Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@marcelatje Neziaduci ucinok mozes nahlasit aj sama elektronicky, ja som tak spravila a uz ma aj kontaktovali, ze chcu vsetky spravy.
@charlie1980 Aha.........alebo "mne sa to nestalo tak to nie je pravda"
@marcelatje mamina má možnosť nahlásiť nežiaduci učinok, aj bez lekára. nikdy som si nešimla aby odporcovia očkovania vyzývali rodičov k nahlasovaniu, prečo?
@marcelatje Prip.dieta bolo ucelovo nespravne zdiagnostikovane, kedy v pozadi spekuluju nad prispevkami od statu 😉
@adsumus Potom jej uz lekari mozu tak vies co....fukat do zadnice. Mamicky, hold, starajte sa.
@adsumus Nie je to moja teoria, precitaj si nasledujuci clanok ... a vlavo, ze je to osetrene aj vyhlaskou, ktora sa ma dodrziavat.
@charlie1980 Presne tak, následky na cely zivot a ich to absolutne nezaujima, ved robili si len svoju pracu ....
Vyhláška se musí dodržovat
Informace o očkování a přeočkování proti tetanu je sice jasná, ale stále existuje řada zdravotnických pracovníků, kteří se dopouštějí omylů nebo přímo poškozují pacienta a přeočkovávají jinak, než je uvedeno ve vyhlášce 439/2000 Sb., (platí již od ledna 2001) a podle její novelizace (vyhláška 30/2004, platná od 01/02/2004) konkrétně dle paragrafu 4, odstavec 3 a 4 a podle paragrafu 14.
Nejdůležitější informace pro laiky i odborníky: nově se proti tetanu přeočkovává po 10-15 letech jen jednou dávkou vakcíny. K dopravním a sportovním úrazům dochází velmi často. Je proto dobré vědět, jak jsme na tom s očkováním proti tetanu.
V clanku sa pise, ako si treba dat pozor pred predcasnym preockovanim a vlavo, ze je to osetrene aj vyhláškou.
A napr. co pocuvam, stale ockuju trojitými dávkami .... a to je ten pruser, ze tebe sa po predoslych dávkach uz vytvoria v tele protilatky, ktore sa mozu zacat bit s vakcinacnym vírusom v poslednej davke. A pruser je na svete.
Kazdy den si trieskam hlavu o stenu, ze som takuto dolezitu vec nechala na lekarov a nestarala som sa sama o moju zdravotnu dokumentaciu. By som nemusela riesit existencne zivotne otazky ako teraz.
my mame len hexa vakcinu dokoncenu pretoze na nu malo dieta velmi zlu reakciu - museli sme doockovat pediacelom. MMR nemame koli nespaniu do 3r a neustalemu placu a podrazdeniu, oneskorenej reci. Ja som mala obavy ci u nas nie je autizmus alebo ina choroba ale zatial to nevypada - tak zatial mame MMR odlozenu. Keby som mala standardne dieta tak ockovat dam, ale teraz cakam a uvazujem ci dat alebo nedat. Myslim si ze MMR dokaze spustit skryte vady alebo predispozicie a u nas je to take ake to je. Doktorka nas ani do ockovania netlaci ako inych rodicov. Ma pre nas pochopenie.
Vakcíny, kterými se očkuje, jsou natolik schopné vytvořit protilátky, že při častém přeočkování se mohou vytvářet ve vyšší míře tzv. imunokomplexy (spojení protilátky a antigenu), jež působí negativně na zdraví pacienta.
Pri castom preockovani ... rozumej castejsie ako raz za 10 rokov .... do 5 rokov to moze mat fatalne následky ako u mna.
@jeannna Skoda tvojho casu a riadkov. Cokolvek bude spochybnene 😂 Mas to marne! Zaklincuju ta jedna radost svojimi teoriami.
toto si precitaj:
4.8 Nežiaduce účinky
V mieste vpichu môže vzniknúť erytém, indurácia, bolestivosť, zriedka sprevádzaná zdurením regionálnych lymfatických uzlín rôzneho rozsahu, ustupujúcim zvyčajne bez terapie v priebehu niekoľko dní. Výnimočne dochádza k tvorbe nodulu alebo sterilného abscesu, prípadne flegmóny v mieste vpichu. U osôb s vysokými hodnotami sérových protilátok proti tetanu (po často opakovaných dávkach anatoxínu) môžu vzniknúť príznaky III. typu precitlivenosti, spôsobené tvorbou imunokomplexov.
Podanie väčšieho počtu revakcinačných dávok než je indikované, môže viesť k častejšiemu výskytu a závažnejším nežiaducim reakciám. Z dôvodu predchádzania hypersenzitívnym reakciám nemali by byť očkované osoby, ktoré dokončili základné očkovanie alebo boli preočkované v posledných 5 rokoch.
a LUPUS je hypersenzitivna reakcia imunitného systemu.
Tu to mas cele:
Imunitny system je velmi citliva zalezitost, ak sa raz poserie, je to na cely zivot.
A obvodaci a pediatrici vedia o imunitných reakciách velke hovno, ockuju napr. dochodcov, ktorym ako som nedavno pocula, sposobili ochrnutie, alebo dokonca smrt. Stari ludia uz nesmu byt ockovani, jedno proti comu.
@jeannna toto je odpoved lekára na podobný problém ako máš ty.
http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro...
v každom prípade držím palce a doinformuj nás ako ta posudili.
@adsumus A ak vies nemecky a tato problematika ta naozaj zaujima, poslem ti výsledok jednej japonskej studie, kde je dokazane, ze pri ockovani pri vysokom titri protilátok prepukne autoimunne ochorenie, aj ked clovek nan nema absolutne ziadne geneticke predpoklady. Dojde k nadmernej stimulacii CD4+T buniek, ktore potom zacinaju napadat vlastne telo.

@marcelatje Nepoznas odpoved.....? Tvoje dieta nebolo 100%ne zdrave.