icon

Proti čomu dať ešte dieťa zaočkovať?

nini1010
17. jún 2015

Ahojte,chcela by som sa opytat maminiek ktore ockuju,proti comu este,co nie je sucastou povinneho ockovania davate zaockovat svoje deti?rozmyslam nad TBC ale nerada by som zanedbala nieco dalsie.dakujem

sam2
17. jún 2015

@tinqua tlieskam 🙂 si mi to zobrala z ust 😉

dollynkaa
17. jún 2015

@prevenar vsade ta vidim kde sa diskutuju o ockovanim. Nemas co ine robit?? Chod sa radsej venovat tym tvojim najzdravsim detickam

prevenar
17. jún 2015

@sam2

silne pochybujem 🙂

ok 🙂 to je super 🙂

sam2
17. jún 2015

@prevenar nerozumiem preco pochybujes.....lebo to podkopava tvoju teoriu? Hmmmmmm......pozri, ja tebe nemusim nic dokazovat....ako som pisala vyssie, mamicka sa pytala ockujucich....

prevenar
17. jún 2015

@sam2 😀

".mozno budes zit vecne " - "silne pochybujem 😀"

..hahaha 🙂

lilimoni
17. jún 2015

@prevenar prosim ta, mamicka sa pyta rodicov, ktori chrania svoje deticky, ake vakciny dali svojim detom. Nepytala sa na nazor dezorientovanych modernych mudrlantov 🙄 na taketo nazory mate svoju temu, v nej sa hadajte a nam, co sa nechceme pri kazdom kliestovi klepat, alebo pozerat, ako zapal mozgovych blan, spravil z nasho zdraveho dietatka, decko trpiace demenciou, dajte pokoj 😎

sasa1983
17. jún 2015

ja sa ako lekárka prikláňam, pri dobrom zdr.stave dieťaťa k vakcinácii proti meningokokom (po 2r. veku), rotavírusom (asi je už pasé, do 6m tuším obe), a +/- TBC, to je na diskusiu (skôr áno..).

belllinka
17. jún 2015

@lilimoni Oveľa väčšie množstvo kliešťov je nakazených boreliózou, nie encefalitídou, proti ktorej sa očkuje, čiže, pozor, kľudne sa klep aj ďalej pri každom kliešťovi. Alebo vlastne ty si asi dala "očkovanie proti kliešťom", takže kliešte tvoje decko obchádzajú oblúkom, že? 🙂)))
My sa zas nechceme pozerať, ako sa z nášho zdravého dieťatka stane vďaka očkovaniu decko trpiace demenciou...

nini1010
autor
17. jún 2015

Dakujem Vam vsetkym za nazory 🙂

lilimoni
17. jún 2015

@belllinka vakcina nie je pricina ochorenia, skor spustac ak ma na to dieta predispoziciu 😎

tinqua
17. jún 2015

@lilimoni tito anti cihaju na kazdu temu kde sa mihne slovo ockovanie a utocia jak supy...ako si napisala ockovanie nie je pricina a na rodicoch je aby na ockovanie doniesli zdrave dieta a nie usoplene, kaslajuce, kolikave a neviem ake, pretoze pediater nie je vedma, nevie ci do rana hnackovalo a podobne...vtedy je odklad namieste...holt ak je tam genetika na figu dosledok sa dostavi aj tak...je to tak trochu loteria, ale napriek tomu ockovanie ma viac plusov ako negativ...kto bagatelizuje choroby ako osypky alebo mumps si zasluzi okusit ich v plnej sile...inak internet je smrrrt, tolko dezinformacii a kazdy je mudry

sasa1983
17. jún 2015

Panebože, keď už sa tu operuje s odbornými názvami a diagnostikujú neurovegetatívne ochorenia, aspoň trošku exaktnosti. Demencia je síce získaná (nie dedičná) strata rozumových schopností. Spája sa predovšetkým s M.Alzheimerom, kt. má gro výskytu vo vekovej skupine 65-75ročných ľudí, avšak nie je zriedkavý ani skorší nástup ochorenia, avšak tu hovoríme o 35-45r., nie u 2 ročných. Okrem spomínaného ochorenia môže byť demencia na podklade chronického alkoholizmu, rekonaného ožiarenia CNS (robím na rádioterapii), ďallej napr.už samotný či už zhubný, alebo aj nezhubný ložiskový proces v mozgu, doslova skôr výnimočne st.po operáciach napr. na podklade aj epilepsie, atď. Dementné deti po očkovaní je asi ako slnečný horúci deň počas zatmenia Mesiaca v decembri.
A to ja zrovna nie som totálne zažratý fanúšik očkovania bez reálneho uznania pomeru riziko sprievodných nežiadúcich reakcií : aktuálny zdr.stav dieťaťa : prognóza získania a pretrvávania imunizácie.

tinqua
17. jún 2015

@sasa1983 na pani si dala...suhlasim

dekys
17. jún 2015

@lilimoni prepac ale pri tých "migrantoch" bude nejaka choroba to posledne, na co budes mysliet..... su to vsetko zdraví,bojaschopní chlapi...urcite ziadny z nichnie je chorí....prišli bojovať a nie nas nakaziť...a ak si myslis nieco ine, si dobrá "ovca"..hádam vies ako to myslím.PEACE

pectore
17. jún 2015

@dekys 😲

😀 😀 😀

dekys
17. jún 2015

@pectore neprajem ti nič zlé ale asi by si mala otvoriť oči...či aj ty si ovca?

dekys
17. jún 2015

@pectore očkuješ svoje dieťa lebo ho chceš ochránit a myslis si ze to je pre neho dobré... a že sa mu kazí buducnost ak daku bude mat, ti nevadi? zaujimave

pectore
17. jún 2015

@dekys pocuj netrap ma s tvojimi haluskami... ja sa staram aby moje deti vobec nejaku buducnost mohli mat a nemusela som sa na ne pozerat tak ako sa divaju rodicia na chlapca vo spanielsku ktorý im pred ocami pomaly umiera na zaskrt co v europe 30 rokov nebol a kto vie ci ho nejaky ten utecenec aj nepriniesol... ja len oci gulam nad tym ze URCITE ziadny z nich nieje chory... to je cele...

bianca
17. jún 2015

@nini1010 TBC daj urcite.Ludia netusia kolko toho okolo nas je

dekys
17. jún 2015

@pectore tak to napis. Ze tu gulas ocami nad tym.tak mozno je chorý. Ale ak to sledujes,musis vediet ze o co ide

pectore
17. jún 2015

@dekys napis mi do IP o co ide. nech tu nehltime temu. Mna celkom zaujima o co ide podla druhej strany...

dekys
17. jún 2015

@pectore podla akej druhej strany?

pectore
17. jún 2015

@dekys no pises ze ak vec sledujem ze viem o co ide...o co tam teda ide? ....ja viem lale neviem co vies ty ze o co ide.. (v tom spanielsku..a dalej uz len cez IP)

prevenar
18. jún 2015

@bianca ludia hlavne netusia ,ze vakcina TBC ani nie je dizajnovana na ochranu pred plucnou formou TBC kt. sa vyskytuje snad v 99% ^^ ..ale na kostnu / mozgovu ..ktore neviem ci sa u nas vobec vyskytuju ..ak hej, tak to musi byt riadna rarita.

zaroven netusia, ze ockovanie TBC bolo zrusene , koli obrovskemu mnozstvu poskodenych deti touto vakcinou. deti dostavali TBC priamo z vakciny ..tak isto ako rakovinu lynf. systemu . mozes si zavolat na TBC oddelenie do Poddunajskych Biskupic ...tam ti o TBC vakcine porozpravaju vela ..ale ved, mozno to tam navstivite osobne 😕

situacia bola tak zla, ze sa v tom zacali vrtat uz aj velke media ..tak to ockovanie rychlo zlikvidovali , aby pripady zniceneho zdravia deti neupozornovali na skutocnu povahu ockovania.

svojmu dietatu to pichne len niekto, kto o tomto ockovani nevie vobec nic.

sasa1983
18. jún 2015

@prevenar je veľmi hnusné sa vrámci tejto plodnej debaty znižovať k tomu, že si tu budeme želať, aby očkované deti dostali ťažkosti z uskutočneného očkovania a zase naopak, tie nezaočkované, že očkované neboli.

pectore
18. jún 2015

prevenar naozaj sa tvoje propagandisticke protiockovacie vyroky daju len tazko citat ludom co maju trocha prehlad... ved odmietas davat ockovat aj psika proti besnote.... to same o sebe vela napovie,.... TBC nebolo zrusene len koli castym NU ale hlavne aj koli dobremu epidemiologickemu stavu.... a velmi by ti protirecili rodiny deti ktore po zruseni ockovania na slovensku umreli na formu TBC proti ktorej mohli byt ockovane... viem o dvoch pripadoch

terezka1947
18. jún 2015

@prevenar vies....mozno vsetko,co robis je spravne....a mozno mas len to stastie,ze sa ti-vam choroby vyhybaju
samzorjeme...uprimne ti prajem,aby ste boli stale zdravi

ale trosku sa krot,lebo ZDRAVIE sa neda IBA zalsuzit...niketore veci sa skratka stanu

keby bolo vsetko tak jednoduche,ani RAKOVINA tu nie je

bohuzial je ☹
takze bud rad a neironizuj tu kazdeho,co sa boji o svoje dieta a riesi aj ockovanie-kazdy rodic chce svojmu dietatu dobre

prevenar
18. jún 2015

@terezka1947

..vzdelavaj sa a studuj ..kazdy den ..su tu skupiny, ktore poskytuju realne informacie. informacie, ktore mozu zachranit zdravie tvojmu dietatu.

https://www.modrykonik.sk/group/1799/

terezka1947
18. jún 2015

@prevenar ...dakujem

aristka
18. jún 2015

@prevenar o očkovani proti tbc tu bolo pisane až ,až takže kto chce si dohľada ,prečo bolo zrušene povinne ,inak sa stale očkuje v moznych ohniskach nakazy tbc ,plus ak sa niekomu v rodine vyskytne tbc ...takže očko nezmizlo ,nikto ho nezakazal a bohužiaľ mame ovtedy umrtie na komplikovanu formu tbc ,čo ti nick v prispevku napisal.....a tvoje teorie oxyenacie organizmu a nemožnosť dostať tetanus alebo tvoja dedukcia bludneho poškodeneho genu v mori krvi ,hovori za všetko ....ach jaj......