Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
A je mozne, ze sestricka aj zabudla, komu tu tetanovku vlastne pichla. Nikdy v zivote, a to som k nej chodila vyse 20 rokov, som nebola jedinou pacientkou v jej ordinacii, vzdy bola preplnena ludmi, a pacientov vybavovali 2 sestricky. Vzdy tam bola trma vrma.
Aj mne to pride ako zakliate vo vsetkych smeroch, ale takto sa to naozaj vsetko zomlelo, na oboch stranach.
Navyse moj imunitny system, ktory takto reagoval.
@jeannna Úplne Ťa chápem. Ja mám doteraz strach zo zubárov, náš starý zubár to bral ako na páse...všetky deti do radu a mne napr. rozvŕtal všetky zadné zuby, aj keď neboli pokazené, ináč mám doteraz úplne zdravý chrup a k zubárom chodím len na preventívku. Všetci sa ho báli :( Poznám viac ľudí, čo im vytrhol úplne zdravé trvalé zuby, mal trhať zub vedľa. On pil, tak sa ani nečudujem. Veľa rôznych ľudí robí v zdravotníctve a potom to tak vypadá, ja som napr. poznala lekárku aj sestru, čo boli závislé na liekoch. Mali k nim ľahký prístup. Sestričku časom vyhodili, ale človek nikdy nevie, koľko prúserov dovtedy porobila. Len sa to všetko ututlá...
@sazumak ja lekarom uz nebudem verit nikdy vo svojom zivote. Par stran dozadu pisem, ako mi chceli nanutit agresivnu liecbu na borelu. Nikoho nezaujimalo, ze som kliesta nemala a ze vysli pozitivne protilatky na borelie, este neznamena, ze mate boreliozu.
Musela som vyvalit 150€ za testy, ktore sa robili v Nemecku a samozrejme, ze vysli negativne.
ach jaj .... a ten vas zubar, no hovado jedno, iny vyraz nemam. Ale aspon ze mas zdrave zuby a nemusis opakovane prezivat traumu z detstva.
@jeannna za vedenie dokumentacie ano, za tvoje zdravie si zodpovedna sama, napr. si neviem predstavit ako niekto niekomu vnuti ockovanie, bola si pri vedomi mala si povedat, ze si bola nedavno zaockovana, nespravila si tak, Je to tvoja vina, kedze Nie si dieta ani nesvojpravna, ked si nevies spomenut kedy si bola ockovana a uz vobec nevies na co, tak to nebude chyba v lekarovi. Neviem, kolko mas rokov, ale zmyslanie jak vytrhnute zo socializmu, som myslela, ze tak uvazuju 60tnici a vyssie, zmagoreni socializmom, tu ma mate a nieco so mnou urobte, nezaujem o to, co mi robia, ziadna komunikacia nic, vsak Je to doktor, tak nech sa stara. Ty budes asi z tych, co stale cakaju, ze niekto iny sa postara a ked sa nieco poserie, tak Je aspon koho vinit.
Zial hladanie vinnika tI vobec nepomoze ak predcasne ockovanie naozaj spustilo autoimunitne ochorenie (Nie som lekar, nejdem tu o tom polemizovat) Je uplne pre tvoje zdravie nepodstatne tu hladat vinnika, sustred sa na liecbu, venuj sa sama sebe, svojmu vnutru ... zbytocne Je uz hladat v minulosti, co to spustilo, uz si urcite citala na internete, ze spustacom moze byt napr. aj stres, virus (kamaratka dostala sklerozu multiplex po chripke) darmo sa upinas na to, ze to bola pani doktorka a vakcina. Tak ako tu uz niekto radil prestan sa v tom rypat a zameraj sa na pritomnost. Drzim palce pri zvladani tejto choroby.
@jeannna ešte mi tak napadlo, že ak si tam bola s platničkou, ked si myslíš, že ta očkovali, a nemáš o tom záznam, pozri si do karty, či ta injekcia na ktoru si pametáš nebol nahodou liek proti bolesti a never hentej, že sa ta niekto snaží zblnuť, normálne sa bavíme o tvojom prípade. ak tam máš napísane, že ti pichli nejaké anlagetikum tak to bude asi to očkovanie. vieš aby to nebolo, že maminky neočkuju lebo su dezinformovane a sami sa dezinformuju.
Ste az posadnute myslienkou, ako toto vsetko nemohlo byt z ockovania.
Babeny, koncim tu.
@teegreen co som aj iného cakala 🙂 Chytaju sa slamky, ako napr. teraz ze ta injekcia proti bolesti bola urcite ta moja pomyslena tetanovka ... jasne, cloveku, ktory ledva stoji, spravia v ten den aj preventivnu prehliadku, lebo to je v tom momente to najdolezitejsie. A ta tetanovka vramci preventivky pichnuta bola, za to dam ruku do ohna. Ja som chodievala k lekarom velmi velmi malo a sestricka to chcela vyuzit na ockovanie, lebo sa uz blizila hranica 15 rokov. Ale furt do hlupa ..... ako pises, skutok sa nestal 🙂
@sisaka Dakujem za tvoje slova. To je presne to, co bolo zmyslom môjho prvého prispevku v tejto teme. NEVERTE LEKAROM, ze si dobre robia svoju robotu, su to bud lajdaci, ktori na vas zvysoka seru, alebo vam ublizia nechtiac.
Za svoje zdravie ste zodpovedne vy sami, preto neustale lekarov kontrolujte, co s vami idu robit, lebo vase dodrbkane zdravie vam uz ziadny lekar nevrati.
Natrafila som teraz na túto tému. A dosť ma zaujíma, lebo deti mám. Všetky zaočkované. Ja by som sa asi bála nezaockovat, myslím, že som zodpovedná aj za okolie, nie len za seba. Ak nebude ockovanych aspom 80percent ľudí, tak sa tie choroby budú vraj vracať. Človek by si musel spraviť vlastnú štúdiu o tom, aby mohol skutočne niečo tvrdiť. Veľa som sa debatila s rôznymi stranami aj zaujatymi aj nie a najnovšie som sa dozvedela toto "Ak je zlá reakcia na očkovanie, okamžite vynechať mlieko, mliečne výrobky, cukor a bielu múku. Poprípade lepok". Malo by sa to upraviť. Dokonca by sa vraj predišlo aj autizmu. Čiže preventívne po očkovaní by bolo asi dobre tieto potraviny vynechať aspom na týždeň. Kojenecké mlieko je samozrejme v poriadku
@jeannna ale ty si písala, že si bola v bolestiach s chrbticou a pritom ti spravili preventivku aj ťa zaočkovali, tak už to neplatí či ako?
"U byvalej lekarky si pamatam ten debilny system, ze do ordinacie vzdy volala viac pacientov naraz, stali sme tam ako truhlici v poradi. Ja som mala bolesti platnicky a bola som rada, ze zijem a nie sledovat, ci mi dava zaznam do karty. Napriek tomu mi spravila v ten den preventivku a dam ruku do ohna za to, ze bola aj tetanovka, pamatam si na to s odstupom casu, o par mesiacov by bolo 15 rokov od predosleho preockovania."
@aranel16 ..no clovek na tom nevidi nic zle, pokym mu dieta v den ockovania prestane chodit, prestane rozpravat a pozerat do blba ..popripade place 6 hodin v kuse a podobne. potom clovek zacne rozmyslat ,ze preco 😉
ak ta tema fakt zaujima , co by inak mala , tak vsetko o rizikach ockovania najdes tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ , do 5 viet sa to urcite nezmesti 😀
my sme napriklad prestali ockovat po schytani atopickeho ekzemu po vakcinacii ..a neboli sme zdaleka sami. takto sa dostanes k neockovaniu velmi rychlo .
@lela123 ahoj , "vracanie sa chorob" je reklamny nezmysel. par rokov dozadu zrusili TBC ockovanie ..bolo take nesmierne dolezite, ze ho davali hned po porode a dostala si pokutu , ak si nedala ..a dnes ? ani ludia nevedia, ze vobec take nieco existovalo. vsetky deti su "nechranene" a kde su tie "EPIDEEEMIE" ? no , nikde . toto iste by bolo aj s dalsimi vakcinami.
vsetko realne info najdes tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@jeannna Hm zaujimavý pribeh. Ale teda šíriš paniku o očkovaní + sa nepekne vyjadruješ o lekaroch.
A teda moj skromný nazor, si dospelí človek zodpovedný sám za seba. Spoliehat sa na niekoho či lekára či iného je hlupost. To že ty si si nepamatala kedy ta očkovali? Hm vtipné, prepáč no je to tak. Očkovanie a iné veci si pamatam vždy aj ked nie presny mesiac/den ale viem kedy mi približne čo robili. A vyhovarat sa že nemáš to v karte ako je jasné že doktorka nenapísala je chyba. Ale keby máš uraz čokolvek sa na pohotovosti atd pytaju aj iny lekary či si očkovana či ti robili to a to a oni tvoju kartu nemajú, takže je jasne že si to máš pamatat. Písala si že si prestupila inej lekárke a ta to v karte nenašla to už je snád samozrejme že ked inem novej ktorú nepoznám jej ozrejmim zdravotny stav aspon v skratke čo mám čo nemám a pod. Ziadna lekarka ti nebude dopodrobna študovat kartu, čo sa dá pochopit-večne plné čakárne. Lekarov nemám rada 😂 vyhybam sa im ako čert kríža, ale denne zachranuju životy a pomahajú. Denne majú xy pacientov každý ma ine problemi atd a je snád jasne že si nemožu ani všetko pamatat ani byt neomylný, sú to len ludia ako sme všetci. Všetci zabudame, nestihame. Preto je aj na nás pacientoch aby sme si pamatali zakladné veci kedy sme boli načo vyšetreny,očkovaný,odbery atd atd. A ty si si to nezapamatala čo je tvoja chyba žial, lebo neni problém si to zapísat ak nemám dobrú pamat. Lebo mna by ani nenapadlo si taketo veci nepamat a spoliehat sa na niekoho, ako som uviedla príklad pytaju sa to aj ini lekary a nemajú tvoju kartu potom čo? A nemáš istotu že to je z očkovania ale tvrdíš to. Lebo si myslíš. Nemáš dokaz nič ale aj tak to tu prezentuješ ako hotovu vec. A prepáč ale nemáš dovod sa divit že viac ludom to tu je divné a nesuhlasia s tebou. Ale označovat adminka ked ti nikto nič zle nerobý iba vyjadruje svoj nazor , lebo teda ja som si myslela že verejne forum je vlastne o tom. A písat ako tebe nemožu iste nicky písat lebo sa ti nepáči ich nazor, no pobavila si ma. Dakujem.
@petuska2110 pravda, že človek by mal prevziať za seba zodpovednosť, ale nedá sa to po tebe čítať...ty si ako skončila základnú školu?? Príšerná gramatika. A to málokedy na toto reagujem, ale nevieš základy gramatiky a ideš kritizovať iného človeka, že si nepamätá základné veci?
@alaguema ja som evidentne neskončila zakladnú školu 😂 . Ked pisem rychlo nekontrolujem to po sebe. Ja ju nekritizujem. Napisala som svoj nazor.
Som velmi zvedava, ako by na Slovensku dopadla anketa na temu:
PAMATATE SI SVOJE POSLEDNE OCKOVANIE PROTI TETANU? DALI BY STE SI LEN TAK PICHNUT TETANOVKU NA URAZOVKE BEZ OPYTANIA, popr. ZE SI ABSOLUTNE NEPAMATATE DATUM POSLEDNEHO PREOCKOVANIA? VIETE O TO TOM, ZE DO 5 ROKOV NESMIETE BYT PREOCKOVANI KVOLI MOZNYM NEZIADUCIM UCINKOM?
Bolo by to velmi zaujimave.
rozmýšľam, že keď sa ľudia rozprávajú, či tam niekto rieši druhého gramatiku, alebo počúva, čo dotyčný hovorí a na základe toho reaguje.
Ak si človek nie je istý a len je presvedčený, že má nejakú diagnózu, ktorú mal pôvodne z doplnku výživy, potom zmení názor a má ju z očkovania, ktoré záhadne nikde nie je poznačené, ani nie je isté, či skutočne pichli tetanovku a či to nie je len, že JA si to myslím a som o tom presvedčená, že to je z toho. Ak niekto napíše, pichli mi tetanovku a vzápätí taká a taká reakcia, tak potom môže diskutovať o tom, že to má z očkovania. Ale tu je o tom presvedčená ona sama vo svojej hlave a to jej NIKTO nevyvráti. Lebo tomu verí a nič iné nepripúšťa. A nejaká gramatika oproti tomu je porovnávať neporovnateľné.
@jeannna Ty vkuse na seba upozorňuješ. Tebe vôbec nejde o to, aby na Teba nereagovali, naopak. Už si sa toľko krát tu rozlúčila. Ty máš len jedno tera - rýpať sa v sebe. Nedokážeš prestať, lebo iné nemáš v hlave.
@jeannna - a zasa to isté dokola .. 🙈
@rebellefleur aj ty sa ozyvas furt dokola 🙂 Tak nereaguj ked som podla teba uz taka trapna 🙂
@jeannna neodpovedala si na otázku čo by si robila ak by sa ťa to opýtal iný lekár alebo na pohotovosti po uraze napr. Ste očkovana? Počkajte neviem idem si do karty pozrieť. 😂😂😂
@petuska2110 Urcite by som bola odpovedala, ze som preockovana bola, lebo by mi v tomto pripade dal niekto cas na reakciu, nie ako nova lekarka, ktora tuto temu so mnou absolutne nepreberala a tetanovku mi pichla sestricka pri odchode z ambulancie.
Tak, ako si to preockovanie z roku 2013 pamatam teraz, tak by som si nan na urazovke bola spomenula.
@jeannna no pozerala som ocko letak tetavax aj imovax a formulku do 5 rokov sa nemoze som tam nenasla ,len odporucane ocko schemy u oboch po 10 rokoch a u neocko ci davno ocko po par mesiacoch kedze musia dostat tri davky ....a v urcitych pripadoch sa picha aj s tetavaxom ludsky imuniglobulin ....takze asi tak ...
@teegreen prečo sa ty staviaš do pozície obrancu, vybubačiť ludí proti neodvovodnene očkovaniu a deti potom v kritickom stave. ešte sa ide robiť čačana. tam je 17 mrtvých neočkovaných v rumunsku, osypky a dievčatko v kritickom stave neočkovane, tetanus. roko od roka viac a viac zzbytočných umrtí.
@jeannna - každý aspoň trocha inteligentný človek má prehľad o svojom zdravotnom stave a úkonoch kt podstúpil a keď náhodou nema, tak si pre istotu prezisti, či dane vyšetrenie/podanie lieku/očkovanie môže podstúpiť. To je pre mňa inteligentný človek. Nespolieha sa len na druhých, tu ma máte a robte si so mnou, čo chcete.
Ale keďže si nerobím veľké ilúzie o IQ tohto národa, tak by si takých našla asi dost
@aristka No novom sa uz nema ockovat v troch dávkach, ale len jednou. Nemam teraz cas, ale dokaz ti neskor dohladam. Prave kvôli schopnosti organizmu tvorit si protilatky a moznym hypersenzitivnvym reakciam.
Preočkovanie dospelých proti záškrtu a tetanu sa vykonáva kombinovanou očkovacou látkou každých 15 rokov. V prípade prekročenia odporúčaného intervalu sa preočkovanie proti záškrtu a tetanu vykoná vždy len jednou dávkou, pokiaľ je v zdravotnej dokumentácii pacienta dokumentované základné očkovanie tromi dávkami očkovacej látky proti tetanu. Základné očkovanie dospelých proti záškrtu a tetanu tromi dávkami sa vykoná len v prípade, ak nie je dôveryhodná dokumentácia základného očkovania v minulosti. Prvé preočkovanie dospelých proti záškrtu a tetanu sa odporúča vo veku 30 rokov a ďalej každých 15 rokov.

@aristka Znie to neuveritelne, ale presne takto sa to stalo. Mna sa nikto u novej lekarky nepytal, kedy som mala posledne ockovanie, neskor som si vsimla, ze lekarka vychadzala z roku 1989 na obale karty ..... a vedela som, ze mi idu pichnut tetanovku, len nebol cas na reakciu, bola to otazka minuty so vsetkym. Hlavne ked nepoznas následky a si povies, tak fajn, idu ma ockovat.
U byvalej lekarky si pamatam ten debilny system, ze do ordinacie vzdy volala viac pacientov naraz, stali sme tam ako truhlici v poradi. Ja som mala bolesti platnicky a bola som rada, ze zijem a nie sledovat, ci mi dava zaznam do karty. Napriek tomu mi spravila v ten den preventivku a dam ruku do ohna za to, ze bola aj tetanovka, pamatam si na to s odstupom casu, o par mesiacov by bolo 15 rokov od predosleho preockovania.
Ale uz sa opakjem ako papagaj a vy furt svoje, ze neexistuje toto vsetko.
Ja vam to neberiem. A hlavne, moje zdravie mi to uz nevrati.