažila Aziu, ale aj Ameriku.
@belllinka zasa ťa mám ja poučovať?
Tuberkulóza na Slovensku postihuje aj detských pacientov. V roku 2012 došlo k ukončeniu plošného očkovania a od tohto obdobia sa zvyšuje počet chorých detí. „V našom ústave sa v uplynulom roku nachádzalo 61 pacientov prevažne vo veku do štyroch rokov.
http://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/slov...
http://www.sprievodcaockovanim.sk/myty-a-famy-o...
http://www.cas.sk/clanok/353339/zdrvena-rodina-...
http://www.ruvzsn.sk/april 2013-epid_situacia...
http://www.old1.rozhlas.sk/spravy/%C4%8Co%20sa%...

@sardinka336 my sme mali podozrenie u nas doma, manzel mal z rumunska vtedy kolegu a ten prisiel vyhadzany do prace, hned ho vyhodili domov jasne, ale no bol tam kontakt a tam sa to teda neockuje a manzel vtedy velmi ochorel, fakt to vyzeralo hrozne a malo to pekny podobny rozbeh ako osypky, pekne aj na jazyku sfarbenie, vsetko.....teploty asi 6 dni okolo 40 a bolo mu najlepsie ako kedy hej....maly stvormesacny, plus teda dve dietky k tomu mame na skole :D ....teda vsetko nam jedno nebolo, trosku sme sa ukludnili, ked kolegovi vyvratili diagnozou tie osypky a manzel mal nakoniec nakobimnovane bakterialne ochorenie ...to je jedno hej, na ten zakladny virus ...jednoducho sladky tyzden za nami bol....
no podla mna osypky su velmi tazke ochorenie, najma pre dospeleho, tiez som to dovtedy brala tak, ze ved dieta to dobre zvlada, tetky mi hovorili, ze osypky ako male mavali a ze v pohode, no ale to boli vsetko zdrave deti ...
ako ano, mam obavu, zeby to tu prepuklo, podla mna imunitu nemame uz ani jeden ani z nasich povodnych vakcin
ked sa to tak vezme, ked prepukol mumps na vychode, ochoreli tam aj plne ockovane deti na skolach, to sme preberali aj s mojou lekarkou, ze ako je to mozne...no zrejme nikto nevie
nase vakciny uz nefunguju
takze bola by to tu dobra epidemia, keby sa to sem dostalo, lebo aj dospelaci by choreli, ti tak od 28r. vyssie a ti s chronickymi ochoreniami a slabou imunitou tiez....no nic moc
ale tieto katastroficke spravy sa sem sypu uz pravidelne....stale je nieco jednoducho