Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@sardinka336 Pozri, ja by som si nedovolila ockovat ani psa, keby som nevedela, kedy bol naposledy ockovany. Okamzite by som mu robila test na protilatky. Je hotovy na druhy den a stoji v poistovni 7,50€. Sama by som si ho sla spravit, keby mi vysvetlila, na akom principe ockovanie funguje.
@aristka no to je pravda, preto ako som pisala ja všetky tieto pribehy delím a vynásobím...aj ked toto znie celkom vierohodne. Skratka ja neviem čo riešila v inom vlakne takze tak. Mozno jedno z druhým a imunita si povedala ,,a dost,,. Ale tak nech sme zdraví všetci...
@jeannna vidiš...ešte aj čokel má svoj preukaz očkovaci ....a človeku to pišu do karty kde je ,,milion lajstrov,, ani divá svina sa v tom po rokoch nevyzná čo kde je v tej dokumentacii. Alebo?
@sardinka336 Jednoho dna zacalo moje telo kolabovat a ANO, hladala som dovody, ze co sa ZRAZU stalo, co som posledne mesiace robila, jedla a pod. A riesila som popritom aj vyzivove doplnky. Ale z tych to definitivne nebolo. Az ma jeden velmi rozumny clovek oslovil s tym, ci som nebola v ten rok ockovana.
A ockovanie je zasah do imunitného systemu, lebo ho stimuluje k tvorbe protilátok.
Mala som tu smolu, ze sa mi pri tej divocine zacali vytvarat aj ine protilaky ako proti tetanu.
@sardinka336 moj názor ak by mal lekár pochybnosti tak sa spýta a zistuje a nie že nevie a bachne vakcínu. lekárka nevedela kedy ju očkovali a očkovala, sa mi nezda očkuju podla datumu narodenia.
@adsumus ty fakt veris tomu, ze kazdy je neomylny a robi si svoju robotu na 100%? A akej dobe ty zijes? Presne tak to bolo, videla jedno jedine viditelne ockovanie na karte v roku 1989 a bachla vakcinu. Ockovanie z roku 1999 by v zaznamoch nenasiel ani Kristus a z roku 2013 tam nebolo absolutne. Co je na tom take nepochopitelne, co sa mi stalo s imunitnym systémom, ked samotny vyrobca na prehnane reakcie imunitného systemu pri preockovani do 5 rokov upozornuje?
Keby som ja videla, ze niekto ma posledne poznacene ockovanie v roku 1989, tak ma asi napadne, ze je to kravina a patram, ze co sa stalo. Nechapem, ako sa v dnesnej medicine moze stat takyto preslap? Je za tym jednoznacna neznalost imunitných reakcii po ockovaniach, inak by neockovali hlava nehlava. Sak buchneme pre istotu tetanovku, no nie?
Toto načo je celé dobré? Nerozumiem....žijeme v 21. storočí a ešte stále nerozumieme tomu, čo je sloboda a demokracia a tiež zodpovednosť voči sebe a svojim deťom...Načo má toto niekto potrebu riešiť donekonečna? aach jaj
@adsumus ale moze, a to tak, ze ti nadmieru stimuluje imunitny system a o tom prave lupus je, jedno, ci je vakcina mrtva, alebo ziva. Tu ide o to, ze v tele bol vysoky titer protilátok a to spustilo silnu imunitnu reakciu.
Keby som bola ockovana po 15 rokov, ako vsetci normalni ludia, tak ano, lupus by s tymto nemal nic spolocne. V tele by neboli ziadne protilatky a telo by si ich pomaly vytvaralo, bez prehnanej imunitnej reakcie ku ktore dojde, ked v tele protilatky su. Presne toto je popisane v tom letaku - hypersenzitivna reakcia.
A UZ VAZNE ZIADNE DALSIE OTAZKY.
@jeannna takze z tvojho prispevku usudzujem ,ze keby si sa v tom momente nakazila tetanusom a telo by reagovalo ,tak by si lupus dostala tak ci tak a keby si ocko nebola a nakazila by si sa tetanom ,co by bolo potom a co bakterie ,virusi obyc.viroza ...dedukujem podla tvojho prispevku a vies o tom ,ze kedze si na zaklade niecoho brala nejaky doplnok vyzivy a tvoja imunita bola nazvyme to uz pomylena ,ze tie doplnky mozu riadne ublizit ....
@jeannna nesledujem vsetky tvoje prispevky Len jedno nechapem, ako clovek moze byt tak lahostajny k svojmu zdraviu, ze nevie kedy a cim Bol naposledy ockovany. Mozme sa tu bavit o chybajucich zapisoch a neviem com ale si dospela osoba. JA si mozno nepamatam mesiac kedy som bola ockovana ale pamatam si roky vsetkych tetanoviek kedze Je to raz za 10 rokov a posledneho MMR, kedze som nemala protilatky. Vysypem z rukava proti comu a v ktorych rokoch boli zaockovane deti. Viem kedy Bol zaockovany proti tetanu manzel (treba vediet vsetkych clenov rodiny v pripade urazov) viem kde mam odlozene vsetky ockovacie preukazy.
Ale jasne treba najst vinnika - ockovacia latka, lekar, system, stat ....
@sisaka Tak u nás sú asi tiež nezodpovední lekári. Lebo nikto z nás, ani deti, nemajú žiaden očkovací preukaz. Nikdy sme to nemali a ani som netušila, že niečo podobné existuje. Ja to mám v karte tak zaznačené, že je to skoro neviditeľné a celé zošúchané....takže sa vôbec nečudujem, ak sa náhodou niekto pomýli a zaočkuje dvakrát. Mne sa napr. sestrička musela poriadne kuknúť do karty, aby vôbec videla, kedy som bola očkovaná. Jeannna len odpovedala na otázku osobe, ktorá sa pýtala na očkovanie...tak nechápem, prečo tu na ňu všetci útočite a rozoberáte jej očkovania. Je to jej názor, tak ho akceptujte...ako aj názor ostatných. Ja som sa o túto problematiku nikdy nezaujímala, deti sme dávali očkovať, aj seba....ale teraz som si čo to počítala na nete, sú tu aj diskusie od mamičiek, aké mali deti problémy po očkovaní, aj fotky...tak si to poriadne popozerajte a nečudujte sa, prečo niektoré mamičky nedávajú očkovať svoje deti. Každý nech sa rozhodne sám za seba a svoje dieťa...
@jeannna držala som Ti palce, aby si už nereagovala. Dlho si na MK, veď vieš, že ak Ťa niekto označí, nemusíš mu odpovedať. Myslím, že Tvoj život sa točí iba okolo toho, čo sa Ti stalo, že v ňom nie je žiadnej myšlienky na niečo iné. Iba krivdu, sebaobviňovanie a hnev na lekárov. Točíš sa hádam pol roka v myšlienkach a emóciách, ktoré Ti ubližujú, svojmu zdraviu škodíš teraz najviac tým, že robíš toto. A následok toho je, že veľmi trpí Tvoja psychika, ale aj Tvoje telo. Ty musíš byť veľmi vyčerpaná a určite o ničom inom sa rozprávať ani nevieš. Si ako narkoman, ktorý potrebuje svoju dávku.
@mandala77 Vies co, momentalne tu ide o nieco uplne ine. Odpovedam na otazky, ktore su mi neustale kladene a objasnujem problematiku nezodpovedného preockovania, ktore sa v nasom state deje denno denne a aby ludia boli obozretni, o nic viac, o nic menej. Ak ti nepostrehla, riesia sa tu viac menej fakty, bez emocialnych výlevov.
@sazumak takze mi chces povedat,ze niekto ti nieco pichne a ty si len sadnes a sup sipka ....vies odkedy sa podpisuju suhlasy a ak nie ,kedze ocko dospelych je odporucane ,existuje formula slovna ....tetanovku podame ,vtedy a vtedy ste boli ocko ...toto co popisuje nick je ciste fantasmagory od pociatku ...sadnen a ona ma pichla ,nedobrovolne cez tricko ...
@sazumak Vidis, a mne sa do karty nova lekarka ani sestricka ani riadne nepozerali, inak by tam vyhrabali aspon ockovanie z roku 1999 a by sme riesili, ci som nebola ockovana odvtedy. Lenze bolo pohodlnejsie odpisat datum 1989 z obaly karty a brat to ako vychodiskovy stav pre dalsie ockovanie. Znie to neuveritelne, ale je to dokaz toho, ako lahostajne sa k ockovaniam pristupuje. Ale zas chapem, ze to absolutne neriesia ludia, ktorym sa v suvislosti s ockovanim nic neprihodilo. Ako hovorim, ja som do minulej jesene neotvorila ani jedinu temu o ockovani, lebo na to nebol absolutne dovod. Bezvyhradne som verila lekarom, ze vedia, co robia. A tak to bolo aj pri tom poslednom preockovani.
@aristka Podpisy poznám, ale prečo chceš za každú cenu presadiť, že v zdravotníctve sa nemôže stať žiadna chyba? Sama viem, že stačí prepracovaná sestra alebo lekárka a chyba je na svete...nestalo sa to priamo mne, ale bola som svedkom. Tak ako veľa lekárov a zdravotníkov ľuďom pomáha v dobrom, tak sa aj stáva kopec omylov, väčšinou nechtiac.
@sazumak vsetko sa mize stat ,ale toto co je tu popisovane je az fantasmagory a duplom ked sa do karty lepia sarze a to niekolko rokov ,su pocitace ,plus ,fakt si neviem predstavit ,ze sadnite si vyhrnte rukav a pichne ....dospelej osobe bez toho ,aby nevedela co jej pichaju ...tu je popreti az zdravy rozum ...vo vsetkych smeroch od prijatia pac .do kapitacie ,priebeh preventivky ,anamneza az po informovanost a suhlas pac....
@jeannna mozno by nebolo odveci povedat ,ktora ambulancia tj.meno doktora tak hrubo zlyhala po vsetkych smeroch ....a dat to na dohlad ,ci zmedializovat....
A to bez ohladu na nazor na ocko ...

@sardinka336 podla mna lieky na ukludnenie.