Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@jeannna aha takže ťa zaočkovali nasilu. A ty si im nemohla povedať že ja očkovana som alebo ja sa nechcem očkovať alebo počkajte pozrieme kartu alebo počkajte ja to mám doma zapísané na budúce to doriesime. Dali by ti na pohotovosti čas? Keď vonku xy prípadov ľudí čo majú často vážne zranenie/ bolesti. Tak isto by ťa zaočkovali preventívne keď nevieš kedy si bola očkovana. Nedajú ti čas porozmýšľať keď nestíhajú. A po ďalšie nevieš či to bolo z očkovania "len si myslíš". Lepšie je to zhodiť na niekoho, ako priznať vlastnú chybu.
@jeannna - že to napíšeš zrovna ty 😂 som zvedavá koľko strán tu zahltis ešte
@rebellefleur spolu s tebou 🙂
@petuska2110 Ano, toto bolo vyslovene ockovanie nasilu, presne takto sa to da povedat.
@petuska2110 no teraz ked bol vypadok imunoglobulinu moc by sa jej nepytali ,svihli by vysoku davku atb ...inak ak pac.nevie tak sa stava ,ze volaju obvodnemu dr....inak tych ochrannych faktorov ,aby sa toto nestavalo je tolko ,ze je to az neuveritelne ,ze sa to stalo a nechce sa mi verit ,ze dospelej osobe robila preventivku sestra ,jedine tak vys.oci a mozno sluchu ,ale vyhodnotit krv vie moze len lekar ,plus sa lepi sarza do karty ,pise sa do pocitaca ,boduje sa ,kde sa zas pise sarza a nehovoriac ,kto drzi retanovky na ambul,ked nevie kolko ich minie ,pretoze na preventivky dospelych nikto nepozyva ,maju si to strazit sami ,plus je to otazka min dvoch dni na ukoncenie ,kedze sa berie aj krv....a ak mala nieco s chrbticu nikto jej krv brat na preventivku nebude ,pretoze je skreslena ,tym padom neurobi preventivku a nikto bez opytania ,kedze ide o odporucane ocko ju nepichne a podpisu ....skor si myslim,ze jej pichli nejaky ketanol ,movalis ,ci vit.B na chrbticu . . .pretoze doktorka by ocko tetanus vykazala ,kedze ide o sumu 50eur na jej triko ....novej doktorke ,ktora ju ockovala akoze po troch rokoch ,pokiak nedala riadnu indikaciu ,poistovne jej ocko nepreplati ...poistovne si to riadne kontroluju ...a nemaju problem urobit kontrolu na ambul.co sa aj deje...
@jeannna si koľko krát už skončila v tejto diskusii? Ale Tebe to nedá sa nevyjadriť, čo? Zas môžeš o sebe niečo napísať. Už svoju skupinu nemáš? Mňa odpoveď na tieto otázky nezaujíma, tak sa skús ovládnuť a neoznačiť ma, si už x krát povedala, že končíš. Tak hádam ak končím, tak končím a nie, že zas pokračujem s plnou vervou a nasadením všetkým to povysvetľovať čo sa mi to stalo.
@mandala77 - podľa mňa jej majú dosť už aj v jej vlastnej skupine 😉
Tiez si nemyslim ze ak tam pride niekto s bolestou platnicky tak robia aj preventivku a ocko ak teda pichali aj neco od bolesti kvoli chrbtici uz to ze to pchli a neposlala na neuro alebo ortopediu lebo to pichaju zvacsa tam a pri preventivke predsa beru krv a musis ist aj ekg atd u nas teda vobe tetanus takto neockuju ale musis ist s receptom preto
@aristka dokonca je to len 2,45€. Som si to teraz otvorila. Trieskas tu dve na tri, aj to, kolkymi dávkami sa po kolkych rokoch ockuje. Si uplne mimo. Neznala v problematike, ked sa s tebou chcem pustit do odbornej debaty, zacnes vyhybat a trieskat somariny, alebo zmenis temu ....
@jeannna
ak je tam taka suma tak to je len za aplikaciu a potom ta osoba musela vyzvihnut o kovaciu latku v lekarni na predpis
@rebellefleur možno ju zrušila, lebo baby to tam s ňou už prestalo baviť a skúša inde 😉
To čo tu predvádza, to so zdravým rozumom už nemá nič spoločné.
@loginexistuje Si predstav, ze v jeden den su zaznamenane oba ukony a vramci preventivky bola ta tetanovka, som si na 10% ista. Vidis, vsetko je u lekarov mozne. Nemam doma skener, ale kludne by som ti do poslala a vsetkym neveriacim Tomasom ... v jeden den najskôr preventivka, co som si to odstala s bolestou v ordinacii a pak navsteva lekarky ohladom platnicky. Ale jasne, mne len zas sibe ...
@loginexistuje v ziadnej lekarni som po ziadnu tetanovku nebola, ani prvy, ani druhy krat, dostala som ich v ordináciách, obe.
@aristka A kto potom platil vakcinu? Ja som v ziadnej lekarni pre nu nebola.
Nasla som to v tom vypise, meno lekarky som vynulovala xxxxxxxxxx.
Takze stale 5,85€.
Názov lieku/ZP/produktu/výkonu Názov lekárne/výdajne /optiky/odd/amb Názov PZS Meno a priezvisko lekára Úhrada poisťovne
IMOVAX D.T. ADULT SPRINGMED, S.R.O. - LEKÁREŇ MEDEA RUMEDIKA, S.R.O. xxxxxxxxxxx 5,85
@jeannna pozri si bodovanie u novej dr.kedy ta pichali a suma musela byt vysse 50 eur...co je cena ocko latky plus tych 2,50 za podanie im inj.kedze doktorka ju mala predom kupenu alebo si bola predom nahlasena na ocko a vybrali si ju na teba tj.recept na tvoje meno...no a debata je skoncena ...
@aristka môže byť že volajú ale z osobnej skúsenosti nevolali nikam. A keď je napríklad úraz večer tak nemajú ako zistiť keď pacient nevie. Alebo teda si neviem predstaviť kam by volali. A je jasné že sa to lepí- píše do karty atď atď. Jej príbeh je veľmi"zaujímavý" lebo ona si myslí veľa vecí ale čo je skutočnosť, ťažko povedať. Keďže nemá istotu/dôkaz o tom že bola očkovana a už vôbec nie o tom že to má z očkovania. Podľa mňa je to tak ako som písala, treba to na niekoho zvaliť lebo ťažko sa chyba priznáva. A lekár+očkovanie je klasika na MK.
@jeannna veď práve nasilu. Ale teda ako je toto možné nechápem. Keď si dospelá a bez tvojho súhlasu nemôžu robiť nič. Nedovolím žiadnej sestre ani lekárovi aby niečo robil bez môjho súhlasu, bez vysvetlenia čo chcú robiť/liečiť alebo pichať očkovanie. Nasilu to zrejme nebolo lebo by ťa museli priviazať alebo držať a pod. Ak sa mi nepáči prístup lekára, alebo mám pocit že niečo zanedbal. Tak mu to poviem/ opýtam sa čo mi neni jasné. A keď sa nič nezmení v jeho prístupu mením lekára. Ak mám pocit že ma nesprávne lieči alebo mám zlú diagnózu idem aj za iným lekárom aj za 10timi nech mám istotu. Ale ty nie ty sa necháš očkovať (ak ťa vôbec ockovali) bez reptania. A potom tu píšeš ako sú všetci zlý a nestarajú sa. Keď ty si sa sama o seba nepostarala a nezapamatala/nezapisala si dosť dôležitú vec. A môžeš robiť ankiet koľko chceš každý kto trochu uvažuje si teketo veci pamätá/píše a preberá za seba zodpovednosť aj svoje deti a pod. Sleduje aké vyšetrenia má za sebou alebo očkovania atď, zisťuje čo mu chcú predpísať, ako ho chcú liečiť a pýta sa. A keď sa mu niečo nezdá navštívi iného lekára alebo si zistí iný názor.
@petuska2110 Slovo nasilu by sa kludne dalo vymenit za slovo DOVERA, ze som im verila, ze vedia, co robia. Hold, mylila som sa ...
@aristka imovax je vakcina proti tetanu, mrkni sem https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/imo... uhrada v sucasnosti je 6,02,cize by to sedelo
@aristka posielam aj link, kolko stoja ockovacie vakciny, je to uvedene hned v prvej vete a presne je tam suma - okolo 6€.- Ty tak trieskas vo vsetkych smeroch, ze je to az neskutocne ....
@senta_sofia v ramci preventivky to bodovali ...pod kodom dg.,pred troma rokmi jej svihli nejaky movalis ,ketanol a bohvie co....ocko to nebolo....fakt pre mna skoncena debata...

@rebellefleur melies furt dokola to iste, nehnevaj sa ...