icon

Prvé očkovanie 3 mesačného chlapca

veselavrba
5. feb 2013

Ahojte chcem sa opýtat mam synceka ktory bude mat 3mesiace a caka ho prve ockovanie. Doktorka mi povedala ze si mozem vybrat ci ho chcem dat zaockovat za statne peniaze alebo si zaplatit kde je viacej kmenov tak neviem teraz ako sa mam rozhodnut./Poradte mi prosim. Mam si zaplatit alebo nie?Dakujem ua kazde info

Strana
z2
drobcek26l
6. feb 2013

@samara1609 He, lenže teba sa nikto nič nepýtal tak na čo sem píšeš? Len toľko!!!

zuzu100
6. feb 2013

@eaka myslíš vážne tvoje slová? Ak áno, tak treba ešte trošku naštudovať tie choroby...
Tetanus? hlboká nekrvácajúca rana bez prístupu kyslíka? vidla? Hnoj? Tak prečo na chirurgii pichnu skoro pri každej rane tetanové injekcie?
Tetanové spory sa vo veľkom množstve vyskytujú v črevách a výkaloch domácich a hospodárskych zvierat , ako sú kone, ovce, hovädzí dobytok, PSY, MAČKY, morčatá alebo hydina.....V dnešnom dobe, keď človek nevie urobiať 10 krokov bez toho, aby sa nestretol s malým-alebo veľkym ,,prekvapením,, aj na detských ihriskách!!!, určite by som nerizkovala nezaočkovať proti Tetanom...nechcela by som prežit po každych ranách- a toho je velmi vela - ten sres, či moje dieta je nainfikovaná s tetanom alebi nie...
HepatitisB? K infekcii môže dôjsť kontaminovanou krvou,pohlavným stykom, prenosom z matky na dieťa počas pôrodu, kontaminovanými nástrojmi, drobnými poraneniami u holičov, pedikérov, pri tetovaní, atď. Infekcia sa môže preniesť aj inými telovými tekutinami infikovaného človeka...A odkial vieš, že človek, kt. pred tebou chitil kočik v Kauflande nie je nosičom Hep.B, alebo pozri si rozne veci okolo seba-potraviny, oblečenie, atd...odkial su, zktorych krajin? aky clovek to pred tebou chitil? Pri výrobe nepracujú taky, kt, su nosičom hepB? Moja starka tiež prekonala infekciu Hep B ani je narkomanka, ani kurtizánka...pracovala v JRD, a dostali kontaminované hnojivá...
Hemofilus? Skoro každy človek má v hrdle tie bacily...problém je vtedy, ak sa premnožujú....Mozu vyvolat zápal priedusiek, zápal pluc, zápal prínosovych dutín, zápal hrdla,zápal mozgových blán = trvalé následky!! A ockovacia látka je proti zápalom mozgovych blán..U nás pediatrička ani nelieci ten bacil, len vtedy, ak su deticky velmi choré - vysoká teplota, kašel., atd, veď su zaockované proti zápalom mozgovych blán .....Nezaočkované deti by mali užívať každy deň antibiotiká, lebo nevime, kt. den premnožuju tie bacili a vyvolávaju zápal mozgovyých blán...
TBC - veď aj okolo nás žijú s týmito chorobami...stačí jeden kašel a ....
ďalej už ani nepíšem...

zuzu100
6. feb 2013

@eaka ale stým súhlasím, že niektoré očkovacie látky sú zbytočné, napr. ovčie kiahne...a aj stým, že niektoré by mohly pichnuť až po 1r....napr. rubeola - podla mna staci očkovať iba dievčatá v puberte...lebo rubeola ja velmi nebezpečná v tehotenstve...a chlapi určite nebudú tehotné 😉

zuzu100
6. feb 2013

@eaka aj ja sa modlím po koždom očkovaní, aby sa mojim detičkám nič nestalo...ale nie kvoli tých bacilov, ale kvoli tých svinstvách kt. ešte do tých dávajú

samara1609
6. feb 2013

@drobcek26l ako si sama napisala studujem internetove fora a tvoja reakcia ma minimalne zaujala ak nie pobavila..a hoc to bolo adresovane konkretne tebe asi si to citaju aj ine osoby..a vzhladom na to ze je to aj mojim nazorom tak to spada do kategorie K VECI..

prevenar
6. feb 2013

@veselavrba ahoj .. musim povedat ,ze tvoja doktorka sa fakt vyzna ^^

1) za STATNE peniaze ? ockovanie si platis vzdy sama . to "zadarmo" (za statne?) ide z tvojho zdravotneho poistenia , ktore si platis kazdy mesiac . + mas moznost si k tomu co si uz zaplatila priplatit este nieco , za "extra" ockovanie.
2) predtym nez znicis svojmu dietatu zdravie zbytocnym ockovanim si popripade pozri tieto videa.

- http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...
- http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029
-

https://vimeo.com/40119480

ak ta nieco v nich zaujalo a chces viac informacii mozes vstupit do najes verejnej skupiny, alebo sukromnej temy .. info ako dnu, najdes v mojom fotoblogu.

maj sa pekne a drzim palce .

eaka
7. feb 2013

@zuzu100 myslím svoje slová smrteľné vážne 🙂 moja dcéra má 7 rokov a ešte sa mi nestalo, že by sa jej do hlbokej rany bez prístupu kyslíka dostalo psie hovno.. 😉 takisto by som si do takej rany asi tažko pchala rúčku z vozíka v kauflande a mám dosť hlboko zakorenený zvyk umývať si ruky, keď sa dotýkam takých vecí, ako sú rôzne verejne dostupné rúčky.. okrem toho 3mes dieťa nechodí na pedikúru ani k holičovi.. a hepB z oblečenia?? Vieš, ono náhoda je samozrejme sviňa a niekedy aj motyka vystrelí, to však podľa mňa nie je dôvodom na plošné očkovanie proti hepB. Logickejšie by podľa mňa bolo otestovať rodičku, či hepB nemá... než každé dieťa pre istotu pichnúť, keby to matka náhodou mala.. aj tak neviem, či si náhodou nemýliš hep A B a C, lebo je ich viac..
Škoda, že si vetu "TBC-stačí jeden kašel" nenapísala na začiatku svojho príspevku, bola by som hneď prestala čítať 😉
Práve dnes ráno strašili hroziacou epidémiou TBC, hor sa všetci očkovať!!! Máme na SK tri centrá, dohodnite sa s pediatrom! Bacha, vakcína chráni len pred najvážnejšími formami, nie tou, ktorú dostaneš, ak stráviš aspoň mesiac 24hodín denne s nakazenou osobou.
Okrem toho fakt, že na Sk máme Luník IX, ktorý je pre mnohých dôvodom na očkovanie proti TBC, je napríklad v takej Bratislave totálne irelevantný, takže ak má niekto strach z Luníka alebo inej osady, nech sa pre mňa za mňa očkuje..

A tie svinstvá v tých vakcínach sú práve to, s čím majú neočkujúci rodičia problém!! okrem iného 😉 A máš recht, je zbytočné očkovať chlapcov proti rubeole, zároveň dievčatá proti mumpsu, keďže ten ohrozuje plodnosť chlapcov, AK počas jeho priebehu dôjde aj k zápalu semeníkov, čo nie je pravidlom a výskyt tejto komplikácie sa zvyšuje, ak chorobu prekonávaš vo vyššom veku! Čo práve spôsobuje vakcína! 😉

Juj, úplne som zabudla na perlu hneď na začiatku, prečo na chirurgii pichnú tetanovku hneď pri otváraní dverí? Nemám potuchy! Povedz mi! Lebo taká dr je schopná Ti povedať, že tetanus dostaneš z prachu na jej stole? Inak, ak sme všetci preočkovaní, prečo aj tak dostaneme tetanovku? Mne ju pichli po havárke, lebo som mala malilinký škrabanček na pere. Pretože proste dnes sa už všetko robí "pre istotu", shak by som sa so sestričkou mohla súdiť, keby mi to nepichla, vezme si to ona na starosť? Ona je tým proste chránená pred akoukoľvek hlúposťou, akú by som ja mohla urobiť! Pretože dnes idioti a dementi vyhrávajú súdne spory, ľudia typu "usuším si mačku v mikrovlnke, veď v návode nepísali, že sa to nesmie" a typu "uvarím si kávu v karavane za jazdy, veď mám zapnutý tempomat"

xlucia
7. feb 2013

@eaka 😀 😀 😀 😀 😀 😀

denisafono
7. feb 2013

@veselavrba ja som dala tu co sa priplaca cize Prevenar. a plus este aj Rotarix. Ked sa nevies rozhodnut opytaj sa svojej pediatricky, stale sa treba pytat dr. ano tu na MK mozes ziskat jedine 100 roznych nazorov. ale rozhodnut sa musis aj tak ty.

moon1979
7. feb 2013

@eaka ak by si zažila v rodine úmrtie na hepatitídu, pozerala by si sa asi na toto ochorenie inak ☹ a tiež nešlo ani o narkomana, ani o kurtizánu ale o infikovanie sa krvnou transfúziou ... aj také veci sa stávajú a čo dokáže taká hepatitída urobiť s telom človeka, by si sa divila ... a nejde o ochorenie, ktoré zistia pri bežnej prehliadke alebo bežnom odbere krvi a bohužial, ale mnohokrát ju odhalia neskoro, kedy je už pečeň dosť postihnutá ... nechcem si predstaviť, čo by urobila s takým malým človiečikom a ako rýchlo ...
už som zažila striekačku v detskom pieskovisku, o exkrementoch zvierat ani nejdem hovoriť, ktoré sú v pieskoviskách bežne vďaka nezodpovednosti majiteľov .... ja dieťa do piesku nepúšťam vôbec, hnusí sa mi to

eaka
7. feb 2013

@moon1979 Je mi veľmi ľúto, že Ti niekto blízky umrel, či už tak alebo onak, vždy je to tragédia. ☹

moon1979
7. feb 2013

@eaka
tomu ver, že je ... ani nevieme ako a nevinní ľudia odchádzajú predčasne, pritom by nemuseli ...
preto by som pri tomto ochorení bola veľmi opatrná, nie je to tak, že sa nemôžeš bežne infikovať, naozaj stačí ísť aj do obchodu, nikto nemá na čele napísané, že je nositeľom tohto vírusu a stačí aby mal on poranenie na tele, aj chrasta je ešte infekčná a veci si v obchode skúšaš bežne. nechcem, aby to tu vyznelo, že som paranoidná, len viem čo táto skaza dokáže urobiť s človekom po pár rokoch ... len žial očkovanie na veľmi rozšírenú hepatitídu C ešte nevynašli, pritom je podstatne nebezpečnejšia ako B ...

eaka
7. feb 2013

@moon1979 verím tomu, zažila som to na vlastnej koži, napriek tomu sa to pre mňa nerovná povinnému plošnému očkovaniu proti HepB
Nech sa Ti viac nič také v živote neopakuje!!

moon1979
7. feb 2013

@eaka
podobne ...

zuzu100
7. feb 2013

@eaka Tak to nechápem...si proti očkovaním detičiek, a na druhej strane si sa dala zaočkovať s Tetanom - veď si mala len malilinký škrabanček na pere? Prečo? Veď si mohla na svoju zodpovednosť odmietnuť.. 😉

eaka
7. feb 2013

@zuzu100 1. som vtedy info o očovaní nemala, 2.som poriadne ani nevedela, čo so mnou robia, spomínala som, že to bolo po havárii? 🙂

zuzu100
7. feb 2013

@eaka 🙂

evuevulienka
4. júl 2016

@martinba tebe ide

Strana
z2