icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

evittam
10. mar 2017

@maciatkolulu 😀 ty urcite nie......mozno sa odpovede dockas od tej najkompetentnejsej😉 a zase budeme za "sproste".😂

charlie1980
10. mar 2017

@maciatkolulu Ved prave Preto, Lebo si rodila v 20. a Este aj na jednu strelu. Ze Tak je to spravne a Preto Nemas autisticke dieta. A Nemas ho Ani preto, Lebo mas mladeho otca😅

maciatkolulu
10. mar 2017

@evittam vsak cakam a cakam, udala som aj vek sploditela a odpoved nikde😅

vroni
10. mar 2017

@bluka2, 😀, nie, potraty su len moj dojem, priklad. Hlavny hygieniik (ci vlastne jeho urad) tuto otazku (o ockovani, nie o potratoch) kladie lekarom a "vybranej laickej verejnosti" v nepravidelnych intervaloch (podla intenzity vetra a paniky v mediach). A nakolko sa vramci svojej prace dostavam aj k spracuvaniu statistickych udajov, mala som v poslednej dobe to potesenie... Udaje su to do istej miery verejne, aj ked niektore len pre zainteresovanych a ine proti (mastnemu) poplatku....

maciatkolulu
10. mar 2017

@charlie1980 tak u mna boli vsetky tri na jednu strelu, teda realne neviem, ci sa mam z toho tesit, ci co😅

aristka
10. mar 2017

@maciatkolulu takze mas pocit ,ze tvoje dieta porodene v 20 tke dostalo tu istu kvalitu ako dieta porodene v 36 .mas pocit ,ze gyndasi ,pediatri nieco len tak pluju do vetra....

aristka
10. mar 2017

@maciatkolulu zjavne si moj prispevok o pokrocilych tehu mamiciek ,umelom oplodneni nepochopila....zjavne opakujem citate co vam vyhovuje...

charlie1980
10. mar 2017

@aristka Ja ti zase napisem o 1 rok, Ako sa veci vyvinuli a Ktore dieta bude "zdravsie". No potom mi zase zrejme napises, Ze u Prveho som zniesla nekvalitne vajco.

maciatkolulu
10. mar 2017

@aristka uprimne???? Cakala som takuto odpoved od teba a vies co, teraz citaj, poriadne citaj. MOJE DIETA narodene v mojej dvadsiatke sa narodilo s hydrocephalom!!!!!! Absolutne zdrava, mlada, nefajciaca, nepozivjauca ziadne omamne latky, alkohol, rovnako este mladsi partner, rozmaznavana celou familiou, zivena na top potravinach, nepracujuca, cela rodina, zdrava, moja, jeho, vsetky testy na jednotku a ajhla, dieta malo trojkomorovy hydracephalus, takze mi tu nepis o lekaroch a ich pravdach, ovela lepsie som ja osobne znasala posledne tehotenstvo, porod a vsetko s tym spojene, v mojej 36. Dieta zdrave, aj druhe aj tretie.

aristka
10. mar 2017

@charlie1980 na to ake vajco si zniesla a aka kvalina spermia padla na urodnu podu nestaci rok....

charlie1980
10. mar 2017

@aristka Budem vychadzat z vekovej statistiky u deti a ich vyvoj-tj 1,5r.

aristka
10. mar 2017

@maciatkolulu no ,to akoze aj deti s hydrocefalom pribuda...deti sa s hydrocefalom rodili ...bolo to tu vzdy ,hnusna medicina im zachranuje zivot ,no a hnusne osypky ci ine choroby ho mozu znicit....takze si kop za bludy co sa tu pluju....

aristka
10. mar 2017

@charlie1980 mariu zas statistiky....a kde si ich nabrala...

eliska13
10. mar 2017

@aranel16 som za ockovanie a som za to, ako v zahranici, ze do kolektivu sa nedostanu deti, ktore nie su zaockovane.Moja kamaratka mala non stop chore deti 5 rokov,az jej pediatricka na rovinu povedala, ze preco ich nedala zaockovat.Zmenila pediatricku ta jej povedala to iste.
Iste su aj negativa ockovania, tak ako niekto pise aj z ATK aj z ibalginu.Stale si myslim, ze uzitok prevysuje nad rizikom.Plna Europa je Indov, Moslimov, Sri Lancanov ...dala som iba povinne ockovania

maciatkolulu
10. mar 2017

@aristka ja fakt nerozumiem, pisala som najma o tom, ze som bola mlada ako lusk, akurat ako ta jablon nachystana na rodenie, teda najma podla teba a prd makovy bol z toho, ovela lepsie som znesla aj po fyzickej aj po mentalnej stranke tehotenstvo v 36tke. Nikdy som nespochybnla pracu lekarov, nikdy a ani nezavrhovala ockovanie ako take, ale teda nikto nema pravo druheho nutit, do nicoho, to je moja zasada a ani nikoho choro presviedcat o svojej pravde.

maciatkolulu
10. mar 2017

@eliska13 v zahranici sa do kolektivu nedostanu neockovane deti? Kde? To fakt nemusia chodit do skoly, kde je taka krajina, myslim, ze moja prostredna by to uvitala, ale ta je zaockovana, asi roztrha ockovaci preukaz, ktory ani netusim kde je😉

lennkka17
10. mar 2017

aspon toto si urcite pozrite, zaberie vam to 10 minut casu, je to z americkeho kongresu

https://www.youtube.com/watch?v=M5vjIXJacHo
charlie1980
10. mar 2017

@aristka Aj 3.mes dieta dokaze opatovat usmev Napr.😉

evittam
10. mar 2017

@maciatkolulu No a podla vzorky deti jednej kamaratky usudime,ze neockovane deti su nonstop chore.😀
Zaujimave,ze moja neockovana dcera este vobec nebola chora a moj nepreockovany syn naposledy ked mal pol roka-teda dufam,ze aj toto je relevantna vzorka na nejake zavery.😋

charlie1980
10. mar 2017

@lennkka17 Toto som uz videla. Skoda, Ze som sa tomu nepovenovala pred ockom u prveho 😉 Druhy Uz vakcinu neuvidi. Vlastne Ani prvy.

alexandramaria
10. mar 2017

Jezisi, a zase tie iste nicky. Stale len tie iste a rovnake zenske, nech otvorim akukolvek temu o ockovani. Zas a znova tie iste.

charlie1980
10. mar 2017

@aristka Este otazka....Preco neurolog neodporuca dalej ockovat, Ked je MMR Tak neskodna vakcina....? Aj po negativnom EEG....?

mrkvicka060
10. mar 2017

@lennkka17 reagujem na tvoj prispevok o tom, ako pribudli autisticke deti... ano, mojho chlapa mama je ucitelkou v specialnej skole... sama mi povedala, ze mame byt opatrni s ockovanim. Lebo tolko autistov ako je teraz v skolach v zivote nevidela, a nejaky dovod to asi ma... mrzi ma co sa vam stalo ☹ tento svet je na hlavu..

charlie1980
10. mar 2017

@mrkvicka060 Odpoved je jasna. Kopec ludi kedysi nebolo zdiagnostikovanych. A prave Preto Vraj pribudaju. Vraj 😀 Dnes existuje x druhov autizmu, Kedy si sa Tito Ludia povazovali iba za zvlastnych. Tym nechcem povedat, Ze s tym suhlasim, Ale Ze taketo vysvetlenie ta ocakava😀

alaguema
10. mar 2017

@eliska13 to snáď ani nie je možné, aby si si myslela, že bežné detské choroby u detí, ktoré si budujú imunitu, sú spôsobené neočkovaním! Očkovanie má (teoreticky) chrániť len pred chorobami, proti tým konkrétnym ochoreniam, proti ktorým bola vakcína vyvinutá. Nie proti sopľom, chrípke alebo angíne. Toto je ozaj vrchol neinformovanosti. Tú pediatričku, čo to vypustila z úst, by som dala na tabuľu hanby za taký výrok. Čistý idiotizmus. Mimochodom, kde v zahraničí sa do kolektívu nedostanú neočkované deti?? Toto hrozí akurát v bývalom východnom bloku. Vo väčšine krajín západnej európy je očkovanie dobrovoľné.

eliska13
10. mar 2017

@charlie1980 pozri sa volakedy a to som rocnik 1979 bola vedla mojej skoly osobitna skola.Vies ake deti tam chodili?take co dnes maju dyslexiu a ostatne dys....nikto sa volakedy detom nevenoval nenosil ich po psychologoch po testoch autisti, aspergeri boli vzdy akonahle deti nezvladali ucivo v skole isli do osobitnej skoly.Nikto neskumal preco?Dnes maju iny pristup, specialne triedy ...

eliska13
10. mar 2017

@alaguema pisem niekde, ze je to proti soplom chripke?Nechce sa mi vypisovat ake choroby mali deti, ale obe pediatricky jej povedali, ze keby dala ockovat proti pneumokokom neboli by choroby tak caste

hipuska
10. mar 2017

Stále a stále nové témy o očkovaní...To si nemôžete prečítať v tých starých????

ukulela
10. mar 2017

jaj boze ... ano, autistov pribuda, pretoze dnes sa autizmus diagnostikuje skor a cielenejsie. v minulosti tieto deti mozno skoncili v obycajnej osobitnej skole ako mentalne retrardovane, alebo s inou diagnozou ... alebo zas lahsie formy sa nediagnostikovali vobec, boli to len nevychovane a nezvladatelne deti.
a ze sa objavi autizmus po ockovani - no kedy asi? u trojmesacneho/polrocneho asi sotva.dieta tiez potrebuje vek, kedy sa da choroba diagnostikovat.

charlie1980
10. mar 2017

@ukulela Uz u 1,5r dietata su odchylky viditelne. U niektorych skor, u niektorych neskor. Deti sa vyrazne po nom menia a v postacujucom veku si to daju do suvislosti. Len ako to po takej dobe dokazu, vsakze....?
Pdpovies mi na otazku....? Preco, ked sa u dietata podozrieva autizmus, neurolog nedoporucuje ockovanie, preockovavanie uz vobec, ked je toto ockovanie tak neskodne....?